Svatební focení v jiný den než svatba? Co myslíte?

Jak v albech u nekterych novomanzelu tak v nabidkach fotografu jsem cetla, ze se muzete nechat fotit v jiny den nez svatebni (napr. druhy den po svatbe nebo dokonce driv nez svatba vubec probehne). Chapu ze se usetri hostum cekani, ale neni to "divne"? Da se pochopit ze se hoste nudi s chlebickem v ruce zatimco se novomanzele foti, ale hodlam se vdat jednou za zivot a tak bych rada mela pekne fotky jako vzpominku, coz by meli pochopit zase oni. Ten napad me na chvili zaujal, ale znovu se oblikat do satu, nechat se stejne cesat a licit.... Vzdyt uz to prece nemuze byt ono... Nebo se pletu? Prosim ty co s tim maji zkusenost podelte se...
Odpovědět
1
2
6
Profilova fotka
zezi - ono asi nikto si to takto nepredstavuje a nerobi to schvalne, ale ak mas "vychytany" termin, na ktory je uz vacsina tvojmu gustu lahodiacich fotografov zajednana, asi ti nic ine "nezbyde";-)
Odpovědět
může to být varianta při nepřízni počasí.. dobrý nápad, zrovna vedle v diskuzi o děšti, toto probíráme. ;-)
Odpovědět
No to jo, jenze i na ten druhy den musis fotografa urcite objednat nejakou dobu dopredu. A kdyz bude zase prset... ]-(
Odpovědět
Nebo myslite, ze by to slo s fotografem treba domluvit na miste podle pocasi? Nevim jestli by byl nekdo ochoten domluvit se takhle neplanovane... Krome toho, na jak dlouho se pujcuji saty? Ja mam za to ze mi je pujci v patek a v pondeli je budu muset vratit. Nebo si je treba za priplatek muzu pujcit na vic dnu?
Odpovědět
Profilova fotka
zezi - co sa tyka siat, v kazdom salone je to inak. sestra mala saty napr. od stvrtku do pondelku. co sa tyka fotografa - myslela som to tak, ze skor je fotograf zajednany na sobotu ako na nedelu alebo na piatok, alebo na pondelok, pretoze vacsinou byvaju svadby v sobotu;-)
Odpovědět
hm.... není to jednoduchý.... Pokud je bude mít zamluvený jiná nevěsta, tak asi ne. já budu mít asi svoje šaty a fotit mě bude teta (teda zatím o tom neví ;-) ) Ale s tím fotografem by to domluvit snad šlo, kdyby to počasí bylo hodně zlý a nešlo to udělat jinde, tak by ani nemohl splnit zakázku, ne?... asi bych se na to při domlouvání předem zeptala Co jsem tu zatím viděla, tak všem nevěstám se nějak vyčasilo. že by měla některá takovou strašnou smůlu, jsem ještě neviděla
Odpovědět
sklenka: ja jsem to pochopila, ale obrad bych mela rada nafoceny tak jako tak. Kdyby byl ten co bych si ho vybrala uz objednany, tak bych musela sehnat jineho. Ostatni fotky se mozna daji nafotit jindy, ale obrad ne ;-)
Odpovědět
Mně to připadá hrozně nepraktické - leda by člověk hrozně moc stál o nějakého fotografa, který by už byl zamluvený, a nechtěl se ho vzdát. V případě špatného počasí se dá fotit buď v ateliéru nebo zkusit čekat a vyfotit se třeba pozdě odpoledne, až se vyčasí. Focení v jiný den než ve svatební má podle mě samá negativa: v prvé řadě těm fotkám chybí to kouzlo a jedinečnost svatebního dne, před svatbou není na focení čas, po ní se zase musíš oblíkat do špinavých šatů, musíš se nechat znovu líčit a česat atd. Asi bych se rdaěji nechala vyfotit od nějaké sestřenice, než "si hrát na svatbu" v jiný den...
