Jak taktně oznámit otci, že mě nepovede k oltáři?

Profilova fotka
Naši jsou rozvedeni už 30 let a vypadá to, že svatby se zúčastní oba, což už samo o sobě bude zajímavé =-) Táta je znovu ženatý, mamka je sama. Vždy jsem si představovala, že mě k oltáři povede děda, který mi byl nejenom dědou, ale zároveň i tátou. To už bohužel není možné a já řeším jak vyřešit můj příchod k oltáři. S tátou máme nyní dobré vztahy, ale vnitřně cítím, že si tuhle poctu prostě nezaslouží. Jak byste mu to taktně řekli, aby se nurazil?
Odpovědět
1
2
proč myslíš,že si to nezaslouží,notabene když píšeš,že máte dobré vztahy??? Chápu,Vaši jsou rozvedení,každý má svůj život,ale i přesto..... pokud nechceš,aby tě vedl,jdi sama....... není to dnes nic neobvyklého...... pozornost bude o to více upřena jen na tebe ;-)
Odpovědět
@sagit Takhle těžko říct, když nevíme, co přesně stojí za tím vnitřním pocitem - myšleno, zda i on cítí, že ne všechno je tak dobré nebo zda to pro něj bude velké zklamání. Od toho se pak podle mě odvíjí i to, jak mu to říct - ale vždycky podle mě platí, že nejlepší je upřímnost. Slušně, ale na rovinu vysvětlit, o co se jedná a proč je to pro Tebe nejlepší řešení.
Odpovědět
No, já bych být tebou sama nešla, pokud bys tátu jako doprovod nechtěla, měla bys z toho nějak taktně vybruslit tím, že mu řekneš, že sis vzala toho a toho. Jít sama, to by asi otec bral jako velkou zradu. A když nemáš už dědu, tak mi přijde zbytečné dělat rozbroje a tátu si nevzít...
Odpovědět
Profilova fotka
No ... my jdeme spolu v ruku v ruce se snoubencem ... takže žadne čekani než k němu dojdu .... ale je fakt že my máme netradiční svatbu a venku , a navíc chceme jít spolu.. :-) A nevím, proč bys nemohla jít sama :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Naprosto tě chápu! Naši jsou rozvedení, s otcem jsem sice v kontaktu celý život. Ale nikdy se o mě nijak víc nezajímal, nestaral..a vést dceru jako nevěstu k oltáři je pocta, kterou si nezaslouží ! Normálně bych mu oznámila až bude řeč o svatbě, že jsem se rozhodla, že pujdu sama. Pokud se zeptá proč, volila bych upřímnost a vysvětlila mu jak to cítíš.
Odpovědět
Ahojky , mám úplně stejný problém. A moc dobře vím jak to myslíš . A i jak se cítíš ....Ještě jsem to tátovi taky neřekla . A svatbu máme v dubnu . Chci aby mě vedl děda . Žije , ale je nemocný-parkynson. Nevím jak to dopadne jestli bude schopný nebo ne ...Ale i přes momentálně dobré vztahy s otcem . Tohle si on prostě nezaslouží . Jen sebrat odvahu a nějak mu to slušně říct ....A kdyby nemohl děda přemýšlela jsem o mamce . Je to blbý ?
Odpovědět
Profilova fotka
@24_simona taky jsme šli spolu s partnerem a bylo to super! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem ráda, že tu jsou spřízněné duše, které přesně ví, jak to cítím ;-) To, že máme teď dobré vztahy je hlavně díky mé trpělivosti. Otec se o mě nikdy moc nezajímal, nepodporoval mě ve vzdělání, koníčkách... Prostě v ničem, od toho jsem měla mamku a její rodiče. A i vůči nim by mi to přišlo jako zrada, protože podle mne vést ženu k oltáři je pocta a ne samozřejmost. Díky za názory, jít společně se snoubencem je dobrý nápad :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj...Moje kamarádka taky nechtěla jít s tatínkem, tak jí nakonec vedla maminka...Je to sice zvláštní, ale obě si to moc užily a bylo jim dobře... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulka188 mne to blby neprijde :-) a i kdyby se to nekomu zdalo divny, je to jeho problem. Vyber si jako doprovod toho, koho TY uznas za vhodne ;-)
Odpovědět
@jitulka188 Ahoj, my mame s otcem taky takove zvlastni vztahy. Nase zasnuby a svatba ho vubec nezajimaly. Tehdy me to hrozne sklamalo a taky jsem si i pobrecela. S mamou jsme si rekli, ze kdyz to s tatou bude spatny, ze si me klidne k tomu oltari odvede sama. Nevidim na tom nic spatneho. Kazda nevesta by to mela udelat tak, jak to sama citi. Vubec se nedivej na to, jestli je neco blby.
