Jak rozvézt hosty po svatební oslavě?

Profilova fotka
Holky, chtěla jsem se zeptat jak to máte s rozvozem hostů? Mám problém s tím že všichni od nás co mají auto jsou zároveň pozvány na oslavu. Je mi blbé po někom chtít aby nepil a rozvážel hosty domů. Varianta taxíků je zase moc drahá takže nevím jak to udělat. Na odpoledne mám rozvoz zajištěný jedním s hostů ale ten pak bude muset jít s dcerkou domů. Napadlo mě že autobusová zastávka je chůzí tři minuty ale nevím jestli to není blbý je poslat domů autobusem. Co si o tom myslíte? Děkuju za jakýkoliv názor.
Odpovědět
tak to bych radši poprosila někoho aby nepil než je poslat busem který možná ani nepojede :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jestli bydli vsichni kousek, tak si muzou vzit taxi, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
to bych ale ten taxík měla platit já ne? a to by nás vyšlo dost draho. Ptala jsem se mé svědkyně a ta říkala že byla už na několika svatbách a že si vždy řešila odvos sama, tak nevím. A poprosit někoho aby nepis a bylo to spravedlivý. Nevím koho.
Odpovědět
Profilova fotka
parodón "odvoz" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já to snad dneska dobře nenapíšu. :-D Zase překlep
Odpovědět
a když by jeli domů vlastním vozem tak jim taky proplatíš benzín ? =-) asi ne že nic nemusíš, nemusíš nikomu nic platit ale samozřejmě můeš dobrovolnosti klade meze jen peněženka
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je hostina ve stejném městě, jako bydlí většina hostů, tak se hosté rozvážet nemusí - mohou si zavolat taxi, nebo drink and drive. Pokud bys je rozvážet přesto chtěla, tak požádej jednoho kamaráda s autem, aby ve večerních hodinách hosty rozvážel - je to dost nepříjemná funkce a dělá se to - alespoň u nás v brně - na oplátku. Jednou rozvezeš hosty na svatbě kamarádky ty - nebo tvůj přítel a příště na tvé svatbě zas pomůžou oni :-)
Odpovědět
Janco, jestli je kousek bus a ti lidi jim mohou jet, není to vůbec trapné! Jinak prostě najít někoho známého, který třeba za nějaký úplatek rozveze hosty...L.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Tak aby nám odpadl tento problém,jako shánět nějakého dobrovolníka,tak raději zajistíme ubytování ;-) x-)
Odpovědět
a nevyjde to ubytko draz nez rozvor? L.
Odpovědět
Jak píše xpepaX, najměte si řidiče, nějakého kamaráda, který tam bude víceméně jen od toho, že bude vozit. Jen proboha nezvěte na svatbu taky jeho přítelkyni. ;-) Byla jsem tehdy ještě s přítelem na takové, pozvali nás oba, asi aby tam nebyl sám. Výsledek, viděla jsem ho od rána do noci asi 20minut, neměla se tam s kým bavit a byla jsem střídavě otrávená a bylo mi smutno. Nikoho jsem tam neznala.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
tak mne se nabidl bratr, ze proste rekne kamaradum (cca 2), kteri budou delat taxiky pro hosty. dostanou za to pak vysluzku a flasku nebo neco... nemaji tvi nebo tveho nastavajiciho sourozenci taky nejakeho takoveho kamarada, ktereho byste mohli zneuzit?
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuj za všechny tipy. Abych vše upřesnila. Můj bratr má dvě sestry. Jednu žijící v německu, druhá je ve španělsku. Já mám taky dvě sestry, jedna je z Prahy a druhá stejně jako já z Ústí. Právě její kamarád nás měl odvážet jenže se mu porouchalo auto a na opravdu nemá peníze. Snadné by bylo kdyby mu auto někdo půjčil a on to prostě rozvozil jenomže to u nás nikdo takový není a my máme transportéra který má pouze tři sedačky, a toho máme pro mimojiné pro obhcodní účely, takže můj nastávající taky není nadšen z nápadu že bychom mu půjčily auto my. Jinak mi bohužel nikoho jinýho neznáme, kdo mi nebyl na svatbě a zároveň by byl ochoten. Včera jsem o tom mluvila s mým budoucím ž. a domluvily jsme se že ten rozvoz necháme opravdu na každým. Říkal že když byl v minulosti na svatbách právě našich hostů kterých se to týká, tak si taky platil taxíka sám. Takže už si z toho nebudu dělat hlavu. Do devíti hodin odvoz mám a ty co se zdrží si taxík hold budo muset zaplatit. Děkuju za vaše názory. Pomohly mi. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nám hosty večer rozvážel kamarád, který nás vezl na obřad a pak byl celý den s náma, takže když bylo třeba někam někoho zavést byl k dispozici. Po příjezdu na místo hostiny sedli všichni šoféři spátky do aut a odvezli auta domů a on ty řidiče pozbíral a dovezl zpátky na hostinu, je abstinent, takže mu to nějak nevadilo a dostal za to zaplaceno - proplacený benzín + něco pro něho + výslužka jako ostatní hosté. A kromě toho jsme měli domluveného ještě jednoho kamaráda s autem který byl doma, kdyby chtělo víc lidí odjíždět najednou, tak že by přijel a pomohl s odvozem.
