Jak slušně napsat hostům, aby na svatbu nebrali děti?

Ahoj mohl by mi tu někdo poradit jak slušně napsat hostům aby na svatbu nebrali svoje ratolesti? Kdyby je vzali všichni tak je to cca 25 dětí do 5 let a z toho by mi nejspíš hráblo. Nevím jak to správně formulovat abych nikoho neurazila. Díky :-)
Kamarádům řekni na rovinu, snad to pochopí. Děti jsou fajn, ale svatba nejsou jesle. Pár dětí je fajn, ale tohle je opravdu náročné. Bez dětí si to i rodiče možná užijí víc, krom toho, pokud nemáš v hotelu pro děti zázemí, tak jim to oznam. Taky lze nadepsat sv. oznámení např. Manželé Novákovi, nebo Josef Novák s chotí, na obálku. Tím je dáno, že děti tam nepatří. Ale je to choulostivé
Já bych se urazila a bez dětí bych nešla...za prvé sní prd prd,takže by jedli z mé porce a za druhé bych si je hlídala sama...Mě tohle někdo říct tak ho pošlu někam :-x Jo a kdyby někdo napsal manželé... tak jak píše nefer13 tak bych to stejně brala tak že tam patří i děti,sme jedna rodina a určitě bych nepochopila z toho že děti nebrat
Já bych taky nechala na rodičích zda své děti vezmou.To oni si je budou muset hlídat. 25 dětí už je skutečně hodně, ale nemyslím, že všichni své děti vezmou.myslím, že nevěsty co nechtějí na svatbě děti vůbec ochuzují hlavně sami sebe o tento veselý prvek na své svatbě, 99.9 procent dětí je naprosto v pohodě.a že někdy zlobí? nu což horší je zlobení dospělých.Maximálně by mě vadilo křičení při obřadu, ale to se dá domluvit s rodiči, že pokud dítě bude plakat zrovna u obřadu, zda by je nešli utišit ven
Profilova fotka
Nejlepší asi bude individuální domluva. Zkus se nějak taktně zeptat, jestli si dotyční mohou zařídit hlídání a klidně jim i vysvětli, že nechceš ze svatby kinderparty. My jsme měli na obřadu dve děti do dvou let a maminky jsme poprosili, at zůstanou poblíž dveří, kdyby dítě nebylo potichu, aby mohly odejít, ale snažila jsem se, aby na obřadu malé děti nebyly vůbec, to nevyšlo. Na hostině jsme měli chvíli holčičku 1,5 let - tu si odpoledne odvezla její babička na hlídaní, pak 5, 7, 12,14 a klidně bych bez nich obešla. Mně to jako kdovíjak veselý prvek nepřišlo, ale je fakt, že se děti na svatbu těšily, ale postupně se začínaly nudit a byly otravné. Takže u kamarádů a vzdálenějších příbuzných jsem za domluvu, at děti neberou, nejbližší rodina, necht si to zváží sama (asi nešlo zbavit se malého brášky ženicha, že? :D )
Profilova fotka
já se ještě nejsem rozhodnutá jestli také udělám toto "omezení".. každopádně jestli ano, tak mě napadlo napsat k "pokynům", které budu přikládat k oznámení něco ve smyslu: Byli bychom rádi, aby si s námi oslavu každý užil a tak zkuste poprosit babičky, zda by se o vaše vaše potomky během večerní zábavy nepostaraly... nebo něco v tomhle smyslu.. prostě aby to neurazilo, děti jsou na obřad i odpoledne vítané, na večer si ale myslím, že až na výjimky (rodiny, které jedou zdaleka, atd..) že by se rodiče mohli pobavit i bez dětí.. a vůbec se nejedná o jídlo, pití ani nic takového... jde o to, nekontrolovat neustále co, kde to moje malé dělá..
