Chci na svatbě oba rodiče, ale nenávidí se. Co s tím?

Profilova fotka
Ahoj, doufám, že mi někdo z Vás pomůže vyřešit moji situaci. Mí i přítelovo rodiče jsou rozvedení a už to je problém - kvůli zasedacímu pořádku. Ale moje máma se s tátou nesnáší, asi před čtyřmi lety se rozvedli a nemluví spolu. Mamina dokonce ještě ani neví, jestli na moji svatbu půjde, když tam bude táta.. Přijde mi to od mámy sobecký, je to moje svatba a na svatbě chci oba.. Byl někdo v podobné situaci? Díky za pomoc
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ahoj anoli, zasedací pořádek - co jej vyřešit tak, že by vedle tebe a vedle ženicha seděli jeho rodiče? A Tvoji rodiče tím pádem na krajových pozicích? Pokud budete mít hostinu při stolu do "T", vy s rodiči v čele. komunikace - existuje v rodině "prostředník", někdo, kdo je schopen vyjít jak s tatkou tak s mamkou? Komunikoval by s oběma, snažil by se předejít konfliktům. Máš moc pěknou fotku s účesem, http://www.beremese.cz/album/view.php...
Odpovědět
Profilova fotka
k fotce - už jsem si přečetla, že to není Tvůj účes. Je ale krásný.
Odpovědět
anoli85: mam podobny problem. Nasi spolu nemluvi uz spoustu let, rozvedeni jsou asi 15let. Na druhou stranu na me promoci i bratrovych 25.tinach ukazali, ze jsou kvuli nam se schopni ve slavnostni chvile nehadat a dokonce se i obcas vuci sobe prohodit slovo "normalnim" tonem. Moc ti preju, aby to dokazali kvuli tobe a tvemu velkemu dni prekousnout i tvi rodice! Drzim palecky.
Odpovědět
Ahoj máme úplně stejný problém ohledně rodičů,ale vyřešíme to asi tak,že budeme mít stůl do tvaru U a v čele s námi budou sedět jen svědci a rodiče rozsadíme po obou stranách mezi ostatní hosty.Je to jejich smůla když se neumějí alespoň v ten náš velký den ovladnout a sedět vedle sebe.Nechápu tu jejich sobeckost,ach jo.Tak ať se Vám to nějak podaří vyřešit.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za pochvalu k fotce - taky se mi účes líbí. Snad se povede :-) Zkopírovala jsem si ho od jedné nevěsty.. Zasedací pořádek jsem myslela tak: matka nevěsty - otec ženicha - nevěsta - ženich - matka ženicha - otec nevěsty
Odpovědět
Profilova fotka
omcamauta, monisek22: holky děkuju za podporu. Hned jsem věděla, že v tom nejsem sama. Svatbu plánujem až v červnu, takže snad to do té doby vyřeším. Jen doufám, že mi mamina na tu svatbu přijde. Když jsem jí to oznamovala, tak byla ráda, že prý napeče atd.. Ale že neví jestli přijde, když tam bude táta.. Ach jo, myslím, že jak to dopadne zjistím až v den svatby..
Odpovědět
Profilova fotka
zasedací pořádek - jj, tak mi to přišlo taky vhodné :-) ;-) já myslím, že uplyne hodně vody a že teď z toho má Tvoje maminka strach. Ale nakonec vdává Tě poprvé a určitě by si to neměla nechat ujít. Tak snad Ti to vyjde podle vašich představ, hodně štěstí. Co si myslíš o tom "komunikátorovi", vzal by někdo na sebe takový úkol?
Odpovědět
Víš já bych se s tím tolik netrápila protože stejně se to opravdu ukáže v den svatby.Ale až budeme dávat svatební oznámení tak všem hostům včetně rodičů oznámíme,že chceme dát do týdne vědět kdo půjde na hostinu a kdo ne za prvě k vůli jídlu kolik toho objednat a za druhé tím se to vyřeší a když si to pak rozmyslejí mají smůlu.Vím,že je to těžké,ale tak se předejde všem konfliktům.a nebo je ještě jedna varianta s tou přišel taťa ,že se všichni rozhádaní sejdou nějakou dobu do předu na neutrální půdě samozřejmě bez nevěsty a ženich a tam si to vyříkají a zjistí zda budou schopni vydržet tenm den pro svoje děti bez konfliktu.Přece za to nemusíme trpět když to rodičům nevyšlo.chce to obrnit se trpělivostí snad Ti to nějak pomůže.
Odpovědět
moni: s tou "vyrikavaci" schuzkou to zni dobre!
