Jak naznačit svatebním hostům, aby s sebou nebrali děti?

Zveme na svatbu pratele, kteri maji male deti. Nemame nic proti detem, ale neradi bychom meli ze svatby jeslicky/materskou skolku a otraveny rodice. Je neslusne naznacit dospelym, aby decka dali k babickam? Jak to podat? Resila jste nektera takovy problem?
Odpovědět
1
2
10
@adma podle společenských norem to není problém děti nepozvat..záleží na každém jestli je chceš nebo nechceš pozvat, někdo prostě děti nemusí a někdo jo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No, spousta lidí s tím má problém, protože prostě bez dětí nikam nechodí a kam nemůžou děti, nejdou ani oni. Já bych nadepsala obálky jen jmény rodičů, o dětech žádná zmínka, případně připojila poznámku, že svatba je akce pouze pro dospělé, aby si vše náležitě užili (alkohol, tanec). Jako vstřícný krok můžeš zajistit chůvu, která by všechny caparty dohromady někde pohlídala
Odpovědět
Profilova fotka
@adma My jim v dopise napsali že bychom byli rádi kdyby děti nechali doma. Někteří to uvítali a někteří byli dotčeni že jsou přeci součástí jejich rodiny atd. Myslím že si to bez dětí všichni víc užijí.
Odpovědět
@adma Ahoj ja jsem oznalila, ze si na svatbe deti nepreju.. Zazila jsem svatbu bratrance s detma a bylo to priserne... Rozmazlene deti tam vrestely do obradu rodice jim nebyli schopni nic rict a na oslavu stejne deti nepatri. Takze se toho vubec neboj... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@adma já taky zvu své příbuzné a kamarády bez dětí, s tím že je tam prostě nechceme :-) Zatím s tím probém skoro nikdo neměl, jen jedna příbuzná mi říkala, žeto ta malá obrečí že chtěla jít za družičku.. :-D A neslušné mi to nepřijde, je to vaše "akce" :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@adma My jsme na svatbě měli několik dětí na obřadu a na hostině pak 4 - 7,7,2 roky a 2 měsíce a nějak mi to vůbec nepřišlo jako problém. jediné, co jsem maminkám řekla bylo, jestli by si na obřad nestouply spíš dozadu a kdyby začaly děti brečet, tak aby s nimi šly raději ven, ale ony by to tak udělaly stejně. Na hostině jsem o dětech ani nevěděla, rodiče je hlídali nebo si děti spolu hrály venku. Vlastně jsem děti potkala pořádně až ráno u snídaně :-) Já myslím, že záleží na tom - 1) o jak velké děti se jedná (kojence bych asi fakt nikam neodložila a pozvání byhc odmítla), 2) kolik těch dětí je (je rozdíl mít třeba ty 4, co jsme měli my a 20 dětí), 3) jaké ty děti jsou (pokud bych věděla, že ty děti jsou rozcapené a dělají bordel, budu to taky řešit) Každopádně je to dost citlivé téma a nedivila bych se, kdyby ti ti rodiče pozvání odmítli, pokud nemůžou vzít děti s sebou. Ono to občas ani nejde děti odložit a jsou součástí rodiny.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jde o to, kde ta svatba je, pokud to máš už od rána, v nějaké restauraci se zahrádkou, tak si tam lidi tím spíše vezmou děti, protože je fakt, že si můžou hrát venku a nebudou běhat a otravovat uvnitř. A naopak, pokud je to uprostřed města nebo na horách nebo chceš mejdlo do rána s DJ a koktejly, každý spíš pochopí, že tam nechceš děti, když se to tam pro ně moc nehodí...Takže si myslím, že se to tak nějak vyřeší i samo.
Odpovědět
Tak, u nás v rodině malé děti nikdo nemá, jen asi dva páry kamarádů, kteří s námi budou celý den. Jsou to děcka starší než 6 let. Sami rodiče navrhli, že je nechají doma, že by se tam sami nudili. Není neslušné děti nezvat, je to vaše svatba a program, který je určen pro dospělé nemůže děti zaujmout, obzvláště večerní zábava.
Odpovědět
My řešíme podobnou věc, přítele ségra má tříměsíční mimčo a nikam se bez něj logicky nehne.... na hostině nám to nevadí... ale na obřad jí chceme říct, aby malou nebrala... asi z toho bude rodinný přetřes... Přítel si ale myslí, že je to náš okamžik a než riskovat to, že když si budem říkat ano nikdo nic neuslyší, tak jí o to prostě požádáme... uvidíme, jak se s tím popere, ona je na všechno háklivá, je to pech ;)
Odpovědět
Ahoj, u nás děti zvát také nebudeme. Naštěstí jsou příbuzní rozumní, tak jim to vysvětlíme. Jedná se o kojence, dvouletýho caparta a osmiletou holčinku.