Odpovědět
Profilova fotka
to bylo opravdu dobře promyšlené. :-)
Odpovědět
Jančo, máš pravdu, už tak je svatba drahá záležitost a nikoho nezabije zaplatit si jednou za čas taxíka! A je to! :-) Držím palce, ať se vše vyvede! L.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že si s tím nemusíš dělat takovou hlavu, je to od tebe hezké, ale určitě každý předpokládá, že není ve vašich silách jim platit taxíky apod. Měla by být každého osobní volba, jak si to zařídí. A upřímně řečeno - bez alkoholu se nedá bavit a je taková oběť ho prostě nepít...? =-)
Odpovědět
Případně se můžete zkusit poptat v místě kde máte hostinu, jestli nějaký takový odvoz nenabízí. Naše restaurace poskytovala pro svatebčany mikrobusy s řidičem pro 8 lidí za 200 Kč na jeden okruh Brnem
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky jsme toto řešili. Nechtěli jsme říkat kamarádům, protože všichni byli zvaní na svatbu a bylo nám je pak využít jako řidiče.Nakonec nám pomohla sestra, která řekla jednomu svému kamarádovi. Zaplatili jsme mu benzín + něco návíc a dostal ještě flašu tvrdýho.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, mocrkát vám děkuju. Opravdu jste mě uklidnili. Bála jsem se aby si o nás nikdo neříkal že jsme nějaký divný, když to nezařídíme. Pravda je že každý si bohužel nemůže dovolit všechno. U nás tedy žádné mikrobusy nejezdí škoda, to by pak nevyšlo zase na tak moc. Opravdu nezbívá nic jiného než že si to každý obstará sám. Holky děkuju.
Odpovědět
Profilova fotka
Měli sme v plánu taky kamaráda " na telefon", kterého zavoláme, když bude třeba někoho odvést .. Ale nebylo třeba, protože hosti byli "ukáznění" a zařídili si to po svojem... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Ahooj, také se přidávám, já jsem to na své svatbě měla tak, že jsem požádala kamaráda, kterého bych normálně na svatbu nezvala, popřípadě jen večer a zeptala jsem se ho, zda by byl ochoten hosty rozvážet, jelikož je to fain kluk tak kývl, na všem jsme se dohodly, na svatbě s námi byl jako host, od rána, byl k dispozici pořád když někdo potřeboval a dohodli jsme se s ním tak, že jsme mu nabídli i naše autoi na rozvoz, nechtěl nechal si své a pak jsme mu zaplatily benzín, dali mu výslužku flašku a i chtěli přihodit nějakou kačku navíc, ale to si nevzal, jenže roblém byl v tom, že hostů bylo dost a né že by chtěli postupně v jednu nikdo a ve dvě včichni což byl průšvih takže pak nastala varianta 8 místné taxi, 2x se to otočilo a bylo to o.k. ale každopádně zažila jsem i to na akcích s kapelou, že nevěsta se ženichem si na večer zařídili odvoz autobusem, je to dobré ale v případě tom, že o tom hosté vědí a že se třeba ukončí zábava nějak rozumně třea do dvou hodin, jsou tací co chtějí spát v jedenáct a tací co by vydrželi až do rána, na jedné svatbě co jsme hráli ta byla mezi našima prvníma byl dobrej gól to, že hosti byli takový nijaký a večer přišla nevěstě a ženichovi omladila, pořádně to rozproudily člověka to začlo konečně bavit a v jednáct přije bus a zábava skončila, docela jsme koukali (omladina přišla v osm - tak si asi dovede představit jak na to reagovali) Myslim si že ideální je mít opravdu 2 kamarády, kteří jsou k dispozici a je to určo levnější než taxi nebo autobus, který přeruší zábavu.
Odpovědět
My jsme poprosili jednoho kamaráda, který není zas až tak blízký a nebyl pozvaný, aby byl na telefonu (bydlí asi 600m od hostiny) a ten vozil hosty domů (hlavně 89ti letá babička by to fakt nedošla, děda se zas opil :), kamarádi byli u nás porpvé a někteří by v jejich stavu netrefili na ubytovnu, takže kamarád se fakt hodil. A nakonec nás s manžou hodil 20 km na hotel ;-) Chtěli jsme mu dát 1000,- (auto bylo našeho svědka, ten za benzín nic nechtěl), ale odmítl. U kamarádky na svatbě byl 8 místné auto, které jednou za hodinu jezdilo do určitých obcí (byli jsme ubytování po asi 3 vesnicích v okolí), vždycky se ahlásilo, že auto za 10 min odjíždí tam a tam, že znovu pojede třeba o půlnoci a taky to šlo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?