Termín dodání fotografií 1 měsíc?

Není to nějak moc? V zahraničí většinou fotograf dodá pár fotek skoro ihned a zbytek velmi brzy. viz: http://petapixel.com/2015/05/11/weddi...
Odpovědět
Profilova fotka
V nejvytíženější svatební sezóně až 8 týdnů... :) ale pak to stojí za to.. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@pawel Dobrý den, záleží na tom, jak moc Váš fotograf upravuje. Já třeba nejsem zastáncem velkých úprav, na fotografii se dívám více reportážně. Takže většinou vše upravím do týdne. Je to ale částečně i tím, že jsem sama trochu nedočkavá, a tak upravuji ve dne v noci :-). Jsou ale fotografové, kteří upravují mnohem více, až je to taková umělecká fotografie a pak se dá tato lhůta pochopit. Navíc někteří vyřizují např. i ateliérové zakázky, které ale někteří nedělají vůbec, a tak mají na zpracování svatebních fotek více času. Dodací lhůta 4 týdny může být i pro případ onemocnění fotografa, pokud by např. slíbil, že fotky dodá do týdne a hned po focení svatby by onemocněl, nedodal by fotky včas a tudíž by mohl mít potíže s klientem, který by si na něj z tohoto důvodu stěžoval. Já to přesně z tohoto důvodu mám v podmínkách také (dodací lhůta 1-4 týdny). Je třeba se zeptat fotografa, kdy většinou fotky dodává. Jinak většinou se do týdne pošle ukázka několika nejlepších fotografií, mnoho fotografů to tak dělá. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pawel Pokud jste spravne cetl a shledl video. Tak to je naprosto vyjimecna situace a cele je to delane prevazne jako reklama. Proste cele je to vyzva a take se to povedlo. Take je ve videu receno, kolik firem je do toho zainteresovanych a jak vubec nebylo jednoduche to cele zorganizovat. (fotografie se prenasi pres hotspot z fotaku primo do vzdaleneho pocitace tak jako to vyuzivaji treba Reuters...)Takze tohle neni zrovna adekvatni priklad na zahranicni produkci :-) Normalni dodaci doba v zahranici je stejna jako u nas. Ja davam fotky vetsinou tyden-dva od svatby. Pokud jsem vice vytizena, tka to trva i mesic... zalezi.
Odpovědět
Ja vim, ze to dodat ten den je spis reklama. Me prijde spis skoda, ze nekdo doda fotky za mesic a pul (ted memu kamaradovi) a oni mezi tim jen odepisuji na FB a jinde, ze nic nemaji a cekaji. To me prijde proste divny. Kdyby dostali tyden po svatbe 5 fotek tak by byli v pohodě. Takhle nevědí ani jak to dopadne.
Odpovědět
Profilova fotka
@pawel v tom případě asi záleží, co má Váš kamarád ve smlouvě? Pokud smlouvu s fotografem podepsal, měl by tam být uveden i termín dodání fotografií, potom je možné se na smlouvu odkázat a žádat nápravu. Slyšela jsem, že někteří čekají na fotky i 3 měsíce, ale to už je opravdu hodně a pak to člověka vede k úvahám, jestli se mu vůbec někdy fotky do ruky dostanou.
Odpovědět
Profilova fotka
@pawel ja cekala v zahranici nba fotky cca 2 mesice. Pokud je fotograf dobrej tak ma hodne klientu tudiz nemuze mit fotky hned.
Odpovědět
Profilova fotka
@pawel ono zalezi, jak se domluvi zakaznici s fotografem. My treba mame max. 6 tydnu od svatby. Ono je to taky dano tim, ze hodne tech top fotografu venku samo fotky nezpravovava, ale dela to nekdo jiny. Ale kazdy ma sve workflow. Pokud chcete fotk par dni po svatbe, tak proste vyberete nekoho, kdo to tak doda.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, např já jsem si letos dala do smlouvy až 10 týdnů. V létě má dcera nemá školku, k tomu mám i jiné zakázky samozřejmě než-li jen svatby a nedejbože když přijde dcera s nemocí a poté to chytnu i já, nechtěla bych být v naprostém stresu že to pak nestihnu kvůli horečkám zpracovat. U mě je vždy měsíc MINIMÁLNÍ dodací doba. Upravuji tedy 100% odevzdané práce - hlavně kolorování, které je pro mě typické. Ale není to o tom, že bych dělala svatbu tolik týdnů, jen aktuálně vždy zpracovávám zakázky staršího data, protože jich není opravdu málo. Toto je vždy naprosto individuální a každý to musí mít napsané ve smlouvě a souhlasit s tím. Pokud ne, může si vybrat jiného fotografa. Myslím že dodání jedné z nej fotografek u nás Zuzky Schart je kolem 3 měsíců - takže na tom něco bude :)
Odpovědět
@pawel Tak to je spíš o přístupu konkrétního fotografa, kterého si vybrali, je to o tom, co mají ve smlouvě. Já si třeba s úpravou fotek fakt pohraju (nejsem profík) a nedovedu si představit mít třeba za dva dny k odevzdání 300 fotek. A sama si raději počkám měsíc než aby jen fotograf překopíroval své cvaky na flešku a ještě ten den mi je dal...
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě to není dlouho! Hlavně v případě, že máte kvalitního fotografa, který má zákonitě spoustu zakázek a záleží mu na tom, jakou práci Vám odevzdává.
Odpovědět
Profilova fotka
Měsíc je ještě velmi dobrá doba...hlavně v sezóně. Osobně posílám jednu, dvě fotky pár dní po svatbě...ale komplet svatbu odevzdávám v rozsahu 3-8 týdnů od svatby. Bohužel, málo kdo si uvědomuje že pro fotografa koncem svatby práce nekončí, ale spíše začíná....
Odpovědět
Profilova fotka
Dodávám fotky za 6-8 týdnů od svatby. Do měsíce zpravidla nestíhám kompletně svatbu vyretušovat a pochybuji, že by to někdo stihl do druhého dne.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?