Svatební fotograf Martin Šašek. Máte zkušenost?

Dobrý den nevěsty, ozval se mi jeden fotograf pan Martin Šašek (mimochodem fotky má pěkné), že by nás na svatbě vyfotil zadarmo. A vzhledem k tomu, že jsem člověk nedůvěřivý tak se ptám zda jste ho měla některá z Vás na svatbě a jak jste byly spokojené:) Každopádně mám již zamluvené manžele Mlýnkovi, které samozřejmě rušit nechci. Děkuji a přeji příjemné přípravy či štěstí v manželství.
Odpovědět
1
2
5
no podle mě jsou jen dvě možnosti. Buď je to břídil co se týče lidské stránky apod. a nebo je naopak začínající dobrý fotograf, ale nemá ještě žádné recenze...A protože je nemá, tak si ho nikdo nebere. A tak se nabídl i zadarmo. Může to být zajímavé. Možná by šlo oba fotografy někam zkombinovat...:-)
Odpovědět
No jeste to proberu s Mlynkovimi, aby jim to nevadilo, je mi jasne, ze foceni je zadarmo,ale zaplatit budu muset urcite cestovne, zpracovani, dvd aj.. Ale uvazuju nad tim, chci dat moznost panu Šaškovi ziskat nejake zkusenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@batyalquawen To je zajímavá nabídka, ale hodně nevěst tu psalo, že litují, že neměli na svatbě dva fotografy, tak třeba to bude jen dobrá zkušenost. A napsal ti proč tě takhle oslovuje nebo ne? Taky by mě zajímalo jestli kvůli zkušenostem nebo proč ;-) Já bych to ale asi vzala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@batyalquawen určitě doporučuji :-) Martin je super a má super fotky :-) mrkni do mého alba :-) popř. se můžeme dál pobavit .-)
Odpovědět
Tak to se ale nejdřív zeptej Mlýnkových, jestli jim to nevadí, protože každej normální soudný fotograf by tě pak mohl poslat do háje. Oni veškerou zodpovědnost a dřinu a on jim za zády fotky do svého portfolia? Aby se Ti pak nestalo, že se ti na to mlýnkovi vykašlou, to se nedělá. Ty mu zadarmo umožníš, aby obšlehnul jejich know how a on jim příští sezónu bude brát zakázky. Divila bych se, kdyby jim to nevadilo.
Odpovědět
@batyalquawen viděla jsi nějaké svatební od toho fotografa?
Odpovědět
@batyalquawen jinak zadara bych to brala. budeš mít víc fotek. myslím, že kromně oficiálního fotografa na každé svatbě fotí spousta přátel :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@batyalquawen Podle mě je to nesmysl, mě to bylo taky nabídnuto, ale na svatbu jsem měla objednané profíky a rozhodně jsem nestála o to, aby se jim tam někdo další motal a souhlas se vším co psala hellesvan...myslím, že Mlýnkovi z toho nadšení určitě nebudou :-|
Odpovědět
Profilova fotka
pokud jsou Mlynkovi rozumni lide, tak jim to vadit nebude. Jeden z nasich hostu (fotograf amater) take se svym vlastnim fotakem "nasledoval" Tomase Dolejsiho (naseho profi fotografa) a vubec mu to nevadilo. Ja si myslim, ze pravy profesional si nemuze ani myslet, ze nekdo z jedne svatby "obslehne" jeho styl. Foceni neni o tom, ze se divame na to, jak nekdo nekoho aranzuje. Naopak, je to co ten clovek foti a jak. Dale jak to co nafotil na pocitaci zpracuje. A to vi jen fotograf sam. Sama jsem takhle nasledovala oficialniho fotografku na jedne svatbe a take ji to nevadilo. (ci respektive jsem si fotila sama, co se mi libilo, ale v jedne casti dne jsem ji nasledovala kdyz fotila parove fotky). Stejne se jedna vzdy jen o nejakou cast dne, kdy budou vsichni fotografove ve stejnem miste. Na nasi svatbe byl sice jeden oficialni fotograf, ale take tam bylo mnoho dalsich lidi s jejich profi fotaky, takze fotek se nam seslo celkem dost. Ani tri fotografove Vam nezachyti vse, ale jen nektere okamziky. Ja bych se te nabidky rozhodne nebala. Hlavne pokud je ten amatersky fotograf rozumny a