Dva a půl letá holčička- jediné dítě na svatbě

Ahoj, budeme dělat jen malou rodinnou svatbu, nic velkolepého. Jen obřad, focení, oběd a nějaké další posezení. Za družičku nám půjde (skoro)neteř, které v té době bude 2,5 roku. Je to takové velmi živé a neposedné dítě, teď má období neustálého vstekání se, tak doufám, že jí to do září přejde. (Pokud ne, tak doufá, že budou její rodiče jednat duchaplně a k situaci se zodpovědně postaví) Napadlo mě, jak to udělat na svatební hostině, aby se zabavila a nebyla protivná celé odpoledne. Napadlo mě jedině, aby v restauraci byl dětský koutek (ale je problém, že ona si moc neumí hrát sama, nikdo jí k tomu nevede, ona u ničeho nevydrží, běhá od jedné věci k druhé a všechno vytahuje, hází atd.) Takže nevím, co teď. Původně tam měli být ještě dvě o něco málo starší děti, takže by se vzájemně zabavili, ale asi to nevyjde, tak trochu nevím, jak eliminovat možné katastrofy :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@elineckaaa Osobně si myslím, že ty to nijak vyeliminovat nemůžeš, pakliže nechceš na celý den najímat chůvu speciálně pro ni. Jinak to bude asi spíš o rozhovoru s rodiči, jak si to představují, co bude v případě, že bude extrémně protivná a uplakaná a jak to řešit... a dát jim najevo, že tím, že tam bude jediné dítko je starost na nich... Jako máma dítěte bych s tím počítala a nečekala, že mi nevěsta bude muset něco zajistit. Nás čeká svatba v červenci, malá má rok a půl, ale dítě nebude jediné. I přesto je to moje starost, zařídit si, aby kamarádům tu svatbu nezkazila a ani nečekám, že nevěsta si to vezme na bedra. Buď si zařídím hlídání na celý den a nebo se starám. Otázka je, jestli rodiče té holčičky jsou komunikativní a chápaví:-) Tak držím palce, já bych zkusila nezávaznou konverzaci na toto téma (jak si to představují oni) a řešila to až podle výsledku:-)
Odpovědět
No já se právě obávám, že to bude složité, protože oni její rodiče jaksi sami takové situace nezvládají a jakmile začne malá být protivná (a to je často, protože je jinak zvyklá být skoro pořád jen doma), tak to skončí jejich vzájemnou hádkou, kdo za to může :-/ A když někdo se dovolí na malou jen trochu křivě podívat, tak je taky oheň na střeše.. Takže se obávám, že jakýkoli rozhovor bude k ničemu, protože to přeci bude v pohodě (a oni si to chtějí užít, takže se to prostě nějak zvládne SAMO).. Ono to bohužel na jakýchkoli akcích dopadá tak, že zatímco ostatní děti jsou relativně v klidu a rodiče si je hlídají, tak tahle maličká běhá všude a rodiče z toho mají jenom legraci..
Odpovědět
Profilova fotka
@elineckaaa No tak to je blbý, ale tohle asi bude konečná:-( Jak se s nima nedá mluvit, tak s tím nic neuděláš. A jak jsem psala, ty kromě chůvy nemůžeš zařídit vůbec nic...
Odpovědět
hele a co nemít tak malou družičku,pokud jak píšeš navíc dosti zlobí a vzteká se.... a prostě jim říci,ať si na ten den seženou hlídání,notabene když tam jiné dítě ani nebude.... ;-)
Odpovědět
@elineckaaa A co jim zkusit nějak diplomaticky navrhnout, aby si zařídili hlídání a podat jim to v tom stylu, že bez dítěte si to lépe užijí a budou to mít bez stresu??
