Jak na svatbě poděkovat rodičům?

Nelíbí si mi žádné děkovné dorty a nejsem ani na emotivní proslovy, nebo nějaké napsané kartičky, ale chtěla bych jim něco dát (výslužky nedáváme). Svatbu máme ve vinařství, tak bych si představila nějakou pěknou lahev vína - pro mojí mamku ok, v pohodě. ale jak to udělat s tátou, se kterým je moje mamka rozvedená a já ho nemám ráda? Na svatbu jsem ho pozvala jenom aby nebyly řeči, hlavně z jeho strany příbuzných. mam mu taky něco dát? Pak by ale měli dostat tyky 2 lahve Jirkovi rodiče. Ale jemu a bud. manželovo rodičům si víno neumim představit, protože oni když mu kupují víno třeba k narozeninám, tak dostale 1 l nějakého stolního za 50 kč, prostě vinaři nejsou... tak co jim dát? A jak s tim tátou? Leda počkat na předání až odejde a doufat, že odejde včas...
Odpovědět
Profilova fotka
Sice neznam pomery v rodine, ale dat mekomu a nekomu ne mi prijde dost nevhodne, kdyz uz "tatinka" zves na svatbu... A pokud jde o vino... Daji se dat i jine darky nez vino.. Treba neco na pamatku... Videla jsem tu nejake vtipne hrnecky, nebo specialni talir pro rodice nevesty a zenicha... ;)
Odpovědět
Profilova fotka
a nebo jim zkus dát to dobré víno, alespoň tomu přijdou na chuť :-) kdybys dávala různé dárky, mohlo by se to i trošku zkomplikovat. Takhle to bude jasné a bez potíží :)
Odpovědět
@maanule no normálně bych dala 1 víno každému páru, ale když moje mamka s tátou nejsou spolu, tak musím dvě a zas aby nekoukali Jirkovi rodiče, že dostali jen jednu, tak bych jim měla dát taky dvě...
Odpovědět
@zmrzka89 a co takhle dát jedněm větší flašku? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrzka89 Nevím, jestli to už máš vyřešené (pravděpodobně ano), já bych to vyřešila tak, když bych si nebyla jistá, co těm ostatním, tak dárek mamce dát večer před svatbou v soukromí, však pokud není nějaká pouliční klepna, tak se snad neprokecne, že něco dostala, hlavně před bývalým manželem. My tedy dárky jako takové rodičům nedáváme, akorát perníkové srdce místo děkovného dortu. A budou mít na památku svatební noviny.
Odpovědět
@ninive211 jé, tak to je hezký, to mě vůbec nenapadlo, hezky v soukromí, díky!!!
Odpovědět
Profilova fotka
já osobně si myslím, že poděkovat rodičům by se mělo hezky osobně, v soukromí. Klidně až po svatbě. Pozvěte je na oběd domu, na skleničku, dejte jim nějaký dáreček. Ale v den svatby bych to neřešila.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?