Svatba, zámek Blatná. Poraďte s přípravami a fotografem

Profilova fotka
Ahojky, mě se to rozdělení podle termínů sice líbí - aspoň můžu porovnávat jak jsem na tom s přípravama :-) Ale zároveň mi chybí rady :-o zkušenějších, protože svatbu děláme v Jižních Čechách, ale nejsme odtud. Takže tímto prosím, jestli někdo mátě nějakého dobrého fotografa za rozumnou cenu (okolí Strakonice, Plzeň - svatbu máme na zámku v Blatné) prozraďtě mi kontakt. :-)
Odpovědět
1
2
6
No, to já se taky hlásím o radu na fotografa :-) Jsme ze St. :-)
Odpovědět
Já se sice o radu na fotografa nehlásím (už ho mám zamluveného a ani pro jednu z Vás se nehodí, je Budějcký), ale jsem ráda, že je tu diskuze Jižní Čechy, neb Ene mě vykázala ze Září, když se vdávám v Červenci...Pavlindo, kde se přímo berete Vy? Přesně ve ST? A na hradě, v kostele nebo na MU?
Odpovědět
Jo Pavli, jak fotí svatby nevím, ale já byla vždy (s pasovými i portrétovými fotkami) spokojená dole v Labuti. Když fotí ta paní s hooodně dlouhými vlasy, případně taková blondýnka (ale nevím, jestli ta tam ještě je, já už do ST jedu 1x týdně jen navštívit naše), tak byly fotky vždy moc pěkný. A fotívají i maturáky a tak, ta dlouhovlasá je nepřehlédnutelná, tak to vím:-)
Odpovědět
Díky Vanilko, my budeme mít obřad v kostele v jiníně a pak hostinu kousek odtamtud.
Odpovědět
Pavlindo a už máš šaty? Odkud?
Odpovědět
Nemám. Lítám po salonech (přes týden jsem v Pze) a nemůžu si nějak vybrat ;-( Je to hrůza.
Odpovědět
Ahojky, máme svatbu v Českých Budějovicích dne 10.9.2005 :-). Fotografa ještě nemáme, a stále přemýšlím jestli si mám hledat nějakého pro nás drahého kameramana. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, kameramana mít nebudeme. Sejdou se nám asi dvě nebo tři amaterský kamery, tak jsme vymysleli, že pak natočený kazety doneseme do fotostudia, kde nám z toho sestříhají film. Už jsme se na to ptali a normálně to tak funguje. Bude to i levnější, je pravda, že možná na úkor kvality..ale zase tam bude celý den - přípravy, obřad i hostina - to by jsme se nedoplatili zvát si nějakého profíka ;-) Fotogafky jsem si nakonec sehnala dvě - jedna je přímo z Blatný a druhá z Plzně. Cenově to vychází nastejno (+/- 500,- Kč) tak se ještě musíme rozhodnout. Ale kočky, asi vám na ně kontakt nedám - většina z Vás má stejný termín jako my :-D, co Pavlindo a Lidacal??? :-)
Odpovědět
Hmn, emko, tos nepotěšila ]-( :-D Napřed jsem uvažovala, že kamerama zajistím, ale mému nastávajícícmu se to nepozdává, tak to asi nechám na amaterské kameramany :-) minimálně můj bratr bude mít. Snad z toho pakněco sestříháme. Ale toho fotografa by to chtělo.... zatím nemám ani tip ;-( Přitom na webu je jich spousta, ale z jiných lokalit. Uvidíme, někoho sehnat prostě musíme. Moje svědkyně taky fotí, ale bude svědek, takže může kdyžtak potom něco nafotit....
Odpovědět
My fotografa mít budem, ale ne na obřad a tak (to zvládne kolegyně a teta), navíc se berem ve Vodňanech a hostinu (i bydliště) máme v ČB a aby to bylo málo komplikovaný, já se budu vypravovat od rodičů ze ST, takže bysme ho s sebou tahali celý den a hrozně by se to prodražilo a je to i zbytečný. Takže jsem fotografa zamluvila pouze na ateliér, koho zajímají Budějčtí, tak dobré zkušenosti mám s fotografem u PVT v tom průjezdu hned u zastávky trolejbusů Žižkova-PVT. Kamera je podle mého úplně zbytečná a zase-stejně ji na obřadu bude dost lidí mít.
