Jak se zbavit vlezprdelí? Nechci kolegy z práce na svatbě

Ahoj holky, už jsem tady zaregistrovaná, ale tohle je takový VIP problémek, tak nechci, abych byla odhalena .) Pracuju v malé firmě, která je umístěna ve vile bratra mého šéfa. Šéf je dost samorost, ale není zlý, tak ho toleruju, ale že bych ho nějak měla ráda (a zvala ho na svatbu) to vůbec! Bratr mého šéfa se ženou a šéfova maminka ho neustále navštěvují ... ale on není úplně příjemným, tak je pravidelně odnesu já ... hodina až dvě u mě v kanceláři na kávě klidně 4 krát týdně!! Už mi z toho vážně hrabe! Ale co můžu .... Ještě zavedli "super" akci, že když má někdo narozeniny/svátek, dávají se dárky .... takže ikdyž bych nechtěla, tak když dárky dostávám, je mi blbé nedat .... Za 14 dní mám svatbu ... mám to jen v nejbližších ... na zámku, kde to není moc velké .... a NECHCI JE TAM! Hlavně jsou to takový ti lidé, co se jich nepůjde jen tak zbavit ... hrozně se bojím, že mi budou chtít přijít na obřad! Ale já je znám a vím, že se jich nebude moct zbavit ... oběd je opravdu pro nejbližší a do salunku se už další židle ani nevejde a ani bych je tam nechtěla ... a ted jsem náhodou zaslechla, jak se bavili, že neví,co mi mají koupit k svatbě ..... ( pro ty, co by napadlo je pozvat jen kvůli dárku, tak je to takový ten typ lidí, co dali lidem z rodiny, co se brali a nebyli na tom moc finančně dobře jako hlavní dar velký balík toaletního papíru jako symbol, že si posr.li život = hroznej vtípek) takže něco takového bych mohla očekávat .... jak se jich zbavit? Aby se neurazili, nechci si rozhádat práci? Podotýkám, že jsou to alkoholici, stačí málo a konečná ... Vědí kdy a kde to je, protože jsem to musela nahlásit kvůli volnu ... Díky za rady ... jsem docela zoufalá z toho ...
Odpovědět
Profilova fotka
A oni vědí i čas?
Odpovědět
No zatím ho nevědí ... ale když se zeptají, tak mám lhát? Neumím lhát a když budou tak debilní a přijedou na jiný čas, tak nevím, jak to pak budu mít v práci ...
Odpovědět
@saanaa Když se zeptají, tak jim zkus mile odpovědět , že jsi potěšena , že se zajímají, ale že obřad máte v úzkém rodinném kruhu jen z nejbližší rodinou, takže ti je líto, že je nemůžeš pozvat.
Odpovědět
@saanaa nezávidím ti ani za mak teda. prekerná situácia. že by si im povedala, že im ďakuješ, že na svadbu je pozvaná len tvoja rodina? musím zase ale ja tebe na oplátku povedať, čo stalo mne. jeden môj známy nepochopil, že oznamko neznamená pozvanie na hostinu. tak som mu musela na priamo povedať, že na hostinu je pozvaná len moja rodina. všetko ok.. a pri kostole sa rozdávali vývazky a on chcel tiež jeden. a moja babka mi 5 minút pred obradom prišla povedať - hoci ona sa na svadbe nijako nepodieľala, že pozvala na našu svadbu aj ich farárka z dediny. a ja som to mala v tých 5 minút pred obradom riešiť! takže toľko u mňa na margo zaujímavých situácií. inak u nás kolegovia mojej kolegyni kupovali dar na svadbu a neboli na nej, neprišli jej do kostola. a aj môj manžel dostal od kolegov dar a neboli v kostole. takže možno s tým rátajú aj tvoji - držím palce!
Odpovědět
Profilova fotka
@saanaa Takže jestli tě dobře chápu, máš strach, že přijdou na obřad a pak že budou chtít jít na oběd, který je v úzkém rodinném kruhu. Neumím si představit, že by někdo byl tak nevychovaný a nevěděl, že pokud nedostal pozvánku k hostině, nepočítá se s ním. Ale jestli jsou takoví, nezbývá ti, než to normálně nahlas přede všemi říct, že je oběd pouze pro zvané a že v místě obřadu je málo místa. My jsme taky nechtěli moc čumilů na obřadě, spíš jen zvané hosty, takže jsme normálně při předání oznámení říkali, že kdo se chce podívat na obřad, ať si vezme dalekohled, že je tam málo místa atd. Všichni to pochopili :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@saanaa A co se týče daru od kolegů, tak manžel dostal poukázku do IKEA a do práce přinesl po svatbě velkou krabici s cukrovím, aby z toho kolegové něco měli.
