Svatební fotograf a kameraman. Kolik fotek a za kolik?

Profilova fotka
Ahoj všem! Všude slyším, jak by se na fotografiích a kameře nemělo šetřit, že to je pomalu jediná vzpomínka na svatební den...souhlasím,ale jde trochu hlava kolem z nabídek studií...to je samý balíček "L", "XL" a "mega XL" a já vůbec nemám představu, kolik fotografií je tak akorát, jaké části dne by určitě měly být na kameře a na co stačí vyměnit profesionála za přiopilého strýčka :-| .... Jaké máte zkušenosti? Bojím se, že toho dokumentování bude buď málo nebo až moc... Děkuju!!
Odpovědět
1
2
21
Profilova fotka
Ahojky, tak to nejsi jediná, která má v tom hokej.Já mám svatbu také teprve před sebou,a z nabídek fotografů jsem taky zmatená. Jeden balíček je mini, druhý klasik, třetí komfort, čtvrtý al inclusive. A pak se v tom vyznej. mají tam sice vypsáno, co přesně který tip zahrnuje, i kolik fotek z něj bude, ale stejně nevím.Moc jsem ti neporadila vid? :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojte,tak já se k vám přidávám.Rozhodně nechci na dokumentování škudit,ale rozhazovat tísíce si taky nemůžeme dovolit :-p .Asi jako většina sháníme fotografa za rozumnou cenu,ale máme jasno v jednom.Záznam z kamery bychom chtěli jen krátký sestřih,a to z obřadu.Od profesionála chceme fotky,z období po obřadu,"pózování novomanželů".Přípravy nevěsty a hostinu asi necháme na na známých a rodině.Ale kolik by těch fotek mělo být,taky nemám představu :-| .Snad získám inspiraci tady ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, po vlastni svatbe mam takovou zkusenost, fotograf a kameraman na svatbe by byt meli. Fotky muzes prohlidnout tady, ale pochopitelne, je tam pouze mala cast toho co mame: http://ruda.ic.cz/svatba/ Bohuzel stalo se tak, ze behem obrada nova velka fleska zkolabovala a nechtela prijmout ani jednu fotku, tak ze "peknych" fotek s obrada nemame, ale to se kompenzovalo focenim po obradu v zahradach u Prazskeho hradu. Foto s obradu co uvidis na nasi strance jsou prave od ostatnich svatebcanu a bohuzel rozdil je hoooooodne videt ...Co tyka fotografa, byl to nas kamarad a nezivi se focenim, ale foti hodne a ma talent. Jestli by chtel necji svatbu fotit, zeptam se pouze kdyz nekdo bude mit vazny zajem. Co tyka kameramana, video ukazat tady nemohu(fakt nevim kam muzu dat prez 4 gb), ale jsme s tim nadprumerne spokojeny, vyslo to krasne. Videla jsem asi 2 nebo 3 video z jinych svateb, a to nase se mi libilo nejvic ;-) . Ten nas kameraman stoji: jestli pouze na obrad (plus neco malo pred obradem a neco malo po obradu) 3000Kc, pokud chcete jeste tak zvanou "prochazku" - foto muzete videt zase na strance, to je takovych 2 hodiny, tak to je 5000Kc. na cely den - 12 000, kazdopadne pak clovek dostane hotovy film s ruznymi effektami a originaly. Ten nas kameroman je z beloruska, ale mel veeeelky zkusenosti (prez 300 svateb) Pokud mas v okoli schopny kamaradi - muzes vyuzit i jejich pomoc, ale musite uvazovat, ze kamarad bude porad fotit nebo tocit, a to znamena ze svatbu vubec neuzije .... byla jsem takhle s manzelem na svatbe meho brahy .... a tocil tam strejde nevesty ...vyslo to jako: nevesta - rychle zenich - podlaha - zase nevesta. Po druhe se na to divat nikdo nemel chut. Doufam ze muj prispevek nekomu pomuze :)
Odpovědět
Profilova fotka
moje zkusenosti ze svatbu jsou nasledujici: na fotografovi bych opravdu nesetrila, ja to neudelala a jsem moc rada. Nikdy uz nebudete mit takouvou prilezitost vypadat jako princezna nebo modelka (alespon doufam). Projdete si fotky od holek a ty fotografy, od kterych se vam budou libit fotky zkonatktujte a poptejte se na cenu. Podle me jsou fotky dulezitejsi nez kamera (ja ani kameru nemela, nechtela jsem ji, prijde mi to zbytecne vyhazovani penez. Neverim, ze bych se na sebe chtela koukat v televizi :-), ale je to muj subjektivni nazor, netvrdim, ze je spatne ji mit :-) ). Ja jsem tady kdysi prochazela fotografie kvuli kamaradce a nasla jsem par hodne zajimavych. napr. Petr Wagenknecht pro ty, kdo chteji neco jineho a originalniho nebo z tech klasictejsich se mi hodne libily fotografie od manzelu Sebestovych nebo Mirky Bendove. Samozrejme muzu vrele doporucit i naseho fotografa Standu Pesku .... na Morave jsem nehledala, ale par me jich tam taky zaujalo. Zkuste dat jejich jmeno do vyhledavace na internetu, rada z nich ma sve ukazky na vlastnich strankach. Dokumentovat muze na svatbe preci kazdy, pak to muzete promazat a nechat si jen to, co se vam libi. Nas fotograf fotil do krajeni dortu (to je asi bezna praxe) a vecer uz to pak byli znami. Tak drzim pesticky.