Odpovědět
Profilova fotka
my chceme jít s drahým k oltáři společně :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@sagit V dnešní době, kdy si každý dělá svatbu skutečně po svém netradičně/originálně nebo tradičně, si myslím, že vůbec nebude divné, když půjdeš sama k oltáři nebo s maminkou nebo se snoubencem. Zkrátka, jak to cítíš Ty a Tvůj snoubenec! A to samé i oznámení otci... Na rovinu mu řekni, jak si se rozhodla. Pokud si je vědom vašich celoživotních vztahů, dál se ptát nebude...pokud se bude ptát, možná nebude od věci mu upřímně sdělit své pocity - taky se tím může pročistit vzduch za ty dlouhý roky a nakonec se Vám vztah na starý kolena i změní. Každopádně si svatební přípravy užívej a nestresuj se.:)
Odpovědět
Profilova fotka
Mojí ségru vedl táta i mamka, mamka cítila, že by se toho taky chtěla zúčastnit a bylo to moc pěkné...já to budu mít stejně, povedou mě oba. Dnes už je opravdu možné všechno, takže se neboj žádné varianty a tatovi to prostě mile oznam, že by sis přála, aby tě k obřadu přivedla mamka nebo si šla jen sama a že doufáš, že to pochopí.
Odpovědět
Profilova fotka
My šli se snoubencem spolu a neměnila bych.Máme sice super rodiče, ale mně to přijde jako americká tradice, tak jsme to nechtěli. Naši rodiče třeba kdysi dávno před lety šli k oltáři spolu, tak jsme to tak chtěli taky. Dokonce jsme šli od nás z domu už spolu velkým průvodem svatebčanů, který jsme vedli...bylo hezky a kostel máme blízko....
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mě nepovede můt otec, ale mamky přítel. A nebudu mu říkat absolutně nic. Vyprdnu se na něj stejně jako on prděl na mě! Tak! :D
Odpovědět
Já bych chtěla, aby mě vedli jak mamka i taťka. Zaslouží si to podle mě oba :-)
Odpovědět
NO já mám úplně stejný problém. Přemýšlím, že by mě vedl brácha... Taky přemýšlím jak mu to říct... až na to přijdu, napíšu :D Hodně zdaru
Odpovědět
Profilova fotka
@sagit Ahoj, já to měla stejné jako ty - celý život jsem chtěla, aby mě vedl děda, který pro mě znamenal víc než táta. Vedení k oltáři beru opravdu jako poctu, kterou si můj táta (i když teď máme úplně v poho vztahy) tak nějak nezaslouží:( Nechci říct, že je špatný, ale nechtěla jsem aby mě vedl. Nakonec jsem šla sama (řekla jsem, že když nemůže děda, nechci nikoho a jdu symbolicky sama), všichni to naprosto pochopili a nikdo se necítil dotčený. Dnes je moderní doba a myslím, že to, kdo tě vede k oltáři je spíš otázka tvé volby než mravních pouček:)
Odpovědět
Taky mám takový problém kdo mě povede . Můj tatka to určitě ale nebude ani nevím jeslti půjde na svatbu , ale spíš ne , asi ani moje mamka, máme vztah takovy " normální " , ale nebyli ani sourozencům na svatně, důvody neznam, a když půjdou rodiče nepůjdou další členove rodiny , máme hroznou rodinu :-( ale nechci si tím pokazit velky den na který se tak těším . Přemýšlím, že by mě vedl kamarád , nebo bych šla sama, a co si budou říkat ostatní je mi jedno ,jak píšete každý si to uděla podle sebe co se mu líbí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sagit Ahoj...můj problém je úplně stejný...taky chci,aby mě děda vedl k oltáři. Snad se toho dočkám,jelikož je teď nemocný a člověk nikdy neví...Včera mi volal můj táta,který se mi neozve celý rok několik let,jen když mám narozeniny. Ten hovor dopadl i nad mé očekávání. Toužím po tom se s ním sejít,potřebuji mu spoustu věcí říct a myslím,že i on mě. Je znovu ženatý,děti společně nemají,vychovává cizí. Řekli jsme si,že se sejdeme,rád by viděl,jak žiju,jesttli jsem zdravá atp. Jenže řeším dilema,když se budeme scházet a bude