Jak je to s kytkami pro maminky nevěsty a ženicha?

maminkám dává kytku ženich? Své i mé? Nebo jeho mamince dávám kytku já? A co se u toho říká? A jaké kytky necháváte dělat maminkám, stejné, nebo každé jinou? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@klvky Nevím, jestli jsou pro to nějaká ustálená pravidla. U nás dával oběma maminkám kytku ženich. Své při tom nic neřekl, protože si na to u nich nepotrpí, ale myslím si, že by bylo hezké poděkovat za výchovu nebo tak něco. Nebyla jsem u toho, ale mám dojem, že jak tam přivezli kytky, tak jí ji prostě dal do ruky a hotovo :-D U nás znovu žádal o mou ruku. Byla jsem zavřená v ložnici, ale doléhal ke mně smích, tak asi bylo veselo :-) Kytky jsme nechali dělat oběma maminkám stejné.
Odpovědět
ahoj "holky" maminkám dává kytku ženich, protože ženich je má platit a i vyzvedávat a tebe by neměl vůbec před svatbou vidět ,,,první dává kytku své mamince protože s ní pro tebe přijede ,,,potom by si měl dát s tvým tátou panáka a tvojí mamince kytičku ,,ale řikat u toho nic nemusí už to samo je bráno jako poděkování ,,taky proto se maminkám kytičky dělají ,,ty jsi ta poslední která kytku dostává ,,ženich by na tebe měl čekat někde venku přededveřmi ze kterých tě vyprovází tvuj tatínek a tvuj nastávající by ti jí měl předat až si úplně krásná a hotová nevěsta ,,,takže asi tak ......myslím si že některé zvyky by se měly dodržovat protože jsou moc hezký :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rubra v tom co píšeš s tebou moc nesouhlasím. Jak píšeš, některé zvyky by se měly dodržovat a co se týká tohoto zvyku, tak správě byla měla dát nevěsta kytičku mamince ženicha a poděkovat ji za výchovu syna a že ho do života připravila atd. a ženich by to stejné měl udělat taky, tzn. mamince od nevěsty předává kytičku ženicha a taky ji poděkuje. Nemusí to být v tomto pořadí. A co se týká toho, zda ženich může vidět nevěstu nebo ne. Záleží to hodně na tradicích a zvycích. U nás třeba mě uvidím nachystanou už doma, protože u nás si pro mě musím přijet k nám domu. Předá kytičku mě, pak své mamce a pak já jeho mamince.
Odpovědět
tak ještě uvidím, jak to dopadne. každopádně mě asi uvidí, protože spolu bydlíme a přijde mi hloupé, aby v páttek odjížděl 70 km doomů a v sobotu dopoledne zase přijel. Prostě jsme se domluvili, že se budu chystat doma a já taky. S tím, že budu někde zavřená a v šatech mě uvidí, až jak přijede mamka s bráchou.
Odpovědět
Profilova fotka
@klvky je to jak kde...ženich by měl dát kytku oběma maminkám jako poděkování...ale u nás to tak nebylo....záleží jak si to uděláte... @ritush kytky by měl správně dávat ženich,pak až na svatbě děkujete každý rodičům jak svým tak toho druhého a při té příležitosti jim dáváte dárky,většinou nějaká drobnost a dort :-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nás dával kytky ženich, jel je po cestě k našim vyzvednout, dal je oběma mamkám, já u toho nebyla, viděli jsme se až před obřadem, kdy jsem dostala kytičku já. A kytičky pro mamky jsme objednali stejné (ať se nehádají a neporovnávají) z květin, co jsem měla i já.
Odpovědět
@klvky u nás předával kytičky manžel, ale oba jsme u toho děkovali rodičům za výchovu. Někdo potom děkuje rodičům dortem, ale naše rodičovstvo dost plakalo a předem avizovalo, že nechce aby je u toho každý viděl, tak jsme děkovali před obřadem v soukromí a potom na hostině už ne a nemám pocit, že bychom se o něco ochudili - jídla i dortů bylo i tak až až ;-). Kytičky pro maminky jsme měli stejné jako ve svatební výzdobě. Já měla svou svatební kytici jen z bílých kal, takže korsáž ženicha, svědka, náramek pro svědkyni a svatební vývazky byly kaly; a výzdobu jsme měli z bílých lilií, takže kytice pro maminky byly z nich ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Podle pravidel by měl ženich dát nejdříve kytici nevěstě potom maminkám a nakonec svědkyni:-)
Odpovědět
nám všem donesl květiny ženich. co u toho říkal nevím. jinak já měla bílé tulipány a maminky růžové
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?