Odpovědět
@onnika A nestačilo by ji říct jen aby byla s dítětem raději někde u dveří, že kdyby malá plakala tak aby nerušila , že by chvilinku byla s ní jinde... Třeba nakonec bude hodná..Na vítání občánků které mám možnost často vidět jsou děti hrozně hodné, tak bych se toho až tak nebála
Odpovědět
Rodinu jsem zvali automaticky i s dětma- měli jsme celkem 5 dětí - 1,5 roku, 4roky, 5let, 6let a 10 let. Nebyl s nimi žádný problém. Kamarády jsme zvali na odpoledne a bez dětí - Obálku s oznámením a s pozvánkou jsme adresovali pouze konkrétním osobám-nikdo s tím neměl žádný problém, nebo k nám se to aspoň nedoneslo..
Odpovědět
Článek se načítá
@adma ahojky, řešili jsme úplně to samé a protože děti sami ještě nemáme a ani po nich zatím netoužíme, tak k nim pochopitelně žádný vztah zatím nemáme a chtěli jsme se navíc vyhnout situacím, se kterými jsme se setkali na jiných svatbách - že malé děti začnou brečet, křičet, ... během obřadu a úplně tím pokazí atmosféru a na to jsme nebyli zvědaví. Stejně tak jako na zařizování zábavy potom pro ně na hostině. A protože to byla naše svatba, rozhodli jsme se, že děti na svatbě prostě nechceme, a to ani na obřadu a všem jsme to jasně řekli. A musím říct, že až na jednu výjimku s dětmi opravdu nikdo nepřišel a to jedno dítě bylo naštěstí hodné a bylo jen na obřadu, takže celá svatba dopadla přesně podle našich představ a bez jakýchkoliv rušivých elementů. Takže pokud děti na svatbě nechcete, tak to lidem prostě řekněte. Je to váš den a udělejte si ho podle sebe a né podle ostatních ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my máme také plno kamárádů s dětmi a domluvili jsme se, že na obřad a na oběd je vezmou s sebou ,ale odpoledne je vyzvednou babičky,aby měli něco z večerní zábavy. Budeme tam mít i jednu kamarádku,která bude právě kojit a to je samozřejmé,že té nemůžu říct,aby mimčo odložila jen kvůli tomu,že máme svatbu a dala ho k babičce.Ale takové malé mimčo stejně nakojíš a pak spinká ,takže si nemyslím,že to bude až tak rušivý element. Myslím,že nás děti rušit nebudou,spíše s nimi budou mít práci rodiče,protože se jim budou musev věnovat a nebudou si moci tolik užívat zábavy, proto je na večer odevzdají babičkám :-) Je to samozřejmě rozhodnutí každého a pokud mají kamarádi babičky,které mohou děti pohlídat,tak je to v pořádku,ale pokud by si někdo hlídání zařídit namohl,tak abych ho nepozvala jen kvůli tomu,že s sebou musí vzít vlastní dítě,to bych asi neudělala. A věřím,že až jednou budete mít vlastní děti,tak se na to asi taky budete dívat jinak a je možné že se na Vás i někdo kvůli tomu naštve. Ale jak říkám,je to Váš den, a lidé by měli respektovat Vaše přání, i když se jim nebude třeba zrovna dvakrtá zamlouvat ;-)
Odpovědět
U nás se to skoro vyřešilo samo, úplně všichni až na jeden pár řekli, že děti neberou, aby se mohli v klidu bavit. Bohužel ti kdo svoje rozmazlene zlatíčko berou je nevlastní bratr ženicha a v rodině už byla velká aféra, že dvouleté děcko nechci za družičku. Ačkoliv více než naznačujeme, že tam děti nechceme, berou ji. Navíc se jim teď narodila další a tu si berou taky. Jinými slovy úplně vidím, jak začnou na můj nástup hrát hudbu a místo pěkného obřadu nám tam bude řvát jedno vystrašené nemluvně z toho hluku a druhá rozmazlená potvora bude chtít být středem pozornosti jako obvykle, takže tam bude dělat bordel. Ach jo.
Odpovědět
Ty co měly svatbu v kostele jak jste to řešily s dětma? Myslím to, že budeme mít obřad i se mší a nemůžeme zakázat cizím lidem nepřijít na mši. Navíc to bude tady u nás haló, že bude po nějaké době opět svatba v kostele. Tudíž přijde i plno zvědavců. Ne, že bych neměla vztah k dětem, ale nechci aby mi do toho vřískali nějaké děti a navíc cizí.
Odpovědět
@nikolav Tak asi před obřadem ,než začne ,tak by někdo mohl přítomné poprosit,aby když začnou děti hlučet šli s nimi ven je uklidnit.Takhle se to dělá i normálně při mších ,že rodiče chodí ven děti uklidňovat. ;-)
Odpovědět
@radkaja No tady v kostele i když děti vřískají tak to rodiče bohužel nenapadne aby šli s dětma ven. Tak mám právě strach, že plno zvědavců se nahrne do kostela a holčičky budou chtít vidět nevěstu atd. No však jak to bývá. Na malém městě atd.