Odpovědět
Pavlindo, kdyby Ti nevadilo mít šaty z ČB, tak já jsem byla moc spokojená v Edenu na Senovážném náměstí, mají tam značkové šaty La Sposa a St. Patrick a jsou moc hezké a v salonu příjemní a pro Tebe je asi aktuální jen víkend, tak jsou tam i v sobotu od 9:00 do 12:00, nedělá jim problém zůstat i po pracovní době(akorát tedy, kdybys náhodou sem jela, tak pokud si šaty nevybereš, platí se 100Kč za zkoušení, protože jim vznikají náklady na čištění, když se šaty stále tahají sem a tam). Jinak je tu taky salon Oliva, který má paní Heindlová a ten samý salon je i ve ST (akorát nevím, asi budou mít hezčí šaty tady...je to značka Weisse, taky si je lidi moc chválí, tam ale nevím pracovní dobu, myslím, že o víkendu tam nejsou, já tam nešla právě proto, že mají dost blbou dobu i v týdnu). Zajímá mě, jaké šaty a kde si vybereš (to víš, stále takové to jestli jsem si nemohla vybrat líp:-)))
Odpovědět
Já bych toho chtěla mít co nejvíce zaznamenaného. Takové kvalitní dokumenty :-D Ale asi to také nechám trochu uvolněnější. Asi před měsícem jsme se se sestřenkou dívaly na video ze svatby mého bratra - točila jsem já od rána až do konce. Točila jsem předtím i jeho štando a pečení koláčů a přípravu výslužek. .... A byly to legrace a hrozně milé se na to po čase podívat. Taková milá a hezká vzpomínka. Já to mám prostě ráda, dokumenty tohoto typu :-) Minimálně kvalitní fotky bych chtěla. Barevné i černobílé.
Odpovědět
Článek se načítá
Brácha tohle kdysi řešil tak, si profi nechali natočit jen obřad, takže mají krásnou třináctiminutovou kazetu, kde je maličko z příjezdu k obřadní síni, celej obřad včetně gratulací a na závěr tam lítaj jen fotky ženicha a nevěsty (dost podobný těm od profi fotografa). Jinak celý den je natočený na naši kameru nevěstiným bratrem a taky je legrace se na to koukat. Ale ta profi kazeta se dá ukázat opravdu komukoli, i když tam nebyl a neurazí to, třináct minut vydrží fakt každej. Zbytek je opravdu jen pro zúčastněné.
Odpovědět
PRO LIDACAL: teď jsem koukala na šaty v Tvém albu, jsou moc hezké-jaký je to salon? Jen podle té výlohy to nepoznám:-) a nááááádherné, přímo kouzelné místo pro hostinu. Fakt super. My to máme v Kanonu v ČB na Pražské, není to tak nóbl, ale zas jsou tam dva oddělené prostory a to my potřebujem, protože večer máme nazvaný ještě kamarády, tak aby se tam nemuseli plést s rodinou.
Odpovědět
Šaty jsem si vybrala v Olivě naproti Gamexu, mají tam moc pěkný :-) , ale o víkendu tam asi opravdu nejsou :-| . Zato jsou tam dvě fakt příjemný ženský co tomu opravdu rozumí, a poradí přesně co se hodí na jakou postavu. Prolezla jsem celé město, a nikde na mně neudělali takový dojem jako tady. Za zkoušku si nic nevzali, zkoušela jsem si jich tam asi 6. Docela mně ale vyděsilo, když mi řekli, že dost šatů už mají na 10.9. zamluveno. Do té doby jsem si myslela, že mám ještě fůru času.(že je nejvyšší čas mi řekli mimochodem i jinde) Koupila jsem si tam hned pár ozdob do vlasů, a naušnice perličky, ještě si tan půjdu pro náramek až dostanu bílý, teď mají zatim jen šampaňský. Taky tam dělají oznámení a prstýnky za výrobní cenu pro ty co mají od nich šaty. Co mi řekli tak nejdéle zařídit do konce června, protože pak mají v těch výrobnách dovolené a prý je potom problém zda se to stihne. Děkuju za pochválení šatů-na mně byl problém najít něco pro větší prsa a ne zrovna štíhlou postavu a místa hostiny- my jsme si to tam zamilovali na první pohled, uvidíme jak to bude ještě drahé. :-S
Odpovědět
U nás v pozvaném příbuzenstvu má kameru moje sestra, ta mi jde za svědka a kamera jí navíc blbne, pak švagrová, ale to si nejsem jistá jestli se jí bude chtít nás natáčet. Jediný na co jsem přišla tak mé švagrové manžela tatínek má kameru a kamerování jako koníček, tak se zkusím zeptat ještě jeho. Docela mně překvapilo, že za fotografku chtějí jen 500,- já mám nabídku za 2000,-a zdá se mi to dost drahé. My potřebujem jen na radnici a náměstí, na zbytek máme příbuzné.
