Svatební foto

Zdravím všechny budoucí i minulé nevěsty. Můj dotaz teď bude asi nejvíce směřovat na minulé nevěsty. Chtěla bych se zeptat, zda jste některá měla pořízené fotky pouze z obřadu a potom pár společných fotek (celkem tedy 10 foto)? Litujete to toho, že máte jen menší počet fotek? Nebo naopak je tu některá, která si zaplatila fotografa na celý den, má k dispozici cca 100 fotek, ale nakonec jste si řekly, že jich tolik zase být nemuselo? Jde mi to, že i když je toto velmi významný den v mém životě, tak si nejsem jistá, že chci mít hafec fotek, které nakonec ukážu jen těm, co nebudou s námi, případně uděláme nějakou památku pro rodinu a pak se na ty fotky už nikdy nepodíváme...... Jen říkám dopředu, že naši mají spousta fotek a co si pamatuju, tak všechny leží v šuplíku a nikdo na ně od nafocení nesáhl. Dále jsem zažila v životě i další významné dny a nevadí mi, že z nich nemám ani jednu fotku..... Všem Vám moc děkuji za jakýkoli příspěvek do diskuze :)
Odpovědět
Profilova fotka
no, já budu patřit k té první skupině, fotografa jsme měli jen na obřad a společné focení, na hostině jsme dali foťák kamarádovi, sice bylo pár fotek mázlých, nakonec to dopadlo dobře, většina byla ostrá, ale hodně mě mrzí, že nemám pořádné fotky z příprav. Říkala jsem si, že by mi asi vadilo, kdyby v našem malém bytě byla kadeřnice, mamka, já, bratranec a ještě fotograf, tak jsem foťák svěřila mamce. Mamka kdysi fotila a moc dobře fotila, jenomže na starou klasickou zrcadlovku a bohužel ji nenapadlo se podívat na displeji, jak fotky vyšly. Takže mám všechny fotky strašně tmavé. Jednu takovou odstrašující fotku ze svých příprav posílám :-). Bohužel to už ani pořádně nejde upravit z rawu jak je to tmavé. K fotkám se vracíme často, i k těm, které nevyšly tak pěkně. Je ironie osudu, že se focením svateb nakonec živím, ale asi do toho přispěl i fakt, že jsem si díky své zkušenosti uvědomila, jak je super mít hezké fotky z celé svatby :-)
Odpovědět
Puvodne jsme nechtela fotit pripravy, ale jen obrad, spolecne fotky,portrety a zabavu na hostine. Fotograf mi tenkrat nabidl, ze prijede i na pripravy a bylo to super, kvuli jedne veci - seznamil se s rodinou a nami trochu vic, behem toho casu jsme to i tak trochu prestali vnimat a byli uvolneni.. Dostali je 250ks fotografii, z tech jsem vybrala kolem 100 ks na vyvolani. Nepripada mi, ze jich mame moc, dokumenuji cely den a jsem za to rada. Ale divam se spis jen na tech vytistenych 100. Ale ja odjakziva mam fotografie rada a rada si je prohlizim, jsou pro me dulezite, takze je to dost individualni. Ted jako fotografka musim dodat, ze je skvele snoubence poznat dopredu, pak uz vse lepe probiha, kdyz se znate. Asi by mi klidne stacily fotky od obradu dal, ale kdybychom zas fotografa videli az v tu chvili, fotografie by asi proste nebyly takove uvolnene a pohodove.
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mít fotografa jen an příjezd, obřad a následné focení...i s kameramanem 2v1.. Máme spoutsu hostů se zrcadlovkama, tak jistě nějaký z příprav a z hostiny mít budeme:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Až si budu plánovat vlastní svatbu, tak bych určitě chtěla fotografa na přípravách, nemusí uplně od rána, ale apsoň hodinku , nafotit tu atmosferu a vše. Pak obřad a společné foto... Teor. na oslavu to tak důležité již není (i když mít hezky zachycený krájení a první tanec...) ale šikovný kamarád to také zvládne nafotit. Já to mam tak, že si hodně fotky tisknu a často se k nim vracím, takže pro mě osobně je super varianta mít více v PC a pak si vybrat ty Top a ty si vyvolat :)
Odpovědět
já jsem měla fotografku i na focení příprav (u příprav manžela fotila jen moje sestra a další lidi z rodiny) a rozhodně nelituji. Máme zhruba 200 fotek z celého dne (přípravy, obřad, fotky se svatebčany, naše společné fotky s manželem, fotky ze šraňku a z hostiny. Na večerní zábavu už fotografka nebyla, tam stačilo focení od kamarádů. Rozhodně nelituji, že s námi fotografka strávila celý den a na fotky se nemůžu vynadívat ještě teď :-)
Odpovědět
Ono je to hodně o preferencích. Já původně chtěla taky jen fotky z obřadu a pak skupinovky případně novomanželské fotky. Nakonec jsem se rozhodla pro focení i přes hostinu, mám už poměrně staré prarodiče a ráda bych na ně měla památku. A většinou je více emocí v momentkách než v aranžovsných skupinovkách a na to bude více času při hostině. Proto jsem si i vybrala fotografa, který umí pěkné momentky. Chci mít památku na všechny lidi, kteří na svatbě budou :) Vím, že by mohl fotit třeba i táta nebo kamarádka, ale pak by na těch fotkách chyběli a to nechci :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?