Jak jste řešili odvoz svatebčanů domů?

Omlouvám se, jestli je podobné téma už někde založené, nicméně já ho nenašla. Mám dotaz ohledně odvozu aut svatebčanů. Zajímaly by mě způsoby řešení. Jedná se o to, že z radnice se celá kolona přesune k místu hostiny, ale pak už mi není zcela jasné, jak si svatebčani ty auta odvezou domů, aby se mohli "alkoholicky veselit". Budeme mít k dispozici dva řidiče, takže teoreticky by vždy jel svatebčan a řidič dvěma auty k domu, kdy by svatebčan nastoupil do auta k řidiči a ten ho odvezl zpět na hostinu. Nicméně při počtu dvou řidičů a asi dvaceti aut mi tahle varianta příjde časově dost náročná. Jak jste tohle řešili, popřípadě hodláte řešit?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tak toto mi taky vrtá hlavou. Zatím to u nás bylo jen nakousnuto, ale bude to asi ještě bouřlivá debata. Nevím jak to udělat. Na zámečku, kde máme svatbu, můžou hosté i přespat a vyjde to levněji než volat v noci taxíky nebo mít řidiče, ale opět otázka, co s autama? Svatebčani budou s různým měst, okruh 50 km. Kamarádka mi říkala, že to nemám řešit, že kdo se chce zůčastnit, tak si to zařídí sám, že to není náš problém, nevím no.
Odpovědět
taky nad tím přemýšlím, mezi obřadem a hostinou máme pauzu, kdy se půjdeme fotit a hostům jsem řekla, že ti, kdo chtějí, ji mohou využít na odvoz aut domů a přijet mhd..ale to samozřejmě platí jen pro ty, kteří jsou přímo z Brna. Mladší to budou řešit sami taxíky nebo mhd a starší budou hromadně odvezeni na místo ubytování a ráno navráceni pro auta. Taky jsem si vypsala různá čísla na drink and drive. to mi přijde praktičtější, než řidič uvázaný na celou noc..
Odpovědět
taky jsem nad tím přemýšlela, ale nic jsem nevymyslela :-D ať už bychom na svatbě měli řidiče nebo ne, tak s auty bude problém... Ale nakonec to asi nechám osudu, jak píše finezuza... Prostě ať si to každý nějak zařídí.. Tady to jde asi leda vyřešit nějakým společným svozem (autobus pro svatebčany atd.), což je zas blbý, když chce někdo odjet dřív a nebo MHD - ale to zas nejezdí všude, takže to taky neni ideální pro všechny a pak ještě společný ubytování, což je zas drahý a pro lidi z nedalekýho okolí zbytečný... myslím, že tohle je zrovna něco, co se bohužel vyřešit nedá..
Odpovědět
My máme tři řidiče,..jeden na místní popojíždění, který bude rozvážet místní a přespolní, kteří budou spát na hotelu a další dva budou rozvážet lidi domů a to přesně tím způsobem jaký jsi napsala,...jeden řidič pojede v autě hostů, další v našem a zpátky se svezou spolu, nebude to zase tak moc lidí, tak myslím, že to půjde zvládnout :)
Odpovědět
@baracudas budeme mit setkani hostu pred obradem v hotelu, kde bude hostina a ubytovani pro ty, kterym to hradime. ti, co jsou mimo oblast, tak autem zaparkuji tam, ti, co jsou z okoli, budeme svazet do hotelu. a ti, kteri jsou z okoli a nebudou v hotelu nocovat, pak bude nami domluveny ridic rozvazet zpet domu. jinak z hotelu na obrad je to cca 200m tak nebudeme mit ani kolonu, spis jen cca 4 auta pro me, zenicha, nase rodice a babicky, ostatni pujdou pesky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Dobrý den, myslím, že pokud máte k dispozici dva řidiče, tak je to naprosto dostačující. I svatební hosté si občas musí něco sami zorganizovat (a možná i trochu zainvestovat do ubytování, drink and drive apod.) a vůbec vás nemusí trápit jak. Jednou se rozhodli jet na svatbu autem s vědomím, že pojedou zpět. Vy jim nabídnete řidiče. ... jak se už na místě všichni mezi sebou domluví nebo jak si to dopředu zorganizují, to už vás nemusí trápit. Vy už si budete ten den jen užívat :-) Krásnou svatbu!
Odpovědět
Tak o tomhle si opravdu nemyslím, že je to vaše starost - každý, kdo jde na svatbu, by si měl rozmyslet, jak se dopraví. Většinou prostě někdo z "party" nepije, nebo se to řeší taxíkem, případně MHD (tam, kde to jde) nebo přespáním do dalšího dne. Ale určitě není problém nevěsty, jak zařídit, aby se mohli všichni napít... Já tedy organizované rozvážení hostů vnímám jako bonus navíc.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měla domluvené dva řidiče, oba hosty i přivezli na místo svatby, s tím, že byli pozváni i na hostinu ať to není složité s domlouváním (na poslední chvíli několik lidí nemohlo, muselo do práce, neb pracují stejně jako já ve zdravotnictví). :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Holky, zkusím oživit téma. Také řešíme, co s hosty. Ubytování v penzionu je drahé a nechceme ho hostům platit. Předběžně jsme domluvili se sousedy, že by nám dělali řidiče. No ale nechceme je zvát úplně hned po obřadu na hostinu, tak jsem myslela spíš až večer. Kdo jste to takto měli zařízené, neměli svatebčané problém nechat řídit auto někomu jinému? Osvědčilo se to? Nebo je to blbost a spíš se na hosty vykašleme, ať si to zařídí jak chtějí :-D
Odpovědět
@liss_durman My jsme dali 2 varianty (jednu placenou a jednu neplacenou). 1. že bude řidič, který po svatbě všechny rozveze (tzn., že po obědě by se odvezli postupně auta domů a tedy řidič by byl po celou dobu svatby) a 2. že si lidé zajistí v místě svatby ubytování, ale to na vlastní náklady. Všichni si vybrali ubytování.
