Špatná zkušenost s fotografem či fotografkou

Profilova fotka
Holky, napište sem prosím, s kým máte špatnou zkušenost, ajkého fotografa byste nedoporučili .... at se ostatní nespálí tak jako vy nebo já .... díky :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@maikanyx A s kým jsi udělala špatnou zkušenost ty? Mně se hned vybavila @vlasya a její příspěvek na fóru tady: http://www.beremese.cz/forum/fotograf... . Nic tak strašnýho jsem ještě neviděla. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, doporučuji projít si tuto diskusi: http://www.beremese.cz/forum/volna-di... případně fórum Fotograf a fotografie. Nicméně i přes doporučení se člověk může spálit, proto bych poradila se s fotografem nezávazně předem sejít (event. si nechat nafotit tzv. rande) a vyžadovat smlouvu - tam musí být uveden počet a velikost fotografií, zda budou s logem nebo ne a hlavně termín dodání (to je asi nejčastější problém u těch méně spolehlivých firem).
Odpovědět
@maikanyx Pokud ses spálila, tak bys asi měla začít kým a jak...
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Myslím, že slečna se nijak nespálila, jen se spálit nechce :-) Trochu jsem prohledala fórum a zde jsou podobná témata: http://www.beremese.cz/forum/fotograf... http://www.beremese.cz/forum/fotograf... http://www.beremese.cz/forum/fotograf... http://www.beremese.cz/forum/fotograf... http://www.beremese.cz/forum/fotograf... http://www.beremese.cz/forum/fotograf...
Odpovědět
Profilova fotka
Hanka Nosková - můj fotograf onemocněl, poslal za sebe náhradu se kterou fotí - HRŮZA DĚS - foto rozmazané, usekané ramena, nemáme žádně foto s prstýnkama, ženicha a nevesty pouze společně, nemáme ani svedky a novomanžele či rodiče ... pokud se taková fotka udělala, tak máme za zády cca 20 svatebních hostů, kteří si sedali ke stolu k obědu a podobně ..... NEDOPORUČUJI
Odpovědět
Profilova fotka
CO JE TU DÁLE (NAŠLA ID huwik): ŠTĚPÁN VLÁČIL (fotila svatbu ID zuzkanoo) - 4,5 měsíce nedodal foto, nereaguje na telefony, emaily, sms. IVA MAŽDÚTOVÁ (fotila svatbu ID Juith88) - Fotky se jí záhadně vymazaly z karty, dostali jen pár fotek, na které čekali přes 3 měsíce. MARKÉTA BENEŠOVÁ - Photo Markét z Bělče nad Orlicí u Hradce Králové - rušila termíny předsvatebního focení, vymýšlela si, že si nenapsala termín a nebyla na místě, předsvatební ocení trvalo 20 minut, dostali 6 fotek, chteli i neupravené fotky ze svatby, NEDOSTALI, prý dle fotorafky, co poslala je ok HONZA JEŽDÍK Z OPOČNA - (foto svatby ID rarita17) - svatba byla 26.7. 15 - foto dodal AŽ NA KONCI ZÁŘÍ
Odpovědět
@huwik "at se ostatní nespálí tak jako vy nebo já" - tedy už z úvodního příspěvku bylo jasné, že spálila. kromě toho, většina z nás tu fakt asi nejsou slečny :-D (ne že by bylo nutné kohokoli takto nazývat vůbec...)
