Svatební fotky. Kde kvalitně a levně vyvolají?

Profilova fotka
Zdravím všechny nevěsty a novomanželky:-) Protože už máme doma na DVD svatební fotky a jsou opravdu překrásné, neradi bychom udělali chybu a nechali je vyvolat někde, kde jejich kvalitu pokazí. Proto se vás prosím ptám - poradíte mi, kde nechat vyvolat hezké fotky? Děkuji mockrát!:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli část fotek vyvolaných od fotografy, druhou část jsme si nechávali vyvolávat. Nechali jsme si nedjřív vyvolat 3 fotky na porovnání - ve fotoškoda a ve fotolabu kvalita premium. Ve fotoškoda byly fotky sice kvalitnější, ale asi 2x drazší než ve fotolabu a navíc barevný odstín fotek od fotografky odpovídal spíš těm z fotolabu, tak jsme to nechali vyvolat tam. Jeslti jich chcete nechat vyvolat větší množství, řekla bych, že se vyplatí si nechat vyvolat cca 3-5 fotek na zkoušku v různých provozovnách, abyste viděli, co vám bude vyhovovat.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme taky chtěli porovnávat, ale v ExcelFoto se k nám chovali tak otřesně (poslali nás s fotkami do automatu), že jsme nic neporovnávali a rovnou šli do druhé možné provozovny, a to do Kodaku. Fotky sice byly o hodně dražší než z drogerií (Rossmann, Schlecker, DM), ale jsme naprosto spokojení. Udělali nám na přání bílé rámečky, barvy jsou krásné a jasné. Později jsme vyvolávali stejné fotky pro maminky, na těch už jsme šetřili a je to znát - měla jsem na šatech tmavě růžové knoflíčky, které bůhvíproč vyšly jako černé, a na několika fotkách mám černé nehty (taky byly růžové). Ta moje růžová byla vůbec záhadná, foťák si s ní neumí moc poradit, vychází pokaždé jinak. Ale v tom Kodaku se krásně trefili.
Odpovědět
Profilova fotka
Ve fotolabu dělají kvalitní fotky, (premium) ted v říjnu mají dokonce 20% slevu, sít prodejen ve ve většině městech. Co se týče nějakých rámečků atd, to si stáhneš zadarmo přímo na jejich stránce program a v tom si můžeš ty fotky upravit, přidat rámečky.... i fotoknihu si s tím programem můžeš sama vytvořit, když si s tím vyhraješ vypadá opravdu pěkně a stojí méně než od fotografa. (Dle mého názoru vypadá fotokniha lépe než klasické album s fotkama)
Odpovědět
Nedoporučuji DM, odstín fotek byl velmi tmavý, Vyplatí se investovat do Fotolabu nebo do Kodak Expressu.
Odpovědět
Profilova fotka
Od našeho fotografa máme doporučené csfotografie.cz. Je to sice dražší, ale kvalita zaručena. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
koolombina - bohůžel fotolab a DM drogerie vlastní jedna a ta samá společnost. Takže kvalita tisku stejná..vše vlastní německá firma cw color. Takže bych doporučila zvolit kvalitu "premium". :)
Odpovědět
Mám velmi dobrou zkušenost se svatební knihou od firmy Bontia. Stačí si táhnout program a můžete vkládat jakékoli fotky, upravovat, dávat do rámečků, přidávát obrázky, texty ... Super! :-D Je to lepší než vyvolávat fotky, které stejně někde zůstanou v krabici. :-| Takto můžete mít knížku po ruce a nemusíte vybírat ty nejjjj fotky z xx vyvolaných fotek.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem nechávala fotky vyvolat v Rossmannovi a byly úplně v pohodě... Nic nezkazili, barvy odpovídaly (měla jsem fialkové šaty a barvy byly stejné, jako na fotkách od fotografa), na levné fotky s dobrou kvalitou můžu doporučit...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si je nechali udělat ve Fotolabu. Těsně předtím jsme si zažádali o klubovou kartu (zdarma, přijde poštou asi do 3 týdnů, možná i dřív). Mají fotky v normální kvalitě a ve kvalitě premium. Pro držitele karty jsou ve kvalitě premium za cenu obyčejných. Navíc se ještě načítají body, za které se pak dají čerpat výhody.