mily clovek. Uz jenom to, ze svoji praci nabidne zdarma a pritom nema spatnou vlastni tvorbu, myslim dost rika o jeho osobnosti. (je skromny) Ja treba nemam rada, kdyz "profici" odmitaji pracovat vedle amateru. Podle me je to dost nelidsky a neprofesionalni pristup (trochu i snobsky a namysleny). I ti profesionalove se nekde museli naucit, a neni to otazka jedne svatby, je to otazka nekolika let, kdy si clovek svuj umelecky talent vypestuje v tomto oboru. Takze ja bych se nenechala odradit a klidne bych do toho sla. Zadny fotograf myslim netrpi naivni predstavou, ze je "jediny fotograf" na svatbe. Sejdou se jich vzdy mraky tak jako tak. ;-) Kdyz mas potrebu to nejak "osetrit", tak Martinovi rekni, ze bys rada, aby s Mlynkovymi spolupracoval a doplnoval je, nikoliv se jim "pletl pod nohy". Ale nemyslim si osobne, ze je treba vubec neco rikat. Zalezi jaky ty mas z toho pocit.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@princezna_kp Tak to já si opravdu myslím, že je přinejmenším slušnost fotografům sdělit, že se tam bude pohybovat ještě další fotograf...to odmítání pracovat vedle amatérů není vůbec o tom jak jsi popsala (snobství, namyšlenost, neprofesionální přístup) fotografům jde pouze o to, aby skutečně dokázali odvést svoji práci na 100% a odevzdali pak danému páru ten nejlepší výsledek. Je vidět, že těch skutečných profíků asi moc neznáš, už jsem slyšela takových historek, kdy třeba matrikářky nejčastěji kazí záběry svým neohrabaným chováním, nezbední hosté, kteří lezou do záběrů, ikdyž byli třeba upozorněni, že se mají pohybovat a fotit třeba na druhé straně a podobně, stačí se zeptat, každý profík má s tímto bohaté zkušenosti, takže není divu že neskáčou dva metry vysoko pokud se dozví že se tam bude pohybovat ještě další fotograf...pokud jsou sehrané páry fotograf+kamera, sami Ti řeknou, že se jim společně skvěle pracuje právě proto, že jeden o druhém vůbec neví, že se jeden neplete druhému do záběru atd...
Odpovědět
Profilova fotka
@kajsav bohuzel s tvym nazorem nesouhlasim. Tvoji urazku ("Je vidět, že těch skutečných profíků asi moc neznáš" ) pominu bez poznamky. Nas fotograf nikomu nerikal kde ma byt (vcetne matrikarky a foticich hostu) a presto mame krasne fotky (a pritom lide vstavali a fotili, behem obradu i skrze cely den). Myslim si, ze to neni o tom, ze si to ten fotograf vsechno perfektne nalajnuje. Je to o tom, ze je schopny svou praci odvest dobre v jakekoliv situaci, bez toho aniz by rikal lidem, aby se mu nepletli do cesty nebo si jako podminku daval to, ze bude jedinym fotografem na svatbe. S nasim fotografem jsem o tom i hovorila a rikal, ze svatby jsou proste takove, ale ze si s tim vzdy poradi. Jinak to ani nejde, je to jejich prace a stejne tak jako v kazde praci - clovek nikdy nema idealni podminky. U nas zrovna byl treba poskozeny dort, ale az na par tradicnich zaberu, kde to proste jinak "zamaskovat" neslo, tak mame krasne altenativni a kreativni zabery dortu z uhlu, kde to nebylo videt. (kdovi jestli by tak krasne zabery vznikly, kdyby ten dort poskozeny nebyl, myslim si totiz ze to fotografa i kameramana primelo k jinym zaberum, nez jsou bezne) Tomuto ja rikam profesionalita. Prestoze se neco nepovede, tak se to zabere tak, aby to bylo co nejmene zrejme, protoze kdo by se chtel koukat na zniceny dort a pripominat si to vzdy kdyz si prohledne svatebni fotky.. S tvoji odpovedi tedy nesouhlasim. Profesional se pozna podle toho, ze si za kazde situace poradi. (tj. i s dalsim fotografem na svatbe) Amateri, tam uz je tomu jinak - nekdy se jim to povede, jindy ne. Od toho se take odviji