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 jj už vím, přehlídla jsem se v datu. Myslela jsem, že bude mít svatbu v srpnu 2016, proto oslovení to slečna :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@maikanyx Dobrý den Maiko, je mi líto, že nejste spokojena s Vašimi fotografiemi. Tady na fóru je spousta diskusí k tomuto tématu. Teď je už zbytečně radit, v každém případě byste tuto věc měla primárně řešit se svým fotografem. Je jedno, jestli to byl známý, nebo profesionál. A jednoduchá rada? Před finálním rozhodnutím je vhodné vidět minimálně ucelené portfolio fotek z několika svateb daného fotografa (v tomto případě náhradního fotografa jak uvádíte). Jen tak si můžete udělat dobrý obrázek o kvalitě jeho práce a stylu. Malá poznámka na závěr - někdo si třeba může udělat obrázek o Vašem přístupu už jen z úvodního příspěvku této diskuse. S pozdravem, Ján Senčák
Odpovědět
Profilova fotka
@maikanyx Pardon, ale prosim nerozebirejte zde jine fotografy, kdyz s nimi vy osobne nekomnikujete, neznate duvody atd... 2 mesice dodani jsou u me zcela bezna dodaci lhuta. Komunikace fotografa je povinnost, ale kazdemu se muzou zahadne ztratit fotky, znicit karta ci jina technika, nekdo onemocnet v rodine, nebo sam fotograf mit osobni ci zdravotni problemy. RADIM POUZE JEDINE - MEJTE SMLOUVY ABY TYTO DISKUZE NEMUSELY BYT! nemam rada hnidopichy, kteří se pousti do haneni fotografu aniz by se jich problem konkretne tykal.
Odpovědět
Profilova fotka
Honza Ježdík na black listu kvůli 2 měsícům čekání na fotky? Za jak dlouho byste fotky na jeho úrovni chtěli? Za týden? Tady asi někdo spadl z višně. |-|
Odpovědět
Profilova fotka
@zankova_photo Tak pokud si pamatujeme ty diskuze, tak @maikanyx jen napsala na jedno misto to, co bylo tady na forexh receno jinde a treba i vicekrat od ruznyfh nevest (viz zkusenosti se Stepan, Marketa a Honza). Navic uvedla i nicky nevest, takze se na ne muze kazdy obratit a zeptat je jich primo, pokud bude chtit. Prijde nam, ze se tady bohuzel dost zapomina na to, ze fotograf musi byt nejen dobry fotograf, ale hlavne obchodnik. A kazdy vime, ze spatne zkusenosti se predavaji rychleji, nez ty dobre.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@pbp To zase bude diskuze:) Pokud projdete diskuze, tak zjistite, ze Honza vubec nekomunikoval treba i nekolik mesicu (nektera nevesta rikla dokonce 4, pokud se nepleteme). A kazdy si stezoval prave na tohle, ani ne tak na pozdni dodani. Btw vite, ze treba Lukas Navara odevzdava do tydne?
Odpovědět
Profilova fotka
Otázka zněla: "Holky, napište sem prosím..atd. " Nechápu, proč se do diskuze zapojují opět fotografové.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrovam Mně třeba vůbec nevadí, že sem píšou i PRO - ono to o nich totiž hodně řekne, svým způsobem i víc než popsaná zkušenost někoho jiného (která může být zavádějící, nebo někdy i vysloveně lživá).
Odpovědět
Profilova fotka
@petrovam ja jsem take ,,holka,, :D
Odpovědět
@pbp Z višně asi spadl pan Ježdík, protože nejen nedodává fotky ve smluveném termínu, ale třeba i tři měsice po něm, ale což je mnohem a mnohem horší, totálně s nevěstami nekomunikuje ani jediným mailem. Proto jsou tady na něho ty stížnosti.
Odpovědět
@pbp Problém zřejmě není v dvouměsíčním čekání, ale v prodlení, tj. zpoždění proti dohodnutému termínu. Doporučuji přečíst původní diskuzi, než se pustíte do obhajoby http://www.beremese.cz/forum/fotograf... Jinak zkuste pochopit, že co je pro fotografy práce, je pro nás nevěsty výjimečný den. Strach z toho, že na něj nebudeme mít památku, je vysoce emoční záležitost. @zankova_photo Domnívám se, že smlouva je důležitá proto, aby když už nastane průšvih, bylo vůbec něco vymahatelného (alespoň náhrada škody). Ovšem představa, že smlouva nevěsty ochrání před nespolehlivejma magorama (nikoho nejmenuji), je naivní. K zastávání se pana Ježdíka s tím, že jde o běžnou dodací dobu, viz výše.