Odpovědět
Profilova fotka
Sice nedoporucim fotolab (zkratka pro fotolaboratoř), protoze fotky si bud tisknu sama, nebo si je nechavam profesionalne tisknout v miste, kde jsem drive pracovala a tedy znam kvalitu tisku. Avsak co se tisku fotek tyce, opravdu zalezi na tom, kdo je tiskne, jake ma oko pro tisk, barvy, expozici apod. Protoze se fotky automaticky v tiskarne nacitaji a pak je jiz na tom, kdo je tiskne, jak si tisk u kazde dane fotky nastavi. Takze z jednoho mista muze byt kvalita rozdilna (zalezi na tom kdo zrovna tiskne). Par let jsem pracovala ve fotolabu a fotky jsme po tisku kontrolovali (kvuli zachovani kvality). Chodilo k nam i par fotografu, ale spise jen na vyvolani filmu, fotky si vetsina tiskli sami. Urcite nedoporucuji co nejlevnejsi sluzby, protoze opravdu dostanete to za co jste zaplatili. Jednou jsem nechavala tisknout ne prilis dulezite fotky v 24PRINT.cz a kvalita byla otresna. Reklamovat jsem to nechtela, ale priste uz bych u nich nic netiskla, nehlede na to co člověk tiskne. Fotky v realu byly hezke, ale to co z nich dokazali vytisknout... :-o a nebylo to tim, ze bych nemela kalibrovany monitor. ;-)
Odpovědět
já si posílám fotky do 24print běžně a jsem s tím spokojená. Jediné, proč by mohly být fotky v děsné kvalitě je, že fotka sama byla děsná. V téhle firmě totiž fotky vůbec neupravují (jako to dělají ve fotolabu apod.). Takže pak je někdo dost nemile překvapený. Ale co dáte, to dostanete. A zase si nemyslím, že svatební fotograf by dal nekvalitní data takže za zkoušku 24print stojí.
Odpovědět
Profilova fotka
živím se focením a taky vyvolávám na 24print bez problémů...ono taky záleží jakou kvalitu tisku a formát sis nechávala tisknout...mají tam totiž úplně nejlevnější pohlednicové fotky za 1.90 a to pak nemůžeme čekat kvalitu. Ale běžně tisknu fotky 10x15 za 3.95kč a spokojenost.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Za sebe ti doporučuju, aby sis dala pozor na Fotolab. Horší fotky než od nich jsem ještě nikdy neměla, vše bylo přebarvené. Osobně do svatebních fotek radši investuju a dám je do Kodaku. Ono "levné a kvalitní" je v tomhle případě protimluv, s tím se smiř.
Odpovědět
Profilova fotka
Vytiskla jsem si fotky ve fotolabu ve standartní kvalitě a jsem zklamaná :-(čekala jsem, že mám kvalitní fotky od fotografky, tak co by na nich šlo zkazit a bohužel....nedoporučuju.
Odpovědět
Profilova fotka
Já nechala tisknout fotky v drogerii Schlecker - vybrala jsem tu nejvyšší kvalitu a jsem spokojená - jediné, na co si člověk musí dávat pozor jsou ořezy fotek!!!!
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Doporučuji GRADIVU Ostrava - dá se zaslat emailem či přes úschovnu, vyvolané fotky zašlou na dobírku - když jsem mimo město. Skělá spolupráce a opravdu profi fotky - kvalita tisku, kvalita papíru atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Pár let fotím a fotky si nehávám dělat většinou ve Fotolabu (v Praze se dělají fotky pro půlku světa). Doporučuji kvalitu premium a pokud jsou fotky slušné (barva světla, kontrast), doporučuji zakázat automatické úpravy. Ono dnes 80% sběren: Fotolab, Fotostar, Makro, různé drogérie .... tiskne v CEWE COLOR - A pozor na zasílaná data - raději více, pro 10 x 15 je doporučeno 800 x 1200 pix, tedy okolo 1 MB. Automaty to sice umí dopočítat, ale výsledek tomu odpovídá. Odeslat to jde interneten a sběrna k vyzvednutí je na každém rohu. Ale už se mi také stalo, že jsem zakázku nezaplatil a odmítnul převzít. To už je, ale dávno.
Odpovědět
Já jsem byla velmi spokojená s fotopakem. nechali jsme si tam vyvolat svatební fotky a došly v rekordním čase, ve velmi dobré kvalitě a náhodou tam zrovna měli i akci, takže na papíře exkluzive jsme měli fotku za 1,90,- což je téměř bezkonkurenční... akci tam mají co chvilku, takže není problém na nějakou narazit a fotky se dají poslat on-line velmi jednoduše... takže určitě mohu jen doporučit :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Tak u 24print jsem delala fotky celkem pravidelne, potize nastavaly prubezne, fotky mely cim dal vice horsi kvalitu... Vetsi formaty tisknu na eshopu www.vasefotka.cz, vzdycky vsechno bez problemu a jelikoz fotky delaji na fototiskarne Canon 8300, tak jsou naprosto bez chyby. Nicmene pro mensi formaty to vychazelo draz. Pri posledni objednavce jsem poslala jeste dotaz na technickou podporu ohledne mensich fotek a nabidli mi digitalni tisk 10x15cm za 3,50 a nebo fototisk na fotopapir za 4 kc.. Coz uz je opradu slusne, vzhledem k tou ze ty fotky vypadaj o tridu lepe nez z klasickeho fotolabu... Navic tam byly i nejake mnozstevni slevy... Kvalitu fotek i u malych fotmatu garantuji stejnou jako u velkych, takze muzu jenom doporucit. Konecne mam po nekolika zprasenych objednavkach z ruznych fotolabu misto, kde mi ty fotografie udelaji opravdu podle mojich predstav. Takze vasefotka.cz a kdyz budete chtit neco jineho co neni na eshopu, tak je zkuste kontaktovat, me ta slecna pomohla naprosto perfektne...
Odpovědět
Svatební jsem vyvolávala v Happy foto a doporučit nemohu, protože přišly všechny s pomačkanými rohy, hrůza, budem vyvolávat nějaké znovu:(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?