Ušetřit na fotografovi?

Tak tu tak koukam po albech a je mi z toho smutno... proc se stále tolik holek snazi usetrit na fotografovi a nechaji fotit nekoho z příbuzných, kdo ma zrcadlovku (nekdy ani to ne..) a bohužel nemá pro fotku ani oko :( takze výsledkem je des, umela poza, namackany oblicej atd ? :( boze to mi snad radsi napiste a ja Vam ji nafotim.. :( sice jsem taky amater se zrcadlovkou, ale aspoň si troufam rict, ze tu fotku "vidim".. holky.. vzdyt fotka je jedina vzpomínka.. date tisice za saty, prsteny, liceni a pak to zabijete timhle :(
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ja myslim, ze tohle na kazdym paru - nekomu opravdu na fotkach nezalezi a ma je spis jen pro rodinu...:-) a proto se mu nechce utracet tisice za fotky, na ktery ani nekoukne...napr. manzel fotky nevidel a videt nechce - nesnasi se na fotkach a vydrzel foceni jen kvuli me :-)
Odpovědět
Profilova fotka
S nazorem souhlasim ale trochu mi to smrdi snahou obejit zaplaceni si pro uctu :-)
Odpovědět
@alexah89 No bez odkazu na konkrétní fotky je tohle jen takový výkřik do tmy a zároveň by bylo fakt hnusný tu propírat kokrétní fotky konkrétních nevěst a ukazovat si na nich nevyretušované druhé brady apod. Takže promiň, ale smysl tvého příspěvku fakt nechápu. Jinak u nás fotil jak fotograf profesionál, tak "příbuzný se zrcadlovkou" a tatínek svojí krabičkou na mýdlo (čti kompakt), aniž bych je o to žádala a jsem ráda za všechny soubory fotek, byť rozdíl v technické kvalitě je vidět. No a fotka samozřejmě není jediná vzpomínka, důležitý je ten zážitek.
Odpovědět
@dabl19 ale vůbec... to bylo jen takove, že nekdy je to fakt traga.. coz neznamena, ze nenafotím to samy :D @lestoc tak to snad ne, abych sem ještě davala konkretni fotky ne?! myslim, ze každý si dokaze projit alba a posoudit sam... me je tech holek lito a ještě je tu budu verejne ponižovat??
Odpovědět
Profilova fotka
@alexah89 priznam se ze letos jsem po fotografech opravoval 3 svatby, a to byli jak stryckove tak i fotografove za dost velky penize. jenze vetsinou s tim nic delat nejde.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to tak tragicky neviděla :-) Nevěsty často nahrajou do svatebního alba fotky, které dostanou jako první, což jsou amatérští fotografové, kteří fotky neupravují (pokud to tedy nejsou tzv. šuplíkáři, kteří svatbu jen nafotí, ale fotky své příbuzné nepošlou, neb nemají čas :-).) Člověk je nadšený z těch prvních fotek, protože vidí, jak vypadal, atd. Profi fotky dojdou většinou tak po 2 týdnech někdy až po měsíci, kdy už prvotní nadšení trochu odpadne a pak není potřeba to nahrávat sem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to mě zajímá kdo co tady vymyslí :-) Na druhou stranu i já řešil situaci, kdy jsem musel změnit fotografa z profíka, na člověka, kterého jsem vůbec neznal ale zato mě oslovily jeho fotky a cena byla třetinová... Což bylo podezřelé ale dopadlo to dobře, on jen začínal s focením a tak jsem měl pekelné štěstí. Ale teď zpětně vím, že bych to řešil jinak - s fotografem bych se domluvil na předání peněz po předání fotek a pokud by někdo nevěděl, co novomanželům dát, může přispět na fotografa. Skoro vždy se něco na svatbě vrátí do rozpočtu, tak proč toho nevyužít a nemít o to lepší fotografie. Proto bych se teď už nerozhodoval až tak dle ceny, ale rozhodně dle toho, jak se mi fotky líbí.
