Jak požádat hosty, aby si oblékli cokoliv v barvě svatby?

Profilova fotka
Myslíte, že je to vhodné? Nechtěla bych, aby se citili stresovaní, když na sebe nic takového neseženou. Ale viděla jsem to na fotce a moc se mi to líbilo. A jak to přání formulovat? Na oznámení nebo na pozvánku na hostinu? Díky za každou radu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@capybarka Taky chci sladit pokud možno všechny do barvy.Myslím, že by to bylo pěkné na nějaké kartičce k oznámení, jako se to třeba píše na oficiálních pozvánkách na njakou důležitou akci, i když tam se to píše anglicky a ve zkratkách...
Odpovědět
Profilova fotka
@capybarka Pokud nechceš, aby se cítili stresovaní, tak to po nich nechtěj. Nejde jen o to, že třeba člověk na sebe nemusí sehnat zrovna nic v dané barvě, ale ne každému každá barva sluší. Já například nesnáším oranžovou, a kdyby po mně nevěsta chtěla, abych šla v oranžové, byl by to pro mě opravdu hodně velký problém. Vůbec bych se necítila dobře, pořád bych se ošívala a na fotkách bych určitě vypadala hůř zakaboněná v oranžové než usměvavá v jiné, mně bližší barvě. Jinak bych tedy případnou žádost napsala na zvací kartičku na hostinu, popřípadě na raut, budete-li mít dvě skupiny hostů (oběd s rodinou a poté raut s kamarády). Příklad: Srdečně vás zveme ke svatebnímu stolu. Oranžový oděv vítán, není však podmínkou.
Odpovědět
Profilova fotka
@makovaapanenka Chtěla bych světle zelenou barvu, a samozřejmě, že nepočítám s tím, že by všichni navlékli celé zelené šaty a košile. Stačily by třeba pro dámy nějaké doplňky a pro pány kravata. Jde o to, jak to právě správně naformulovat...
Odpovědět
@capybarka já to udělala tak, že jsem kravaty nakoupila, aby měli všichni chlapi stejnou, ale nikomu jsem jí nenutila, jenom byly k dispozici a kupodivu si jí vzali fakt všichni a ženský věděly, že chci mít svatbu do barvy, ale ani slovem jsem se nezmínila, že by tomu měly podřizovat oblečení...mladší to udělaly samy od sebe a starší přišly alespoň s doplňkem... Bylo to děsně fajn a hlavně jsem z toho neměla pocit, že bych někoho tlačila do něčeho, co sám nechce :-) Jo a k těm kravatám, ti syčáci si je rozebrali a odvezli všechny, nezbyla mi na památku ani jedna :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@capybarka No a co právě to napsat na zvací kartičku na hostinu/raut? Místo "světlezelený oděv vítán" třeba "světlezelené doplňky vítány". Pokud toho chcete svatebčanům sdělit víc (organizační pokyny, doprava, ubytování), bude nejlepší vytvořit pokyny ve stylu oznámení a rozdávat je s ním.
Odpovědět
Profilova fotka
@pupickova A kolik jsi těch kravat kupovala? My máme asi 50 hostů, to bych se asi nedoplatila :( Ale jako nápad je to dobrý.
