Jak se vaši blízcí podílejí na svatebních přípravách?

Ahojte holky,právě jsem opět dostala studenou sprchu od mojí mámy,jdu dnes na zkoušku šatů,měla jít se mnou-opět nemá čas,jako už když jsem šaty vybírala.Stejné je to i mojí nejlepší kamarádkou.Netušila jsem,jak moc mě to bude mrzet.Jak je to u vás,máte někoho,kdo s vámi sdílí veškeré starosti s přípravami a kdo je vám vždy při ruce? (nemyslím samozřejmě nastávajícího :-) )
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
já mám fakt štěstí,že mám kolem sebe fajn lidi,každý se zájmem ptá co potřebuju a jak a s čím mi můžou pomoct,takže už si to všechno píšu a ke konci srpna budu odškrtávat doufám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
navíc si všechno děláme sami,takže obě mamči jsou zapojeny dost aktivně a zatím se nevyskytl žádný problém,právo veta máme my s nastávajícím a oni nás jen trochu usměrňují... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No musím říci, ža mamka taky se mnou nebyla vybírat šaty a prvně mne v nich uvidí v den svatby, stará se jen o to čím ji zaúkoluji, a jsem zato ráda. co chci ji řeknu a vždy mne vyslechne, asi je to i tím, že už nebydlím doma. Mám svůj klid a tak. nejvíce svatbu řeším taky s váma ostatníma holkama a semtam s kamarádkama, ale mezi nimi jsou to jen dvě které to opravdu chápou (jedna se vdávala vloni, a jsem bývalé spolužačky, a druhá je super kámoška - akorát bydlí 30 km dleko). Ale spíše je svatba jen a jen moje a přítelova věc- ten se moc nestará, není na zařizování, to vím už řadu let, tak mi to ani nepříjde, ale když je potřeba je tu pro mne.
Odpovědět
Já taky už nebydlím doma a zdá se mi,že mojí mámu s tou svatbou spíš obtěžuju,radši jí žádné úkoly nedávám.Šaty se mnou byla vybírat skorotchýně,s tou si v tomhle rozumím skvěle,jediný problém je ten,že bydlí 150km daleko....Ale kvůli šatům přijela :-) Jinak můj miláček pomáhá jak může (tzn. že mu musím napsat,co má zařídit a pak mu to 10x připomenout ;-) ),ale je zlatej :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My si svatbu s přítelem zařizujeme sami a sami si ji taky platíme. Máme zaúkolováno pár lidí na určité věci, rodiče jsem moc zatěžovat nechtěla, ale i tak pro nás dělají dost (mamka slíbila upéct koláčky, svatební dort a bude vázat i kytku) - stále se jí to zdá ale málo a cítí se uražená, že se nemůže angažovat více. Ach jo, ty mamky... . :-) Svatební šaty jsem vybírala s přítelem (v této době si už stejně nepamatuje, jak šaty vypadaly před těmi třemi měsíci ;-) ), ale na zkoušku těsně před svatbou půjde se mnou do salónu moje nejlepší kámoška.
Odpovědět
Holky,díky,že se vám můžu svěřit,jestě,že tyhle stránky exisujou :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My spolu s přítelem bydlíme a svatbu si taky zařizujeme víceméně sami, ale pomáhají všichni. Sice by tchýně víc než ráda zařizovala a organizovala (tím spíš, že svatbu nastávajícího švagra zorganizovala celou sama) a nemůže pochopit, že my si užíváme i ty přípravy a že ji u toho prostě nechceme, že to zvládneme sami. Mamka v pohodě, připomene, poradí, ale rozhodně nevnucuje. Jinak všechny kamarádky jsou nastartované, že kdybych náhodou něco potřebovala, tak že pomohou. A šaty jsem byla vybírat s mamkou a dneska jdu na poslední zkoušku - taky s mamkou. Co je potřeba, to pomůže. Stejně tak babičky, ty pečou rolády a kremrole na pohoštění do práce. Takže mě vlastně pomáhá celé okolí, já si nemůžu vůbec stěžovat. ;-)
Odpovědět
My si zařizujeme vše téměř sami. Jen na šaty se mnou šla ségra. Jsem ráda, řekně mi upřímně, jestli dobrý nebo ne. Moje mamka se angažuje dost, ale nevnucuje se. Stará se hlavně o pohoštění doma a o výslužky, koupila ubrousky a takový ty drobnosti. Jsem ráda, že to s ní můžu probrat. Ale nejvíc to probírám s miláčkem. Sice už nám z toho jde někdy hlava kolem :-S (hlavně z podrobností v restauraci), ale to už máme zaplaťpánbůh z krku, ale vždycky se nějak dohodnem. Jinak vše ostatní zařizujem sami - hudbu, restauraci, kytku, oblečení, oznámení, no prostě všechno.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás jsme zatím skoro všechno zařizovali sami, ale příští víkend se má sejít skoro tchýně s našima, tak jsem zvědavá, na čem se dohodnou... ale jinak si taky nemůžu stěžovat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