jejich ceny. Ja osobne nejsem fanousek lidi, kteri jsou profesionalove a urcuji si podminky prace. Myslim si, ze byt dobry ve svem oboru dokaze byt clovek s normalnim pratelskym pristupem k veci. Manzele Mlynkovi neznam, avsak vsadila bych se, ze jsou to pratelsti profesionalove a zcela normalni lide, kteri si v kazde situaci poradi a kteri si nebudou "urcovat" co musi a co nemusi byt. Stejne dokud se jich slecna nezepta, tak nebude vedet jak se rozhodnout a my tu jenom polemizujeme o tom co muze a nemusi byt. Reagovala jsem pouze protoze mam na vec jiny pohled, a mam take zcela jine zkusenosti. Uz jenom protoze jsem s profesionalama v kontaktu pravidelne a mohu to tedy posoudit. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
fotografa si platíš ty a je tam od toho aby udělal fotky jaké ty chceš a skutečnému profíkovi 100% nebude vadit, když vedle něho bude ještě jiný fotograf. taky jsou moc hezké "pracovní" fota. když se před vámi fotograf válí po zemi, nebo je v nějaké nepřirozené poloze, jak si hledá ten nejlepší záběr. určitě to bude obohacení. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Hezká reklama na pana Šaška. Kdybych si myslela, ž epotřebuji na svatbě dva fotografy, požádala bych vybraného profesionálního fotografa, aby vybral sám někoho, s kým bude chtít spolupracovat, nebo bych požádala přátele, kteří umí fotit, aby fotili. Tenhle způsob získávání fotografických zkušeností zdá se mi poněkud nešťastný, ale je to každého věc.
Odpovědět
nevím co je k řešení. pokud ti to někdo chce fotit zadarmo, tak proč toho nevyužít. třeba se nějaká fotka povede líp, než ty aranžované
Odpovědět
Profilova fotka
@princezna_kp Já ti tvůj názor neberu a souhlasit se mnou nemusíš, ale to, že jsem napsala, že profesionálních fotografů asi moc neznáš, není přece žádná urážka, ale pokud chceš být vztahovačná, tak buď, já jsem tím chtěla pouze potvrdit svá tvrzení, protože s těmi fotografy a kameramany zkušenost mám a říkám to co vím, ne co si myslím...
Odpovědět
Profilova fotka
@hellesvan přesně jak píšeš, pokud bych chtěla někoho dalšího na focení, nechám si poradit a co si budeme povídat, za tu dobu co jsem tady na brms už to tady bylo 1000x pořád nějaké nabídky na focení zdarma, chodilo to do IP, objevovalo se to v diskuzích atd. takže nic nového
Odpovědět
@kajsav mně furt nic nechodí - já bych to zadarmo brala. :-(
Odpovědět
Ale jo, když chce někdo nabízet focení zadarmo a když má někdo odvahu to vzít, proč ne? Jenže tohle je spíš takový kurz svatebního focení zadarmo pro daného chytráka, který se úplně bez zodpovědnosti pěkně sveze, načerpá fotky, nic nemusí, takže když to nevyjde, tak to nikomu moc nevadí, koukne se jak na to a fotograf si to vyžere i s omáčkou, protože nejenom že musí všechno, ale ještě si sám vychovává konkurenci, ikdyž to třeba nechce, ale ještě ho budou s chytráčkem srovnávat, kdo má jaké fotky. Chtít být zadarmo druhý fotograf je přesně o té zodpovědnosti. Jakože dělejte si každá co chcete, ale když se hlavního fotografa nezeptáš, jestli mu to nevadí, tak je to fakt hustej podraz.
Odpovědět
Profilova fotka
@hellesvan lépe bych to nenapsala ;-) hlavně řešit, zda se dodavatelů zeptat či nezeptat jestli by jim to nevadilo je myslím stejně bezpředmětné, tady si to každý může kdykoliv přečíst, takže se to dozví tak jako tak
Odpovědět
No netusila jsem, ze tu rozpoutam takovy spor. Samozrejme, ze se manzelu Mlynkovych zeptam, to je jasne, ja se jen ptala zda ho znate, jestli bych treba nenaletela, rekl zadarmo a nauctuje buh vi co, vite jak to myslim, proste jsem opatrna, kdyz nekdo rekne "zadarmo".