Odpovědět
V Olivě jsem očumovala šaty ještě kdysi dááávno, když kolem jezdívala každá druhá trojka, hrozně jsem byla ráda, když mi přijela ta, která jela kolem a mohla jsem koukat:-)...no a nakonec jsem tam ani nešla, protože tu otvíračku tam fakt nemají pro normální pracující lidi:-) (já chtěla jít s mamkou a ta musela přijet ze ST a tak vůbec komplikace, v úvahu připadal jen jeden den v týdnu). Ale fakt je, že v tom Edenu jsem byla taky spokojená, věnují se nevěstě ale nic jí nenutí, nejdřív nechají vklidu vše prohlídnout. Prstýnky máme odjinud, ale zrovna o víkendu jsme nechali taky v Edenu dělat oznámení. Když jsme tam byli, přišla tam maminka s holčinou vybírat šaty a svatbu že má 15. nebo 20nějakého července, tak to mu přišlo teda dost kách! I paní v salonu jí to říkala. Já ji mám 9.7. a šaty jsem zamlouvala posledního února! Podle mně je lepší dřív než později, zvlášť u šatů opravdu jo.
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, takže jsem to špatně napsala. ;-) Obě fotografka z Blatný si řekla 2500,00 (70 fotek/18x13/ + CD, album) a fotografka z Plzně si řekla 3000,00 (60 fotek /20x15/ + CD, cesta). Proto jsem napsala +/- 500,00 - myslela jsem tím rozdíl v jejich ceně :-D :-D Ty rozměry fotek jsou možná trochu jiné, ale přibližně tak. Takže, jestli máš fotografa za 2000,00 a jeho fotky se ti líbí čapni ho a nepusť. :-D
Odpovědět
Máš pravdu, že do té výlohy jsem se chodila dívat ještě než jsme o nějaké svatbě přemýšleli a to chodím s přítelem víc jak 9let. Fakt se mi ulevilo, když jsem si ty šaty zamluvila, a konkrétně na tyto šaty jsem se chodila dívat snad 14dní přes výlohu. Jen jsem chtěla ještě něco zhubnout, ale ty šaty mi tak perfektně sedí, že by to byla škoda. Samy ty obsluhující byly nadšené, že se jim často nestává ,aby si někdo vybral šaty za výlohou, správný střih ke své postavě a navíc aby sedli bez úprav. A to tyhle bez korzetu nejdou ani roztáhnout ani utáhnout. Tak mám aspoň výmluvu proč nehubnout.
Odpovědět
Tak to jsem ráda, že ještě naopak ušetřím oproti těm tvým fotografkám :-D Rozměry ani nic nevím, mám pocit, že mluvili o 100fotkách, ale kde by chtěla fotit tolik fotek, to nevím
Odpovědět
Lidacal, tak to je paráda:-) Já jsem chtěla taky šaty vcelku, jenže mám malá prsa, úzký pas a široké boky a zadek, tak jsem nakonec vzala zavděk korzetem, protože mi sluší nejvíc, podtrhne to, co je hezké a schová to, co je hezké míň:-) Závidím, že Ti je nebudou upravovat, mně i tak je musí trochu zůžit v tom korzetu (což bude sranda, protože je hustě pošitý a nejdřív se musí všechno ručně odpárat a potom zas ručně našít) a zkrátit sukni, Španělé dělají jen na vysoké nevěsty:-) Mám 165cm a přišla jsem si tam jako trpaslík:-)
Odpovědět
Profilova fotka
No já si myslím, že čím víc cvakaji tim lím, protože ne na každý fotce se budu tvářit dobře. :-D Aspoň pak bude z čeho vybírat. A míst máme taky dost - příjezd, obřad, interier zámku, zámecká zahrada, u vody, nějaký rodinný skupinky, ono se to nahledá.
