Jakým stylem sdělit hostům, že není nutné dodržet dress code?

Profilova fotka
Máme svatbu pod širým nebem před OÚ. Pak jedeme na rodinný oběd a pak přejezd na odpolední posezení v sokolovně - bude i venku. Ženich nechce oblek, takže kompromis bude košile dl. rukáv, vesta, motýlek a slavnostnější kalhoty. Jak sdělit ostatním hostům, že skutečně nemusí být muži v obleku (stačí košile a lepší kalhoty) dámy - chápou :-). díky za rady
Odpovědět
Já jim to řekla u pozvánek:)
Odpovědět
Profilova fotka
@jesterka90 My na pozvánky napsali, že budeme vše sdělovat mailem, kde i potvrdí hosté účast. Ale jak jim napsat, že skutečně pro nás není nutná naškrobenost mě nenapadá.
Odpovědět
Na oznameni jsme dole meli napsano: Obleky nechte klidne doma, stejne se v nich necitite dobre :-)
Odpovědět
@koffen co napsat dress code: smart casual do pozvánek =)
Odpovědět
@alassia to by půlka našich hostů nepochopila :D a stejně by se ptali co to znamená :D
Odpovědět
já mělo na našem webu toto: Dresscode není určen. Mnohem důležitější pro nás bude, když se budete cítit dobře a pohodlně a náš velký den si s námi společně užijete.
Odpovědět
@prodavacka2017 jj to chápu no =) u nás to vyřešil sv. web, na pozvánce měli základní info a tam jsem se rozepsali =D koukaly i babičky s dědečkama a tak =) (za asistence :D ) ale to záleží kolik máte lidí, aby se vyplatilo se s tím vůbec patlat =)
Odpovědět
My jsme dress code rozepsali na info karticce, ktera byla prilozena k oznameni a na ktere byly i dalsi informace o oslave. Normalne jsem tam napsala, ze vzhledem k mistu oslavy nedoporucujeme vysoke podpatky, kratke minisaty atd atd. S vetsinou hostu jsme od te doby mluvili, takze jsme jim to pak jeste zopakovali :)
Odpovědět
Profilova fotka
dala bych na předpozvánce: pánové nechte saka doma. A když se lidi budou ptát, tak jim to vysvětlit :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych napsala: "Oblečte se tak, abyste se cítili dobře. To oceníme daleko víc, než když se budete trápit v těsném saku."
Odpovědět
@lucianka114 Jenže co když se někdo cítí dobře v padnoucím obleku? Například můj manžel by nešel na svatbu jen v kalhotech a košili (košile je vlastně spodní prádlo, bez saka by se neměla vůbec nosit). A i kdyby byl dress code méně formální, tak by šel v saku, jen neformálnějším. Takže jedině ve zvacím dopisu vysvětlit v čem je problém, a pak doufat, že zúčastnění pánové nebudou lépe oblečeni než ženich.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana Proto tam píšu tu první větu "Oblečte se tak, abyste cítili dobře." To přece není příkaz "běžte bez saka", ale spíš možnost výběru.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mně například tatínek řekl, že si vezme sako i když ženich ho mít nebude, přišlo mi to trochu líto kvůli ženichovi, ale nyní jsme dress code stanovili na neformální s tím, že je vhodné vždy do závorky napsat co se tím myslí, například my máme dámy letní lehké šaty, pánové společenské kalhoty a košili nebo elegantní tričko s límečkem ;)
Odpovědět
Jak to napsat? Úplně normálně přece! Nejde o nic hroznýho, co byste se měli být sdělit přece :-) a myslím, že hosté budou jedině rádi
Odpovědět
@dhpetra Elegantní tričko je oxymoron, asi jako sportovní lodičky :-D Pokud jde o neformální dress code, může to být neformální sako, neznamená to, že jsou všichni pánové povinni přijít pouze ve spodním prádle, což společenská košile je.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?