Odpovědět
Profilova fotka
@makovaapanenka Asi budeme rozdávat nějaký lístek s pokyny, tak to napíšu k tomu, to bude asi nejlepší. Děkuji za nápady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budem mít svatbu modro bílou, takže nevěřím, že by nikdo nesehnal nic modrého,ale určitě to nemusí být oblečení, stačí opravdu jen doplněk, ale samozřejmě to záleží jen na svatebčanech.S tou kravatou je to super nápad, bohužel pro mě finančně dost náročný :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@zahyna Jj, sehnat něco modrého je určitě jednodušší, hlavně pro pány. Ale taky si neumím představit, že bych měla kupovat dejme tomu 20 kravat, na to bohužel nemáme :(
Odpovědět
Holky já nevim, zpětně slýchám otrávené svatební hosty, že to nevěsta nějak přeháněla, aby měla všechno tip ťop.. Typu "musela jsem se dovolovat, jestli vůbec můžu přijít v jiné barvě". Důležitý přece je, aby to byla skvělá akce :)
Odpovědět
@capybarka 20ks...z ebaye ... a moc jsem se u toho pobavila, protože přišly kravaty Giorgio Armani :-D od pana Vietnamce za 19,- korun kus :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@capybarka my se chystáme toto napsat na stránky svatební
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Máš pravdu, že jsou důležitější věci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jedna známá mi říkala, že její kolegyně dělala barevnou svatbu - každá rodina dostala přidělenou barvu ve které měla přijít. Takže např. Novákovi přišli celí v modrém, Veselí přišli v červeném, Táborští v zeleném, ... Samozřejmě mohli odmítnout, ale kdo by kazil zábavu? Prý pak bylo humorné vyprávění jak sháněli fialové pánské boty a podobné :-D
Odpovědět
NO, bratranec když se ženil tak při zvaní na svatbu všem řekl, aby přišli ve světlém oblečení (bylo léto) a pánové, aby neměli tmavé obleky. Všichni to dorželi.
Odpovědět
Profilova fotka
Chtit aby vsichni prisli ve stejne barve..... Vzdy se najde nekdo, pro koho to bude stresujici. Nehlede na to, ze zelena barva muze byt zelena a zelena - aby z toho pak nebylo vic skody, nez uzitku. Varianta, ze panum koupis vsem stejnou kravatu, tim das jasne najevo, jaky odstin je ve hre, damy se ti uz nejak doladi a pro par to bude i pamatka na vasi svatbu... 20kc za kravatu z ebay, tak to uz vas rozpocet nijak nezrujnuje.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně toto přijde, jako že se strašně opičíme po amerických filnmech...všechno dokonale sladěné do jedné barvy a nejlépe do stejného odstínu...každému sluší absolutně něco jiného a abych si kvůli něčí svatbě pořizovala zelené šaty, no to by mě teda ani nehlo! Ani kdyby to byla nejlepší kamarádka...nebudu ze sebe dělat šaška;-) Podle mě v rozmanitosti je krása a třeba družičky dejme tomu, ať ladí, ale chtít po strýčcích a tetičkách, aby si všichni pořídili jen "kvůli mojí svatbě" nějaký kus hadříku (či doplňku) v určité barvě...když u některých vím, že bude pro ně finančně náročné dát i nějaký odpovídající svatební dar...přijde mi to trochu na hlavu postavené. Ale zase, komu se to líbí...ať si to tak udělá.
Odpovědět
Profilova fotka
Kravaty jsem kupovala na ebay (5 ks, nakonec využil jen ženich) a i s poštovným stály asi dvě stovky (jedna něco málo přes euro).
Odpovědět
Profilova fotka
@capybarka jak tu píše @ninive211 , nechtěla bych po všech ať si pořídí šaty v mé barvě svatby, všichni si přeci nebudou jen kvůli tobě kupovat nové šaty, mají už plno šatů doma a vyhazovat peníze jen proto že ty sis to umanula? Nevím no... podle mě stačí když budou sladěné družičky..ale je pravda že i to je jedno...mě se styl americké svatby taky nelíbí..
Odpovědět
Profilova fotka
@ninive211 a @radulka57 Kdyby jste si pořádně přečetly moje příspěvky, tak byste se dozvěděli, že právě po nikom nechci, aby přišel celý v zeleném a musel si kvůli tomu kupovat nové oblečení. A rozhodně to napíšu jako dobrovolnou volbu, ne příkaz Přijďte všichni ve světle zelené, jinak zkazíte svatbu. Na druhou stranu, když se dělá tématická svatba třeba 60.léta, středověk apod., tak se taky každý snaží si sehnat kostým nebo něco, aby aspon trochu ladil. Jinak dospělé družičky mít nebudu, pouze 2 malé holčičky a ty budou ve světlé, aby ladily ke mě. Spousta lidí si právě na svatbu kupuje na sebe něco nového, hlavně dámy, takže myslím, že na mém přání není nic zlého. Když se jim zelená nelíbí nebo nic neseženou, tak se na z toho nezblázním. A po americké svatbě se neopičím, nikdy jsem na žádné nebyla.