Odpovědět
Profilova fotka
sijen: přemýšlela jsem o tom, věřím, že si to vezme na krk jedna moje kamarádka, znají ji od mala a s oběma vychází dobře, tak snad ona.. monisek22: s tím oznámením je to fakt praktický, taky to uděláme, alespoň budu vědět, na čem jsem.. Víte, je mi to líto, když vidím tátu, je šťastnej se svou přítelkyní, máma si na současného přítele taky nestěžuje (i když já ho nemusím), tak v čem mají potom problém?
Odpovědět
Myslím si,že to asi nejde pochopit když sme to nezažili,ale i tak nechápu to ,že ten den neskousnou a nedokáží se ovládat.já doufám,že to projde a bude v pohodě protože to bych jim asi nikdy nedokázala odpustit kdyby něco vyvedli
Odpovědět
Ahoj, já mám taky podobný problém. Rodiče mého nastávajícího si totiž postavily hlavu. Řekli nám, že když nepůjdou oni na svatbu tak že nepůjde nikdo z jejich rodiny. Je mi to sice trochu líto, ale už s tím asi nic nenadělám. Vůbec se mnou ani s mým nastávajícím nekomunikují, takže s nimi není vůbec žádná rozumná domluva. Nevím co jsme jim udělali.
Odpovědět
Článek se načítá
A ptali ste se ostatních členů rodiny jestli by šli?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj já měla stejný problém, nakonec se mi rodiče podařilo přesvědčit, že jsou přece oba mí rodiče i když spolu nežijí a pro ten jeden jediný nejhezčí den v mém životě by to pro mě snad mohli udělat. Jinak vidím řešení v tom prohodit rodiče, pokud s tím budou druzí souhlasit - že by seděla maminka nevěsty s tatínkem ženicha ..
Odpovědět
Profilova fotka
To je od nich hnusný, nechápu to. Neumí si představit, že Vám tím zkazí třeba celý den..
Odpovědět
Profilova fotka
angetha - jojo, taky si myslím, že by bylo dobrý je prohodit, všichni budou sedět v čele na čestných místech a nebudou se na sebe muset koukat. Snad to projde.
Odpovědět
Profilova fotka
Ale docela funguje, že pokud se nezklidní tak nebudou sedět na čestných místech, ale s "obyčejnými" hosty..a nikdo nebude vědět, že zrovna ta paní je maminka nevěsty...Každý rodič se přece rád chlubí...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrej argument, když půjde do tuhýho, určitě se nebudu rozpakovat ho použít.
Odpovědět
Profilova fotka
Anoli85- oji rodiče sou taky rozvedení,tak sme řešili podobný problem.Ale měli sme málo lidí,tak to bylo vpoho.Já a manžel včele a zbytek si sedli jak chtěli.Zasedací pořádek pro 20lidí sem nijak neřešila. A mě osobně se zdá varianta "pomíchání" rodičů tak nějak,prostě tak bych to asi neřešila.Ale je to vaše svatba a všechno sou to vaše rozhodnutí.
Odpovědět
Taky jsem to boužel musela řešit. Naši jsou rozvedeni přes 17 let a přesto byli šílené scény, že nepůjdou na seznamovací večeři s manželovou maminkou tak jsme ji museli dělat 2x pro každého zvlášt atd. Po tom všem jsem se rozhodla že vedle nás budou sedět naši svědci a rodiče jsme museli rozsadit tak aby neseděli vedle sebe ani naproti sobě. Byli s tím zbytečný starosti, protože nakonec se k sobě chovali docela hezky až mě tím překvapili, ale mohli dát najeno aspon že se pokusí se chovat v můj den hezky a ne dělat že se tam prostě nesnesou. Jo a taky musel mít proslov svědek ženicha, protože jinak by se šlo před obědem domů :-| hrůza jak malý děti Tak se neboj, ikdyž to tak vypadá určitě ti naschvál svatební den nezkazí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky nevěsty, taky ted stojíme před otázkou zasedacího pořádku.Situace je více než složitá.Rodiče ženich jsou 25 let rozvedení. Tata ženicha má novou manželku,která s ním žije 20 let, tudíž nepřipadá v úvahu aby zůstala doma. Maminka ženicha partnera nemá a tak by měli rodiče sedět vedle sebe.Ale co se současnou manželkou taty ženicha. Nechat ji někde mimo?? A aby byl táta ženich obklopen bývalou a současnou manželkou to mi přijde hustý. Svědky vedle nás taky nemůžeme nechat sedět, protože svědkyně nevěsty přijede bez partnera a svědkyně ženicha zase přítele má. Nevychází to prostě do počtu osob. Ach jo !!! Poradíte???
