Jak vyřešíte rozvoz svatebčanů?

Ahoj znovu všem, chtěla jsem se zeptat, protože nad tím pořád přemýšlím a ať se tady koukám, jak koukám, stejně jsem nic nevykoukala, jak to budete dělat se svatebčany-jejich rozvoz? Necháte to na nich, ať se nějak zařídí, pouze byste se s někým domluvili, kdo by odvezl rodiče nebo jak se to vůbec praktikuje? Moc díky za vaše příspěvky do diskuse :-)
Odpovědět
1
2
ahoj molly, my to plánujeme tak, že zajistíme rozvoz. I když je nemáme moc rozházené. Přespolní budou spát na jednom místě, tam je dovezeme a taky cestou rozvezeme ostatní, maximálně 5 km zajížďka z cesty. Na jedné svatbě jsem byla a tam jsme museli odtud jet 150 km v noci domů, blbé :-(
Odpovědět
Molly, taky o tom přemýšlím. Přítelovo rodiče musí přes 20 km. Stejně přijedou vlastním autem - i jiní svatebčané, tak kdyby je někdo odvezl, kdo nepije, tak co s tím autem....? Stejně tak já s přítelem, povezu se v jeho autě. Domů si klidně dojdu pěšky - mám to asi 15 minut, ale pro auto budeme asi muset druhý den... nebo nevím....
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme to vyřešili, tak že na hostinu jedeme všichni svým autem, pak řidiči těch aut zajedou dát je domu a jeden je zas nabere a přijedou jedním autem všichni a to auto tam zůstane na rozvážení - mi máme rodinu v okruho cca 20km tak to jde, horší když jsou dál
Odpovědět
Taky to máme okolo 20 km, lucko, zkusím to takto domluvit.... snad to projde, a když ne, tak ať si to každý zařídí jak chce. :-)
Odpovědět
jo a ještě dodatek: my budeme mít tři auta: nevěsty - s tím pojede známý, který ho pak odveze domů a podle potřeby se mu zavolá a odveze lidi, kteří potřebují dřív - třeba s dětmi, pak auto ženicha - s ženichem přijede na obřad a pak ho postaví před restauraci, kde bude hostina, má to skoro před domem, takže toto auto odpadne a pak ti ostatní pojedou v mikrobuse - pronajatém, potom zavoláme a rozveze lidi.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít jednoho člověka, který nám pak všechny ostatní rozveze a nebo se domluvíme se známým taxikářem, že by nám byl k dispozici za určitou cenu. Hostinu máme tak 6 km od města a všichni bydlí tam. Taky máme kamaráda, který je pozván na odpoledne a nepije, ale využít ho nám přijde trošku nefér. Takže jsme to vyřešili takhle... Uvidíme jak to dopadne... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme na svatbu měli asi 8 aut, z toho 2 mikrobusíky. Takže, v místě konání hostiny zůstávala asi půlka lidí na noc (včetně nás) a ten zbytek jsme měli vyřešen tak, že tam dojeli právě v těch větších autech a na večer jsme měli domluveného kamaráda(souseda), který nám lidičky rozvážel. Byl seznámen a smířen s tím, že tam zůstane až dokonce a báječně se toho úkolu ujal. Jel asi 3x nebo 4x, protože jsme se snažili lidi tak nějak napárovat, aby jezdili aspoň 4 současně. My jsme tam byli naším autem a pro nevěstu jsme měli půjčeno ještě jedno. Ten kamarád řidič pak domů odjel naším autem a my druhý den domů tím půjčeným.
Odpovědět
A ten, kdo vám bude rozvážet se vám nabídl sám, nebo jste tipovali, kdo by to tak mohl být? Já jsem právě přemýšlela, že bych někoho? poprosila, který by jel s řidiči aut dát je domů a přivezl by je zpět a pak možná nějaký mikrobus na rozvoz... My jsme taky do 20 km... Ivet, a ty mikrobusky jste sehnali kde?