Profilova fotka
Já všem co mají děti rovnou řekla, že děti tam nechceme (ani na obřad, ani na párty) .... naštěstí máme normální svatebčany a většina to pochopila bez řečí, jen jedni se asi urazili a že nepřijdou...tak nepřijdou, aspoň můžu pozvat víc kamarádů :-)) Ale máme i štěstí, že nikdo z našich nejbližších nemá fakt malé dítě, v tom případě by to bylo blbý, ale i tak by si mohl to hold museli zařídit...nám takhle na obřad a párty jde několik poloviček párů a nikomu to nepřipadá divný (tu druhou polovičku stejně ani většinou neznáme)... já bych taky na obřad nešla s dítětem (kdybych ho měla) pokud by mi vysloveně neřekli, vem i malou/malýho... :-)
Profilova fotka
Já bych prostě napsala, že svatba je událost jen pro dospělé a jako vstřícný krok bych nabídla hlídání dětí...pokud je necháš hlídat jednou osobou na jednom místě všechny, rozhodně tě to zase tolik nevyjde. Tam, kde tušíš problémy, bych to ještě vyřešila osobně. Já si děti taky na svatbě nepřeju, takže chápu, jak ti je. Je mi 24, na vlastní děti ještě rozhodně nemyslím. Chci mít super pařbu s DJ a kamarády a ne řešit, že hudba je pro děti moc hlučná, prostředí nudné, nemají žádnou zábavu a pak z legrace začnou rozpatlávat dezerty nebo rozbíjet skleničky. Myslím si upřímně, že večer na svatbě ani děti nemají co dělat, v sedm mají být v posteli. Spíš nechápu ty rodiče, co se ještě v devět potulují s caparty po obchodech...A jako chápu, že někdo je v extázi při pouhém pohledu do kočárku, ale mě uslintaný povykující a honící se děti prostě neberou.. Normální lidi to pochopí, ale to víš, pokud je pro nějakou matku dítě středobod jejího vesmíru, okamžitě si to převrátí jako útok na své roztomilé miminko :-D S tím nic nenaděláš.
25 dětí je skoro celá moje jedna třída v MŠ, takže pokud by se tam opravdu všechny děti sešly, byl by to mazec (i kdyby nebyly všechny v předškolním věku). To, jak tady holky radí, že si přeci rodiče budou své děti hlídat, rozhodně u všech neplatí a je to přeci váš den, vaše svatba a taky vaše věc, koho na ní chcete nebo nechcete a proč. Ono bohatě stačí třeba 5 dětí, z toho jedno kvalitně neposlušné a je postaráno o to, že svatba nebude taková, jakou chcete. S bližší rodinou bych si o tom promluvila otevřeně, asi by bylo blbé, kdyby tam děti být nemohly vůbec, ale bylo by dobré, aby měli dospělí v podvečer pro ně domluvené hlídání, kde je předají. I když je to choulostivé, ale pokud jsou rozumní, měli by to pochopit, hlavně pokud tam nemáte pro malé děti zázemí, brzy se budou nudit a budou otravné. My budeme mít dětí 5 - v době svatby jim bude 4 (naše dcera :-D ), 12 a 15 (přítelovy sestřenky) a 8 a 15 (děti mojí sestřenky), takže věřím, že to bude ok. :-)
Ja toto s kazdym resila individualne. Kamaradum jsem rekla, ze bysme byli radi, kdyby si zaridili hlidani a uzili si svatbu s nami a nemuseli hlidat sve deti. No a rodina nas jeste ceka. Kazdopadne je chci poprosit o to same, ale finalni rozhodnuti necham na nich. Aby se nekdo necitil urazeny. Ale rikala jsem si, ze pokud se nekdo za toto urazi, tak bude vazne lepsi, kdyz na svatbu nepujde. Proc nebyt aspon jeden den v zivote trochu sobecka a nerict si, jakou chci mit svatbu a co tam rozhodne nechci? Je to muj den a pokud nekdo nesdili muj nazor, tak ma taky moznost se rozhodnout.