Odpovědět
tak ja tu nemluvim o levnejsim fotografovi, ano každý nejak zacinal, každý si ty ceny nejak nastavi.. proto u profi urcite vybrat podle recenzi, fotek a pod.. me jde spis o lidi, kteří si vedome berou člověka, který jim to nafoti zdarma (za par penez) a je to, jak ho oni často nazvou- profi z rodiny.... takze clovek, který nekdy něco vyfotil, ale není to proste fotograf..
Odpovědět
Profilova fotka
Mě přijde takhle otázka také trochu zvláštní, zvlášť když jsi si sama odpověděla - proč to někteří dělají? No protože se snaží ušetřit. A proč se snaží ušetřit? No, protože nemají třeba tolik peněz, tak musí dělat kompromisy - budou drahé šaty, ale levný fotograf. Důvodů může být víc - např. pro někoho nejsou fotky tak důležité nebo jeho totálně laické oko nevidí až takový rozdíl mezi profi a amatérskými fotkami, který by odpovídal rozdílu v ceně nebo se nechá někým z rodiny ukecat. Těch důvodů může být milion a lidi toho využívají hlavně proto, že prostě můžou, ale to není důvod ke smutku přeci :).
Odpovědět
Profilova fotka
@alexah89 a kde mas sve album? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alexah89 Je to jednoduché, pro někoho prostě nejsou fotky tak důležité, to je celé. Když vidíme svatební fotky některých našich kamarádů, tak se nám chce brečet, nicméně jim se líbí a jsou spokojení.
Odpovědět
@luccieta ze by nikde, když ještě nejsem vdana?????
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@alexah89 me se chce brecet ,kdyz vidim super fotky ze super dokonaly svatky s dokonalyma lidma ,jako reklama na stastny zivot a do roka rozvod.... .No predi to vaechno nedelame kvuli fotkam ,ale kvuli svatbe samotne a nejlepsi pamatku budu mit preci vedle sebe dokud nas smrt nerozdeli,ze .... . Jo mi budeme mit taky amatery se zrcadlovkou,vyfotit se profi pujdeme az po svatbe s detma do studia.....vite takova ta pekna fotka ,co mely nase babicky to bude ...strunule pozy ,ohliceje atak .:))))))
Odpovědět
To já si spíše někdy říkám, že pokud za ty fotky platili, tak to byly peníze vyhozené oknem, když v té stejné kvalitě by jim to vyfotil kterýkoliv ze svatebčanů a zadarmo. Pozastavuji se nad tím, jak se někteří fotografové mohou vydávat za profíky a ještě za to chtějí peníze, když fotí jako kdekterý strejda z vesnice.
Odpovědět
@alexah89 odpovědi jsou minimálně 4 a) ne každému záleží na fotkách b) svatba je drahá sranda, někdo prostě ušetřit musí (a třeba na všem) c) vybraný fotograf na veřejném portfoliu působil schopněji d) (a to mi přijde nejčastější) spousta z nás prostě dobrého fotografa nepozná, vybíráme jen ne/líbí a třeba nevidíme ty stejné chyby co ty. Domnívám se tedy, že ty, co ty třeba identifikuješ jako strašné, přijdou nevěstě se ženichem jako klientovi prostě ok. Já se s tím potkávám poměrně často, že mi nějaké fotky přijdou strašné (pocitově, protože technicky to fakt nepoznám) a přitom v albu je napsáno něco ve smyslu "skvělý fotograf, jsme moc spokojeni".
