Svatební focení v 17:00, není to pozdě?

Profilova fotka
Ahoj holky, fotograf (výborný človíček) nás přemlouvá ať se jdeme fotit až kolem 17:00 kvůli sluníčku. Není to pozdě? Obřad máme 11:30, poté oběd kolem 13:00 a myslím, že klasický svatební den... Jen to focení. V kolik jste měli 1. tanec s manželem. Mám strach, že když přijedeme s focení v 19:00, tak to už bude pozdě. Díky moc za názory.
Odpovědět
Budeme taky fotit až odpoledne/večer, podle světla. Nechci mít fotografie v ostrém sluníčku, ty fotky jsou strašně ploché, jsou ostré stíny, co působí až strašidelně. Kolikrát jsem tu v albech viděla fotky, kde lidé měli úplně malinká očka z toho, jak byli oslnění. Uvidíme, jak to vyjde se světlem, buď budeme tančit před focením nebo až po něm. Ale i kdyby po, tak v tom nevidím nic špatného.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak již napsala @kacenkakaca v odpoledních hodinách je světlo daleko vhodnější pro fotografování. Čím je sluníčko níž, tím bývají barvy teplejší, stíny měkčí a fotografie působivější. Já sám navrhuji párové fotografování až odpoledne právě z tohoto důvodu. Určitě bych se nebál fotografovat v květnu kolem 17h.
Odpovědět
Profilova fotka
@doriin Já bych se focení po 17:00 taky nebála.. záleží, jak máte domluvenou hudbu, že byste mohli začít s tancováním dřív a aspoň budete mít jistotu, že když se budete fotit, tak už se svatebčané budou bavit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@doriin Zdravím Vás. Svatbu máte 22. května, pokud dobře koukám. To slunce zapadá až kolem 19:45. Západ slunce ovšem ještě neznamená tmu - vidět je i posléze. Váš fotograf je rozumný a jeho nastavený čas je fajn. Pokud chcete mít příjemné romantické fotografie - a světlo je k tomu jednoznačně potřeba - je to logická volba. Pokud bude parný letní den, může být i v 5 večer ještě slunce nepříjemně vysoko.. Osobně to řeším tak, že fotím s novomanžely na 2x. Poprvé po obřadu v místě, kde se vzali. Většinou právě za toho šíleného ostrého slunce, které nikdo nemá rád. :) A poté ještě jednou k večeru, někde v přírodě či jiném místě, než byl obřad, aby byly snímky rozmanitější. První focení zabere cca hodinu. To druhé v přírodě již podle toho, kolik máme obecně času.. tj. většinou méně. Hosté na hostině to překousnou, neb se již skvěle baví a mají co jíst a pít - a nevěsta (ženich) je spokojená, neb ví, že dostane více rozmanitých snímků. PS: První tanec v 19:00 hodin není pozdě - to se teprve první hosté začnou trochu rozjíždět. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ráda fotím v létě až po 18 hodině, to světlo je úžasné :o) Pokud v šatech vydržíte, je to skvělý nápad.
Odpovědět
Profilova fotka
Přítel je taky "amatérský" fotograf, tak vím proč fotograf vybral tento čas. Jen nevím přesně jak rozvrhnout den, aby hosté nečekali na tanec a aby byli všichni spokojeni
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, focení v 17:00 je naprosto v pohodě. Přeci je jedno, jestli zmizíte před obědem, nebo až navečer. Aspoň ukojíte všechny hosty jídlem a nikdo Vás neotráví, že má hlad:-))
Odpovědět
Profilova fotka
Je to OK, a ke konci focení by mohlo být, vzhledem k roční době, špičkové světlo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Foceni v 17:00 je asi v pohode akorat musis myslet na ostatni ze po tu dobu co jste pryc by se taky chteli nejak bavit. My meli od 6 domluveneho DJ a svedkyne i maminka vedeli, ze pokud se pujdeme fotit pozdeji tak ma klidne zacit hrat :-) Nakonec nam prselo, takze jakmile po krajeni dortu prestalo prset jsme se sbalili a odjeli se fotit aby bylo aspon nejake svetlo. Vylezlo na pul hodonky i malinko slunicko, tak to aspon trochu vyslo a kdyz jsme se vratili ta zacalo zase prset. Takze foceni si asi nechej trochu casove plovouci podle pocasi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Urcite take souhlasim s focenim pozdeji, vyhnete se neprijemnemu slunicku a hlavne pozdeji jak jiz zde bylo napsano jsou jiz hoste v plne zabave a tu hodinku jim urcite nebudete chybet :)
Odpovědět
Profilova fotka
V 17. hodin není určitě pozdě a není to jen o světle, ale i o vaší náladě, všichni jsou už po jídle, obřad a nervozita je pryč, osobně vždy doporučuji udělat si čas na portréty i v podvečer, ale je dobré pár portrétů udělat hned po obřadu pro jistotu - změna počasí, nehoda s vínem či vtípek kamarádů, kteří hodí manžela v obleku do bazénu - toto v šechno už se přihodilo. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my se fotili nadvakrát - na místě obřadu ještě před obřadem (hosté si zatím plnily pupky na ranním rautu) kolem poledne. A pak ještě od 17-18:30 portréty všude po městě. Hosté byli nacpaní po obědě, takže se šli buď projít nebo ubytovat a ocenili, že maj chvíli klidu:o) A světlo bylo ucházející i na začátku října (i když ke konci už byl dost potřeba externí blesk).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Dobrý den, většinou se snažíme domluvit na základním focení po obřadu - skupinové fotky, jednoduché portréty novomanželů.. před hostinou je to vždycky trošku nervóznější ze všech stran. Také se nám nejvíce osvědčilo večerní fotografování - resp. navrhujeme "utéct" chvíli po hlavní hostině - svatebčané si téměř ani nevšimnou, že jste pryč a potom se ještě zkusíme na hodinku vypařit navečer - kvůli sluníčku. Pokud budete mít na svatbě přátele, na které se můžete spolehnout, zkuste se domluvit, že po dobu, kdy tam nebudete vymyslí program. Za ty fotky to stojí a popravdě si myslím, že tyto ukradené chvilky Vám pomůžou se navzájem užít.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?