Dress code na svatbě - jak napsat?

Ahoj, poradíte mi prosím jak napsat svatebčanům aby přišli hezky oblečený? U svatebčanů kteří budou i na obědě nepředpokládáme nějak že by přešli nevhodně oblečený. Všichni většinou ví že můj budoucí muž je v tomto ohledu dost perfekcionista, ale jde nám pak spíš o ty co přijdou na raut. K oznámení jim budeme dávat lísteček. Přítel by nechtěl aby tam někdo přišel v riflích, žabkách nebo kraťasech. Prostě slušně oblečný. Kalhoty a košile. Sako ani kravatu mít nemusí. Ale nevíme jak to napsat aby to nebylo blbý. Náš kamarád měl napsáno toto: I když se svatba bude konat venku na statku, neznamená to, že přijdete jako vidláci. I když máme venku k dispozici bazén, neznamená, že přijdete v plavkách a žabkách. Hezky a slušně se oblečte, ať se za sebe na fotkách nemusíte stydět. Ale to už mi přijde trošku přidrzlý.
Odpovědět
normalne napis dress code.... :D
Odpovědět
@aalicek Tak to se mi zda hodne drsny :-)) My piseme v dopise... Sako dobrovolne, kravata dobrovolna, podpatky dobrovolne. Moznost prevleceni. Mame svatbu na venkove, v hospode ve stodole. Chceme at se hoste citi fajn.
Odpovědět
No ale říkám si aby to tak někteří pochopili. My dělali přehlídku a napsalo se dress code casual a skoro nikdo nevěděl co to je. :-)
Odpovědět
Někteří lidi opravdu neví co je výraz dress code. Lepší je jim napsat normálně , že by jste rádi, aby přišli společensky oblečení. Snad pochopí, že žabky a kraťasy to asi nebudou. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aalicek ja jsem napsala neco jako: Vzhledem k tomu, ze se obrad kona v kostele, prosim vas o dodrzeni tradice, kdy maji mit zeny zahalena ramena a sukni v delce po kolena. Muzi necht smeknou klobouky pred vstupem dovnitr. Ony totiz nase pribuzny rady chodi v minisatech, kde leze ven vsechno nahore i dole. No tak snad se aspon trochu umoudri ;)
Odpovědět
@mejzy85 To jsem docela zvědavá jestli si příbuzné dají říct. :-p Dej pak vědět jak to dopadlo. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja no to pak uvidite v albu na fotkach. Jestli budeme za slusnaky nebo s prominutim vsech zde pritomnych "jak z bordelu" :D
Odpovědět
Profilova fotka
No kdyby jste to posílaly elektronicky, dala bych k tomu přihodila tento odkaz :-D https://www.youtube.com/watch?v=TT_vf...
Odpovědět
Profilova fotka
U nás mají zase všichni snahu na svatby chodit v černém (chápu, že je to společenská barva), ale já to prostě na svatbách nesnáším, pak když koukám na fotky je to jak na pohřbu. Tak jsem pod program jednoduše napsala, že prosím dámy, dívky i ženy, aby se vyvarovaly barvě černé a mužům, že mohou nechat saka doma. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ad3lajda nehledě na to, že černá na svatbě může být jen se souhlasem nevěsty. taky jsem byla překvapená, kolik žen chodí na svatbu v černé. asi by mě to urazilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@aalicek já přidala k oznámení malý lísteček, kde je napsané, že se svatba koná v přírodním areálu a at si vezmou věci na převlečení, pokud by byla zima. myslím ale, že svatba není o žabkách a riflích, je o vás dvou a lidech, kteří za vama příjdou. vubec bych to neřešila. a pokud se bude cítit uražený, je to spíše smutné.
Odpovědět
Profilova fotka
@mallorca123 vidíš, tak to jsem nevěděla. Mě stačí, že jsem už u dvou dam musela řešit, že fakt bílou nééééééé! Otázka mé tchýně a proč né? Moje odpověd ,, prostě proto" :-D Mě by každopádně na svatbu nikdy nenapadlo jít celá v černém :-x
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ad3lajda měla jsi jí říct, že jediná hvězda dne budeš ty a ne ona. nesou to vždycky tak těžce :))
Odpovědět
Profilova fotka
:-D :-D Spíš nese těžce, že nemůže být za další drůžičku neteř, máme jen jednu a to naší dceru. Naštěstí za mnou stojí budoucí manža takže, když se ho snažila přesvědčit, argument platíme si to sami a já to tak chci tak to tak bude stačil. jinak musím říct, že spolupracuje. Jako maminka ženicha pochopila, že bude důležitá i ona a podle toho musí vypadat :-). :-D Moje tchýňka moc oblíkání nedává............
Odpovědět
@aalicek Napsala bych něco ve smyslu.Dojděte svatebně naladěni a společensky oblečeni..Rifle nechte doma,ale v kravatách se také tísnit nemusíte.....Nebo tak něco
Odpovědět
To že to někomu nevadí jak svatebčani přijdou oblečení, je jeho věc, ale to není v dotazu. Když se hezky oblečeme mi, tak proč by to měl být problém i pro ostatní. Zase až tak moc toho po nich nechceme a na jeden večer to snad vydrží každý. @ilonkaseda moc děkuji za tip ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak vy jte ženich a nevěsta, to je asi něco jiného. ale kamarádi na odpolední raut dou už na uvolněnou zábavu. Nevím, je to asi úhel pohledu. Můj bratranec se na svatbě sestřenky převlíkl do kratasů a žabek. zeptal se, jestli by jim to nevadilo. dnes už mezi námi není a co bych dala za to, aby na naší svatbě běhal v žabkách. občas lpíme na nepodstatných věcech.