Odpovědět
@nikolav Hm ,tak u nás to bývá jiné. Tak je asi opravdu poproste aby děti nenechali vyvádět.
Odpovědět
@radkaja Jako tady normálně přijdou do kostela a rozloží jim v lavici hračky a jídlo a pití. A když už je to přestane bavit a začnou zpouzet a křičet atd. Tak se nic neděje. Mě to teda štve i při normální mši. A tak to nechci ani na svůj svatební den. Doufám, že se tam babky narvou dřív. I když zase máme svatbu v pátek tak to doufám nebude tak žhavé jako kdyby byla svatba v sobotu.
Odpovědět
Nebo pověř někoho ,kdo je "komunikativní",aby usměrnil během obřadu rodiče zlobivých dětí . Snad tam s malými dětmi nepřijdou a budou tam jen ty důchodkyně ;-)
Odpovědět
@radkaja no doufám, že to tak bude. I když ono stačí i jedno uřvaný dítě.
Odpovědět
Profilova fotka
Tenhle " problém " neřešíme, děti jsu součástí rodiny a jsou vítáni stejně jako jejich rodiče :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já si svatbu bez vřískání malých prcků neumím představit...budu ráda za každé dítě které na svatbě bude, my jich budeme mít téměř 20 a moc se na to těším...v době obřadu budou větší přítomni a menší dle situace asi v čekat venku v parku s hlídačkami.. na hostině se rozutečou a stejně si vystačí samy... :-D a někdy k navečeru si pro ně stejně přijdou babičky, dědečkové a jiné hlídačky a rodiče si budou moc zaskotačit jak budou chtít...aspon to nedopadne jako na svatbě mé kolegyně, kdy si novomanžele děti na svatbě nepřáli a rodiče byli od začátku jak utržení ze řetězu a kolem 8 už byla většina pod obraz a v 10 se šlo spát, protože rodiče přepískli začátek :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Tak vzhledem k tomu že my děti máme, tak zveme na obřad i hostinu děti hostů taky. Bude to asi zajímavý, protože tam budou 4 úplně malinký od jednoho do 3 let, pak 5ti letá a pak trošku starší. Dohromady 10 dětí. Ale pro ty co zveme jen na večerní párty už rovnou budem říkat ať děti nechaj doma, že my své taky odvezeme a párty si budeme užívat bez dětiček :-D
Odpovědět
Já kdybych měla říkat rodině, aby své děti, které na sebe rády strhávají pozornost, drželi blízko dveří, stáli by u dveří všichni svatebčani 8-)
Odpovědět
Male deti jsou na svatbe moc heyke, yvlast holcicky. Take jsme je meli a byly hodne. Nebala bych se toho. Uvidis, az budes mit sama deti.
Odpovědět
Co třeba napsat "Bez dětí"? Nebo to pojmout vtipně a napsat na pozvání něco ve stylu : "Vstup povolen od 18 let"?
Odpovědět
Nj, rozum dostanu přímo v porodnici společně s nálepkou na auto! 8-)
Odpovědět
@adma ja bych byla s timto tematem tady opatrna, je to jako slapnuti do vosiho hnizda - uz se to tu resilo, zakazalo atd. a pozor na reakce "matek" - protoze pokud nemas dite, tak jsi nesvepravny sobec, neznas nic ze zivota a hlavne musis mit dite stale s sebou, protoze ackoliv pupecni snuru prestrihli v porodnici, tak vetsina z nich ji ma stale dost pevnou. aspon tu virtualni. samozrejme jsou soucasti rodiny, berou se i do divadla, na koncerty, nelze ani pripustit myslenku, ze by se mohl nekdo jiny o nej den-dva starat. a vsechno pochopis, az budes mit svoje deti :-D moje sestra na svatbu nebrala sveho 8leteho kluka, sama, vedela dobre, ze hyperaktivni kluk tezko pujde ukocirovat a skloubit s tim, aby se bavila i ona. moje sestrenice s 2 klukama 3 a 4 roky - ta bojovala za to, aby je mohla privest, dokonce kdyz uz to vypadalo, ze opravdu neprijede (nechtela tam spat, tzn. cca 150km cesta na svatbu a zpet v jeden den), zacala den pred svatbou orodovat, ze je vezme s sebou :-S a pak jsme meli moji kamaradku s cca 5mesicni holcickou, ta byla uplne zlata, o ni jsem vubec nevedela - ani pri obradu ci hostine - a vecer ji dali spat do pokoje, dali el. chuvicku, a bavili se do noci. je to dost osemetny tema, opatrne, jak jsem psala, "matky" jsou velmi nachylne na nastvani.
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?