Hosté jsou otráveni z pozvání na svatbu

Ahoj holky, chtěla bych se s Vámi podělit o svou zkušenost a zda jste některá z Vás zažila něco podobného. :-( Na konci listopadu budeme mít s partnerem svatbu a již před více než měsícem jsme rozdávali příbuzným a přátelům svatební oznámení. Téměř všichni nám s nadšením sdělili, že moc rádi dorazí a že se těší. Ovšem co mě ranilo, když mi moje velmi blízká příbuzná při předávání oznámení na otázku, zda s rodinou (5 osob) dorazí, znuděně odpověděla ,, Ach jo, no tak asi jo no...uvidíme". Řekla jsem jí, ať si to ještě s rodinou promyslí a že se jim před svatbou ještě ozvu.( Abychom věděli pro koho objednat oběd, odvoz, raut atd... ). Během té doby jsem se od její sestry dozvěděla, že se jim na svatbu nechce, jelikož se jim nechce dávat peníze za svatební dar a nemají co na sebe. (Opravdu nic od nich nechceme, byli bychom rádi, kdyby přišli klidně v teplácích). Každopádně to chápu... Včera jsem jim volala, jelikož potřebujeme vše již objednat a domluvit, zda tedy opravdu dorazí s rodinou nebo ne a opět mi znuděně odpověděla ,,No jo no, asi jo" ... Jako by to pro ně byla povinnost a nechtělo se jim tam. Ani nepoděkovala, neřekla, že se těší nebo tak. Přitom je zveme do luxusní restaurace, kde budeme na oběd až do večera a levné to opravdu nebude. Navíc tam budou všichni jejich příbuzní. Já sama jsem s partnerem byla na její svatbě (obřadu), poté mě jedinou s partnerem nepozvali ani na oběd a ještě jsme jim dali peněžní dar 2 000,- a jeli domů. A oni jsou teď otrávení z toho, že je zveme na naši svatbu. Nevím, co si o tom mám myslet. Chápu, že se někdo nemůže dostavit a normálně se omluví. Ale aby mi otráveně říkala, že se tedy asi s rodinou dostaví. Jako bych je tím otravovala... Nevím no. :-( Setkal jste se někdo s něčím podobným nebo jsem jen přecitlivělá, když mě jejich chování mrzí a zklamalo? Čekala bych více nadšení nebo případně slušné odmítnutí. A ne nejasnou a znuděnou odpověď ,,No jo, asi jo"... :-| :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@tanyasi dobrý den, rodinné vztahy jsou složité kor před svatbou. Například mě nedorazila polovina rodiny, i když to věděli rok dopředu a místo toho si na tento termín naplánovali životní dovolenou. Také mě to mrzelo, ale otevřelo mi to oči. Užili jsme si svatbu s přáteli, kteří moc rádi dorazili a skvěle se s námi bavili. Často poslouchám, jaké mají nevěsty trable s příbuznými. Bohužel s tím asi nic neuděláte, když jsou otrávení teď, je dost pravděpodobné, že budou otrávení i na svatbě :-( Asi bych se narovinu zeptala, jestli se jim nechce a když by řekli že ne, tak ať nechodí...když nechtějí být s Vámi na Váš velký den, tak ať si "trhnou nohou"
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych ji zavolala znova a rekla at teda nejezdi, ze s nimi uz nepocitate, kdyz je to tak obtezuje. Chces se divat na jejich otraveny ksicht? Ja pozvani na svatbu beru jako cest a privilegium.
Odpovědět
Ahoj, upřímně já bych někoho kdo mě jako jedinou nepoznal na svou vlastní svatbu, tedy jen na obřad, taky nepozvala na celé dění. 5 osob není málo a pokud si toho neváží, řekla bych jim ze jsou zváni na obřad. My to teď v rodině řešíme taky. Brácha měl letos svatbu a tetu s kterou se nepříliš bavíme, ba dokonce máme spory, nikdy nás na žádnou jejich oslavu nepozvali, tak je prostě nepozval, byla z toho scéna od babičky, která nakonec taky na truc nesla, ale pozvaní nebyli. My máme svatbu příští rok a vidím to stejně, na společných akcích se permanentně hádáme a já na naší svatbě o spory nestojím, ať si někdo myslí co chce. Asi bych si to ještě rozmyslela, zavolala bych ji ve stylu že se ti zdá že o vás svatební den nestojí a že pokud nechtějí ať nechodí, že se zlobit nebudeš, nwm jaké máte normálně vztahy, podle toho bych to podala ;)
Odpovědět
My se s nimi právě občas scházíme a normálně bavíme. Proto nás jejich reakce překvapila. Toto jsme netušili. Přitom jsme chtěli nebýt stejní jako oni a pozvat je normálně na obřad, oběd i odpolední oslavu. A oni jsou snad ještě naštvání, jak kdyby jsme je nutili nebo nevím... Nebo jako by tam šli jen ze slušnosti. :-|
Odpovědět
@tanyasi: Ahoj, ano, někdy jsou vztahy v rodině složité, ale pokud jste si s příbuznou a její rodinou nic neudělali, nerozumím takovéto reakci na to, že je pozvaná na tvou svatbu. Mně by tohle teda hodně naštvalo a i když nevím, v jak úzkém příbuzenském vztahu jste, tak bych jí slušně řekla, že tě mrzí její reakce a místo toho, aby se s tebou radovala, tak je naštvaná, že někam vůbec musí? Oblečení si může někde půjčit anebo koupit v sekáči. A pokud jsou na tom finančně blbě, tak ti nemusí jako dar dávat tisíce. Možná ti závidí, že se máš v životě lépe než ona...nevím, ale takovou osobu si bych si tam nezvala, ale je to samozřejmě na tobě.
Odpovědět
A já už bych jim řekla ať nechodej.... budete prosit někoho kdo řeší ze vám musí něco dat?? A podobně ? A neumej se ani tvářit jako ze se těší ? Než aby vám to kazili? Já bych se na ne vykaslala
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasim s větsinou , já bych takové lidi nepozvala a to ani ze slušnosti ,aby lidé nepomluvili třeba . Vím jak se cítíte , já toto zažila s mojí vlastní matkou . Takže tu já mít na svatbě nebudu . Nebudu si kazit den , je to můj a manžela den . Takže za rodiče tam budeme mít pouze mužovo mamku . Každý mi říká ať máti pozvu , už jen ze slušnosti řekla jsem ne . Naše vztahy už jsou roky pošramocené a kůli jednomu dni , kdy by tam stejnak seděla celá otrávená , znuděná to měnit nebudu . A jen upozorním máti byla první kdo věděl že se budu vdávat , jenže jak se zachovala tak jsem se zařekla .
Odpovědět
Děkuji všem za odpovědi a rady :-) Moc mi pomohly v rozhodování. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?