Odpovědět
Profilova fotka
@laka_lacenda Co? Neviděl fotky a nechce? Pane bože tak takového bych chtěla mít doma :-) Můj se na ně těšil a uháněl fotografa kdy budou... aby mohl všem ukázat, pochlubit se :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alexah89 no praavee a kde mas zaruku, ze tvoje fotky budou dokonale.. nic ve zlem, ale proste se mi moc nelibi tvuj uvodni prispevek..pokud se ti fotky nelibi, tak to proste nekomentuj a nehlasej, jaka je to katastrofa. Libit se ti nemusi, dulezite je, ze se libi majitelum, a myslim, ze az na par vyjimek, kterym fotograf fotky opravdu zkazil (nedavno to tu bylo) tak to co pro tebe je des a hruza, tak nevesty jsou naprosto spokojene a to je hlavni! Souhlasim s tebou ze na fotografovi nesetrit ale to stale neni jistota..samozrejme tu kazdy muze rict svuj nazor ale promin- tvuj prispevek na me pusobi lehce namyslene- vetsina fotek stoji za hov.. i ja bych to udelala lepe atd..
Odpovědět
@luccieta co to tu plácáš?? nepripadas si trochu mimo? vypadam jako ze si vezmu jako fotografa nekoho z okoli? budes se divit, ale mam svoji fotografu- profi fotografku- zde několikrát ověřenou.. mam s ni nafoceny rande, mam s ni nafoceny bouoirko... proto nechapu, proc někdo necha fotit amatery... takze si prosim odpust komentare, ze moje fotky budou taky tragicke... nemluve o tom, ze ja nekomentuju urcite fotky (jmenovite nevestam...) udelala jsem to jen jednou, kde mela nevesta hodne nevkusne fotky, kdy se valeli po hrobech. a to ještě stylem, ze jsem se jen zeptala- kdo to fotil... takze nevidim nikde, ze bych komentovala něco konkretniho...
Odpovědět
Profilova fotka
@bartvebartve on si nejaky prohlidl, ale jen tam kde neni on...kde je on tak je komentar "paneboze, to je hruza, zase brambora" (ma utkvelou predstavu, ze vsude vypada jak brambora :-D)...proste se na fotkach nesnasi :-) za skoro 8 let co jsme spolu mame asi 3 spolecny fotky temer nasilim vyfoceny :-D a celkove nema rad fotky, nikdy se na nic nediva (z dovolenych a tak)...ze prej proc fotit, kdyz to clovek zaziva v realnym case....a pak zas pry prijdou jiny zazitky :-) me je to uplne jedno, ja mam fotky rada, rada si je prohlizim i zpetne a moc si manzela vazim za to, jak statecne zvladl svatebni foceni :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nedá mi to, abych nepřispěla svým názorem :-) Jelikož se považuji za velkého estéta a na fotografiích opravdu ujíždím, musím se zastat nevěst, které nemají album jako vystřižené ze svatebního katalogu, protože každý rozumný/vyzrálý člověk pochopí, že svatba je o lásce a ne o tom, kdo bude mít hezčí fotky.. pro spoustu z nás fotky znamenají mnoho, ale ne každý je tak náročný a ne každý si může dovolit profesionálního fotografa. Nevím, jaký byl hlavní cíl autorky tématu, ale rozhodně si myslím, že nikomu z nás nenáleží soudit a hodnotit fotky ostatních nevěst ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To přece nejde takhle generalizovat..... Někomu stačí fotky od známého, někdo za fotografa rád utratí přes 15.000, někdo má rád umělý růže, někdo by je nedal ani na hrob, někdo si udělá svatbu s Mimoňama, protože je má rád a někomu to přijde jako kýč... A každému může být absolutně jedno, jakou má kdo jiný svatbu, hlavně, že je spokojený s tím, co má sám... Zakládání takovýchto témat mi přijde fakt úplně na nic... Tohle přece nemá být přehlídka "hele vole, mám nejkrásnější svatbu za 300.000, záviďte mi", mělo by to být spíš o tom, že jsme našly někoho, s kým chceme být další zbytek života, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@alexah89 nepripadam a uber trochu na tonu jo? Neplacam, ale diskutuju. Fakt nevim jak vypadas, ptz tu nemas fotku :-D a za druhe ja jsem nerekla, ze tve fotky budou tragicke, pouze ze ikdyz vemes supr fotografa, neni to zaruka ze se neco nepoto..tak prosim cti poradne... Ani jsem nerekla, ze nekomu jmenovite osklive komentujes, reagovala jsem pouze na tvuj prispevek. Tys sem napsala nazor, ja napsala svuj a tim bych to ukoncila..