Odpovědět
Profilova fotka
japonka: to je dost zapeklitá situace.. současnou partnerku táty pozvat musíš. Mí oba rodiče partnery mají, ale mámy přítele na naší svatbě nebude, takže řešíme v podstatě podobný problém.. Já bych to asi vyřešila tak, že v čele by seděla jen nevěsta s ženichem a zbytek mimo (ale to je vhodnější jen pro menší svatbu, kdy je stůl ve tvaru T). My plánujeme asi tak 30 lidí na hostině, tak věřím, že se s tím poperu. Kolik Vás bude na hostině?
Odpovědět
Profilova fotka
anoli85 : na hostině nás bude cca 43, taky jsme uvažovali o variantě, kterou navrhuješ. Jiné východisko fakt nevidím. Taky nás napadlo všechny promíchat dohromady, ale rodiny se téměř neznají, mame tam také dost kamrádů,tak aby si ti lidé měli co říct. No uvidíme?? Moc času už nám nezbývá
Odpovědět
Ahoj vsem nevestam , ja jsem resila podobny problem ... Moji rodice se rozvedli uz davno , kazdy ma noveho partnera , ale nemusi se ! Muj tata se urazil , ze z jeho strany chci pozvat jen jeho s manzelkou a jeho dcery ( 7 hostu ) od mamky 5 . Neprisel na svatbu ani semnou ted nekomunikuje ... Byla jsem nakonec docela i rada , ze tam nebyli - nebyla zadna scena !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Muj nevlastni tata se me ujal a vubec nikdo neresil , ze je nevlastni . Drzim vsem palce a verim , ze se svatba povede podle vasich predstav :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Koukám že nikdo to nemá(me) lehké. Mí rodiče se "rozešli" ale vychází spolu dobře. Ženichovi rodiče jsou rozvedení a válčí spolu i se sestrou ženicha. Krom toho nikdo nesnáší novou paní od tatínka, tudíž není zvána a tudíž je tatínek uražený. Takže na obřadu bude tchýně sedět sama ve předu, sestra kdesi uprostřed a tatínek (kdoví jestli) stát vzadu. Na hostinu tatínek nejde a já zas nechci sedět vedle tchýně. Takže máme obdélník, kde já a ženich jsme v čele, po stranách jsou svědci a v druhém čele je uprostřed můj táta a na každé straně má jednu mámu. Taky docela horor a pan hostinský nedokázal pochopit proč to máme tak "divně" uspořádané. Snažil se nám to mermomocí zamíchat jinak, tak jsem mu dala početní úkol : osoba A nesmí sedět vedle osoby B, osoba B nesmí sedět vedle osoby C a osoba C nesmí sedět vedle nikoho z nich :-D Ale je pravda, že je to škoda. Mí rodiče spolu krásně vychází a tak a někdo rozválčí celou rodinu :-( Nechápu.
Odpovědět
Profilova fotka
Anoli : ideální řešení bude mix maminka ženicha a tatínek nevěsty. Aspoň si spolu budou mít o čem povídat. Nebo je posadit po stranách rodin sourozenců. Případně bych to neřešila (taky mám jen 20 lidí) a oni už se nějak poskládají. Největší problém jsou noví partneři rodičů. Teta měla svatbu kde vepředu jsou 2 židle pro rodiče na každé straně. Na jedné seděli její 2 rodiče a na druhých 2 židlích se strkali 4 lidi :-/ 2 původní a 2 noví "rodiče".
Odpovědět
Profilova fotka
No můj táta nebyl na mé promoci před dvěma lety, ani na mé svatbě, že se nechce vidět s mojí mamkou (jsou rozvedeni) a že stejně o nic nepřijde, když byl na promoci a svatbě mého bratrancovi :-( já už to nějak neřeším
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne, důležitý pro mě je, že tam budou všichni, které mám ráda a všichni se budou bavit.. Zasedací pořádek vem čert
Odpovědět
Ahoj, a co udelat hostinu rautovym zpusobem? nevim, kolik planujete hostu, ale pokud to bude jen trosku vic, myslim, ze je to rozumne reseni, aby nemuseli sedet vsichni u jednoho stolu. ale je to skoda- dospeli lide by se meli umet ovladnout alespon v takoveto situaci.
Odpovědět
Profilova fotka
Raut by byl dobrý, ale pokud nebudou rozumní, stejně se asi problémům nevyhneš! :-( Možná je lepší, aby nechodil a bude klid. Já taky svého otce na promoci nezvala, ještě by mi kazil náladu! Prostě se s tím musíš smířit, jinak se utrápíš! ;-) Už jsem se to naučila brát s nadhledem, ale občas se mi taky chce brečet... je to ale čím dál tím méně často... Ale na svatbě se otec choval vzorně, tak snad budeš mít stejné štěstí jako já! x-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?