Česání celé rodiny

Dobré dopoledne, nejsem si jistá, zda jsem ve správné kategorii, ale chci se zeptat, je běžné, že nevěsta shání kadeřnici pro celou svou rodinu? Myslím švagrové, matku, babičku? Sehnala jsem si kadeřnici a celá rodina očekává, že je také "učeše", vzhledem ke komplikovanosti účesu nevěsty, ale není možné učesat všechny dámy. Některé to špatně nesou, nikde jsem se ale nedočetla, že je to v úkolech nevěsty, chci jen ujistit, zda jsem něco zanedbala. :-) Díky moc.
Odpovědět
Profilova fotka
Nic není povinností, záleží na tobě, jak chceš :-) Moje vizážistka bude připravovat mě, mojí mamku a sestru jako svědkyni...Víc toho fakt nemůže zvládnout, hlavně já mám krátké vlasy, takže vím, že se to stihne. Minulý rok, na svatbě sestry, mě líčila, mamku taky (obě máme krátký vlasy) a pak sestru dokončovala ve dveřích, když běžela na obřad....to bych nechtěla, aby se stalo.... Rozhodně není tvojí povinností zařizovat česání a líčení pro celou rodinu. Máš toho na zařizování dost a dost, tak proč bys měla zařizovat ještě toto?
Odpovědět
Podle mého názoru by to po tobě ani chtít neměly. Příprava nevěsty zabere nejvíce času. Já mám domluvenou kadeřnici, bude česat mě a mamku, víc aby toho ani nestihla. Obřad máme v 11.. ženich mě bude vyzvedávat u rodičů, tak i přípravy máme oddělené. Tak máme na přípravu máme 2 hodiny. Pokud u nás nastane situace, kdy partnera strana- mamka a její setra, budou chtít učesat, tak si seženou vlastní kadeřnici, samozřejmě na vlastní náklady. Ale to u nás nehrozí :D obě jsou důchodkyně a trvalá je pro ně pořád IN :D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme zatím domluvené tak, že kadeřnice přijede k našim (kde se budu připravovat) a učeše mamku i ségru (svědkyni). Obřad máme taky v 11, ale domluvené jsme už na 6, aby se všechno stihlo. Tvoje povinnost to není, záleží na domluvě a na tom, kolik bude mít kadeřnice času, a taky na složitosti účesu nevěsty... Ta je prostě nejdůležitější. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně nemusíš zajišťovat kadeřnici rodině, to je jejich starost. Navíc přesně jak píše @ircza007, jedna kadeřnice by to stejně všechno nezvládla. Já jsem měla kadeřnici a vizážistku v jednom a byla se mnou asi od půl osmé, obřad v poledne. Byly jsme domluvené, že kromě mě upraví ještě svědkyni a mou maminku, a musím říct, že měla co dělat, aby to stihla, ještě že byla tak šikovná. Ale já jsem to těm dvěma prostě chtěla dopřát, nebrala jsem to tak, že jim to musím zařídit.
Odpovědět
Kadeřnice dělala účes jen mně a mé matce, zbytek by se už časově nestíhal (obřad ve 14 hodin, měla jsem kadeřnici i vizážistku v jedné osobě), ale naštěstí to ani nikdo neočekával. Vysvětlovala jsi svým příbuzným, že bys sice ráda, ale že je to časově nereálné? Pokud to nevezmou od tebe, možná by neuškodilo, kdyby jim to potvrdila přímo kadeřnice. Abyste to stihly, tak byste kadeřnic musely mít víc a to už by se vám prodražilo.
Odpovědět
Jde i o to, že je to kamarádka, která se česáním neživí, ale hrozně ji baví a je v tom opravdu šikovná, ale protože sem s takovou alternativou jako česání dalších lidí nepočítala, tak mě to i dost zaskočilo, ano řekla sem že bohužel, není možné učesat tolik hlav za jedno dopoledne, obzvlášť když moje hlava bude trvat dlouho. Tento argument se bohužel nesetkal s pochopením a jen se dotyčné dámy urazily, že si to zařídí tedy samy, mě to mrzí, bohužel regiment kadeřnic jsem na svatbu nesjednávala. A mají měsíc na to si buď domluvit jinou kadeřnici, nebo se učesat samy (všechny mají krátké vlasy).Právě kvůli délce vlasů mě ani nenapadlo, že něco takového budou chtít. (Na žádné akce se nikdy nenechávaly česat).