to u nás mi pomáhá moje svědkyně Kačenka, maminky měly za úkol sehnat cukrářku na výslužky (každá část má mít svoje cukroví), ale minulej tejden obě vybuchly....takže to mám na bedrech já, ale snažím se je nechat v tom, že to hledají ony ;-) ....jinak na to hlavní mám tyhle stránky a vás.... :-D .....našla jsem tu spoustu inspirace, ale na druhou stranu i více starostí, protože mě třeba vůbec nenapadlo řešit vyzdobení sálu apod.... :-D ,...ale něco už nakoupený mám, Kačenka taky poradí a pomáhala mi i při výběru šatů, a i když byl u toho ten můj, tak si je teď nechávám trochu předělávat, tak jsem ho hnala od švadleny pryč, aby se nechal překvapit... :-D ...a tak mi ten můj miláček pomáhá v tom, že mě někam doveze, zaveze,přiveze, odtlačí, zakýve hlavou, odnese, odsouhlasí, zaplatí ;-) , ale asi 95 % věcí si musím zařídit sama...a jak už psaly holky jinde, asi ze mě za chvíli zešílí a říká mi, co budu dělat po svatbě.....a tak mu odpovídám, že přeci děti.. ;-)
Odpovědět
Ahoj holky, taky se musím přidat. Za svědka mi jde moje nejlepší kamarádka, která mě ale hodně zklamala. Když potřebuju s něčím pomoct, tak mi připadá, že jí tím obtěžuju, sama mi nic nenabídne ;-( Taky jsem netušila, že mě to bude tak mrzet. Jinak je to se všema v pohodě. Paradoxně nejvíc mi pomáhá kamarádka od které bych to vůbec nečekala :-) Takže mě mrzí, že mi za svědka nejde ona, protože by si to zasloužila určitě víc.
Odpovědět
Profilova fotka
Taji, netvrď mi, že to nejde změnit. Sice netuším, jak bych to formulovala....Jen se trochu bojím, aby tě svědkyně nezklamala i na svatbě. Někdo to tu psal, jak to od ní vůbec nečekal a přála bych si, aby se to už žádné jiné nestalo. Nechci ti přidělávat starosti a zbytečně tě lekat.....pouze si to rozmysli. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
taji: mám stejný názor jako fim, proč by to nešlo změnit? Na druhou stranu, nechtěla bych být v tvé kůži, až budeš vysvětlevo, že jsi se rozhodla pro jinou svědkyni. I když co je komu do toho. Bude to Váš den! Tak ať je i do toho sebemenšího puntíku podle vašich představ ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
taji, klidně ji vyměň,...já taky měla původně kamarádku, která mě seznámila s přítelem, tak to měla tak trochu "slíbeno", vlastně ještě rok před svatbou jsme jí to tak nějak tvrdili,...jenže mezitím se změnila spousta věcí, i za ty roky před tím, a já jsem jí sice vděčná za to, že mě s ním dala dohromady (je to 10 let), ale rozhodla jsem se pro Kačenku, kterou znám 3 roky a musela jsem to tý první taky říct....musela jsem sice trochu polknout, než jsem to ze sebe vysypala, ale vzala to v pohodě a půjde mi na svatbu jako normální svatebčan... ;-) ...takže si to chvíli rozmysli, a pokud ta tvoje svědkyně nemá zájem, tak jí řekni, že tě to mrzí, ale že sis vybrala někoho jinýho,.....v životě pak budeš muset "možná" říkat i horší věci... ;-) tak držím palečky.-...marki
Odpovědět
Holky fim, miky, marki: díky moc za rady. Přes víkend si to ještě nechám projít hlavou a uvidím. No právě, taky si nedovedu představit, jak jí to vysvětlím.
Odpovědět
Profilova fotka
taji: pokud je to dobrá kamarádka, tak to pochopí a nebude ti dělat kopance.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
No, tak já jsem na to úplně, ale úplně sama a musím říct, že...mi to vůbec, ale vůbec nevadí!!:))
Odpovědět
My si taky svatbu zařizujeme sami. Nějaký zájem od přítelových rodičů jsem ani nečekala a možná je to dobře. Ale mrzí mě, že to ignoruje moje mamka. Jako by jí to vůbec nezajímalo.Sama se niky na nic nezeptá a když o něčem začnu mluvit ignoruje to. Šaty ani neví, že mám vybrané. Ale co se dá dělat. Za svědkyni mi půjde nejlepší kámoška a snad to vyjde dobře.
