2 svatby v rodině po sobě a "oplácení" pozvání

Profilova fotka
Ahoj holky, vím že se to tu řešilo hodněkrát, ale přece jen jsem na vážkách. Chceme se brát za 2 měsíce a zásnuby jsme oznámili na vánoce. Týden před námi je oznámila i sestřenice, která má svatbu za měsíc. Mj i ptoto že jsem těhotná, nechceme velkou svatbu, ale cca 20 lidí. Zveme rodiče, prarodiče, sourozence + svědky s doprovodem. Sestřenice nás na svatbu zve s celou rodinou a protože jsme z daleka, tak nám zařizují nocleh atd. My žádné "sestřenky a tetičky" zvát nechtěli, ale teď opravdu řeším že bude hrozně blbý když je nepozvu "na oplátku". Máme je ráda, nebylo by to pouze ze slušnosti, ale pokud bysme je zvali, je to 6 lidí navíc, to se dá. Ale v tom případě by si chtěl asi i muž pozvat nějaké ty bratránky + já bych měla pozvat i tetu a strejdu z druhé strany... a už to jede.. nakonec svatba o 40 lidech :( Tak co myslíte, je hodně blbý nepozvat je, když jde o 2 svatby v rodině během 1 měsíce a oni nás zvou s otevřenou náručí...? Vím že si musím nakonec poradit sama, ale zajímá mě, jak byste to cítily vy. Díky :-)
Odpovědět
@almerito Ahoj no já bych to udělala tak, že bych ji zavolala a řekla ji jak to je a zeptala se jestli by jim nevadilo pokud by jste si udělali jen malou svatbu a nikoho nezvali.
Odpovědět
Ahoj, přece nebudete platit o několik desítek tisíc víc jenom, aby to nebylo blbý ;-) Já bych to té sestřenici přesně takhle řekla, že máte na svatbu málo peněz, že by si je tam sice chtěla, ale tim pádem tam další příbuzný bude chtít i nastávající a najednou se to vyšplhá na plno peněz a na to nemáte. Ať se nezlobí, že tam opravdu budou jen rodiče a svědci a že místo toho můžete po svatbách všichni společně zajít někam do restaurace a oslavit to. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak, prostě jí to narovinu vysvětli, žádné chození kolem horké kaše. Můžete to oslavit třeba dodatečně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
asi jo, taky myslím že se nikdo neurazí :) jen jsem to chtěla slyšet od víc lidí, že by to tak řešili.. :) dík!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?