Jak reagovali hosté, které jste nepozvali na svatbu?

Ahoj holky, mám takový dotaz, jak reagovali lidé z vašeho okolí, kteří počítali s tím, že budou hosty na vaší svatbě a vy jste je nepozvali nebo se například dozvěděli o svatbě až po...
Odpovědět
to by mě taky zajímalo, máme takový problém s jednou "známou" kterou vídáme jen tak 3x do roka, ani se s ní moc nemusíme, ale je přesvědčená, že půjde, už i prý plánuje, co si vezme na svatbu.....nechápu tyhle lidi.
Odpovědět
Jak kteří... někteří to berou v pohodě, jiní jsou naštvaní... I na obřadu chceme jen svědky a rodiče a někteří lidé to prostě nechápou. Jedna kamarádka mi dokonce vyčetla, že já na její svatbě byla a ona na mé nemůže být (ona ale měla na obřadu cca 80 lidí a do restaurace už nás nezvala).
Odpovědět
ráda bych odpověděla již nyní, ale budeme to řešit až později, možná dokonce už v sobotu...u nás se již někteří přítele ptají, zda je pozveme...asi pro ně bude šok až oznámím, že všichni jeho kamarádi fakt být pozvaní nemůžou.
Odpovědět
Já se snažím těmto situacím předcházet a většinou jsem sama ty lidi zkontaktovala, řekla jim, že bude svatba a že bych je ráda pozvala, ale z těch a těch důvodů to nejde. Pak se většinou ptám, zda by chtěli třeba oznámení a snažím se jim ukázat, že je mám ráda a že to není nic proti nim, ale víc už neřeším. Většina z nic se tvářila, že to chápe a pokud se někdo naštval, tak to nedal najevo, a tak je to správně.
Odpovědět
No já mám třeba kámošku (spolužačku ze SŠ, která bydlí 20 km ode mě), kterou jsem rok a půl neviděla a mám pocit, že od té doby, co jsem s mojim a teď ona už taky někoho má, tak si na mě neudělá čas. Mám ji ráda, ale štve mě, že si na mě neudělá čas a popravdě jsem i některé "předběžné pozvání" přehodnotila.....
Odpovědět
Profilova fotka
To mě bude taky zajímat. Mám vzdáleného strejdu na kterém mamka lpí,ale můj ho nezná a já ho neviděla 5let. Všichni pozvaní hosté(rodina) souhlasí,že ho zvát nemusím. Mamka chce ať mu dovezu koláče a oznámení,ale pak bude očekávat,že bude pozvaný. Tak a co mam dělat? :-|
Odpovědět
Veľmi by som povedala, že pozvaní hostia závisia aj od toho ,či si celú svadbu financujete vy a Vaše polovičky, alebo Vám nejak prispejú aj rodičia. Ak si ju financujete sami, tak ich nálady by som vôbec neriešila...ale naopak ak Vám aspoň čiastočne finančne pomôžu, tak by som to zvážila (pri rodinných príslušníkoch). S kamarátmi to je horšie, ale u nás napr. v podstate, tí čo idú na svadbu, tak to vedia už cca pol roka a tí čo nie hold smola, nakoľko sme to nikde verejne neprezentovali face ... a pod. tak nemám problém s nimi. Naopak som poslala len oznámenie kamarátke s ktorou sme sa párkrát po škole stretli, alebo si napísali a sama sa ma spýtala, či by mi nevadilo, keby sa prišla pozrieť do kostola-naopak to ma veľmi potešilo.
Odpovědět
U nás to bylo tak, že i ty, co jsme pozvali ani jít nechtěli, včetně nejbližších příbuzných s tím, ať neutrácíme:D. Na druhé straně rodiny to někteří vzali v pořádku a měli stejný názor - ať si s tím neděláme hlavu, pokud to nejde, že tam být nemusí, ale někteří to vzali hodně špatně, téměř zlostně s tím, že "taky nebudeme jednou pozvaní", a prostě je vidět, že to nečekali to nepozvání a automaticky předpokládaly, že tam prostě budou. Jako mrzí mě to, některé bych i ráda viděla, (ale holt nějaké raději a navíc právo veta měl na své straně rodiny můj přítel), peněženka není nafukovací, nelze vybírat podle preferencí a osekat stylem - tvůj partner jo, tvůj ne a stejně tak sny o relativně malé svatbě by splaskly jak nafukovací balonek, takže z rodiny jen ti pro nás nejbližší (tj. osoby, které vidíme alespoň několikrát za rok - rodiče atp. bydlíme cca 400km od ních), z kamarádů ty, s kterými udržujeme kontakt a ozvou se i sami. Chceme zábavu a milý večer, ne rytmycké pokyvování hlav stodeseti neznámých tetiček za zvuků dechovky. A třebaže na všechny "proč tak a proč tam" odpovíme na www stránkách, bude nám to určitě předhazováno ještě dlouho i tak.
Odpovědět
tak nám ti, kteří nebyli zvaní poslali poštou blahopřání a jede se dál, vzalo to v pohodě :-) těm, kteří nebyli zvaní jsme pozvali oznámení, takže kdyby chtěli, mohli přijet na obřad, takže někdo se přijel podívat někdo zaslal gratulaci ale kupodivu to vzali všichno normálně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?