Odpovědět
Profilova fotka
Len.z: aspoň je nás víc!! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych právě docela měla zájem mít DVD se setřihem ze svatby...a tím pádem tam přítomemn kameraman být musí...mám v hlavě zmatek, te´d nedokážu zhodnotit, co b mělo být přednější. Děkuju holky za rady!
Odpovědět
Profilova fotka
josefka: Standa Peška je zřejmě moc šikovný-máte moc pěkné fotky, myslím, že si o něm něco zjistím...a na ostatní, jak píšeš se mrknu taky...děkuju ta tipy
Odpovědět
Na Foto i na video by se nemělo šetšit. Zvláště na tom videu. Aby byl záznam kvalitní je nutné mít i kvalitní techniku. Profesionální kameraman používá vybavení za min. 200 tis, a také je to i na obraze a celkové úrovni poznat. Viděla jsem pár amatérských filmů co si hosté točili sami. Obraz byl tak zrnitý, roztřepaný a špatný, že veřer nebylo poznat kdo je kdo. Já měla také profesionálního fotografa i kameramana a nelituji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja osobne si myslim, ze prednejsi je fotograf. Kdyz to beru podle sebe, tak me nudi, kdyz mi nekdo ukazuje video ze svatby, ale na fotky se podivam rada. Tak nejak zachyti detaily, zachyti vyrazy, nektere jsou napadite, jine jsou super momentky .... z videa mam pocit, ze je to o nicem, zadna akce, jestli vite jak to myslim :-). Me prislo zbytecny dat za neco na co kouknu trikrat i treba jenom 3 tis.... a nikdy jsem ani na okamzik nezalitovala, ze ho nemame... Nicmene, pokud ho nekdo chce, tak souhlasim s nikolah, urcite stoji za to si zaplatit profesionala. Tot muj nazor :-). Tak drzim palce. t.kosticka, kdyz budes chtit kontakt na Pesku, tak pisni do IP. Nedela svatby jako business (pracuje v CTK), ale kdyz ma volno, tak foti svatby rad ;-).
Odpovědět
Josefko, fotky jsou hezké, když je chceš ukázat kamarádkám, ale film se hýbe. Dokáže vystihnout atmosféru děje a pokud je dobře udělaný, tak je k nezaplacení. A pokud ho udělá někdo kdo to umí, pak to rozhodně není o ničem. U fotografií se můžeš kochat jak Ti to v šatech slušelo, ale video film je o něčem úplně jiném. Proto si myslím, že důležité je oboje.
Odpovědět
Profilova fotka
nikolah, ja myslim, ze to je o tom, kdo co chce ;-). Ja mam proste radsi fotky :-). S manzelem se oba snazime fotit a vime, ze to je dost veda a tak dokazeme hezke a napadite fotky hodne ocenit. Na televizi ani jeden nekoukame, ani ji nemame. Parkrat do roka koukneme na pocitaci na nejaky pekny film nebo jdeme do kina, ale ty "hybaci" obrazky nas moc neberou :-). Opravdu dobre fotky prave taky dokazou vystihnout atmosferu a uz prave nejsou jen o tom, ze ti to v satech sluselo :-).... a me opravdu vzdycky vsechna svatebni videa (profesionalni i neprofesionalni) nudila :-( Pro nas proste video dulezite nebylo a jak jsem psala pred tim, ani na okamzik jsem nikdy nezalitovala, ze ho nemame (za usetrene penize za kameramana jsme pozvali vic lidi na hostinu ;-)). V zadnem pripade ale nikoho nekritizuju za to, ze video chce nebo ma, to by me ani ve snu nenapadlo. Tohle jen muj osobni nazor, ktery sice prezentuju tady, ale nikomu ho nevnucuju. Ostatne svatba je jednou za zivot, a kazdy si to musi uzit podle sveho, ne? :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak, svatba je jednou za život a pro to ji chci mít zdokumentovanou se vším všudy, mám totiž takový neblahý pocit, že si ji zřejmě zpětně užiju až z těch fotek a videa...počítám, že budu nervozní a budu hlídat každou maličkost a na pochycení atmosféry moc času nezbyde...