Odpovědět
úplně špatnej nápad to není... ale když o tom přemýšlím, tak to je fakt lepší udělat to v jeden den... Všechno by se muselo dělat znova a kytka taky nevydrží věčně.... jedině jako nouzovka. Svatebčané to musí pochopit, a pokud ne, tak ať si trhnou. Fotky jsou na svatbě jedna z nejdůležitějších věcí. :-)
Odpovědět
Dneska přece už každý počítá s tím, že se ženich s nevěstou půjdou fotit ;-) Někdy je to čekání opravdu dlouhé (zvlášť když se fotí před obědem), ale co se dá dělat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
zezi - aha, no v tomto pripade sa to riesi tak, ze na obrad si vezmes hocakeho fotografa, ktory je volny a ma aky-taky fotak. to by zvladnut mal. ja som mala na mysli tie "umelecke" alebo ako ich nazvat, na ktore si nevesty viac potrpia a chcu vacsinou renomovanych fotografov, ktory toho casu maju ale pomenej, resp. su zajednani aj rok dopredu. pozeram, ze ty mas este rok cas, ale zajednany fotograf nikdy nie je na skodu;-) suik - tym, co sa nevycasilo, sa fotili v interiery, takze si ich "necas" ani nemohla vidiet... ale bol tu jeden par, ktory bol foteny v dazdi a velmi pekne to vyzeralo, uz si ale nepamatam ktory. oni boli pod strechou a okolo bol dazdik. akokolvek to bolo pekne, ak by som si mohla vybrat (co si zial nemozem), fotila by som sa na slniecku:-)
Odpovědět
Profilova fotka
pardon, ktorí toho casu maju ale pomenej...
Odpovědět
Článek se načítá
Herminka: souhlasim, jen jsem chtela znat nazor nekoho kdo uz to udelal, jestli by do toho sel znovu a tak... Dela se to pry hlavne kvuli hostum at nemusi cekat a taky pry novomanzele maji klid, muzou se nechat fotit jak dlouho si preji a nemaji spatny pocit z toho, ze na ne nekdo nekde ceka... Nekdo se pry totiz foti i 2 a pul hodiny... Prijde mi to dost, ale kdyz je kde fotit a jsou z toho hezke fotky... ale souhlasim s tim, ze fotky jsou dulezite, takze kdo to nechape, at si trhne... ;-)
Odpovědět
sklenka: mam cas rok a mozna jeste vic, to datum mame vybrane ale ne jeste zajistene, takze se to muze jeste posunout. Zatim jen zjistuju info, do zajistovani a zamlouvani veskerych sluzeb se pustim pozdeji ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ale preco by sa to malo robit kvoli hostom? My sa fotime v ten isty den, ako je svadba a ziadni hostia na nas cakat nebudu musiet..........ved sa fotime pred sobasom a hostia pridu az po nas. A robi to tak kazdy, koho poznam............
Odpovědět
Profilova fotka
hmm, tak potom mi nie je celkom jasne, preco zakladas diskusiu, ked sa ti fotenie v iny den "nepaci", ved ty mas vsetky predpoklady na to, aby si to vsetko odbavila v jeden den 8-)
Odpovědět
Zezul, zkus počkat na všední den, to tu bude víc holek a jistě Ti napíšou. Podle toho, co jsem tu četla, to je zvykem spíš na Slovensku. My jsme se fotili na dvakrát - na pár místech cestou z kostela (bylo totiž dost pod mrakem a měli jsme strach, že po obědě, kdy jsme to plánovali, už bude lít) - to trvalo tak 20 minut (možná ani ne) a pak cca 45 minut odpoledne.
Odpovědět
Ja bych foceni mimo svatebni den nechtela, jedine ze by opravdu nebylo zbyti (silny dest, atd.) rozhodne bych to nedelala kvuli hostum! My se fotili po obradu (hosti mezitim posedeli, napili se, dali si kolacek), a pak chvilku po obede (ale uz jen asi pul hodiny, nebavilo nas to =-) ). Vsichni hoste to prezili :-D Svatebni den ma svoje kouzlo a fotky treba my mame jako vzpominku na tu atmosferu, na ten den. Takze pro me by foceni pred nebo po jaksi ztratilo smysl. Ale neodsuzuju to.
