TFP focení svatby 20.prosince, Židlochovický zámek (JMK)

Profilova fotka
Čauky fotografové, dne 20. prosince v 12:00 budu mít na Židlochovickým zámku českobrazilskou svatbu (max. 15 hostů). Obřad bude probíhat v obrazovém sálu, který ve vyzdoben velkými plátny s antickými motivy belgického malíře A. C. Lense(fotky níže). Velká šance dostupnosti focení také v pokojích. Menší hostina - oběd a bowling v tomtéž městě (http://www.zakominem.cz/). Jestli chcete posbírat zkušenosti z tohoto prostředí a nevadí Vám sdílet s námi Vaše fotografie bez finanční odměny(oběd a cestovné bude proplaceno, trvání cca 4-5hod?), napište a ráda Vám zavolám pro sdělení více informací.
Odpovědět
Profilova fotka
Promiň,ale ty si opravdu myslíš, že 4 dny před Vánocemi Vás bude chtít někdo zadarmo fotit?? To mi příjde trochu bláhové, ale třeba je pro někoho taková nabídka lákavá. ;-) Btw. bych se bálá, že se ke mě pak fotky ani nedostanou.....
Odpovědět
Profilova fotka
Pěkný den, nevím jestli se smát, nebo plakat. Jediné co vám ze svatby zbyde jsou fotografie a vy je chcete po někom zadarmo a ještě od někoho koho vůbec neznáte. V případě svatby bych ale šetřil na čemkoliv jiném. Jinak být vámi zkusím nabídnout alespoň minimální částku cca 1500 Kč a na to už se třeba ozve někdo, kdo vám případně odevzdá i fotografie. Zadarmo opravdu nemáte ani minimální pocit záruky, že vám fotograf něco dodá, to spíš nezvěte fotografa na jídlo a nabídněte mu tu sumu. Chápu, že máte omezené finanční prostředky, ale to co nabízíte je i pro studenta výsměch. Třeba se pletu a porvou se tady o vás, v tom případě se omlouvám.
Odpovědět
V létě jsem fotila zdarma svatbu kamarádce (nejsem profik, je to koníček) a byla to taková práce, že se to zadarmo dělat fakt nedá. Můžeš to zkusit třeba na fotopatracce a podobných, ale jak se píše nade mnou, na svatebních fotkách bych nesetrila. Pokud pro tebe nemají fotky význam, popros někoho z kamarádů, ať vás párkrát cvakne a bude to.
Odpovědět
Profilova fotka
Uff. Kdybyste byla Angellina Jolie nebo vás nastávající Brad Pitt a brali byste se na Pražském Hradě, pochopila bych. Takhle váš výkřik do tmy chápu jako klasickou ukázku čecháčkovství. Ach jo. :-x
Odpovědět
Profilova fotka
Měl bych k tomu malou otázku: Jaký máte rozpočet na svatbu? Pak se můžeme domlouvat dál.........
Odpovědět
Profilova fotka
Tak toto je nejsmutnější zpráva dne... :( 4 dny před vánoci, kolegové zničený po odevzdání veškeré své práce a konečně začínají vnímat vánoce. Já počítám že 22.12 konečně upeču perníčky a vlítnu do obchoďáku nakoupit dárky. Prosím, opravdu prosím... zkuste se zamyslet co je vaši prioritou. Pokud by nějaký fotograf vůbec šel fotit v tuto dobu, nebylo by to rozhodně nic levného a z této vaší otázky je mi upřímně smutno a zamýšlím se nad vlastní prací, proč si lidi myslí, co si myslí...
Odpovědět
Ahoj, já tě nebudu kritizovat, protože kritiky si tady určitě užiješ dost, ale chtěla bych ti jen přátelsky poradit, že to opravdu není dobrý nápad. Jak píše @weddingsphoto_cz, největší problém je v tom, že bez peněz není záruka, že ty fotky dostaneš a ze své zkušenosti mohu říct, že nám kamarádi taky leccos naslibovali, ale tím, že to dělali zadarmo, tak měli pocit nezávaznosti a pak to rušili. A tam přitom nešlo o žádnou takhle důležitou věc a byli to kamarádi. Takhle si opravdu koledujete o to, že pokud se vám vůbec někdo ozve, tak vám to může na poslední chvíli zrušit nebo nedorazit, a pokud dorazí, tak se může stát, že se pořádně nají, ale fotky vám už nepošle.