Odpovědět
Kazdopadne jsem se stale nerozhodla, zda ho vezmu nebo ne. Takze az se rozhodnu, Mlynku se zeptam.
Odpovědět
@batyalquawen toho bych se nebála, když někdo říká zadarmo, tak mu prostě žádné peníze nedáš a hotovo. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@champagne zkus se mu ozvat, treba bude mit v termin Vasi svatby volno ;-) @kajsav byla to pouze domnenka, ale podalas to jako fakt. To, ze nekdo ma jine zkusenosti nez ty a ze by treba mohl mit pravdu jsi vubec nebrala v potaz. Zrovna v tomto vim o cem mluvim. :-) Kdyz nevim, tak to reknu rovnou a nebo se vubec nevyjadruju k danemu tematu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@batyalquawen to bude myslím nejrozumnější, oni se vyjádří a budeš mít jasno ;-) x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@princezna_kp já jsem to nemyslela nijak zle, pouze jsem psala svoje zkušenosti a to co od těch "profíků" skutečně vím a věř, že oni mají více zkušeností než my všechny dohromady a dobře vědí, proč tam třeba dalšího fotografa nechtějí ;-) ono stačí někdy to příbuzenstvo, které dokáže zkazit ty nejdůležitější záběry a to je prostě bohužel fakt a realita, takže je dobré si rozmyslet co člověk chce, aby pak třeba nebyl zklamaný, podívat se na to ze všech stran a ne jen tak, jako že když mi to někdo zadarmo nabízí, proč to nevzít x-) zakladatelka tématu má víceméně jasno a to je důležité
Odpovědět
Profilova fotka
@batyalquawen zeptej se ho primo na to co ocekava od prace fotografa na Vasi svatbe (jestli je to placena nebo dobrovolnicka prace je irelevantni) Muzes byt prijemne prekvapena. Ja osobne jsem se na nasi svatbe snazila spolupracovat s lidmi, ktere jejich prace bavi a osvedcilo se nam to (krome tech, co evidentne jejich prace nebavi, ti tomu dali na frak, ale tam jsme stejne nemeli na vyber, to bylo proste dane mistem, ktere jsme si vybrali ;-) ) Jak uz tu @champagne zminovala, muzes mit hezke fotky fotografa v akci, nebo jak tu nekdo jiny zminoval- muzes mit momentky toho jak se tvari rodice, prarodice, sourozenci, atd. v klicovych momentech (prvni polibek, setkani nevesty a zenicha, hazeni kytky, apod.) Vim, ze v CR to neni bezne nabizet se zdarma, ale v zahranici to bezne je. Rika se tomu dobrovolnicka prace a lide diky ni ziskavaji zkusenosti. Je skoda, ze se tu na takovou nabidku kouka "skrz prsty". Co by za to jina nevesta dala. :-D
Odpovědět
@princezna_kp To víš, protože se to u nás nedělá tak jsem nedůvěřivá:)
Odpovědět
Profilova fotka
@kajsav to chapu, ale jedna se o nekoho, kdo se v tom prostredi pohybuje (ne o strycka z druheho kolena, ktery prilezitostne vezme fotak do ruky). Ten fotograf chce proste ziskat vice zkusenosti a neni to jenom o fotkach, je to i o te praci s klientem... Uz jenom jakym zpusobem se v komunikaci s nevestou vyjadruje - zdvorile a mile, ukazuje na to, ze si na takove veci dava pozor. Ceho se spise nevesta ma bat, jsou prave ti "pribuzni" :-D To jeste ani nevi, co ji ceka.. ;-) Tohoto fotografa bych se ja osobne nebala.. :-) Je moc skoda, ze kdyz jsou lide v nasem kraji mili a nabidnou neco zadarmo, ze za tim vsichni vidi hned vsechny certy. Ach jo taky. ;-) Pritom spousta nevest by to brala vsema deseti. :-) No, treba nam tu @batyalquawen za par mesicu bude referovat, jake to bylo. :-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?