vše ok,zda ho mám pozvat ke stolu. Jsem člověk,který dává šance a neumím někoho nenávidět,ale vůci mamince mi to přijde nefér. Sice říkala,že záleží na mě,ale já si myslím,že kdyby měl být na svatbě,tak by každý házel na sebe špínu a aby z toho nakonec nebylo fiasko. PROSIM PORAĎTE. Opravdu jsou zoufalá a nechci nikoho urazit a zase když mu dám šanci,nechci aby se tam opil tak,že udělá ostudu. Kdysi pil,ale možná je teď jiný,změnil se. Myslím,že lidi se mění a každý by měl dostat šanci. Uvažuji,že mu řeknu,at přijde na obřad a ke stolu asi ne. Moje rodina by z toho nebyla nadšená,protože důležité okamžiky v mém životě promrhal a nejevil zájem, a kdo ví, třeba chtěl ale čekal na mou reakci a ted po tom telefonátu...no holky nevím, fakt nevím a jsem v koncích,zase nechci potom slyšet jen výčitky...od něj
Odpovědět
Profilova fotka
@metelkovai těžko radit v takovéto situaci, když v ní sama nejsem. Ale pokud jste se vůbec nestýkali a ikdyž teď jeví zájem o setkání, ap. asi bych to udělala jak jsi napsala - pozvala ho na obřad, jestli chce at se přijde podívat, a normálně mu vysvětlila, že by asi nebylo moc vhodné, kdyby přišel i na hostinu, kvuli mamince a zbytku rodiny. Taky si myslím, že by to bylo vůči mamce nefér.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud se s ním budu chtít sejít, je to jen mezi mnou a jím a mamči se to vůbec netýká, že bych jí tím chtěla urazit nebo zranit to neee,tak jsem jí to i řekla, ale ona ho prostě nemusí je vůči němu zapšklá, a ted do toho ta svatba...:-(
Odpovědět
Profilova fotka
Navíc termín budeme muset ještě odložit asi o týden jelikož jeho bratr,kterého chtěl za svědka je na vojenské misi a přijede poslední den v dubnu,takže svatbu 26.4.nestíhá. Já se na to...pro nás to mělo být takové symbolické datum, poznali jsme se,zasnoubili jsme se a nakonec to bude asi 3.5. ale nový termín budeme rezervovat až v lednu,pokud bude obsazen,tak svatba bude muset být bez bráchy, říkal i můj snoubenec.
Odpovědět
Profilova fotka
@metelkovai navíc se už pokoušíme o miminko,když se do svatby zadaří, budeme moc rádi,takže jak se říká,že svatby nemají být v květnu, to jsou jen pověry,každý má určitě nějaký datum i třeba v květnu a nechce to měnit...pokud spolu máte být tak spolu budete a datum na to určitě mít vliv nebude..na matrice se na nás dokonce dívali divně, když jsme se jich ptali,zda mají svatby i v květnu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím že v dnešní době už to není tak ,,přísné".klidně tě může dovést i maminka ,určitě nebudeš první ani poslední
Odpovědět
Profilova fotka
k oltáři mě povede děda a když to nevyjde tak můj bratr ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@metelkovai tohle není jednoduché rozhodování, ale já bych to nechala na Tvém vnitřním pocitu. Většinou je to ten nejlepší rádce, který může být.
Odpovědět
Já mám taky s tímto problém, ale já mám otce dva, můj biologický je ale bohužel alkoholik, a nijak zvlášť se o mě nikdy nezajímal. Pak mám tatínka který mě miluje a dal mi všechno co jsem v životě potřebovala ale hlavně lásku i když nejsem jeho vlastní dcera. A já teťka vůbec nevím jak to mám tomu biol. říct. Bojím se jeho opilecké reakce.
Odpovědět
tak já se rozhodla, že k oltáři mě "povede" cca 2letá družička ... prostě ona půjde přede mnou a já za ní ... s otcem vycházím jen kvůli mamce a to tak, že si jednou za rok napíšeme na Silvestra ... může být vůbec rád, že ho na svatbu pozvu, za to vše, jak se k nám po celý život choval ... (naši jsou rozvedeni) :-S
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?