Normalne bych hostum dala vedet, ze si svatbu prejete jako akci bez deti. My jsme davali misto pozvani ke stolu vstupenky a ty byly nadepsane konkretnimy jmeny, takze bylo urcite i z toho patrne, ze pozvani plati jen pro rodice. Nakonec jsme sice na svatbe jednu holcicku ve veku 4 let meli, rodice bez ni proste prijet odmitli, ale ona je zrovna vazne vychovana a zlata. Navic se nemela s kym spolcit, takze to bylo v pohode :-D Aspon to mohli moji stryckove, co nechali drobotinu doma, poradne rozjet a ze toho teda vyuzili :-D Moc nerozumim tomu, proc by se mel rodic urazit, ze je nekam zvany bez ditete. Neni s nim prece srostly. Jde hlavne o pojeti svatby, my jsme si svatbu predstavovali vic jako romantickou udalost, kde jde predevsim o nas. Ne jako rodinou seslost, kde pobiha dvacet deti. Tak si predstavuju treba kulatiny babicky, ale ne svatbu ;-) A to deti miluju, kdyz vidim dite v kocarku, tak pomalu sislam a urcite k nim mam nadprumerne pozitivni vztah :-D
My jsme na svatbě děti měli a nemůžu si stěžovat. Byla sranda a žádné nerušilo a nakonec díky nim byl i obřad vtipně odlehčený. Vůbec bych si nedovolila napsat pozvaným, že si nesmějí brát děti. To by nám nikdo nepřijel... ;-)
Profilova fotka
Já jsem rovnou do zvacího mailu napsala, že prosíme, aby děti nechali doma. Že to není proto, že bychom děti neměli, rádi. Naopak, že je rádi máme a proto nechceme, aby je pak někdo připitý zašlápnul nebo je něčím polil. Všichni to vzali v pohodě, manželův kolega vzal holčičky jen na obřad, kde byly hodné a seděly rodičům na klínech, večer na party přijel už bez nich. Teď mám už dítě sama a kamarádka říkala, že až se bude vdávat, tak taky nebude chtít děti na svatbě - buď si to rodiče zařídí, nebo holt nepřijedou. Respektuji toto přání a holt na ten jeden den snad babička pohlídat dokáže.
Článek se načítá
Taky jsme to řešili. S každým jsme se sešli a narovinu jim řekli, jaký je program (bude se přejíždět) a jaký je plán na večer (s tím, že nemáme možnosti program přizpůsobovat dětem, abychom všechno pohodlně stihli. Podle mého názoru svatba pokud není přizpůsobená dětem, není zrovna akce pro ně, už jen kvůli tomu, že se i jejich rodiče chtějí pobavit). Nechali jsme pak na každém, jak se rozhodne zda si své dítě/děti bude hlídat sám, nebo je nechá doma prarodičům. Výsledkem je, že budeme mít nakonec jen jedno dítě (4roky - takže snad už nebude problém s plakáním).
@gugulinka http://www.beremese.cz/diskuse/tema/j...
Profilova fotka
Tak toto naštěstí řešit nemusím, mám opačný problém na naší svatbě bude víc lidí v dost pokročilém věku :-). A u jednich co děti ale už větší mají, jím řeknu osobně, že počítáme, že přijdou bez dětí, jelikož jsem tak u nich zvyklá, děti sebou pokud někam jdou neberou, tak uvidím jat to vemou.:-) Myslím, že ale nebude problém
Profilova fotka
Já bych děti nezakazovala, jen třeba nepsala, jestli by v případě breku brečící ječící a vzetkající se dítě odvedli někam za dveře a že zábava třeba od 19 je to zábava jen pro dospělé v zájmu bezpečí a pohody jak pro děti tak dospělé :) Mně by třeba vadilo, kdyby mi někdo řekl, že mám jít bez dětí, to asi pochopíš až budeš mít svoje, ale prostě jsou mou součástí. Na druhou stranu jsem byla na nespočtu svateb a prostě jsem občas nechápala, že to těm maminám nedocvaklo a nechaly tam děti pořvávat ječet běhat atd. takže spíš říct rodičům ať si své holátka usměrní případně pokud nechcou být omezování ať je nechají někde pohlídat. Takže já bych si své vzala,ale třeba jen na obřad hostinu a pak je odlifrovala, abych taky mohla zapařit :)
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?