Hosté napytel

Ahoj, mám takový problém. Jsme domluveni s místem hostiny na kalkulaci okolo 30 hostů ( + - 3 hosté nevadí). Jenže jsme rozdali oznámení přátelům a známým a teď z nich nemůžeme vypáčit, zda vůbec dorazí. Voláme jim pořád a nikdo nám nic nechce potvrdit, máme zatím potvrzených 18 lidí, převážně rodinu. Bohužel si však myslím, že naše rodiny se nesnesou a proto nechci aby tam bylo jen 18 hostů a já musela přeorganizovávat celou svatbu- večerní zábava by padla, dj také, ale ten nám hraje i na obřadu a k restauraci by nás šoupli do prostoru, kde není místo ani pro jeden pár na tanec. Hosté mě neuvěřitelně namíchli a vůbec nemám na nic chuť zařizovat a už vůbec né jim po 10 volat. A bojím se, že i kdyby řekli, že jo, tak dva dny před svatbou nám napíšou že nepřijdou, pokud nenapíšou v den svatby, že nemohou dorazit nebo že na to zapomněli. Svatbu máme za 70 dní. Má někdo podobnou zkušenost ? Co s tím ?
Odpovědět
to asi není ojedinělý případ.. 30 dní před svatbou nemám potvrzeno 50% hostů :D těžko radit.. sama nevím, co s tím, tak nedělám nicm bud přijdou, nebo ne :)
Odpovědět
Měla jsi třeba v oynámení napsané datum, do kdy potvrdit účast? My jsme jim takto dali vědět, že do 10.6. (svatba je 22.7.) musí nahlásit účast. Někdo nahlásil, jiným jsme volali. Ve tvém přépadě bych jim všem ještě dala vědět, že do tehdy a tehdy musí účast nahlásit, jinak s nima nebudete počítat..
Odpovědět
Ahoj nemám podobný případ, alee někteří hosté mě také štvou, jelikož teta se strejdou mají dceru v Německu a jedna je v ČR. Pozváni všichni, sestřence do Německa píšu zdali přijde a a že neví jestli dostane dovču a pak dá vědět. Nedala. Tušila jsem, že to neklapne, tak bylo počítáno s třema. 5 dní před svatbou píšu tetě, zdali sestřenka z Německa teda dorazí. A odpověď: Přijdu já se strejdou. A že by se rčili dopředu ozvat, že nehodlá jít ani druhá sestřenka z ČR, vůbec nic. Jako by ty lidi nevěděli, že se objednává jídlo podle počtu lidí a tak a že to levné zrovna není. A takových je víc. Fakt ty lidi jsopu dneska hrozný. Škoda že mě nenapadlo jak píše lenatko91 , jinak bych to tam dala taky.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme 90 dní a ještě jsme ani hosty nepozvali :D. Myslím, že se ještě nemusíš stresovat.
Odpovědět
To bych se na ne teda pekne vyprdla, abych jim xkrat volala. My to udelali tak, ze nejprve jsme odesilali predoznameni (nekdo tomu rika save the date, ale jsme v Cechach, ze), ze bude svatba, napsali jsme tam pro koho to je (treba pritele sestrenky maji deti a ty uz maji partnery/ky), takze ty uz nezvem a do kdy a kam se maji ozvat, jestli prijdou. Posilali jsme to asi 17 lidem, pouze 4 z nich se ozvali na cislo nebo mail, kam meli, zbytek volal priteli, ale ozvali se vsichni do stanoveneho data. Pouze moje teta (jako vzdy neco extra), delala chudinku, ze musi hlidat dedu (dalo by se to zaridit i jinak), nechtela, ze pry neprijede. Nakonec deda uz zustane v nemocnici a ted prohlasila, ze by sla, ale neni zvana. Mela jsem vztek a chtela jsem to tak nechat, at si hraje na urazenou a nejezdi. Ale mamka me pro klid v rodine premluvila, at ji pozvu. Jenze ja uz vse nechystane, vytistene, kdo s kym pojede atd. Tak jsem ji pozvala znova, zase hrala dulezitou, ze nevi, jak to bude mit v praci, ze se musi zeptat, zda ji daji volno. Nakonec volala, ze dorazi. Ale tyhle typy lidi mi piji krev. Preci bud chci prijit a zaridim si to nebo nechci a nedelam napinavou.