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Josefka: Ono i točit je věda ;-) Stejně, jak může každý fotit na automatickej digitální foťák bez jakékoliv hloubky..., tak kameru má dnes taky každý... Záleží hodně na tom, jak se video následně zpracuje... Hodně profíků připraví i krátký sestřih - videoklip s těmi nejpodstatnějšími okamžiky, podmázne to pěknou hudbou a délka nepřesahuje 5 minut - a to je rychlejší, než prohlížet fotky. Video bych nikomu nevnucovala, ale vím, že rodina se na to podívá ráda - každý dostane svoji kopii (což je i levnější, než každýmu vyvolávat fotky). Nudit se dá i fotkama ;-) Absolvovala jsem sezení na návštěvě, kde nám ukazovali na PC asi 1200 fotek z dovolené. Bylo to dost příšerný! :-) Jsem zastánce obojího - videa i fotek. Na každým je něco. Fotky se mi zdají být romantičtější, video zase výstižnější :-) Je to každýho věc 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, děkuju za Vaše názory, ale ještě mi tu skoro nikdo neporadil konkrétní tip na jaké fáze dne je lepší to či ono... :-) Na jaké časové rozmezí jste si objednali "foťáky"?
Odpovědět
Profilova fotka
ivulla, ja naprosto souhlasim, ze tocit video je taky veda, ony jsou obe ty profese trochu podobne a oba musi byt profici, aby to za neco stalo. S tema 1200 fotkama na PC to taky znam, jenze to uz neni o tom, co jsem psala. To uz nemluvis o dobrych a kvalitnich fotkach. Profesional ti taky nikdy tolik fotek neukaze a neda. Na svatbe jich treba udela 600, ale da ti jich 100 ... t.kosticka . Nejbeznejsi praxe je myslim to, ze ti fotograf prijde domu, nafoti neco z priprav, pak obrad a pak hlavni foceni po obrade a vetsinou to konci krajenim dortu. Pak uz je na znamych, aby zdokumentovali vecer :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Josefka: přesně tohle jsem potřebovala vědět... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky díky za tuto diskuzi.. chtěla jsem mermomocí kameru na obřad..ale budeme mít kvalitního fotografa a je fakt,ze z tech fotek je taky poznat atmosfera.. a nevim,komu bych ukazovala video.. a jak pisete, nektera videa ze svateb fakt jsou k uspani. My budeme mit jen malou svatbu (4 lidi - tajne) :) tak jsem myslela,ze to video bude dobry,ale je fakt,ze se asi na sebe nebudeme chtit koukat.. myslim,ze ten pocit v nas zustane i bez toho videa .. a sem tam mrknout na pekne fotky a pripomenout si to z fotek myslim,ze staci :)
Odpovědět
Profilova fotka
tak dneska jsem v práci udělala úúúplný prdlajs...celý den brouzdám po netu a sbírám info... díky této diskuzi a internetu jsme se předběžně rozhodla, že video zkusím zajistit takové, aby to stačilo na takový max. půlhodinový svatební film s těmi nejdůležitějšími okamžiky dne - žádné zdlouhavé scény, jen krátké sestřihy plynule na sebe navazující...je totiž veliká pravda, že usínající diváci asi nebudou to pravé ořechové. Video prostě chci a takhle to bude asi vyhovovat všem, uspokojím i videachtivé babičky...
Odpovědět
Profilova fotka
já budu mít určitě profesionálního fotografa....právě proto, abych byla jednou v životě za "modelku " :-p jsem totiž až příliš nefotogenická, abych to svěřila "amatérům"...s videem si nejsme jisti, já si osobně v televizi dost vadím, tak na to stejně koukat nebudu, ale mám takový pocit, že si videokameru prosadí moje rodina. sestra má video ze svatby opravdu moc hezké.....jen to důležité, žádné hluché místo, svižně a romanticky...fotografa na obřad a poté fotky novomanželů....no a pak ještě krátce na oslavu, do toho dortu, bude-li ochoten.
