Jak se obléci na svatební párty s rautem?

Profilova fotka
Jsme pozvaní na svatbu kamarádovi s tím, že půjdeme na obřad a pak od 17ti hodin na párty s rautem. Jelikož jsem se nikdy takovéto "půlené" svatby neúčastnila, nevím, co si na večer obléci. Když jsem se ptala ženicha, řekl, že je to jedno. Jaké jste měli požadavky na svatebčany vy, když přišli až na večer?
Odpovědět
Přišla bych tam stejně pěkně oblečená jako na obřad. Možná se někde na svatbách k večeru převlékají do neformálního, ale pokud nemáš opravdu jistotu že to tak bude, tak bych neriskovala, že tam budu nevhodně oblečená.
Odpovědět
My jsme to měli, tak že v pokynech pro svatebčany bylo přímo uvedeno, že přes oběd se mohou svatebčané obléci do něčeho pohodlnějšího. Jen bych dávala pozor ve výběru délky šatiček, kamarádka si vzala pěkné kratší šaty a během tance, jak se vlnila ji sem tam vykukovala zadnice, normálně by si toho člověk nevšiml, ale na videu a na fotografiích to vidět bylo (naštěstí fotograf si toho všiml hned a tyto fotografie smazal ještě na svatbě a stihl udělat další momentky), a na videu se to sestřihá. :-D
Odpovědět
Oblékla bych se klasicky jako na celou svatbu - společenské šaty vhodné délky, bez přehnaného výstřihu, s sebou něco přes ramena, kdyby bylo chladněji.
Odpovědět
Presne tak, pokud ti nevesta nebo zenich nereknou vyslovne, ze vecer to bude neformalni a ze se mate prevlect, jdi v tom, co jsi mela na obrad. Uz jsem zazila svatbu, kde vetsina zustala v gala a par exotu tam prislo v sortkach nebo v riflich - no, byli za blbce. Nebo pokud si nejsi jista, narovinu se nevesty zeptej, me se taky nekolik hostu ptalo.
Odpovědět
Já bych se zeptala, co budou mít na sobě ženich s nevěstou a řídila bych se dle toho. My jsme měli zbytek dne po obědě neformální, převlékala jsem se já i manžel a všechny jsme instruovali, ať si vezmou kraťasy, trička, něco pohodlného (vzhledem k tomu, že ten den bylo docela vedro, to všichni ocenili). Nedávno jsme byli na svatbě, kde naopak i večerní raut probíhal ve slavnostním oblečení. Mimochodem - ženiši to většinou neřeší a dost často se liší informace od nevěsty a od ženicha - nám taky ženich řekl, že to je fuk, ať přijdem, v čem chcem, ale nevěsta nám pak dala instrukce, že celý den ve slavnostním. Takže bych možná zkusila kontaktovat spíš nevěstu :)
Odpovědět
Nejjistěji ti na to stejně odpoví akorát nevěsta :) Ale já i na svatbách, kde je povoleno se na raut převlékat do jeansů, zůstávám s manželem ve společenském. Jsem parádivka :), v šatech se cítím příjemně a příjde, že se pak celá párty degraduje na klasickou ožíračku :-p Akorát na večer měním botky na pohodlnější balerínky :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já na půlené svatbě byla. Na obřad i párty jsem zvaná byla, na oběd ne-e. Ale i tak jsem absolvovala párty v šatičkách. :) Brala jsem tom jako příležitost dělat jednou za čas páradu. :-)
Odpovědět
my jsme také šli oblečení jako na obřad. Byl celkem pr..ser když jsme přišli večer na raut a půlka svatebčanů byla oblečená jako na bečku. Myslím, že se necítili moc dobře. Prostě si myslím, že i když svatebčané mají pojatý raut jako volnější, tak i přes to by se měli hosté obléct trošku na úrovni. Je to svatba a néé bečka na kterou chodí běžně
Odpovědět
já bych šla taky stejně jako na obřad, svatbu beru jako společenskou událost od začátku až do konce já jsem zvala všechny hosty na celý den a docela mě zaskočilo, když se někteří z nich vyptávali, jestli mají zůstat večer formálně nebo se můžou někde převléct, tak jsem jim odpovídala že převléct do teplejšího samozřejmě ano (párty byla venku) ale zachovat společenskou formu
Odpovědět
Přišli jsme v tom samém, co jsme na sobě měli během obřadu. Ne každý, kdo přišel převlečený, dodržel slavnostnější styl oblečení. Ženich byl celou dobu v obleku, nevěsta se převlékla do bílých jednodušších šatů, protože se vše odehrávalo na trávě.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo.. chlapská odpověď :D Já bych se prostě zeptala bych raději nevěsty ;) Moje zkušenosti jsou různé... záleží, kde to je. Byla jsem třeba na svatbě, kde se raut odehrával na motokárách, takže tam je předpoklad, že se bude jednat o volnější oblečení. - ne vyloženě sportovní oděv, ale volnější. Bylo to tak avizováno i od novomanželů, avšak spousta lidí stejně zůstala ve slavnostním. Já jsem zůstala v šatech a partner měl tamvě modré džíny s košilí a klasickými černými botami - taková nedbalá elegance. Mohl si v tom zajezdit i působil "slavnostně". Pokud to je v restauraci, tak bych přišla stejně jako na obřad - šaty/oblek.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Hmmmm, taky si preju,aby hoste zustali ve spolecenskem a uz se mi doneslo,ze nekdo prohlasil,ze to uz prehanime,abychom jim jeste diktovali jak maji prijit obleceni na nasi svatbu :-/
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?