Odpovědět
Profilova fotka
Škoda že to je tak daleko, jinak bych do to ho šel :-(
Odpovědět
... nezlob se na mě, ale na profilu se chlubíš, že máš prstýnky za skoro 19 tisíc, všichni víme, že pronájem zámku, byť jen na obřad, taky není laciná záležitost, oblek má nastávající na míru, šaty taky nemáš levné a tady chceš šetřit na něčem, co je na svatebním dnu až do smrti nejdůležitější? Tak přemýšlím, jestli je to provokace, nebo to myslíš opravdu vážně... Je mi jasné, že se nějaký dravec, začínající "fotograf" nebo třeba zdeneksvoboda této "šance" chopí, do soukromé zprávy ozve a polituje tě, jak se tady do tebe pustili... ale fotky, které ti v tom drahém luxusu nafotí hobby fotograf, rozhodně nebudou odpovídat tvým nárokům (soudě podle toho, co jsem viděla na tvém profilu). Nicméně gudlak při setkání s realitou ;)
Odpovědět
Profilova fotka
pokud se na tohle nekdo chytne s pro uctem tady na beremese, tak je dost mozny, ze brzo se tady z toho zacne stavat tfp forum a fotografove ostrouhaji, protoze proc by jina mela platit, kdyz to pujde i zadarmo. :) skoda no, ale co uz :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě nejvíce zaujala fotka s vycpanými zvířátky. Vždy jsem si přál fotografovat novomanžele právě na tomto místě. Zvláště ten medvídek v popředí mi přijde vhodný pro tuto příležitost. A pokud je to navíc v předvánočním čase a ještě k tomu zadarmo! Hmmm... budu o tom přemýšlet...
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že tenhle příspěvek krásně ukazuje, jak je profese fotografa vyjímečná! Nikoho určitě ani nenapadne, že by podobnou poptávku psal třeba na dort, účes, líčení nebo jídlo ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Sháním partu zedníků na TFP, stavbu domu si pak mohou dát do portfolia zcela zdarma :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kde je poptavka, bude i nabidka. U portretu toto funguje normalne, hodne holcin napise na FB, zda by je nekdo nevyfotil a co si budeme povidat, vzdycky se nekdo s lowend zrcadlem a setakem najde. V tomto pripade je predpoklad, ze to dopadne stejne. Proto se ani nedivime slecne, ale spis vsem ostatnim, ze vas podobna otazka v dnesni dobe vubec jeste zarazi. Nema moc cenu se pozastavovat nad nekym, kdo nema potrebu jistoty kvalitnich fotek;)
Odpovědět
Profilova fotka
Smutné je, že tuhle TFP fámu odstartovala fotopátračka a tomu podobné servery, kde všichni přítomní registrovaní nabydou dojmu, že jsou super modelky a fotografové hobbisté, že jsou profíci hodni focení pro VOGUE (alespoň ten italský srandaweb, když už nic... dobré pro ego a následné vyšperkování CV:) Smutné je, že si hodinové "tajtrlíkování" v atelieru, někdo plete se svatbou, jejíž nafotografování a následné úpravy jsou naprosto nesrovnatelné s klasickým Time for Pictures focením... Ale jak píše @photo_nejedli fakt nemá cenu to řešit:-)) snad jen popřát slečně prozření a spokojenost s kýmkoliv, koho si vybere :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak tu někdo psal, tak ty zedníky TFP bych bral taky.. :D Každej nějak musel začít a někde posbírat aspoň první fotky do portfolia, ale svatba zdarma se už dnes nefotí snad ani kamarádům. Ten kdo nefotí si jen těžko uvědomí že průměrné foto vybavení na svatbu se pohybuje kolem 50tis. (a to je většina vybavení brána jako "amatérská"), že se opotřebovává, že se fotky musí zpracovat což zabere řádově dny, že na to musí mít vhodný program, který taky něco stojí atd atd atd. No...hodně zdaru při hledání trouby, který to vezme....
Odpovědět
Vypadá to že fotky viz výše budou chloubou Vašeho svatebního alba.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?