Odpovědět
Profilova fotka
@pupickova Já na eBay nikdy nenakupovala, tak ani nevím, že tam jsou takové možnosti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@capybarka Tys nepsala že to udáš jako dobrovolnou volbu, ty ses ptala jak je požádat....to je to samý jako bys jim mírně řekla vem si zelenou barvu a když ti stačí jen doplnky a kravaty v zelené, tak jim je sama pořiď a máš to vyřešený :-) Nebo vyhlaš svatbu jako zelený karneval :-D hned se budou snažit sehnat zelený kostým... Na americké svatbě sem taky nebyla ale to snad každý zná z filmu a z fotek jak to tam chodí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme dávat k oznámení pozvaným dopis s harmonogramem dne, mapy apod. a tam chystám něco ve stylu: "Pokud byste chtěli sladit svoje oblečení nebo doplňky do barev svatby (červené, modré a žluté), budeme jen rádi." Myslím, že je to taková nenásilná forma, kdo bude chtít, tak si něco v barvě vezme (tím že to jsou barvy tři, tak si myslím že pro nikoho nebude problém vzít si kravatu nebo šperky do barvy) a kdo nebude, tomu hlavu trhat nebudeme ;-) Já osobně bych se moc ráda sladila do barev svatby (pokud by to tak na svatbách, na kterých jsem byla, novomanželé dali předem vědět do jaké barvy) Mě se to moc líbí, když je svatba sladěná do barev, tuhle jsem tady viděla jednu fotku svatebčanů a všichni kromě nevěsty byli v černém nebo tmavém oblečení a to spíš vypadalo jako na pohřbu, i když teda byli všichni sladění :-D Ale kdyby chlapi měli třeba červenou kravatu, tak by to vypadalo hned míň pohřebně...
Odpovědět
@capybarka chyba! ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ardea To je přesně moje řeč ;-) S tou černou a tmavou máš pravdu, zažila jsem letos to samé. A ta formulace se mi moc líbí, s dovolením si ji pro inspiraci vypůjčím.
Odpovědět
Profilova fotka
@radulka57 Tak to se omlouvám, jestli jsem se blbě vyjádřila, to mi přišlo tak nějak samozřejmé, že to nepodám jako podmínku toho, aby vůbec mohli přijít, ale že tam napíšu, že je to dobrovolné :-) Inspiraci jsem získala na českých svatbách, o tom, že se to tak dělá v Americe, fakt nic nevím. Jen o tom, že družičky bývají ve stejných šatech a to se mi taky nelíbí a rozhodně bych do toho žádné své kámošky nenutila, každé přece sluší něco jiného. Ale vím už o 3 dámách, které si na naši svatbu budou pořizovat nové šaty, tak proč je takhle neinspirovat? Ségra (svědkyně) s tím za mnou přišla sama, ať si řeknu, co si má koupit na sebe. Vzhledem k tomu, že svatba bude na konci dubna a počítám s tím, že příroda už se bude zelenat, mi prostě ta představa přijde pěkná.
Odpovědět
Profilova fotka
@capybarka výborný slogan má @flowerbl :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mishka88 A kde, prosím tě?
Odpovědět
Profilova fotka
@capybarka Ja jsem k oznameni rozdavala takovy "itinerar", kde byl casovy plan celeho dne. Obleceni jsme nepozadovali, a prave to, ze to nepozadujeme jsem tam také napsala. Takez to, ze si neprejeme zadne tradice, chomouty, bublinky, unosy nevest. I instruktaz co se tyce svatebnich daru jsem tam psala. Napsala jsem to vtipne, slusne a vsichni rikali, ze to bylo napsany hezky...
Odpovědět
Holky, je to určitě hezké ... mít celou svatbu sladěnou. Ale když se na to podívám z pohledu svatebního hosta, nebyla bych moc nadšená. Ať jde už o doplňky, nebo šaty ... působí to na mě tak nějak násilně. Když si představím, že si konzervativní babička shání oranžovou kabelku ... No nevím :-D .
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?