Chceme na svatbě jen nejužší rodinu, jak to vysvětlit?

Profilova fotka
Mám trošku obavu, že taťka, který podstatně přispívá na svatbu (v podstatě platí hostinu) bude mít problém s tím, že jsme se rozhodli mít malou svatbu a jako hosty jen pár společných přátel a nejbližší rodinu (rodiče, jejich nové partnery, sourozence a jejich partnery), resp. že bude trvat na tom, ať pozveme dva syny jeho přítelkyně (které jsem vidělat tak 4x a myslím, že ani oni o účast nestojí), taťkovu sestru a mého bratrance, které mám ráda, ale prostě jsme se rozhodli, že chceme malou svatbu bez tetiček a bratranců a sestřenic... a přijde mi nefér dělat jakékoli výjimky. Napadá vás nějaký stopro účinný argument, jak to vysvětlit i tvrdohlavému taťkovi? :D
Odpovědět
my máme problém zase s matkou....chceme také svatbu jen v úzkém kruhu rodinném(my,svědci, rodiče a sourozenci), bohužel to nemůže pochopit-:(
Odpovědět
Nejlepší varianta je sami si našetřit, sami si pozvat koho chcete a potom si to sami zaplatit. A pak si může říkat kdo chce co chce ;-)
Odpovědět
Mám stejný názor jako @flowerbl, když máte jen minimum hostů, tak to nebude až takový problém si našetřit. Přinejhorším si budou hosté platit svou útratu za alkohol, příp. veškerého pití :)
Odpovědět
Profilova fotka
je mi jasné, že platit si celou svatbu sami je možnost, ale vzhledem k tomu, že taťka mi jakožto jediné dceři vyloženě chce pomoct, nevidím důvod mu bránit, proto spíš uvítám ty rady týkající se diplomatického zvládnutí situace ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Nezávidím ti situaci..bohužel mám takovou předtuchu že tohle budu muset taky řešit s moji nastávající tchyní, sice nám přispívat nebude, ale ty její vyděračský řeči typu když nepozveš tetičky sestru z pátého kolena tak si rozeštvete půlku rodiny..a blablabla..taky to chceme jen v kruhu rodinném a večer to oslavit se všemi. Takže mám nachystány argumenty typu..je to moje svatba a chci tam lidi které mám ráda a ne někoho, koho vůbec neznám a nebo jsem je viděla 2x v životě.. nebo kdyby jsme měli pozvat všechny z nejširší rodiny tak se nevejdeme ani na Václavák..jo jsou to trošku takový odsekávájící argumenty a beztak je ani nevyslovím až na to přijde (bohužel)..ale jednoduše budu muset vysvětlit že nemám na to abych platila oběd 200 lidem, ale že samozřejmě jsou zváni na večerní posezení s rautem a prasátkem, pokud se to ale už nejvzdálenějším příbuzným nelíbí, bohužel nic víc neni v mojich silách. Hodně štěstí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak, snad to nějak zvládneme:)) ale určitě to máš jednodušší, když ti nepřispívá, pak je logické, že si to uděláš podle sebe, to bych se tím netrápila, příbuzným to můžeš vysvětlit sama a poslat jim aspoň výslužku nebo šampáňo :) já spoléhám na to, že mě má taťka rád a nebude mi dávat žádná ultimáta, je rozumný:) ale aby se zlobil nebo byl smutný taky nechci, tak to právě chci nějak srozumitelně vysvětlit:)
Odpovědět
@barccca tak ať ti třeba přispěje na něco jiného , třeba fotograf +šaty . :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no, to už by byl skoro na stejné sumě:D Ale ne, já mu řeknu, že jestli mi tím pádem nechce přispět, že to beru:) ale myslím, že to by neudělal:) nebo mu řeknu, že mu tím pádem ty peníze aspoň částečně vrátíme z darů:) mi ani nejde o ty peníze, jako o to, ať není naštvaný nebo smutný, ale zároveň se vdávám jenom jednou a vždy jsem chtěla malou ale o to krásnější svatbu, tak chci, ať to respektuje:) ale je to dobrý nápad, říct mu, že ty peníze tedy použiju na jiné položky, díky!:)
Odpovědět
@barccca Tak co třeba se s ním domluvit, že si vše zaplatíte sami a co vám dá, bude jeho svatební dar?
Odpovědět
Profilova fotka
no, to jsem tak i brala, jakože jsem ani nechtěla, aby nám ještě dával dar, když nám přispěje na přípravy:) pokud bude nejhůř, zkusím to spíš domluvit jako to půjčení:) jsme sama zvědavá jak to dopadne:)
Odpovědět
Profilova fotka
@barccca Když mu to rozumně vysvětlíš, můžeš zabránit tomu, aby byl naštvaný, ale těžko tomu, aby byl smutný... Každý máme nárok na svoje emoce, tak to s ním zkuste probrat co nejdřív, aby měl dost času se s tím vypořádat. Chvíli bude možná smutný, ale respektovat něčí požadavky ještě neznamená nadšeně jim tleskat. Čím dřív mu to řeknete, tím dřív to stráví a vaši svatbu si nakonec skvěle užije :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pridavam se s nasi soucasnou situaci. Chteli jsme obed v uzkem kruhu, rodice, sourozenci, prarodice, svedci, druzicky. Pritelova matka je cela hotova z toho, ze tam nebude mit sve dve sestry s manzeli, ze to je pro ni trapne. Rekla i, zehostinu zaplati, hlavne at tam teticky jsou, protoze jsou zvykli vse slavit spolecne. My si s pritelem trvame na svem. Vrcholnym vystupem babicky (tchyne matky) bylo, ze na obed s nami nepujde, prijde ji mene trapne ozelit nas a jit misto toho na obed s dvemi dcerami. Tchyne ve finale prisla s tim, ze chce, abychom jejim sestram zmluvili mista restauraci, kde mame obed. Ve finale by to vypadalo, ze my budeme mit obed v salonku v prvnim patre a ony budou v sesti lidech sedet v prizemi v restauraci na zaplacenem obedue... Co rikate na tohle? :-S
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?