Odpovědět
sklenka: to vis ze bych to radeji v jeden den, ale tohle taky uplne neodsuzuju. Chtela jsem prave vedet, jestli s tim nekdo ma zkusenosti a kdyz jo tak jake. Zaujalo me to proto, ze to uz bezne nabizeji u fotografa. Zaprve bych necekala ze se neco takoveho vubec dela, a 2. kdyz jo, tak ze to budou vyjimky. Ale pry je to velmi zadane, tak hledam nekoho kdo to vyzkousel ;-) Proste me to jen zajimalo a myslim, ze v pripade velke krize by se to dalo pouzit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mne patrí fotenie k svadobnému dňu.síce šaty budem mať už od stredy doma, ale v deň D sa na to teším.Fotíme sa o 13.00 a sobáš máme o 16.00 hod, tak to máme v poho a naviac, fotíme sa asi 5 min. od domu ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
no ak to ponukaju priamo fotografi, tak herminka sa sekla s tym, ze je to zvykom prevazne na Slovensku.
Odpovědět
Nabízet to můžou, je otázka, kolik lidí to využije. Jen jsem vylsovila svůj postřeh, který vychází z toho, co jsem se dočetla na zdejších diskusích. Samozřejmě jsem to vůbec nemyslela ve zlém. Bude to tím, že máte fotografy, kteří jsou skvělí a oblíbení (utkvěl mi Čechovský nebo Fojtík) a nevěsty o ně hodně stojí, a tak se nechají fotit i v jiný den.
Odpovědět
Tak na Slovensku mate asi chapavejsi partnery, ten muj by dvoje foceni neprezil :-D
Odpovědět
Profilova fotka
efi - hehe, to je asi individualne herminka - ked chcu zarobit, musia sa prisposobit. ak je spokojnost na oboch stranach, tak je vsetko OK ;-)
Odpovědět
my jsme vymysleli, že se pojedeme fotit ještě den po svatbě - ještě nějakou romantiku na louce a blbinky a tak... šaty byly v pohodě, vlasy byly ještě zvlněné a make-up bych nějak zvládla. no, druhý den ráno se nám nikam nechtělo, takže to padlo :-N Ale jinak jsme se fotili na zřícenině hned po obřadu - svatebčany jsme poslali napřed - ať se doma v klidu převléknou do neformálního oblečení, odpočinou a přijdou na hostinu ve smluvený čas...
Odpovědět
Profilova fotka
my sa budeme fotit 2 dni pred svadbou - fotografka je kamoska a vrelo mi to odporucala - budeme mat leharko, cas, relax. Fotky budu vraj omnoho lepsie a bude i kopa casu na rozne presuny, aby fotky neboli len z jedneho miesta - radi by sme totiz zasli pod tatry, to je moja srdcovka. A ak sa pofotime vo stvrtok, do soboty budeme mat dakovne karty s nasimi fotkami pre hosti, takze i to nam usetri cas - nie potom to posielat atd. Hlavne kvoli tomu, ze nezijeme na SVK a i hostia budu z roznych kutov sveta... Ale nerozhodli sme sa pre to fotenie pred svadbou kvoli tomu, ze fotografka je uz zajednana - bude of course i na svadbe... ale na tie "umelecke" fotky pojdeme "predem" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme se taky fotili ve svatebni den..fotograf prisel uz v 11 hod..svatba byla ve 14 hod..mame fotky jak se pripravujeme(zvlast) az do vecera.. atd..vubec by se mu nelibilo se fotit dalsi den..to preci nejsou SVATEBNI fotky..!!!!! Po obrade jsme se fotili..hostina zacinala v 17 hod..piti atd se podavalo od 16 hod..vsichni svatebcane se v klidu presunuli do mista hostiny a my se v klidku vyfotili..meli jsme to na Petrinskych terasach..naaaadherny vyhled na Prahu a vsem se to libilo a vubec nikomu nevadilo, ze na nas chvili pockali..vetsina se zna tak si povidali atd..
Odpovědět
Souhlas s Klaras. Ja si tedy nedokazu vubec predstavit foceni v jiny den nez svatebni! To jako v jiny den se oblekneme, znovu zaplatime kadernice, kosmeticku, to samy pripadne se svedkama a budeme predstirat stastny,,just married par''??? Naprosto nemyslitelny, vcera jsem se ptala na to manzela-co si mysli, klepal si na celo... :-S To radsi fotky zadne, nez takove!! Ta svatebni atmosfera se prece neda v jiny den nastolit!! My se fotili hned po obradu, vzalo to tak 1.5 hodky, svatebcane pockali... Je to prece nas den.... :-S
Odpovědět
Mě to taky přijde jako blbost. :-D :-D
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?