Odpovědět
My si též zařizujeme sami, ale taky to tak chceme, řekneme jim co jsme si už zařídili a třeba se zeptáme na názor, ale to je vše, oni vědí, že si to chceme udělat po svém a tak nám do toho nezasahují. Hodně pomáhá moje svědkyně, je to moje sluníčko :-)
Odpovědět
Romcatko , ja sem na tom stejne , mama nesouhlasi abych se vdavala pred promoci :-( , tak se to snazim ignorovat ,ale de to z tuha....Ale myslim ze vy i my v tom mame jasno , takze to provedem po svem :-D
Odpovědět
Profilova fotka
romcatko: To jsme na tom úplně stejně. Přítelovi rodiče se nezapojují vůbec a z naší strany to je taky dost vlažné. Moje mamka při vyslovení svatby vzdychne a začne mluvit o něčem jiném. :-( Ze začátku jsem se snažila ji do toho zapojit a probudit v ní zájem, ale pak jsem pochopila, že je to zbytečné a teď všem akorát oznamuju, když něco zařídím. Nejvíc se zapojuje moje sestřička, ale hlavní tíha leží samozřejmě na mých bedrech, protože ženich ani netuší, co všechno se musí zajistit a obstarat :-)
Odpovědět
Holky, tak jsem včera dostala studenou sprchu od mamky :-( . Volaly jsme si a tak jsem jí řekla, že už máme vyhlídnuté prstýnky, které se líbí mně i příteli. Prostě jsem se chtěla pochlubit, že jsme konečně našli to, to se nám oboum líbí. Mamka se zeptala na cenu a když jsem jí řekla, že budou stát zhruba 9.000, tak mi řekla, že jsem se snad zbláznila a začala mi to vymlouvat. Jenže my jsme se s přítelem dohodli, že prstýnky budeme mít na celý život, tak těch 9.000 do nich investujeme, i když je to samohřejmě moc. Pak se mě mamka ptala na kolik korun nás celá svatba přijde, tak jsem jí to řekla a dostala jsem druhou studenou sprchu, že je to moc. Já nevím, my jsme to počítali a jsou v tom započítány normální věci, ale je to dražší než před X lety, když se vdávala moje mamka. No a to ještě ani neví, kolik mi bude stát půjčení šatů. On je docela problém na mě sehnat šatičky, které by mi padly. :-( Byla jsem z toho jejího kritizování tak vedle, že jsem jí řekla, že co se týká svatby, tak jí už nic nepovím. Holky, já jsem měla takovou radost a takový elán s plánováním svatby, hrozně mě to bavilo a po včerejšku jsem nějak v depresi. ;-(
Odpovědět
Ahojky, nic si z toho nedělej, tohle přesně znám, u nás je to úplně stejně. Bohužel a mě to hodně mrzí. :-(
Odpovědět
Pindruska, na otázky o tom, čo koľko stálo, som sa naučila odpovedať: "Neviem, platil to manžel..." a je to. ;-)
Odpovědět
martinas, kveta: Ano, mohla jsem to udělat tak, jak si to představuje moje mamka, maličkou svatbu s rodiči a svědky. Ale vím, že bych si to pak do smrti vyčítala, že jsem si tenkrát ten svůj den "D" neužila. Sice bych chtěla pozvat všechny, ale to prostě nejde, takže jsme to i s námi dvěma spočítali na necelých 20 lidí na svatbě. Ale ten svůj den si chci pěkně užít a moc se na něj těším a pak mi to takhle mamka zkazí. No jo, slova bolí.... :-( Raději si všechno budu platit sama, než abych pak od mamky poslouchala samé výčitky. Naštěstí mi s organizováním svatby pomáhají moje dvě kamarádky, které už absolvovali kolečko po svatebních salonech, a vybraly jsme už favoritky, které si jdu zítra zamluvit. :-)
Odpovědět
martinas: hmmm a místo toho, aby z toho doma měli radost, je to tak, jak to je (u mně i u tebe). To pak člověka zamrzí :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj pindrusko, tak to je mi líto, snad to nějak zvládnete, ještě,že máš ty kámošky. Zajdi si zítra do salonu Orchidea tam jsou skvělí a mají hezké šaty.
Odpovědět
Ahoj jetynko, díky za tip, ale já sice budu mít svatbu v Ostravě, ale jsem z Kladna, takže do Orchidei bych to měla trošičku z ruky :-D . Ale i tak díky za tip. Šatičky pro mě sehnat byl docela problém, v prvním salonu na mě nic neměli a když jo, tak to bylo otřesné. Šla jsem odtamtud zklamaná... Ale už v dalším měli a několikery a nakonec mi padly jedny šatičky, no jako ušité pro mě :-D . Jsou od st. patricka. A včera jsme byli ještě v jednom salonu a tam byl také docela problém se šatičkama, ale nakonec se přeci ideální šatičky na mě našly. ;-) Hmmm, já nevím, štíhlounká nejsem a při těle také ne, no prostě normální holka s velikostí 40 a tak jsem si myslela, že to bude bez problémů. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No asi máš problém s výškou?Já při svých 180cm jsem měla hrozný problém sehnat na sebe šaty a tuto středu se mi to konečně povedlo a jsem naprosto spokojená.
Odpovědět
no já mám problém spíše v horních partiích ;-) a také na bříšku ;-) .
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?