Tipy pro focení

Dotaz směřuje hlavně na ty, co mají svatbu již za sebou. Nemáte nějaké tipy nebo fígle na focení svatebních fotografií? Ani já, ani můj snoubenec nejsme moc fotogeničtí, tak by nám moc pomohly nějaké osvědčené fígle... Moc díky!
Odpovědět
Profilova fotka
Ja myslim,ze kdyz jste spokojeni a stastni to staci. Ja treba na fotkach vypadam hrozne, pritel se zas vdue tvari jak kdybych ho tyrala a spolecny fotky mame krasny, proste si to jen uzivat a ono to jde samo ;-)
Odpovědět
@petramart my jsme se foceni taky baly als vsechno bylo ok....rekli jsme fotografce ze nejsme moc spontánní a at si nas nejak našteluje a vse bylo super...... nebojte, to pujde samo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petramart Kromě toho nejzásadnějšího, že povedenou fotografii dělá to, že pár nic neřeší a užívá si nádhery daného okamžiku a dne - což je základ všeho. Tak je i důležité vybrat fotografa/ku, s kterám si sednete - nejen co do typu a techniky provedení fotografií, ale i lidsky. Zrovna jsme tohle téma teď řešili s kolegy - pro mě je třeba podstatné si s nevěstou a ženichem tykat. Pro uvolněnou a nenucenou práci je to pro mě základ, abych s nimi komunikoval na bázi určitého přátelství a oni se o to víc uvolnili a nelámali si hlavu nad ničím, co se ten den děje. Můj názor je ten, že nic jako "fotogeničnost" neexistuje. Lidé jsou lidé, každý je jiný a jedinečný. Vše je jen o tom užívat svatebního dne, neb je přeci jen jednou za život - a fotograf to pak jistě skvelě zachytí. Přeji hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
@petramart Dobrý večer Petro, tři takové nejdůležitější rady a přitom jednoduché: - nebuďte nervózní (nervozita je totiž vidět; když na vás půjde, tak se zkuste vypnout a myslete jenom na partnera a na to, jak jste ráda s ním, přece focení je společná záležitost, tulte se k sobě a nemyslete na to, že je tam foťák) - užívejte si den a i sami sebe vzájemně (smějte se, smějte se na sebe, smějte se na všechny okolo a smějte se jen tak, pak zjistíte, že je to všechno strašně jednoduché) - teď ta nejtěžší věc - najděte si fotografa, který vám bude sympatický a bude s vámi umět pracovat, trochu vás pozná dopředu a bude vědět, jak vás v den svatby uvolnit. To je tak vše. Nemá cenu doporučovat nějaké speciální pózy apod, protože každý v nich vypadá jinak. Hodně zdaru a užívejte si to, pak to půjde jako po másle. Jindřich a Pavla Nejedlí
Odpovědět
Myslím si, že málokdo je opravdu nefotogenický, myslím, že nefotogeničnost je ve většině případů na straně fotografa. Jde o to, aby vám fotograf sednul, uvolnili jste se, aby věděl, jak s vámi pracovat. Můžu poradit třeba mít po ruce sklenku vína nebo sektu, občas to pěkně uvolní, ale rozhodně nemyslím, abyste se opili :-)
Odpovědět
No tak jste mě trochu uklidnili :) Říkala jsem si, že fotky jsou přeci ta vzpomínka, kterou má člověk celý život a pokud bychom to mohli jakkoli vylepšit, tak budu ráda. Díky za vaše tipy!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s kolegou Honzou Ježdíkem. Vnímám to stejně...
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že hlavní už zaznělo, ale ještě dodám něco, co je také důležité: a to doba focení. Zkuste vymyslet jinou dobu než klasickou mezi obřadem a obědem. Už se mi párkrát stalo, že ženich byl hladový a nervózní a nebyl schopen fotit déle než 5 minut. Navíc všichni čekají, občas volají maminky, kde že jste a proč se tak dlouho fotí... to se na všem podepíše i na vašich výrazech. Ideálně fotit až se trochu rozleží knedlíky po obědě a rozjede se zábava :o). Někde jsem kdysi četla, že si mají novomanželé dát štamprli na uvolnění, ale taky jsem slyšela od kamarádky hezký příběh o tom, jak se novomanželé při focení pak nemohli udržet na nohách :-D.
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, mít "fígle" jak uvolnit/rozhýbat i ženicha a nevěstu, kteří focení moc nemusí, to je práce fotografa. Příjemná atmosféra při focení je základ a focení by mělo bavit nejen fotografa, ale hlavně modely. Každopádně si se svým foťákem promluvte o tom jak pracuje, jaké má představy vzhledem k místům focení a nebojte se mu sdělit Vaše představy ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
A ještě technická věc, určítě je dobrý mít s sebou pudr, zvláště v létě:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?