Jak posadit rozvedené rodiče ?

Ahoj holky, bohužel musím řešit velmi nepřijemnou věc, velká radost ze svatby, vystřídaly obavy a strach. Moji rodiče se před pár lety rozvedli. Nerozešli se v dobrém a od rozvodu se neviděli. Bohužel naše svatba bude poprvé, kdy se znovu střetnou. Absolutné nevím, jak je máme na hostině posadit. Vedle sebe sedět nebudou a naproti sobě taky ne. Táta se k naší svatbě ještě ani nevyjádřil, asi ho dohání špatné svědomí, za věci, které způsobil mámě a uvědomuje si, že tam bude celá naše rodina a to asi těžko zvládá. Máma mě ujistila, že z její strany nehrozí žádný konflikt, ale táta když se víc napije bývá agresivní, zlý. Celkové s toho mám hrůzu, od rozvodu spolu těžko vycházíme, pořád je vše mezi námi ve vzduchu, prováděl mámě potom i mě docela hrozný věci. Potom to se mnou chtěl urovnat, ale já se přes to nepřenesla. Na druhou stranu je to táta, mám ho ráda, chci aby mě vedl k oltáři. Pak si představím, že při obřadě budou naši sedět vedle sebe, on se určitě posilní už doma , aby to zvládnul a nevim co čekat. Promluvit si o tom moc nechce, tématu svatba se vyhýbá. Prostě nevim jak to vyřešit, možná by bylo lepší kdyby se rozhol nejít nebo po obřadě odjel domů, ale to mu říct nedokážu. Jde mi hlavně o to, jak a kam je mám rozděleně usadit, aby ani jeden neměl pocit, že je od nás posazuju co nejdál. Řešil někdo něco podobného a jak ? Děkuji 🙂
Odpovědět
Ahoj, já mám rozvedené rodiče, komunikují spolu jen, když musí. Řešíme to tak, že budeme mít volný zasedací pořádek, aby si každý mohl sednout kam chce, a povídat si s kým chce. Jeden stůl necháváme rezervovaný pro rodinu - to hlavně kvůli prarodičům, aby měli po celý den to svoje místo k sezení. Jinak stoly máme kruhové - žádné klasické U ani T s čelem pro novomanželé a rodiče. A pokud chcete sedět s rodiči za společným kruhovým stolem, tak je prostě posaďte dál od sebe, usaďte mezi ně vaše sourozence nebo rodiče ženicha.
Odpovědět
Ahoj, my to řešíme tak, že v čele budeme sedět jen my (ženich+ nevěsta), maminky budou první u bočních stolů (tedy k nám nejblíže). Naši jsou taky rozvedení a taťka nevychází s nikým z rodiny. Počítáme s ním na obřad a na oběd a pak chce odejít. Sedět bude na druhém straně U než rodina z mé strany.
Odpovědět
Ahoj holky, také řeším zasedací pořádek a mám problém s rodiči. Já i ženich máme rodiče rozvedené, každopádně všichni mají nové partnery (no, už x let nové), jen moje mamka je sama. Do toho oba máme své dítě. Já mám tedy 3 rodiče + dítě a ženich 4 rodiče + dítě. Lichý počet a nevím si rady, jak je ke stolu usadit. Budeme mít stůl do U. Je mi hloupé dávat do čela jen vlastní rodiče a jejich partnery posazovat samostatně někam z boku. Jak byste to řešily?
