Jak se platí ubytování svatebních hostů?

Zdravím, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti a to jak to budete řešit vy. Jelikož máme rodinu pěkně po celé ČR, tak budem určitý počet hostů ubytovat někde v hotýlku. Zajímalo by mě jestli je tradicí, že za nocleh za přespolní platíme my, budoucí novomanželé, nebo hosté sami. Tak nějak počítáme s tím, že za rodinu zaplatíme a přátelé a kamarádi by si nocleh eventuálně zaplatili sami 8-) . Co vy na to?
Odpovědět
ahoj, my jsme to původně taky tak plánovali, ale nakonec to vychází na 200,- za osobu a říkali jsme si, že se nám to vrátí.... zaplatíme ubytko všem, ať to nevypadá hloupě ("přijeďte nám na oslavu a počítejte s tím, že si zaplatíte nocleh, zařízený je za dvě kilča na osobu..."). Samozřejmě záleží, jak levné/drahé ubytování jste schopní sehnat... když jsem ale zjišťovala případné reakce u kamarádů, tak všichni minimálně doporučovali, abych to řekla osobně a dopředu, aby s tím počítali (a každý aby se mohl rozhodnout, jestli mu ty peníze za nocleh stojí za to být s námi).. na druhou stranu někteří z kamarádů rovnou napsali, že si sehnali ubytko v okolí, aby nás neotravovali zbytečným zařizováním... asi je to dost individuální
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tak my to máme tak,že nejbližší rodině to platíme my a zbytek hostů si to platí samo. všem jsme to napsali,takže s tím počítají.
Odpovědět
Ahoj, no tak priznam se, ze my jsme ubytko v plne vysi vsem hostum platili a dokonce jsme jim to i cele zarizovali, jedine co nasi hoste museli udelat, vratit nam vyplnenou karticku, abysme vedeli, kolik tech pokoju a snidani rezervovat. Z toho duvodu jsme pozvanky nestandardne rozesilali uz 3 mesice pred konanim samotne svatby. Na druhou stranu verim, ze by si to ubytko kazdy zaplatil sam, ale my jsme si vymysleli svatbu 100 km od bydliste kohokoliv a tak kdyz uz tu cestu kvuli nam vazili, tak jsme nechteli, aby jim rostli naklady a starosti.
Odpovědět
Musím hlavně nejdřív nějaké to ubytování pohledat =) ale děkuji za tipy..
Odpovědět
těm co budou spát v hotelu, tak to platíme ;-) , ještě že jich tolik není :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my budem platit , jelikož přijedou příbuzní ze Slovenska - takže pro 20 lidí 3 dny (protože pojedou 12 h a nemůžou přijet ráno na svatbu, to by po 12 h vypadali...) a ten den jen pro rodiče a blízké příbuzné. A kamarádi co chtějí přespat tak si zaplatí sami
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se taky rozhodli platit ubytování všem hostům (všem těm, kteří budou chtít přespat). Pozvaných bude cca 90, počítáme s ubytováním pro cca 60-70. Naštěstí jsme sehnali jednoduché ubytování za 200-300 Kč na noc. Ne snad, že by to bylo pro všechny daleko, ale prostě chceme, aby si to s námi všichni mohli užít dle libosti a nemuseli myslet na poslední autobusy nebo zakázané pití... Dražší ubytování bych ale určitě pro tolik lidí ze své kapsy neplatila, dala bych jim tipy a max jim to zarezervovala. Věřím, že kdo bude chtít, tomu nebude vadit ubytování si zaplatit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já s největší pravděpodobnosti budu taky platit hostům ubytování. S oznámení pošleme návratky, podle kterých zarzervuji pokoje, přímo na zámku v místě konání svatby. Problém je jen v tom, že je tam omezený počet míst a to myslím jen 39 + apartmán pro nás.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se na tohle ze zajímavosti ptala i pana Špačka (my tedy tohle řešit nemusíme, všichni pojedou auty zpět domů, bydlí obvykle kousek, tak to zvládnou i MHD a taxíky). A skutečně je to tak, že platit ubytování hostům není tvoje povinnosti. I když je hezké gesto, pokud jim to pomůžeš vyřídit. Navíc pokud to budeš vyřizovat pro více lidí, dostanou tvoji hosté pak nějakou hromadnou slevu na pokoje. Přiznám se, že by mi bylo líto dávat tak velké peníze za ubytování, které si jistě zvládne každý zaplatit sám, a pak šetřit na něčem, co bych si chtěla dopřát...a jinak nemohla (pěkné šaty, dobrá hudba apod.) A kdo má svatbu ve větším městě, pro toho je už vůbec nereálné platit lidem ubytování....ono pozvat si sto lidí a pak dát sto tisíc za ubytko? Dost hrůza... Pokud má nějaký host takový problém s výdaji na cestování nebo ubytování, asi bych ho na svojí hostině ani nechtěla...asi mu za to prostě "nestojím"
Odpovědět
My ubytovali nejbližší přímo na zámku a ostatním zajistili odvoz :-) Nebyla tam tak velká kapacita lůžek. Ale rozhodně jsme všechno platili my! Uvědomovali jsme si, že plno lidí cestovalo přes celou republiku a to je taky něco muselo stát.
Odpovědět
Profilova fotka
Jelikož ubytováváme pouze kamarády z Prahy, tak platíme my. Tedy jedna kamarádka si bude pokoj hradit sama (nedá si to rozmluvit :-D). jinak ostatní pozvaní bydlí kousek, takže jim zaplatíme taxíky, aby mohli všichni pít.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme byli na svatbě a ubytování jsme si platili sami. Nijak nám to nevadilo. Myslím, že by to pro novomanžele byla vysoká částka navíc!
Odpovědět
Článek se načítá
My mame ubytovanych asi 20 lidi na penzionu a vesmes je to vsechno rodina, takze jim to platime vsechno my. Primou rodinu,jako rodice zenicha a taky nase rodinne zname mame u mych rodicu ubytovane doma. Je pravda,ze je to vysoka castka navic, ale na druhou stranu oni jedou 200 km na nasi svatbu, tak jsme se rozhodli toto hradit.
Odpovědět
Profilova fotka
My ubytování platit nebudem...sice k nám přijedou hosté až od FM nebo moje rodina od liberecka,ale nemyslím si že by to měla být naše povinnost...jediný u koho mi je to trapný je právě kamarádka z moravy..ale s naším rozpočtem to ani možný moc není :(
Odpovědět
My platili ubytování všem hostům a také jsme tomu přizpůsobili jejich počet. ( odškrtli jsme všechny ty tetičky z třetího kolena a všechny známé z práce apod. jako takovou tu "vatu" ze slušnosti, která stejně na svatbách nikdy do zábavy pořádně nezapadne ).
Odpovědět
Profilova fotka
Na mé svatbě jsme hostům z dálky ubytování platily. Pro ty z menší dálky (do 20km) jsme měli rozvoz. Ale např. svědci spali v penzionu s námi i když bydlí blízko :-) Je pravda ale, že nešlo o žádný luxus - asi 350 Kč na osobu.
Odpovědět
@parajan Jj, přesně takhle to budeme mít my, bude nás kolem 30, třetí kolena a příbuzné, se kterými se nevídáme, jsme vyřadili a všem ubytko zaplatíme...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?