Odpovědět
Profilova fotka
Dneska se fotí moc a většinou zbytečně. Já nerada fotím, i když pracovně celkem musím, i se sama nerada fotím, takže na svatbením fotografovi šetřit budu, nejradši bych to udělala postaru, snímky někde v ateliéru a čau. Na focení svatební tabule, krájení dortu a pobíhání někde po parku si nepotrpím.
Odpovědět
Profilova fotka
@luccieta Dovolim si nesouhlasit s tim, ze pokud si najmete profika, tak to neznamena ze se neco nepoto.(ted se nebavim zda je drahy ci ne, cena neni meritko profesionala) Neni co by se melo potento :-) Profik ma zalohu vseho a pokud umi fotit a ma dostatek zkusenosti + umi to s lidma, tak neni co na tom pokazit. To je i duvod proc si ti dobri reknou nasobne vice . Platite prave za ty zkusenosti a jistotu ze to bude vzdy perfektni v pripade ze jsou pro vas fotky dulezite.
Odpovědět
Profilova fotka
@dabl19 jasne, v zadnem pripade bych si nedovolila tvrdit, ze to tak musi byt a nechci fotografy podcenit, spis jsem to brala z lidskeho hlediska, ze i profik je clovek a nejsme neomylni :-) a jsou tu stale diskuze, jak lidi mami ze fotografa fotky a pritom je to uznavany fotograf ale prestane komunikovat - tak treba to jsem myslela tim, ze by se neco nepoto.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luccieta S tim souhlasim, ale treba tou nekomunikaci nebo nedodanim fotek se pro me ten clovek automaticky stava neduveryhodny a je to neprofesionalni jednani. i kdyz je clovek nemocny nebo indisponovan muze dat na web kratkou zpravu. Kazdopadne diky za diskuzi.
Odpovědět
Profilova fotka
@dabl19 s tim taktez souhlasim, takovym lidem bych zatrhla oznacovat se profesionalem! Max.tak profik v neslusnusti :-| nastesti je ale porad vetsina tech profiku s velkym P! Taky diky a hezky vecer.
Odpovědět
@alexah89 cti poradne, psala jsem, ze tvuj uvodni prispevek nedava smysl bez konkretni kritiky, ktera je v tomto pripade nevhodna. Takze jen takove placani beze smyslu.
Odpovědět
@lestoc ctu a jak rikam, staci si alba projit a každý je snad schopny posoudit, co je nafocene profikem a co strejdou tondou.. nezlob se na me, ale nahazet sem fotky nevest?? to uz je opravdu ujety... dovedes si představit, ze bys nekde tahle nasla svoje fotky s tim, ze jezis podivejte se jak je hnusna a tlusta???
Odpovědět
Profilova fotka
Můj bratranec a jeho přítelkyně fotí asi tak 3 roky, fotili bráchovi sbatbu letos v srpnu a mají hezké fotky, fotí i miminka a rodiné fotky celkem se jim daří výdledky jsou úžasné za minimální cenu, neživí se tim jen přividělávají. Taky ho oslovím aby nás nafotil, dáme mu nějaké peníze ale určitě ne 8000, to je prostě na nás moc, musíme se snažit někde ušetřit a jídlo, pití, šaty to nebudou. Peníze dostaneme i od rodičů ale to padne na obřad, šaty, prstýnky a jen tyhle tři položky nás vyjdou asi na 30 000,- :-| jídlo na 50 lidí 50 000,- a to tam není nic extra a bohužel levněji je u nás neseženu
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?