Co dělat hodinu s hosty, když bude oběd s rodinou?

ahoj. řešíme co udělat s hosty, kteří jsou pozvaní až na odpolední raut a nejdou s rodinou na oběd. Je tam cca hodinová prodleva a oběd bude probíhat na stejném místě. Máte nějaké typy z praxe? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
říct jim ať prostě přijdou o hodinu později? Jestli jsem teda dobře pochopila otázku.
Odpovědět
Předpokládám, že ostatní hosté budou taky hladoví, takže budou muset jít na oběd do restaurace, domů pokud je svatba v místě jejich bydliště nebo si vzít svačinu do kabelky. Osobně tento přístup nechápu.....pozvat hosty na obřad, potom je někam poslat a přijďte za tolik a tolik hodin... Pokud je prodleva pouze hodinová to znamená, že bude oběd s rodinou a hned po něm raut? Proč nepoznat zrovna všechny hosty, když je teda zvete?
Odpovědět
no kvůli tomu jsme všechny pozvali na všechno, takže nikdo nikde nemusel hodinu načančaný z obřadu čekat... Ale už jsme zažila, že to kdosi vyřešil tím, že je poslal na rozhlednu s tatrankou (měli poukázky) a upřímně jsme byli rádi, že jsme mezi těmi, kdo jsou zvaný na oběd....Ale každého věc, utčitě to nějak vyřešit jde ;-)
Odpovědět
Z praxe: raut bývá až tak 3 hodiny po obědě. Pokud zvu hosty na svatbu tak jdou i na oběd nebo je prostě pozvu na podvečerní raut a netahám je na obřad abych pak nevěděla jak se jich elegantně zbavit nebo prostě podvečerní hosté už o tom dopředu ví, že se mohou přijít podívat na obřad, ale pak mají přijít až na raut když to ví dopředu a jsou ochotni někde čekat není co řešit, starat se o ně a hledat jim program
Odpovědět
v takovém případě už je opravdu lepší ty hosty na oběd pozvat všechny a pokud se všichni nevejdou ke stolům, tak jim aspoň někde nachystat nějaký obědový raut, ať nemají hlad nevím, kolik jich dohromady je, jaké jsou vaše finanční možnosti, ale přišlo by mi divné je na hodinu vyhánět nebo někde nechat čekat bez oběda taky záleží, jaké jsou v místě svatby možnosti, my jsme takto zažili svatbu v Praze, po obřadu jsme si zašli do restaurace na oběd, udělali nějaké ty nákupy a pak jsme jeli mimo Prahu, kde se konal raut a večerní party, ale kamarádka mi vyprávěla, jak byla s přítelem v nějaké vesnici na Vysočině, kde kromě toho hotelu (kde obědvala rodina) byla jenom nějaká zahulená čtverka, kde podávali akorát hermelín a utopence, takže hladoví čekali na naměstí, než je ženich s nevěstou zase "připustí" na svatbu a na velmi dlouho očekávaný raut
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se mi nějak nezdá ta hodina, my jdem teď v lednu na svatbu, kde jsme zvaní až na raut, a je to na 16:30, když obřad je ve 12... asi to vyřešíme tak, že si půjdeme sednout do restaurace s kamarády a pak se taxíkem necháme dopravit na místo rautu (je to mimo město)... já bych hostům program nevymýšlela, pokud to ovšem není situace, jako popisuje @alen_ka , spíš bych přehodnotila, jestli fakt oběd stihnete za pouhou hodinu, aby vám pak hosti nepřišli, zatímco vy ještě budete jíst. A samozřejmě nejsnazší řešení je pozvat na oběd všechny, ale ne nejlevnější, to je fakt...