Odpovědět
Tak toto Ti nezávidím. Já budu v práci jen tradičně dávat koláčky. Když by došlo na toto téma, asi bych několikrát před šéfem a jeho příbuzenstvem zmínila, že to máme jen v opravdu úzkém rodinném kruhu a tomu je uzpůsobeno i místo konání, pro např. 15 lidí max.
Odpovědět
A co je oficálně pozvat na den, kdy budeš naposledy před svatbou v práci, na malou oslavičku do kanclu? Obětovala bys pár kafí a zákusků a pozvánku (ať už ústní nebo písemnou/elektronickou) bych koncipovala ve smyslu "když už máme samotou svatbu jako oslavu v uzavřené společnosti, ráda bych s vámi poseděla alespoň takto, když to nepůjde v ten den"...je ale amozřejmě otázka, jestli by to pobrali, když jsou takhle "chápaví" :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mi dneska řekla jedna ženská z práce (je to vlastně má podřízená, byť je o 30let starší) s medovým falešným úsměvem "a kdy už konečně budou koláčky? už máme všichni chutě! " ... podotýkám, že se s ní fakt nemám ráda (udrbaná pomlouvačnaá baba), musím s ní denně jednat a chovám se k ní i ostatním dost chladně, nebavím se s nimi o soukromí, ale o svatbě samozřejmě ví. No řekla jsem, že žádné koláčky nebudou a ona se beze slova otočila a odešla... Fakt super atmosféra na pracovišti... Naštěstí ani neví, kde to mám (je to skoro 30km od místa zaměstnání, takže nehrozí, že by "náhodou" jeli okolo.
Odpovědět
@terap nenech se vytočit je to jen závist, snaží se ti ublížit
Odpovědět
Holky díky, hned je to lepší, když to ze sebe člověk dostane s slyší nezávislý názory, asi udělám to sezení poslední den práce a budu doufat, že se nevtírnou :)
Odpovědět
Článek se načítá
Tak obřad je většinou veřejnej, takže to bych neřešila..ale na hostinu se snad nikdo nevecpe proboha. Co by to bylo za lidi?!
Odpovědět
Podívání na obřad bych taky neřešila
Odpovědět
Profilova fotka
dostat darek od kolegu ke svatbe je naprosto normalni, ale vetsinou je predavka v kancelari ;-) ... mozna se ti objevi na obradu (i kdyz o tom trochu pochybuju, preci jen to neni radnice nebo kostel na hlavnim namesti), to snad zas tolik neva.. a jen pitomec by se ti dral na hostinu bez pozvanky Ja bych se toho nebala a kdyby nahodou meli roupy, tak pozadej nekoho z rodiny a proste a jednoduse je z hostiny vyhod (respektive je ani nepoustej dovnitr :-D :-D
Odpovědět
Nevím jestli se o někdy nepřehání. Lidé se o svatbu kolegů zajímají, zajdou na obřad, ale určitě se nikam netlačí kam nemají. V práci jsme byli dvěma kolegům a přišlo mi to normální a zdvořilé jim na obřad přijít, koupili jsme kytky pogratulovali a šli domů. Ani jeden nás nezval na hostinu, tak to bylo jasné :-D Pokud by se někdo pak po obřadu cpal, tak stejně nemá kam. Auta se svatebčany přijeli a v takovém počtu a obsazení zase odjedou, ne? Zvala si je? určitě ne, tak nic neřeš.
Odpovědět
Je to neslušné se takhle vnutit. Mně se takhle nenápadně pokoušela vecpat mezi hosty bývalá spolužačka, randí s naším kamarádem, ale ani s jedním se nevídáme často, spíš tak párkrát do roka na nějaké větší sešlosti a doslova mi řekla, že doufá, že je pozveme. Už jen tímhle chováním mi vzala vítr z plachet a narovinu jsem jí slušně řekla, že svatba bude jen pro nejbližší rodinu a přátelé. Neurazila se, dělala, že to ani nemyslela vážně, ale spíš jí bylo trapně v tu chvíli. Takže stanovit pravidla!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?