Jak hodně zapojujete budoucí tchýni do příprav?

Profilova fotka
Musím se přiznat, že jsem tchýni z příprav v podstatě vynechala, ale včera brečela příteli do telefonu, že jí to moc mrzí, že nic skoro neví a že by ráda pomohla. Vlastně mi to nedošlo, že jí skoro nic neříkáme a teď je mi to líto.Tak se chci zeptat jak hodně zapojujete své budoucí tchýně do příprav? :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Díky tvé otázce jsem se zamyslela :-) a musím říci, že ji taky moc nezapojuji. Moje tchýně je velmi zaměstnaná, ale když něco potřebuji, tak vím, že se mohu ozvat. Mý rodiče se ale zapojují a i za rodiče mého přítele, jak jsou akční :-D . Ale myslím, že je normální, že jako dcera jsi konzultovala hlavně se svou maminkou a na tchýni tak trochu pozapomněla. Upřímně by mě potěšilo, kdyby se tchýně ozvala, že se chce přidat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vůbec nezapojujeme - tedy kromě toho, že jí zadáváme pochůzky na tamější obecní úřad, aby vyzvedla výpis z evidence rodných listů. Jinak s ní nic moc neřešíme. Ale ne proto, že je daleko (víc jak 2000 km), ale spíš proto, že ani my ty přípravy tak neprožíváme a neřešíme to ani s našima...Z naší strany je to tak, že je nechceme otravovat a furt jako kolovrátek mluvit o svatbě, to hodně lidí nemusí. Je teda fakt, že co mě mrzelo bylo to, že jsem nevybírala šaty s mamkou...
Odpovědět
Profilova fotka
Nezapojujeme... ani nevím jak...šaty jsem vybírala se svoji mamkou, koláče má péct matka nevěsty, podle tradice....a jinak nezapojuji ani svou mamu... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Krásné dopoledne! Já svou nastávající tchýni mileráda vynechám. Není zlá, ale je taková...no úplně jiná než já. Vše se jí zdá drahé, bude mi do všeho povídat...A přítel řekl : Řeknem jí, že se chceme vzít a do třech měsíců ze svatby nebude nic, protože nám to úplně zkazí |-| , což je fakt. Ona na to má speciální talent, že když se Vám něco líbí, tak řekne svůj názor tak, že by to slabší povahu rozbrečelo. Trochu taktu a slušnosti jí v tomto naprosto chybí. navíc, moje maminka ji ráda nemá. Stačí jí, že se potkají ve městě a moje mamka z toho má ataky ještě 14 dní po. Přítelova mamka jí umí vždy říct, něco "moc" milého. (ale ona prostě taková je, nemyslí to zle, ale vysvětlujte to někomu) Chceme s přítelem rrodinu překvapit a cca 2 měs. před svatbou to oznámit rodině (rodiče, prarodiče).
Odpovědět
Profilova fotka
my ji nijak nezapojujeme, jelikož s námi (tedy spíš mnou) nevychází. Když jsme ji minulý týden řekli jak to bude, tak se jí stejně polovina věci nelíbila...ale je to naše svatba a je podstatné, že to všechno děláme podle sebe, aby se to líbilo nám...
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně tedy nezapojuji de facto nikoho. Všechno si dělám dle svého. Bohatě mi stačilo, když mě moje mamka donutila pozvat na obřad i hostinu mého "otce", se kterým se vidím dvakrát do roka a nemáme si co říct. Nakonec jsem ho pozvala spíš jen kvůli mému mladšímu bráškovi, který mě povede k oltáři. Jinak s tchýní vycházím naprosto v pohodě. Všichni to automaticky berou tak, že se jen zeptají, co je hotovo a jak to bude, ale veškeré rozhodování, díky bohu, nechávají na mně jako nevěstě. ;-) Když chci s něčím pomoct, tak se akorát tchýně a mojí mamky zeptám (jako třeba na názor na několik "obyč" dortů namísto jednoho svatebního). ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Rodina mého nastávajícího mě natlačila do pečení svatebních koláčů... Dala sem to tchýni tedy na starost... Do té doby se vlastně o svatbu nezajímala, neptala se a dělala, že se vlastně nic neděje... Ale od teď mi kecá do všeho... Co bych měla mít, co musim mít, co bych měla udělat, co musim udělat... Tak nevim, co mě štvalo víc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ze začátku jsem se snažila mé budoucí tchýni říkat většinu věcí, aby si nepřipadala odstrčená. Potom jsem při pár srážkách zjistila, že je uplně jedno jestli něco řeknu nebo ne, protože se stejně nezavděčím a tak už na to kašlu. Jen se tchýně ptala jestli má něco upéct a tak jsem jí řekla, že záleží na ní, po nikom nic nechceme. Sladké máme objednané, takže je to jedno a asi až v den svatby uvidím jak se rozhodla. Já jsem nakonec rezignovala a říkám jen to nejnutnější. Nic jsme po nikom nechtěli, svatbu si zařizujeme a platíme sami, tak uvidíme co přinesou nadcházející 3 měsíce ;-). Snad bude klid.