Odpovědět
Ono holky potom vykládat že táta měl pěkný proslov a že ten či onen při tancování dělal to či ono nebo gegy při soutěžíš můžeš barvit jak chceš a nenahradí to video a když tam máš taneček s babičkou nebo s pradědečkem tak fokty jsou ti kničemu protože když se to hejbe nepotřebuje to komentář. Taky jsem nadávala manželovi když si pořídil kamerui za 100.000,-kč a teď jsem mu vděčná jelikož máme prarodiče na videu jak mluví a smějí se a fotka tohle nikdzy nemůže nahradit. Tak ať je někdo fotogenický nebo ne ale video je video. Ahoj :-)
Odpovědět
Na závěr mám profi dvojku na foto/video takže kdo chce tak dám kontakt obojí na celý den nepřesáhne dohromady 11.000,-kč a jsou fakt přizpůsobivý a jezdí celou ČR
Odpovědět
Profilova fotka
Zemanko, nejsi náhodou ta profi dvojka Ty a manžel ? Pořád tu doporučuješ někoho ze Znojma a teď píšeš, že si manžel pořídil drahou kameru. Proč by si pořizoval tak drahou kameru kdyby nechtěl točit za peníze ? Píšeš sem jen když se jedná o focení nebo natáčení. Nezlob se, ale nelze si toho nevšimnout. To není moc pěkná reklama.
Odpovědět
To by tak scházelo aby chodil někam po sobotách a nedělích. Rodina má být spolu a když na to někdo má tak ať si pořídí věc třeba za milion. Jen jsem chtěla doporučit a pomoc tápajícím přece nebudu doporučovat hotel ve Znojmě nebo půjčovnu šatů ale jen to na čem se dá fakt ušetřit. A jako manažerka nemám zapotřebí abych si chodila někam přivydělávat pavli1. Ahoj ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě to s tou Zemankou také tak připadlo. Jak se říká, kšeft je kšeft :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jak to tady pročítám každý má nějakého svého favorita na foto a video. Tak jsem se informovala ikdyž nejsem ze Znojma na pana Duhajského. Zjistila jsem že dělá jen video má profi techniku kterou mají třšba na nově a hlavně dělá svatební video a sport, ale nebrání se ničemu a je vstřícný. Jak to že toho tolik vím? S manželem jsme si zajeli na Hatě do Freeportu a jelikož scháníme na obec kameru pro natáčení kroniky tak jsem se tu zastavila. Ukázal nám nejen kroniky co už dělal ale i nějaké svarební video a adrenlinové sporty mohu jen doporučit.Jen pro úplnost pro paní pavlu1, jelikož pan Májek měl plno.
Odpovědět
Profilova fotka
Pavlinko5, já přece nepíšu, že pan Duhajský točí špatně. Já odněho nic neviděla, tak to ani nemohu posoudit. Ale nevěř tomu, že má techniku jako na Nově. Ty jejich kamery stojí miliony. Teď to ukazovali a říkali když měnili to studio. Zemanka mi utkvěla v paměti svým jménem. Když se ale podívám co vše zde na těchto stránkách napsala, tak ve všech příspěvcích jen pořád nabízí že pošle kontakt na foto-video dvojku ze Znojma. A když jsem přečetla její předposlední příspěvek kde je zase doporučuje, tak už jsem se prostě neudržela a zeptala se. Je mi to jedno. Já už mám po svatbě. Jen si myslím, že na tom něco bude. Nic víc, nic míň.
Odpovědět
Tak holky už se nedohadujte a nevěřte všemu co se kde povídá. Kamera používaná na Nově stijí 300.000,- kč záleží jen na kvalitě objektivu potom je cena vyšší a střhací program do počítače dodala firma canopus a profi program stojí 30.000,-kč tak nevím proč by takové vybavení nemohl mít kameraman soukromník, třeba ten váš pan Duhajský záleží jen jestli je dobrej a má na to kšefty aby se to vyplatilo. :-p
Odpovědět
dobry den, jsme studenti digitalnich medii a zabivame mimo jine fotografovanim, natacenim a strihem svateb. kdyby jste meli nejake otazky k tomuto tematu a nebo se chteli kouknout na ukazky praci na webu, tak me prosim kontaktujte interni postou, abychom neporusovali pravidla techto stranek. s pozdravem koda kodicek
Odpovědět
Profilova fotka
Teda Capiku, já hledím, jak tohle víš? :-) Určitě kamery co se používají na točení nějakých dokumentů z Indie jsou levnější a menší. Ale třeba zpravodajství se točí většinou ještě na Bety a ty jsou, myslím, dražší, než 300.000,- ;-) Rozhodně s Tebou ale souhlasím, že jsou kamery, který používá i televize dostupné i "obyčejným" lidem a to klidně i za 100.000,-. Takže je určitě možný, že někdo točí svatbu na stejnou kameru, jakou používá i televize ;-)
Odpovědět
1
2
21
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?