Odpovědět
Já jsem takhle třikrát pacila ze sestřenice, zda dorazi. Po čtvry jsem ji napsala, at mi da ho vecera vedet, jinak ze s nimi nebudeme počítat. No nakonec pujdou, ale ze bych mela nějakou radost, to ne. Se snad ještě máme tech hostů doprosovat...
Odpovědět
Ahoj, já byla podobně nervózní. Měla jsem potvrzené tak 90% hostů, zbytek trochu plaval, ale všichni vesměs říkali, že přijdou. Vždycky, když jsem s nima mluvila, tak jsem se ujistila, jestli s tím počítají. Zhruba 2 týdny před svatbou nám to z různých vážnějších i méně vážných důvodů zrušila část mé rodiny, pak svědek partnera, pak kamarádka, pak přijel kamarád sám bez rodiny, 2 kamarádi se neobjevili vůbec aniž by dali vědět... Pak někdo napsal, že si vezme partnera, jestli to nevadí, pozvali jsme na poslední chvíli ještě další 2 kamarády, upravili zasedací pořádek a nakonec to dopadlo všechno dobře. Měli jsme mít 65-70 hostů, nakonec nás bylo necelých 60 a nic se nestalo. Chápu ale, že při 30 lidech je to trochu jiné. Každopádně se s tím moc nestresuj a pokud možno měj v kapse plán B. Je to nepříjemné, ale kdo kdy něco většího organizoval, tak potvrdí, že je to tak vždycky a nedá se tomu úplně předejít.
Odpovědět
tak 70 dní je dost dopředu na potvrzení účasti. Nejlépe hostům napsat do kdy to po nich člověk chce a neočekávat že je samotné to napadne. Dost často to tak pak není. Nám se většina až na výjimky do terminu ozvala ale pár vtípalku co volali večer před svatbou z e dojdou taky bylo, pak bylo odpovědi že přijít můžou ale jestli pro ně bude něco k obědu se podíváme. Někteří byli překvapení odpovědi že na ně necekame s otevřenou náručí a plným talířem, ale to už nebylo mou starosti to řešit když se neuměli ozvat dříve :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme svatbu příští sobotu. Udělaly jsme skupinu na facebooku (možná trapně, ale funguje to). Tam jsem napsala, že do 4. 6. 2017 chceme od všech vědět, jestli přijedou nebo ne (27 dní před svatbou). A všichni to dodrželi. :-) Jedněm jsem teda volala, protože nemají svůj profil na facebooku, ale jinak v pohodě. Zkuste jim dát taky deadline a oni to třeba dodrží. :-)
Odpovědět
No jo ,jenže já mám problém s tím, že když nás bude pod 27, tak nás přemístí do jiné místnosti a musím zrušit dj a celý večerní program, upravit dort atd. a to se nedá 14 dní předem
Odpovědět
Souhlasím s určením termínu. Také jsme potřebovali potvrzení předem, dali jsme k oznámení kartičku "potvrdte co nejdříve" - když to nestačilo, napsali jsme těm ostatním přesný termín a pak už to bylo bez problému.
Odpovědět
Profilova fotka
@petapol Cau! Ja bych to teda udelala jinak. Kdyz to z lidi nemuzes vytahnout, tak uz na ne kasli. Dve moznosti - bud si najdi jine misto, kde vas vezmou s poctem 10-30 a placem na tanec, dje neruste. A nebo ve stavajicim miste reknete, ze to proste chcete tam, kde jste si to zamluvili a kdyz vas bude malo, tak neco doplatite. Radeji dejte par tisic navic, nez se prisravit o tancovacku a nebo ztracet nervy nad nevychovanymi hosty! Je to sice dost blby, ale berte to tak, jak to je.
Odpovědět
Článek se načítá
Svatbu máme tedy až příští rok, ale musím říct, že když jsme se bavili o tom koho tam chceme, tak mě ani na chvíli nenapadlo, že by někdo nepřišel. Asi žiju v jiným světě, ale prostě věřím tomu, že ty co tam chceme, to mají stejně a chtějí si ten den užít s námi. Já už bych nikomu nevyvolávala, protože proč tam chtít lidi, kteří dělají takové ofuky s aby dali vědět zda dorazí. Navíc když člověk dá vědět termín hodně dopředu tak přece není zas takový problém si to v práci domluvit atd. Přeji pevné a nenech si tím zkazit náladu.