Odpovědět
já osobně bych popřemýšlela, zdali by nebylo vhodnější posunout raut na pozdější hodinu. Mám to jednodušší, oběd mám jen s nejužší rodinou a ostatní, pokud se chtějí přidat tak mají možnost dorazit na odpolední kávu k naší babi, kam se po obědě přesuneme :)
Odpovědět
A co posunout obřad na pozdější hodinu, třeba na 15h. a oběd tak nějak vypustit a pozvat spíš všechny na raut a popř. také grilovaná? Já teda nejsem vůbec zastánce oběda, kde se všichni nadlábnou a potom po obědě je nuda, kde se jen pije káva a čte se oznámení a každý by si nejraději dal šlofíka :-) to mě nikdy nebavilo na žádné svatbě. Obřad máme na cca 18h., přijedou všichni hosté až na něj a potom teda místo oběda lehčí večeře a bohatší raut. Nevím jak někteří ale já si radši na takových akcích dávám grilované maso a kupu zeleniny, saláty, ovoce a drinky než se povinně cpát naservírovanou svíčkovou. Za mě odložit celou akci o 2h.
Odpovědět
My jsme měli tez obřad, oběd a raut na jednom místě. Obřad 13.00 a oběd s rodinami (25 lidi) a nejbližšími přáteli byl od 14.00 do 16.30 (měli jsme degustacni menu o 6 chodech včetně různých vín ke každému chodu). Na 18.00 se scházeli ostatní přátele (cca nás bylo 55) pro které byl jiz připraven studených raut a kolem 20.30 se začalo grilovat plus tančit. Vse proběhlo na výbornou a nikdo si nestezoval :-)
Odpovědět
Zaplatit jim obed nekde jinde kdyz chci obed v kruhu rodinnem... a nedelat ostudu s tim ze nekoho tahnu na obrad a pak ho vykopnu at prijde az se sam nacpu... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě by zas bylo trapné přijít jen na raut a ne na obřad - když je v kostele, tak je obřad přece veřejný a hlavně to je ta nejdůležitější část svatby. (na radnicích to asi chodí jinak, tam je třeba málo místa). Byla jsem na hodně svatbách, kde byl třeba v 11 obřad, pak jsme s kamarády šli na oběd nebo kafe, popř. domů, když to bylo v místě bydliště, a pak podle instrukcí třeba v 5, v 6 hodin na raut. Není na tom nic divného. A na své svatbě to uděláme stejně, oběd rodinný a na raut kámoši, které ale velice ráda uvidím i na obřadu - samozřejmě nemusí jít na obřad, můžou dojet až večer, ale předpokládám, že si obřad nenechají ujít, i když nejsou zvaní na oběd. dokonce očekávám, že se na obřad přijdou podívat i ti, kteří nejsou zvaní ani na oběd ani na raut. Také jsem takhle byla na pár svatbách - např. spolužáků z gymplu - popřát, pogratulovat, proč ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Bohužel jsme řešili stejný problém... nakonec to dopadne tak, že pozveme na oběd všechny. Na poslední svatbě co jsem byla nám taky bylo řečeno, že je hostina jen pro rodinu a my jsme hodinu a půl hledali kde se najíme, protože bylo všude ve městě plno, navíc se jezdilo s nazdobenýma autama, všichni nastrojení.. no nebylo to moc příjemný, byla zima, my holky jen v šatech, mokro.. hlavně se ta svatba tímhle celá roztrhla a každý si pak přijel jak chtěl a vesměs už to zůstalo až do večera rozkouskované na party podle toho kdo s kým na obědě byl, pro mě nic moc..
Odpovědět
Článek se načítá
Také jsem zažila svatbu, kde někteří hosté (včetně mě a přítele) byli pozváni až na raut na 17. hodinu. Musím říct, že to bylo opravdu otravné, obřad v kostele byl kolem 11 hodiny a pak tam byla obří prodleva. Jelikož bydlíme kousek od místa hostiny tak jsme to vyřešili, že jsme jeli domů a pak se tam vrátili. Horší to ovšem měli hosté, kteří přijeli zdaleka a prostě neměli kam jít, navíc ten den byla hrozná zima a poprchávalo, takže fakt nepříjemné...Proto i my teďka při plánování svatby jednoznačně preferujeme pozvat všechny (třeba i méně hostů) rovnou na oběd, protože jsme sami zažili jaké to je v opačném případě opravdu pro hosty nepříjemné :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?