Odpovědět
vanilka:Tu postavu ti závidím ;-) , já mám 172 a větší prsa, větší břicho a o bocích ani nemluvím, ale kupodivu ty šaty to krásně zakryly. :-) tak jsem fakt ráda.
Odpovědět
emko:Já se asi na žádný fotce nebudu tvářit dobře, nejsem vůbec fotogenická :-S . Tak asi zkazí všech 100fotek. V Budějcích tolik míst na focení není, maximálně na radnici a před kašnou.
Odpovědět
Lidu, to věřím, že ty šaty to zakryly, jak se směrem nahoru zužují, tak musí hezky rozbít nejspíš i širší ramena. A fakt jsou moc slušivý. No, počkáme si na fotky;-) Holky jihočešky, má to tu některá dřív než já? Nebo jsem průkopník? Já tedy 9.7.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že jsi průkopník...my jsme všechny 10.9. jestli se nepletu. :-) Právě jsem si objednala náhrdelník z Mia DESINGu - jsem úplně nadšená.. :-)
Odpovědět
Tak jo, já Vám pak řeknu jaký to je, abyste si to kdyžtak mohly rozmyslet ;-) V Mia Designu mají krásnou bižuterii, chvilku jsem tam uvažovala o korunce, ale pak si radši nechám tu, co mám zamluvenou na půjčení v salonu, přece jen ji mám vyzkoušenou.
Odpovědět
Ahoj Lidu, já mám taky šaty z Olivy, byla jsem si je vybírat minulý týden. Máš pravdu, že jsou tam hrozně milý. Dívala jsem se na fotky ve tvém albumu, šaty sis vybrala fakt krásný. Na jedné fotce je vidět i kabátek který jsem si objednala k šatům, protože jsem si říkala, že na konci září už přece jenom není takový teplo :-( My žádnýho profesionálního fotografa mít nebudeme, pouze na radnici a potom venku před kašnou. Ostatní bude fotit jeden ze svatebčanů, který dělá moc hezké fotky. S tím oznámením mi řekli úplně to samý co tobě, chtěla bych to zařídit někdy kolem poloviny června. Prstýnky ještě nevím jestli si vezmi od nich taky, mám dobrou zkušenost se zlatnictvím v ulici Karla IV. vedle Bati.
Odpovědět
Jak to máte jednoduché :-( Já jsem si řekla, že tenhle týden si dám v chození po salonech pausu a pak přijede maminka a nějak to budeme muset rozčísnout :-) Jsem moc zvědavá, jak to dopadne.Tenhle týden přijede můj milý, tak si v pá jdeme vybírat prstýnky. A snad vybereme ;-) Oznámení zkusím pořešit (návrh) s kamarádkou výtvarnicí a pak bychom je zadali někam dělat. Výzdobu restaurace, aut apod. chci nechat na starost sestřence :-) o dorty se postará maminka ;-) a o celé výslužky :-) ....chci s tím mít co nejméně starostí :-)
Odpovědět
Já jsem nechala na mamince akorát to cukroví:-) Je sice fakt, že jsou to starosti, na druhou stranu jaké už nádhernější starosti než přípravu svatby si můžou holky přát?:-) Takže šatičky, prstýnky, oznámení, kytice...na to jsem se hrozně těšila, no, tu kytici mám ještě před sebou, asi zítra až budu ve ST, tak se mrknu do Kauflandu, otevřeli tam nové květinářství a vážou moc hezky. Jinak radím, nechte si prstýnky udělat včas, my máme pár za 20 000 (kvůli platině) a přesto i tam se vloudila chybička, na ženichově byla malá proláklinka, museli ho předělat, podobně kamarádka vloni je taky 2x reklamovala, jednou nevychytali poměr bílého/žlutého zlata, potom jí zas napískovali tu špatnou stranu a to, že jim dovnitř nevyryli oba monogramy, ale jen monogram partnera, to už přešla s úsměvem. Tak pozor na to, byla by škoda nějaké zbytečné stresy nebo si měnit prstýnky s tím, že ho druhý den pošlete na opravu...
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?