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj já jsem ze začátku chtěla být sdílná a před tchýní jsem se rozpovídala kde by jsme chtěli mít hostinu a tak. Byl u toho i můj budoucí tchán a jen jsem slyšela, že je to všechno jen vyhazování peněz, že je to všechno drahý a proč budeme zvát tolik lidí na oběd a tak spoustu dalších věcí. Podotýkám, že si celou svatbu platíme sami. Od té doby před tchýní a tchánem nic neříkám. Pár dní před svatbou jim oznámím jak to máme naplánované. Nechce se mi s tchánem pořád o něčem dohadovat a zbytečně se nervovat. Tchýně je v pohodě a docela ráda bych ji zapojila do příprav, ale s přístupem mého budoucího tchána nesouhlasím a tak musim vynechat i ji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky. Jelikož jsou moje rodiče velmi vytížení (tedy právě leží na pláži v Dominikámské rep. :-D ), tak jsem využila šikovnosti, tvořivosti a ochoty tchýně. Je švadlena, dělá patchvork na prodej a baví ji všechna tahle rukodělné práce. Tak jsem jí požádala o vývazky a výzdobu na auta ( klobouk drahému a mě pedigovou ozdobu). Pedigu má doma habakuk, květy vytvoří a mašle a stuhy jsem nakoupila. Jinak rodiče své ani tchánovce nazapojuji, ani není do čeho. Vše jsem obstarala už na podzim, když jsem ležela nemocná a teď už zbývá jen domluvit podrobnosti rautu a nákup pití na hostinu...to uděláme s drahým. Takže rodiče mohou jen přijet v den svatby k našemu domu :-D Tchýně se tedy ještě nabídla, že udělá koláčky, protože je drahý její prvorozený a první kdo se žení, tak chce. Je mi to jedno, na koláčkách vyloženě nelpím, tak je to rozhodnutí a počet na ní. :-) :-) :-p
Odpovědět
Profilova fotka
My moc, ne, je moc daleko, přes 2tis km. Ale vzhledem k tomu, že můj snoubenec je jedináček tak jí na svatbě samozřejmě záleží a hodně, ale zná mě :-), tak volím takovou cestu, aby se mohla zapojit na dálku a nepřipadala si odstrčená, tak jí třeba posílám fotky šatů, kytek, atd. Aby mi mohla poradit, řekla co se jí líbí, atd. Tak je to celkem v pohodě. Prostě se ptám na názory... Moji rodiče se zapojují více, už jen díky tomu, že bydlíme kousek a hlavně s nimi skvěle vycházím.
Odpovědět
Ahoj, tchýni moc nezapojujeme, bydlí v jiném městě. Jen se sama nabídla, že sežene svatební koláčky, tak jsem jí řekla, že budu ráda. Naštěstí nám do ničeho nemluví a její informování má na starosti přítel :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Vůbec nijak, jen jsem jí pověřila, aby dědovi tedy svému manželovi sehnala oblek, protože žádný nemá. Naše představy a vůbec názory na různé věci se dost rozcházejí, takže si vše zařizujeme sami.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem o svatbě nikdy s nikým nezačínala mluvit sama od sebe, vždycky jsem čekala na vyzvání, protože vím, že pro drtivou většinu lidí to není středobod života :-D Tchýně se za celou dobu nezeptala na jednu jedinou věc, až to překvapilo mě i moji mamku, která se při vzájemném seznámení asi čtyři měsíce před svatbou snažila toto téma několikrát naťuknout, ale tchýně se vůbec nechytala. V konečném důsledku jsem však byla ráda, protože nám aspoň do ničeho nekecala (což se bohužel nedá říct o mojí straně rodiny :-| ). Asi i proto je náš vztah pořád výborný a máme se moc rády :-D Pokud se někdo o svatbu už zajímal, byl to tchán :-) Ale tchýně mě nakonec totálně dostala, když mi pět dnů(!) před svatbou, kdy už bylo dávno všechno zařízené, vzkázala po své dceři, jestli nechci pomoct s koláči a výslužkami :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já vůbec, stejně jako moje rodiče...když se zeptají co už mám vybráno a hotovo, tak povyprávím, ale jinak to neřeším :)
Odpovědět
My vůbec! Akorát sama od sebe začala zkoušet koláčky. Já ji moc nemusim.Včera u nás byla a na vše se vyptávala a úplně mě to rozčilovalo, protože stejně se ji nic nelíbí, vadí jim, že chceme tak velkou svatbu a nejradši by byli, kdyby jsme vše dělali podle nich!
Odpovědět
Ne díkybohu a je to nejlepší nápad jak jsme kdy měli- nic neříkat.. Sice jsem chtěla aby mi upekla Míša řez a věnečky, protože výborně peče, ale měla řeči že když nám nebudou chutnat, tak to tu napíšu atd.. tak už radši nechci nic :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já vůbec a sem ráda :-)
Odpovědět
vůbec se nezapojuje ani jeho rodina a pomalu ani on sám. :-D je to asi lepší, čím víc lidí se do toho začne plést...
