Záloha u fotografa?

vrácí fotograf zálohu?Přítel měl nehodu na motorce,za 4 týdny měla být svatba.Vše jsme zrušili,bohužel u fotografa nebyli moc vstřícní ani na jiné focení v ten den,chtěla jsem vyfotit syna.Záloha prý propadá.
Odpovědět
Po nás fotograf žádnou zálohu zatím nechtěl. Toto je otřesné chování, měla by jste zveřejnit jejich jméno.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, je mi líto co se stalo a přeji, ať je brzy ok. Máte smlouvu? Tam by to mělo být řešeno. Pokud ne, asi by byla slušnost to rozumně řešit. Pokud to máte definováno jako zálohu, tak ta určitě nepropadá a je podle zákona vratná. Stačí to takto mít definováno třeba v e-mailu v zájemné komunikaci. Pavel
Odpovědět
Profilova fotka
Chápala bych, že fotograf zálohu nechce vrátit, přece jen vám rezervoval termín. Nechápu ale, že není ochotný přistoupit na jiné focení, na to máte podle mého názoru rozhodně právo. Snad vše dopadne, jak má.
Odpovědět
Profilova fotka
Záloha je úplně normální věc. Myslí se tím, že to snoubenci se svatbou myslí opravdu vážně a že fotograf blokuje termín pouze pro ně - Vás. Tím pádem odmítá jiné nabídky pro daný den. Focení jindy může být problém, protože už může mít fotograf obsazené datumy pro jiné zakázky. Také se může fotograf snažit narychlo sehnat jinou svatbu a pokud by ji sehnal, tak občas fotografové zálohu vrací. Proto třeba nesouhlasil s focením na 1h, kvůli které nebude moci vzít jakoukoliv jinou zakázku v daný den. Je to prekérní situace. Na jednu stranu jde o standartně nastavená pravidla pro obživu fotografa. Na druhou stranu ojedinělá situace snoubenců. Nejlépe se nějak rozumně spolu domluvit a najít nějaké společné řešení. Přeji hodně štěstí :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?