Odpovědět
@tynaandilek Ahoj, já mám rodiče od sebe už 12 let, máma nějaký normální vztah nemá, táta má celých těch 12 let stálou partnerku. A moje máma jeho partnerku z hlouby duše nenávidí 😐 Sice nemám ještě zasedací pořádek vymyšlený do detailu, ale udělám to tak, jak tobě se nechce 😄 Svoje rodiče posadím do čela a tátovu partnerku někam do boku, pravděpodobně s rodinou mojí tety (tátovy sestry). A hlavně hodně daleko od mámy. I tak mám z toho stres už teď, že to bude jak italská svatba... Takže u vás bych to udělala tak, že bych posadila své rodiče + děti k sobě do čela a partnery na bok, ideálně mezi někoho, koho znají, aby se necítili odstrčeně. Myslím, že noví partneři to pochopí. Zrovna například tátova partnerka je velký hrotič, ale je ráda, že je pozvaná a sama mi říkala, že se vmísí mezi ostatní lidi, aby mojí mámu moc neprovokovala 😄
Odpovědět
A nebude lepší nedělat zasedací pořádek, ať si každý sedne tam, kde mu to bude příjemné? 🙂
Odpovědět
Tak to je zapeklitá situace... 😄 Naši rodiče se naštěstí s novými partnery celkem snesou... U ženicha se noví partneři se zbytkem rodiny znají, ale třeba přítelkyně mého táty nikoho dalšího z naší rodiny nezná... Nebo mě napadlo dát do čela jen nás a děti a rodiče s partnery a dalšími lidmi do boku... Mícháte u stolu hosty nevěsty a ženicha? Myslela jsem, že dám na jednu stranu moje hosty a na druhou ženichovy, ale to mi taky nevychází, protože já mám o 4 hosty víc než ženich... 😄 A taky nevím, má mít u stolu své místo i fotografka? Budeme ji mít na 4 hodiny, od obřadu po krájení dortu... Bez zasedacího pořádku mi to přijde divný, sice budeme mít hostinu formou rautu, ale nerada bych řešila situaci, že by někdo musel sedět sám nebo rodina se rozdělovat apod.
Odpovědět
Mě ještě napadlo, dát stoly do písmene E. Nevěsta, ženich a svědkové s partnery v čele. Uprostřední nožičky písmene E by seděli rodiče ženicha a moji rodiče by s partnery seděli každý na jiné straně , aby od sebe byli dostatečně daleko. Ostatní hosti by si sedli jak by chtěli nebo uděláme zasedací pořádek. Což je to nejmenší. Hlavě vymyslet jak sesadit moje rodiče. Ale tohle se mi docela zamlouvá 🙂 Máme hostinu také formou rautu. Možná bude jen polévka pro všechny a pak ať si každý dá co chce a kdy chce 🙂
Odpovědět
@tynaandilek Zažila jsem svatby se zasedacím pořádkem i bez něj a komplikace byly spíš na těch s 😉 Jinak ty řešíš hosty ženicha a nevěsty? To by mě nikdy nenapadlo, vždyť je zveme společně… A ani počítat, kdo jich má kolik. A jak to řěšíte u přátel vás obou?
Odpovědět
@tynaandilek ve vašem případě bych to tak udělala, že bych dala do čela jen děti a rodiče do boků. Míchání rodin proč ne, z mé rodiny je nás víc než rodiny ženicha a nechci mít jednu stranu U dvakrát tak delší, takže promíchaní budou. A fotograf určitě místo ano (určitě ho neurazí úplně poslední místo), nejspíše se stejně nají velmi rychle, aby stíhal fotit, ale je slušnost mu dát oběd.
Odpovědět
Pak je ještě řešení, nedělat tabuli, ale rozestavět jednotlivé stoly. Je to s ohledem na raut mnohem praktičtější, lépe se od stolů zvedá a chodí k rautu. A snáze se tak separují lidé, co by neměli přijít do kontaktu. Já to považuji i za mnohem hezčí variantu, která může i vhodněji reagovat na daný prostor, ale to už je jen můj pocit.
Odpovědět
@andriys u nás stůl do E nepůjde, máme uprostřed Účka taneční parket... Ale jinak chci taky začít společnou polévkou a přípitkem a pak už se bude pokračovat fornou rautu, jako u vás 🙂 @rraadka Tak samozřejmě hosty zveme společně, ale máme to rozděleno na hosty ženicha (ten tam má vyloženě jen svou rodinu - rodiče s novými partnery, sourozence s partnery a za svědka mu jde bratranec) a na hosty nevěsty (já mám rodiče, bratra s rodinou a pak asi 5 kamarádek s dětmi), vyloženě společné kamarády nemáme. S rozestavěnými stoly si asi moc nepomůžu... Máme tam hosty bez doprovodu, s 1-3 doprovody... zkoušela jsem je nějak rozdělit k jednotlivým stolům, ale je to snad ještě horší varianta než to Účko, navíc mi přijde, že se pak zbytečně budou tvořit hloučky a nebude to prostě "společná akce" ab_ak jdu to zkusit promíchat, taky bechci mít jednu stranu účka kratší než druhou... S fotografkou nás je ale zase lichý počet, se picnu 😄
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?