Odpovědět
@linnhe vse jsme delali sami, akorat tchyne zaridila svatebni kolacky, neb nebydlime v miste svatby, nemela s nicim problem, nestezovala si, ale stezovala si ex post moje mama, ze nic nemohla delat, ale ta nebydli v miste svatby uz tuplem.. nikdy se nikomu nezavdecis. hlavne bych to brala, aby to vyhovovalo vam dvema, ostatni jsou "jen" hoste. vcetne rodiny.
Odpovědět
Profilova fotka
Nijak. 1. si myslím, že ji to ani moc nezajíma a 2. mám ji sice ráda, ale ta žena nemá vkus :D Většinu věcí řeším s mojí mamkou nebo s přítelem a je mi dobře :)
Odpovědět
moje tchyně se zapojila de fakto sama. Udělala si sama svatební koláče, protože my jsme je dělat nechtěli a ani nedělali - takže Jak by to "vypadalo", kdyby nedostali tihle a tihle sousedé. Cukroví jsem pekla u mojí babičky. Jednou tam byla moje mamka a jednou tchýně. Zbytek sama s babičkou a kamarádkou. My jsme si všechno v podstatě s manželem zařídili sami. Nechtěli jsme nikoho otravovat, i když by to tak nebrali jak moji rodiče tak ani manželovi.
Odpovědět
Profilova fotka
no jak jen to říct a neurazit ... prostě máme odlišný vkus i názory, neupírám jí životní zkušenost, ale prostě si to chceme udělat po svém ... stačilo, když jsme plánovali rekonstrukci bytu, přítel ji pak trošku nevybíravě srovnal do latě (což bylo samozřejmě pak svedeno na mě, že za to můžu), a stejně do toho pořád kafrá, ale nikdy nezapomene dodat "no však si to udělejte jak chcete" ... takže se držíme přísloví mlčeti zlato (stříbro si schováme na jindy) a o svatbě se dozví, tak 3 týdny před konáním (kruté? možná, ale v životě se člověk bude nervovat tolikrát, že netřeba si ještě přidávat) Mí rodiče se taky zapojovat nebudou. Hau, domluvil jsem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vlastně vůbec, nějak to byla svatba moje a manžela, tak sme si to chtěli udělat sami všechno...akorát pak sem ji poprosila, jestli by neobjednala koláčky, má super kontakt na ně, a ještě den předem pekla s mojí mamkou hromadu řízečků...ale občas sme jí řekli, že už máme prstýnky nebo tak...chtěli jsem aby si mamky svatbu užily, ne aby s tím měly starosti :-)
Odpovědět
V plánu jsem to neměla a ani nemám. Uděláme si to dle vlastních představ a kafrat nám do toho nikdo nemusí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Me se na nic nepta. Jen se ptala co si oblece moje mamk a a co si ma oblect ona. Tak mam pocit ze ji pripravy nezajimaji....
Odpovědět
Lepší myslím nezapojovat, dělám a zařizuju všechno sama nebo s budoucím manžílkem a jen všem vyprávíme co už máme a jak to bude, každý počítá s tím, že to bude jak chceme my a oni se přizpůsobí.Jinak tchyni mám hodnou a do ničeho nám nikdy nemluvila.
Odpovědět
Profilova fotka
Tchyne je fajn ale o svatbe mela uplne jinou predstavu nez my, treba se prvne divili proc tam chceme mit i kamarady.. zazila vzdy jen malou levnou svatbu v rodine, jenze my mame trochu jinou predstavu.. nicmene nam do toho ale vubec nekecala, ja se pritelovo rodice snazim aspon prubezne informovat, prece jen nam prispivaji slusnou castkou, tak nechci jen shrabnout penize.. zajima se jak jdou pripravy, ale nijak se do nich nezapojuje, ma svych starosti dost, takze ji vyhovuje, ze ji nepridelavame s nicim praci :-) zato moje maminka je akcni, stesti ze bydlime na druhem konci republiky a svatba se kona mimo mesto, kde rodice ziji.. v jednu chvili jsem ji uz musela napomenout, protoze zacala znamym vykladat o svatbe stylem "my chceme, my si vybrali", tak jsem ji upozornila, ze "my" zahrnuje pouze mne a pritele a ne ji :-D ale vzala to v pohode, je rada ze s ni spoustu veci proberu, ale finalni rozhodnuti jde vzdy mimo rodice
Odpovědět
tak nějak nezapojuji nikoho kromě tety, vše jsem zařídila nic nepotřebuji a kdyby se chtěla zapojit může pomoct péct koláče, ale tak to mám i s naší rodinou, nechci aby nám do toho moc kecali :-)
Odpovědět
Profilova fotka
od doby co ví že se budeme brát se nás vubec na nic nezeptala a nejeví jakýkoliv zájem takže se nevnucuju.... všechno si zařídíme sami za velké pomoci mojich rodiču... mami a tati - díky za všechno ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?