Odpovědět
@mallorca123 Urazilo? :-o tak to nechápu.....černá už dávno neni pohřební barva, jak si zde spousta lidí myslí. Chápu, že by si nikdo kromě nevěsty neměl brát bílé šaty, ale ptát se, jestli si můžu dát jinéé barvy?..... :-S
Odpovědět
NO ale pak to na fotkách vypadá jako pěst na oko. Když ostatní svatebčani jsou oblečení normálně a pak tam přijdou lidi co jsou oblečení jako na narozeninovou párty u bazénu. Přeci jen je to pořád oslava svatby a je to poněkud slavnostnější. Ale když vám to nevadí, tak já vám to neberu. Neříkám že to je špatně, jen nám by se to líbilo jinak. A když vidím jak jsou v dnešní době se lidé schopní obléct do divadla, tak tomu chci raději předejít tím že určím nějaký dress code. Člověk po nich nechce nic nepohodlného. Jen kalhoty a košili.
Odpovědět
Profilova fotka
@majkll ano, podle etikety se musíte nevěsty zeptat, jestli můžete mít čené šaty. když jsou jedna, nebo dvě, nevadí, ale když se pak podíváte na černou fotku s bílou nevěstou uprostřed, vypadá to divně. a to nemluvím o tom, že je doplnují tmavé obleky /což je v pořádku/. Svatba byměla být radost, tak proč se halit do černé, i když máte šaty od Diora /což víte jen vy/.
Odpovědět
No mě upřímně překvapilo, kolik lidí je schopno jít na svatbu v džínách. To prostě nepochopím, oni chtějí za každou cenu džíny, ale společenské kalhoty, košili a sako je problém? Vždyť ty společenské kalhoty mnohem líp vypadají a jsou i mnohem pohodlnější, o dámských šatech ani nemluvím. Svatba je, pokud se nebavíme o zahradní grilovačce, společenskou událostí a tam džíny, žabky, kraťasy a podobné prostě nepatří. Taky se hodí dámám vysvětlit, že ne všechny boty, co mají podpatek, jsou na takovou událost vhodné. Na druhou stranu mně by nevadila dáma v bílé ani v černé, barvy si nediktuji, jen doporučuji, aby si vzali něco barevného (ženy), u mužů očekávám klasiku. A nepožaduji žádné kýčovité kravaty nebo ponožky, to je moc. Zrovna tak mi krom obřadu nevadí odhalená ramena a délka šatů mi přijde v pohodě i nad kolena, tedy pokud se nejedná o prodloužený topík hned pod zadek, ale to u nás tak nějak nehrozí. Nechápu, co by mělo být urážlivého na tom, že někdo chce, aby se lidé na svatbu oblékli hezky. To je snad standard, ne nic zvláštního. V tomto ohledu si říkám, že jsme tu opravdu jak u buranů... @mallorca123 Tohle je samozřejmě smutné, ale jak to proboha souvisí s tím, že je na svatbu vhodné se společensky obléct?
Odpovědět
@kacenkakaca Tak to je přesné. Já taky vůbec barvu neřeším. Stačí mi když budou slušně oblečený a abych je nutila do nějakých barev to ne. Ani černá a bílá mi nevadí. Nepředpokládám že by si někdo vzal nějakou bílou róbu. A když to budou koktejlky tak mi to vůbec nevadí. A ani nějaké krátké šaty neřeším. My třeba máme rádi černobílou kombinaci a většinou jsme se do takové s přítelem na jiných svatbách sladily. Většinou jsem měla černobílé šaty a teď na té poslední černé krajkové. A nikdo s tím problém taky neměl.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca chápu vás, ale některým lidem to prostě nevysvětlíte. před 14 dny jsem byla na svatbě, kde jsme všichni stáli v dress code a výsledek....nevěsta se ženichem si nás skoro nevšimli, on neměl ani oblek a my tam byly skoro za blbce :)), nebojte, dppadne to dobře. upozorněte je na to a uvidíte, že to bude dobré.
Odpovědět
@mallorca123 Tak ale to, že se vás nevšímali s tím přece taky nesouvisí :) Vypadat jako buran a chovat se jako buran je vlastně jedno;)
Odpovědět
napsala bych prosime o formalni obleceni, at jsme na fotkach vsichni fesaci :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca každopádně by nám bylo líp v kalhotech a bez podpatků, ale samozřejmě slušně oblečení.
Odpovědět
Urazí černá barva :-o ? Tak doufám, že svatební hosty nepobouří taková uražená nevěsta v bílých šatech, která dávno žije veselým sexuálním životem a nastávající není mnohdy ani ten první :-D . PS černá barva na svatby skutečně zakázaná není.
Odpovědět
Kamarádka měla k pozvánce taky průvodní dopis, je tam napsáno dress code casual - což má být neformální, ale elegantní.
Odpovědět
Nemyslím si, že je od věci napsat dress code - nedávno jsem byla na svatbě, kde bych ho uvítala, moje krajkové šaty a supertenké jehly byly na louce fakt mimo, že bude obřad na louce jsem bohužel nevěděla. :-). Za mne je fajn hosty instruovat, ale psát, že se mají hosté vyvarovat bílé, černé nebo naopak požadovat určité barvy je opravdu mimo mísu.
Odpovědět
Ještě k té černé - já mám například hodně výrazné poprsí a zbytek těla s ním až tak nekoresponduje, takže černá barva mi v tomto hodně pomáhá. Jít ve světlé barvě, tak už na nevěstu kouká maximálně její maminka, takže se přimlouvám, nechte radši opravdu hosty, ať si barvu vezmou dle svých preferencí. Společenský oděv beru samozřejmě jako normu :).
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?