Odpovědět
@1adriana1 Haha, jsme to napsaly obě naráz ;-)
Odpovědět
@simone5 jj,taky jsem se tu teď pobavila.... asi stejné myšlenkové pochody :D :-D
Odpovědět
Já jsem se na družičku těšila, akorát jsem myslela, že tam budou i ty další dvě děti. Takže bych jí tam asi ráda měla, ale nedělám si iluze o tom, že by to nemuselo dobře dopadnout. O tom budu muset ještě promluvit s rodičema, aby jí kdyžtak odvedly a počkali s ní venku, kdyby při obřadu chtěla vyvádět.. Ale jde o to, že jednak oni by si hlídání nezařídili (nikomu jí nesvěří) a jednak pojedou přes celou republiku a budou tak muset na místě zůstat dva dny. Navíc oni už si plánují, jak si to užijí tak, že malou dají v 8 spát, k ní do postele chůvičku a budou se dole v restauraci bavit (ale myslím, že jim to nevyjde, protože doma chodí spát i v 11, tak těžko půjde spát v cizím prostředí dřív a ještě aby tam byla sama.
Odpovědět
Profilova fotka
@elineckaaa Ještě teda mě tak napadlo... píšeš, že je to skoroneteř, což znamená, že to pravděpodobně bude dcera od sourozence tvého nastávajícího. Takže tam přítel bude mít i rodiče, ne? Čili babi a děda té malé... Co hodit řeč s nimi, pokud jsou rozumní? Kdyby na hostině viděli, že je zle, aby ji třeba vzali ven nebo rozptýlili, když rodiče nejsou schopni potomka usměrnit?
Odpovědět
ja bych pro ni sehnal anekoho na hlidani ale jako ze strany rodicem, ne nevesty. :-)
Odpovědět
@kajovaevicka Ano, je to od přítelovy sestry dítě. On je z rozvedené rodiny, otec na svatbě ani nebude, takže jen máma. Ta jí během hostiny sice vzít ven může (a myslím, že to i udělá, je na rozdíl od rodičů malé rozumná). Ona jí bere ven docela často, ale je trošku problém v tom, že malá s ní moc dlouho nevydrží, protože tím, že většinou jsou doma, tak nikam moc nechodí a ona na to není zvyklá, aby někde déle vydržela. Vidím to tak, že si budou všichni hosté půjčovat postupně malou a budou se jí snažit zabavit dokud to půjde a pak prostě budou muset to nějak vyřešit rodiče. Já chápu, že se chtějí bavit, ale dítě by pro ně mělo být důležitější a za cenu toho, že by odešli z hostiny brzo a věnovali se malé na pokoji. Pak třeba by mohli ještě přijít dle situace.
Odpovědět
Mě malé děti nevadí, mám je moc ráda a i nějaké to zlobení pochopím. Stejně tak to, že se takové dítě bude samo nudit. Jediné, co mi vadí je, když k tomu rodiče dítěte neumí a nebo odmítají zaujmout nějaký postoj a nijak neřeší, když už to překračuje únosnou mez vzhledem k dané situaci. U nich to tak bohužel je a jak jsem psala výše, většinou to skončí vzájemnou hádkou, kdo za to může.. Takže pak je to těžké. Ale nezbývá mi asi než věřit, že to zachrání babička a příp. dětský koutek, pokud se mi podaří sehnat restauraci s tím. Ale možná je to zbytečné, protože malá si stejně sama hrát neumí, vším akorát hází o zem, takže by to možná bylo na škodu, spíš se možná domluvím s jejími rodiči, aby jí vzali nějaké její hračky, které by nemuseli vadit a zabavili jí (nutno podotknout, že to budu muset zkontrolovat, nerada bych se dočkala hraček vydávajících zvuky, které jsou její nejoblíbenější, ale přehlušili by vše ostatní :-D )
Odpovědět
Článek se načítá
Tak jsem sehnala super místo, kde nám udělají menší dětský koutek přímo v salónku a navíc je venku pískoviště, skluzavka atd. vše ve velké zahradě (sice není oplocená, ale myslím si, že je to to nejmenší, aby vždycky někdo s ní šel na chvíli ven, stejně jí to dlouho bavit nebude :-) Takže mám radost, doufám, že to bude v pohodě :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?