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme meli hostinu a obrad asi 20 km od mist, kde cast svatebcanu bydli, tak jsme poprosili 2 kamarady, kteri nam delali ridice.Rano cast svatebcanu prijela k nam domu, kde jsme se vsichni sesli, dalo se obcerstveni apod a pak jsme jeli na obrad.Po obradu jsme meli focemńi, ktere trvalo cca 1 hodinu a v te dobe si majitele aut odvezli auta domu, cca tech 20 km a ridici(2) to objeli, posbirali majitele aut, dovezli je zpet na misto hostiny a vecer je potom svymi auty rozvazeli domu. ;-)
Odpovědět
Tak to my nerozvážíme,kdo bude chtít zůstat,má zajištěné ubytování a kdo bude chtít odjet,musí se dopravit sám...Všichni to budou vědět dopředu.Bude to trochu z ruky od místa bydliště našich hostů,tak nechceme jednoho nebo 2 lidi honit sem a tam. 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj holky. Svatební den už je skoro za dveřmi a já mám depku :-( Svatbu máme asi 25 km od místa bydliště několika našich hostů. Hned při pozvání jsem všem oznámila, že dovoz a odvoz si musí každý zajistit sám. U všech mých kamarádek a kamarádů to nebyl problém. Prostě se domluvili tak, že jeden z nich prostě nebude pít. Ale předevčírem mi volala rozhořčená část rodiny, že svatba je vždycky s rozvozem a proto nepůjdou, jelikož tam nebudou sedět "o limonádě". Hrozně se mě to dotklo, protože to věděli už dlouho a kdybychom věděli, že je to velký problém, zařídili bychom to pro ně. Včera se to nějak "změnilo" a prý se domluvili, že teda přijedou. Nevím, co dělat, hrozně mě to zklamalo. Vždyť přece když jdou lidi na oslavu narozenin, tak si to taky musejí zařídit, ne? Nebo je to opravdu tolik trapný, nedělat rozvoz? Jaký je váš názor? ;-(
Odpovědět
Zapomněla jsem dodat, že ta část příbuzenstva je pozvaná až na odpolední párty. Co se týče aut na obřad a oběd, je to všechno O.K.
Odpovědět
Článek se načítá
Proč se mnou nikdo nemluví?? ;-( Chci jen vědet názor.
Odpovědět
Ahoj Luci, mě to přijde normální, nedělat rozvoz. My asi budeme mít jednoho člověka, který bude za úplatu rozvážet dědečky a babičky (cca 1 km od zámku k nim domů) a pak ty , kteří únavu nedojdou. Ale na obřad (cca 40 min od místa hostiny) ˇat si každý jede sám, to se snad bude většina řidičů střízlivých, a hostina bude v místě bydliště rodiny a kamarádi pojedou až 400km, takže předpkládám, že přijedou autem :) Nedějel si z toho hlavu, určitě máš starostí nad hlavu, kdo chce přijít, tak si to nějak zařídí :-D
Odpovědět
luciska,ja bych si z toho hlavnu nedelala.Ja sice planuji rozvoz pro vsechny,ale vsichni taky budou i na hostine.Ale ted me tak napada,ze zaridim nejakeho taxikare,kteremu trochu zaplati a necham rozvest jen rodinu.Jeste to taky nemam rozmyslene poradne.ALe urco si nenech kazit svuj den,ja k tomu pristupuji tak,komu se to nelibi,tak at nechodi.TAk vsichni jsou z ticha a jeto :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme teda svatebčany rozváželi. Na hrad a na hostinu si dojel každý sám, ale potom jsme měli 2 řidiče, kteří rozváželi svatebčany domů. Nedovedu si představit, že bych jim řekla, že se musí sami dopravit domů :-S (ani mě taková myšlenka nenapadla). Na narozeniny se sice každý vozí sám, ale svatba je podle mě něco jiného. Ale zase kamarádi, kteří přijeli až na večerní párty, tak se dopravovali sami tam i zpět.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Luci, svatbu jsme měla skoro před měsícem a my jsme to měli také bez rozvozu a musím říct, že u nás to bylo jak od příbuzných, tak od kamarádu bez problémů. Každý to vzal normálně a na druhou stranu, kdo by vám měl vyjít víc vstříct, než ti nejbližší a to je rodina. Je pravda, že jedna teda ze začátku "frfňala", ale nějak jsme to s ní nerozebírali. Oznámili jsme to jako fakt, že odvoz si musí každý zajistit sám a na druhou stranu z rodiny nikdy nejede jenom jeden člověk, tak by neměl být problém se domluvit. Držím palce, ať to zvládnete.