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx Tak my budeme mít asi taky pár ubytovaných, ale to prostě nehodláme platit. Původně jsme chtěli - hlavně kvůli těm, kteří jsou z větší dálky. A zatím kdo měl největší zájem o ubytování, je přítelova sestra, která bydlí 5 km od penzionu a mohl by pro ně kdykoliv někdo dojet a odvézt je domů... Tak jako to jsme se dost namíchli a řekli jsme, že jí to teda rozhodně platit nebudeme a tím pádem ani ostatním (btw zase bratr přítele se přidal taky, ten bydlí vedle nás a my třeba plánujeme jet domů), zatím nikdo z mé strany, která to bude mít nad 50 km vzdálenosti, se neozval, že by chtěl ubytování. Jen mě spíš zajímalo s těmi řidiči - že se mi zdá jako dobrý nápad, aby byli 2 a vždy jeli jeden autem svým a druhý autem toho, koho bude odvážet. Ale upřímně kdybych třeba měla nějaké lepší auto (jakože nemám) a někdo by cizí by ho měl řídit, tak nevím, jestli by se mi to líbilo... Nicméně to tak uděláme - nabídneme řidiče a kdo nebude chtít, buď se odveze sám nebo si zaplatí ubytování.
Odpovědět
Profilova fotka
@liss_durman tady v Plzni funguje služba přesně jak říkáš... jmenují se Plzeňské želvy.. když jsi někde autem a napiješ se, tak přijedou dva řidiči jedním autem, jeden pak řídí tvoje auto s tebou (máš kontrolu) a ten druhý jede za vámi v jejich firemním autě aby se dostal zpátky. Vyjde o něco dráž než taxík. My jsme využili pro rodiče, kteří spali u sestry cca 10 km od místa oslavy. Jinak si svatebčani buď zaplatili ubytování v místě nebo si vzali taxíka k nám domů, kde byla možnost ubytování. My jsme spali v hotelu.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj. Myslím že je to taková slušnost nabídnout hostům či jsou zdaleka ubytování a těm z blízká řidiče který je odveze domů. Zatím všude to tak bylo když jsem byla na svatbě. Zaplaceni ubytování je na vašem uvážení sledovat ten řidič by tam být dle mého názoru určitě měl :-) já to budu řešit firmou ubytování protože mi přijde že tohle popojíždění a brzké odchody domů svatby ničí :-( sice to bude nákladnější ale je to jen jednou za život né ? Navíc tam máme spoustu děti a takže je rodiče můžou uložit kdykoliv podle potřeby a pak se vrátit zpět se bavit...
Odpovědět
@liss_durman Zatím co jsem byla na svatbách, tak to vždy bylo tak, že řidič jel svým autem za hostem, host nechal u baráku auto a řidič svým autem ho vzal zpět. Je to tak jak říkáš, málo kdo svěří auto někomu jinému. Já se přiznám, že své auto svěřím jen mamči a partnerovi. Jinak ne-e. :-) My právě dali tyhle 2 varianty, ať se každý rozhodne sám a hlavně ať nikdo nemůže říct, že si musel ubytování platit, protože neměli na výběr. Tak jsem dali jednu placenou a neplacenou a máme klid. :-) Ta sestra od tvého partnera je fakt dobrá..... pokud to má takový kousek, tak je to fakt divné, to by si měla zaplatit sama.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my to akorát teď taky řešíme. Zatímco se budeme fotit, tak se všichni odvezou na místo hostiny autama, kterýma jeli na obřad, pak ti řidičové pojedou domů, kde nechají svá auta a bude někdo, kdo bude objíždět tyhle řidiče a vyzvedne je a odveze zpět na místo hostiny. Večer pak budeme mít rozvoz. :-)
Odpovědět
Ahojte, tak my to taky resime :( Lidi z me strany maji hostinu cca. 25 km daleko a strasne me namichli tim, jak hrozne resili, ze to mame daleko. Puvodne jsme totiz chteli, at si kazdy zajisti ridice sam. Nakonec musime odvoz zorganizovat, protoze nebudu porad poslouchat nejake reci. Takze to planujeme tak, ze na obrad i hostinu kazdy pojede svym autem, ale s tim, ze v tom aute bude mit ridice. Jakmile dorazi na hostinu, tak ridic jejich auto odveze. A to, jestli sveri sve auto do cizich rukou uz resit opravdu nechci. Prinejhorsim, at si kazdy najde ridice i s autem. Pak vecer budeme mit dva ridice, kteri budou rozvazet. Jeden bude mit transita..takze kdyz budou chtit jet domu, tak se musi posbirat aspon 4 lidi najednou. Po jednom je vozit nebudeme.
Odpovědět
My jsme měli objednaný autobus, jelo se do 7 km vzdáleného města. O půlnoci pak dojel pro ty, kteří chtěli už odjet, odjela téměř celá rodina. Zbytek pak s objednaným řidičem a část spala s náma v penzionu, kde se konala hostina.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?