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 @radkaja Já jsem vycházel z jediné informace, co byla tady v diskusi: " svatba byla 26.7. 15 - foto dodal AŽ NA KONCI ZÁŘÍ". Což je naprosto běžná věc. Nedodržení termínu a špatná komunikace je už horší, za to bych samozřejmě nikoho neobhajoval.
Odpovědět
Profilova fotka
špatnou zkušenost nemám, ale hlídejte si smlouvu. Fotograf by měl mít vždycky s sebou i druhé "tělo", dostatek karet. Ve smlouvě by měla být zakotvená i případná náhrada za něj, pokud onemocní/nebude moct dorazit, měl by tam být i přesný popis toho, co a hlavně kdy dostanete.
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik tyjo, velikost fotek je snad přirozeně full kvalita a logo na fotky nepatří ne? :D Pokud se smlouvy musí psát z takovýho důvodu, je špatně něco už v přemýšlení, ne v tom ostatním :O
Odpovědět
Profilova fotka
@petrnoxnovak no, vím, že jedna nevěsta měla problém s tím, že jim odevzdal fotograf fotky, které se mohly vytisknout max na 10x15 cm a ještě tvrdil, že je to v pořádku, že to stačí. A fotky s logem odevzdává mnoho fotografů.
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik ano verim, ze takto to nekdo dela.. a duvod? dany fotograf chce aby klienti tiskli vetsi rozmery pouze pres fotografa... Je to jeho strategie a znam x fotografu co to takto ma- opet toto by melo byt napsano ve smlouve samozrejme.
Odpovědět
Profilova fotka
@jansencak mno ono spíš jde o to, že ta fotografka si me odebrala z pratel, a nekomunikujje, nebere telefony ani ona a ani fotograf, který přislíbil že tam bude a nakonec nebyl - nebyl to nikdo známy, ale profesionál(alepson to tvrdil) jinak jeho fotky na netu byly ok, tak me nenapadlo, žeto dopadne tak strasně, když mi doporučil tu, se kterou fotí na svatbáh ... bohužel a co se týká mého překlepu, ve slově jakého - stane se ....
Odpovědět
My na fotky od pana Jezdika cekama uz presne 4 mesice a 14 dni, pritom je slibil do 2 mesicu. Za celou tu dobu neodpovedel na jedinou zpravu, ani jednou nezvedl telefon. Nevime, co se deje, a jestli fotky jeste nekdy uvidime, pritom uz jsme zaplatili nemalou zalohu. Je to pro nas opravdu velke zklamani a svedci to o naproste neprofesionalite a nezajmu.
Odpovědět
@jana6284 Napište mu doporučený dopisem předžalobní výzvu. Uveďte, že pokud nedodá do určitého data, zažalujete ho na plnění a náhradu nemajetkové újmy. Osobně bych zvážila i možnost trestního oznámení. Jak jsem uváděla v jiné diskuzi, běžné neplnění závazku je soukromoprávní spor a s tím vám policajti nepomůžou, nicméně u této osoby vzniká minimálně podezření na trestný čin, neboť je sporný vůbec jeho úmysl plnit.
Odpovědět
můj přítel nám fotil fotku pro oddíl. S tím že za to nic nechtěl měl tam své (ale miniaturní)logo. Tudíž předpokládám že jakmlie za fotografie zaplatím, logo by se objevit nemělo.
Odpovědět
Profilova fotka
@hitchhiker LOL teď jsem málem spadl pod stůl, děkuji za pobavení po ránu :)
Odpovědět
@weddingsphoto_cz děkuji za váš příspěvek, hned se vybírá lépe když člověk může rovnou něco vyloučit a i když jste z Prahy tak na Vás se určitě neobrátím až budu vybírat fotografa.
Odpovědět
Profilova fotka
@weddingsphoto_cz A proč vás to tak pobavilo? Vysvětlete to, prosím, nám amatérům. :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?