Odpovědět
To je teda děsný přístup :/ my jsme teda tomuto chtěli zabránit, tak jsme je v pozvánkách poprosili o potvrzení účasti (a počtu osob + dětí, zda budou přespávat atd) do určitého termínu na svatebním webu nebo na telefonu, zapsali se všichni, kromě babiček, které zapsal táta :D takže jsme s tímto naštěstí problém neměli...měli jsme vše potvrzeno dva měsíce před svatbou, ale je fakt, že jsme koordinovali přes 100 lidí, takže jsme museli začít včas....takto bych jim dala termín třeba ještě tři týdny a pak bych kdyžtak lovila mezi "náhradníky", jestli nějaké máte a byl by fakt průšvih, kdyby vás bylo míň =)
Odpovědět
No teď jsem psala majitelce, takže uvidíme, svatba je v pátek, takže stejně by tam asi moc tržbu neměla, takže doufám, že nás nechá v té malé, jinak tam je prostě problém se vším, už jsme měli jednu výměnu názorů a nevím zda chci další, kdybychom to museli přemístit na jiné místo, asi bychom termín už nechytli tento. Takže už mi tu svatbu znechutilo docela dost lidí no :( Na stránkách to vše máme, na pozvánce je ať se všichni podívají na stránky atd., ani žádné dary ze seznamu nikdo zatím nerezervoval. Mám prostě pocit, jakoby se na nás všichni vyprdli.
Odpovědět
@papayaa to je taky pěkně pitomé jednání od nich... Někdy mám pocit, že si lidi myslí, že jim ostatní umí číst myšlenky, tak se nemusí obtěžovat něco sdělovat..
Odpovědět
@sheenny1 něco takového mám se sestrou.. Nejdřív vše OK. Pak se urazila kvůli něčemu, co blbě pochopila a ani to nesouviselo se svatbou a řekla, že nám na svatbu kašle a že na ni nemá peníze. (Zajímavé, že na dovolenou u moře je má) tak jsem s ní nepočítala. Přišlo datum, kdy vše mělo být nahlášeno, ona se neozvala, tak jsem a ní nepočítala. Nakonec mě matka přesvědčila, že mám být ta moudřejší a napsat jí i přes to, že omlouvat se má ona. Tak z ní vylezlo, že přijede. A já z toho nemám ani trochu radost..
Odpovědět
@lenatko91 já posílala v patek oznameni, takze sestřenice ho uz mit doma musi, a ani se neobtezovala nejak reagovat. Ale mam ji na haku uz, jen kdybych tyhle reakce tusila driv, rozhodne by nebyla zvana.
Odpovědět
Tak to že se někdo neozval bylo normální, nám se neozval nikdo, potom co jsme pozvánky rozeslali. To my jsme museli volat a psát, zda přijdou
Odpovědět
@petapol svatba za 70 dni je jeste cas na jejich potvrzeni, pockala bych tak mesic pred svatbou a pak jim naposledy zavolala a nechala si potvrdit ucast z duvodu objedanevk jidla v restauraci, jmenovek, poctu kolacku atd., at to pochopi, ze to neni jen tak
Odpovědět
Profilova fotka
Svatbu mám za 9 dní a účast mi potvrdilo tak 20% hostů :-D Takže úplně v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
Řešili jsme to trochu jinak. Rozhodli jsme se, že se vezmeme v únoru a hned si rezervovali datum (svatba byla až v září), takže jsme sestavili docela brzy seznam koho tam chceme atd. všem to řekli tak nějak průběžně, aby s tím počítali a ofiko oznámení jsme předávali v červenci všem osobně a rovnou se zeptali zda přijdou - nikdo neodmítl. Poštou jsme posílali jen do zahraničí a to nebylo zvaní, ale spíš aby věděli a tak :) Svatba byla v sobotu a v pátek mi volali tři lidi že nepřijdou, tak sem si je pro budoucí akce hodila na blacklist :D, no a děda mi volal, že se bude rozvádět a svou manželku tam teda nebere a místo toho vzal kamarádku, kterou sice znám, ale vykám si s ní. Hlavně ji povzal už na oběd na kterým jsme měli opravdu jen rodinu a svědky (celkem asi 22 lidí) takže to bylo celý divný
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?