Odpovědět
Díky za názory! Většinou jste mě uklidnily :-) Je to pravda, kdo chce, tak si to nějak zařídí. Věděli to skoro dva měsíce dopředu. Spíš mi připadá, že je to výmluva. Naši svatebčané jsou z různých částí kraje a kdyby se měl dělat rozvoz opravdu pro všech 70 lidí, co jsou pozvaní, tak bychom rozváželi ještě třetí den. Jsou to dospělí lidé a všichni mají řidičák. Když chtějí někam jet pít, tak si rozvoz umějí zajistit a zrovna teď se jim to jaksi "nehodi". Taky mi to zpočátku přišlo blbý a žila jsem v tom, že je to na svatbě povinnost, ale teď vím, že není. Můžou být rádi, že jsme je pozvali :-N. Asi to je po tomto chování naposledy, tak ať si to užijou! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, myslím si, že je kruté nařídít řidičům nepít :-S , takže jsme sehnali 3 "týmy" po 2 lidech na odvoz. Každý tým měl 1 vlastní auto. Stálo to cca 12000,- :-| ale rozvezlo se 65 hostů během 2-3 hodin. Fungovalo to tak, že 4 svatebčany se narvali do auta 1 z nich + řidich z "týmu", další hosté do auta druhé osoby s týmů + řidich. A jelo se nějakým směrem. Pak se tým vrácel vlastním autem pro další lidi.
Odpovědět
Profilova fotka
Místo pro hostinu jsme vybírali podle toho, zda tam bude možné přenocovat. Pro všecky. Pokud někdo touží cestovat nocí, ať si to zařídí sám. Svatbu máme na kozím a ovčím ranči ve Zlobici u Lipůvky a přespíme tam všichni za hubičku.
Odpovědět
raspberryk,tak ja 12000 na rozvoz urco nemam,to je pekna palka.Ale taky to bylo od vas moc pekne ;-) Ja dam tak 1500-2000kc za odvozy.Hostinu ale mame kousek od mista bydliste,tak to bude v poho a lidi budou jezdit po skupinkach
Odpovědět
A jak se vyvedla nakonec svatba? Jinak mi budeme mít jednoho člověka, co bude rozvážet ... Ale předpokládám, že velká část lidí si to zařídí sama. Máme docela štěstí, že mezi kamarády je dost abstinentů, takže se to nějak dohromady dá. Myslím, že to není naše povinnost.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak my máme víc jak polovinu lidí z čech a svatba bude na Moravě. Rozvoz zajišťovat nebudeme mimo prarodičů nikomu.
Odpovědět
My jsme měli večer něco okolo 70 lidí a na rozvoz 2 řidiče (+ někteří večerní hosté přijeli vlastním autem, ale to bylo jejich dobrovolné rozhodnutí, odvoz jsme nabízeli všem). Probíhalo to v pohodě, vždycky se naplnilo auto do určitého směru a jelo se. Ti 2 řidiči byli na náš počet optimální, čekalo se minimálně, jednalo se ovšem o poměrně krátké trasy (5-15 km, dál se asi nejelo). Řidičům jsme dali celkem cca 1500,-. Když jsme na svatbě hosty my, většinou si bereme vlastní auto, abychom byli "nezávislí", mohli odjet, kdy chceme, a nemuseli čekat na "oficiální" odvoz. Alkohol mi nechutná, tak jsem ráda, že mám výmluvu, proč nepiju :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem se bála, kolik budeme mít problému se zařizováním svatby - hostina, šaty, hudba... Ale to je O.K. A teď tvrdě narážím na problém doprava! My si s přítelem taky myslíme, že celkem není problém, když prostě jeden ze čtyř na obřad a na hostinu řídí (máme to asi 100km od většiny svatebčanů) a večer pijou, přespí do rána a ráno už zase může někdo řídit. A u mojí rodiny to tak i bude, dostanou se prostě na svatbu sami (pak tam ani nespí, protože to mají kousek). Ale partnerovi rodiče s tímhle absolutně nesouhlasí! Říkají, že prostě nikdo z rodiny řídit nebude a hotovo, ať na to zapomenem... :-( Jsou někdy fakt hnusní. Je to přece naše svatba! Nevím, proč by nemohla přítelova sestřenice odvést svou ségru a jejich kluky až na hostinu, když tam pak stejně zůstanou...? 8-(