Odpovědět
Profilova fotka
@padliandele1 Vůbec bych se tím netrápila, ono je to přejde....v ten den jsi hlavní ty a to oni musí pochopit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
teda jenom za jeden rok jsem byla na 3svatbách (rodina) a tedy ani mě nenapadlo, že by mi nevěsta měla zařizovat kadeřníka. XChtěla jsem být hezky učesaná, tak jsem si ho domluvila a zaplatila sama. (teď tu upůlně chybí smajlík, který si ťuká na čelo :D)
Odpovědět
Úprava nevěsty je nejpřednější a myslím, že hlavně mamka by to mohla chápat. Určitě by to po tobě neměly urputně vyžadovat a kvůli tomu se urážet. Je to jen a jen tvoje blahovůle jim něco takového zařizovat.
Odpovědět
Děkuji za podporu :-) mám na to podobný názor. to radkaja: mamka je ta, která byla dotčená nejvíc (bohužel).
Odpovědět
@padliandele1 pokud by šlo jenom o mamku, tak by to asi stihnout šlo, záleží na tom, jak moc je kamarádka na česání zvyklá, když není profesionální kadeřnice, a jak dobře bude mít nacvičený tvůj účes. Každopádně ty jsi ta hlavní!
Odpovědět
@padliandele1 Hele a co to udělat tak, že mamince vyjdeš vstříc (je teda fakt, že moje mamka taky počítala s tím, že když bude celý den se mnou na přípravách, tak že jí kadeřnice učeše, ale to mi přišlo normální)? Domluv se s kamarádkou, že učeše i jí a pak se snaž mamku mít na své straně. ;-) Prostě a, bys na to nebyla sama a nevypadala jako škudlil. Nefungovalo by to?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak já myslím, že není běžné, aby nevěsta zajišťovala úpravu zevnějšku celému příbuzenstvu, osobně jsem se s tím nesetkala :-) Já jsem domluvená s kadeřnicí a vizážistkou (2 osoby), že vedle mě se postarají i o obě maminky, chci je mít u sebe už od ranních příprav, tak aby si to užily :-). Myslím, že 2-3 osoby jsou v pohodě a dá se to zvládnout bez nějakého stresování a nestíhání. Ostatním příbuzným bych sdělila, že kadeřnice bude exkluzivně k dispozici pouze nevěstě (a třeba její mamince).
Odpovědět
Moje kadeřnice a vizážistka česala mě, matku a sestru. Ale je fakt, že jsme měly vše nazkoušené (dělala tedy vše "na jistotu") a že je hodně zkušená a že obřad byl až v 15 hod. Pro tchyni, babičku a sestru ženicha jsme objednávali zvlášť další vizážistku a kadeřnici. Myslím, že není reálné, aby jedna osoba stihla více příbuzných, hlavně ty by sis měla přípravy užít a ne stresovat, že tě pro samé tetičky nezvládne učesat. Jak tu padlo výše, asi bych vyšla po domluvě s kamarádkou vstříc mamce, ale u zbytku bych si stála na svém - tvoje povinnost rozhodně není zajišťovat jim přípravu.
Odpovědět
Profilova fotka
Domluv se přímo s kadeřnicí. Já bych třeba chtěla, aby byla k dispozici a učesala maminky a svědkyni. Ale je to její job - ona je tam kvůli mně a ostatní si musí časově rozplánovat tak, aby mně stíhala (a přitom abych nevstávala v pět). A kadernice nejlepe sama vi, kolik zen zvladne za ten casovy usek, co ji zbyva.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem domluvená s vizážistkou a kadeřnicí v jedné osobě taky pouze pro mě. A švagr hned domlouvá, že by mohla nalíčit i ségru. No na to jsem odvětila, že to nějaký čas zabere a nechci paní hnát na pátou k nám, aby to všechno stíhala. Tak domluvím ještě jednu kosmetičku, aby teda byla obsloužena i sestra. Co by člověk neudělal pro klid v rodině, že... :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?