Odpovědět
anlek > Předpokládám, že otázka byla pro mě nebo se pletu? :-) Svatba dopadla na jedničku s hvězdičkou a co se týče rozvozů, nakonec nebyl problém. Po tom "výstupu", že část rodiny na svatbu nepůjde kvůli odvozu jsme s manžílkem nabídli, že je odvezeme svým autem, pokud mají zájem. Ani jednomu z nás alkohol extra nechutná, takže to nebyl problém. Rodina se nejspíš zastyděla, že by je měl odvážet ženich s nevěstou a odvoz si zařídili tak, že prostě jednen z pěti nepil :-N . Bylo vidět, jak to jde, když se chce... 8-) Neslyšeli jsme pak žádnou výtku. Od nikoho. ivulla > Vím, že to bolí (navíc od blízkých :-( ), ale snaž se si z toho nic nedělat. Máte ještě čas a třeba si to do té doby rozmyslí. Všechno je věcí priorit. Je to vaše svatba, tak máte právo rozhodnout, co a jak bude! A pokud neobětují jednoho člověka, který prostě jednou za rok nebude lemtat alkohol, je to smutný 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme meli vetsinu svatebnich hostu z jednoho mesta a jeste k tomu z jedne lokality, takze jsme to vyresili taxikem, coz bylo super.
Odpovědět
Profilova fotka
luciska: Jj, každý má asi problém s něčím... Dneska jsme to s přítelem nějak dávali dohromady a vychází to fakt tak, že řídí jenom kamarádi a jedno auto přítelova sestřenice - tak jak jsem psala výše. To se mi zdá fakt už únosný... Tak doufám, že to nakonec vyjde. Občas bývá paradoxně nejhorší domluvit se s rodinou... Teď taky na vlastní kůži zkouším, co to je. (i když to je "budoucí" rodina - s tou trochou, co zvu ze své strany je vše naprosto O.K. :-) ). Jsem ráda, že u vás nakonec vše dobře dopadlo. ;-) Doufám, že se taky nějak dohodnem =-)
Odpovědět
Toto téma se mi zdá poněkud blbé když někoho zvu na svatbu a nemám odvoz či nocleh jak by se Vám líbilo kdyby hosté odjeli třeba v 20.00 domů že nemají kde spát či nemají odvoz. Sestra měla svatbu na vesnici kdy se chtěli všichni bavit a vyřešili to na jedničku. Cca v jednu hodinu po půlnoci přijel malý mikrobus a ten zbytek svatebčanů bez problémů rozvezl. Babičky a dědečky a ty co to nevydrželi rozvážel kamarád kterému to za dva měsíce vrátili. Pokud dělám svatbu a koukám na peníze a kde to odrbat tak to radši žádnou svatbu nedělejte. Poučte se třeba v Bulharsku. Tam na svatbu jde celé vesnice a věnuje peněžité dary které nejsou malé ale pro začátek novomanželům na rozjezd stačí a ti to potom částečně vrací dalším svatebčanů formou daru. Kdy by jste chtěli aby se Vaši známí a přátelé scházeli? Snad né jen při pohřbech a životních jubilejích. Přátelé jsou k nezapúlacení tak jednou pro ně můžete něco obětovat.
Odpovědět
Možná bych nebyla tak drsná jako megie1, ale taky se mi zdá zvláštní pozvat někoho na svatbu, aby se mnou OSLAVIL vstup do manželství (protože proč bych ho jinak zvala, ne?) a pak mu říct, ať se ani nenapije? Vždyť se nemusí ožrat, ale já třeba svíčkovou nezapít pivem, je mi blbě ještě dva dny.Za život jsem slyšela nesčetněkrát takovou situaci předhazovat při zábavě k dobru, jako: "věřili byste tomu? Pozvou nás na svatbu, až do ....bla, bla bla kamkoliv, spát není kde a odvoz není, takže jsem nepil, ale už v osm mě to tam nebavilo, všichni se bavili a popíjeli, tak jsem jel domů..." ]-( Nic ve zlým, ja to každýho věc, ale že si nikdo nestěžoval nevidím jako důkaz toho, že mu to nevadilo...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?