Seznam skupinek na focení

Profilova fotka
Ahoj nevěstinky :-) , chtěla jsem se zeptat, zda máte vytvořený nějaký " seznam" nebo vymyšlené, jak by jste chtěli, aby vypadalo skupinové focení. Kdo s kým atd. ;-) ??
Odpovědět
Profilova fotka
Já v tomhle určitě spoléhám na fotografa a jeho organizační schopnosti. Jediné co vím je, že chci fotku s dětmi na svatbě a taky s lidmi, kteří nejdou na hostinu, ale jen přišli popřát... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika307 Ahoj :-). Nám fotografka říkala, abychom si promysleli, s kým se chceme vyfotit (spolužáci, kamarádi...) a abychom jim to i řekli předem. Prý se občas stává že se lidi rozprchnou, když se fotí novomanželé s rodinou. A máme si i promyslet, jaké "pózy" bychom chtěli... Prostě aby se to časově urychlilo a nevznikala "hluchá místa" . A jinak vsázím taky na to, co fotografka vymyslí, má skvělé nápady ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, za mě bych řekl, že to je práce fotografa, aby si ohlídal aby mu lidi po obřadu zůstali na skupinovou fotografii a následně je fajn, když nevěsta z části ví, s kým chce fotku a zbytek už zase nahání k nevěstě a ženichovi fotograf. Jediné co je fajn před svatbou je zkusit vymyslet něco originálního - tahání nevěsty, jen ženy, jen muži, apod. - nejlépe se na tom domluvit s fotografem před svatbou či zkusit pohledat inspiraci na svatebních webech. Přeji hezký den.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám docela dobrý seznam ze svatebního diáře ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@evikmrazik Jeee, to je dobrý :-). S dovolením si to "ukradnu" ... Znám se, jsem stará skleróza :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@fochina @evikmrazik Já každé své nevěstě říkám ať si seženou někoho kdo mi pomůže s organizací skupin, aby to odsejpalo :) Hlavní skupinovku si vždy zorganizuji sama, poté je potřeba to urychlit a je velice přínosné, aby onen seznam dali do ruky nej kámoška/svědkovi.... a začínáme vše svolávat. Já jednu skupinu fotím a další se mi už připravuje. Urychlí se toto povinné focení na polovinu času. Sama jsem hodně akční a dokáži si lidi svolat, vymyslet x variant, ale lidi neznám jménem, nevím kdo je tetička, kdo je bratr, kdo je nej kámoš z VŠ apod. Proto pak vznikají nepříjemné prodlevy a je vhodné mít toto sepsané a druhá osoba mi je pomáhá svolávat- já pak už vymýšlím pózy :). Pro mě je ten papír nepodstatný, protože opravdu nevím kdo je strýc Pepa :) já dyžtak volám pán s červenou košilí apod.. ale je to dosti zmatené.
Odpovědět
Profilova fotka
@zankova_photo No jo, "naháněče" taky budeme mít :-D.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem nechtěla těmito skupinkami ztratit moc času, na druhou stranu jsem je chtěla, takže jsem je měla nachystaný v trochu širším pojetí a to takto: Nevěsta+ženich a... 1. všichni co přišli na obřad 2. rodiče N 3. rodiče Ž 4. všechny babičky a dědečci 5. všechny tety a strejdové 6. celá "omladina" - myšleno kamarádi, sestřenice atp. 7. družičky a družbové 8. svědci 9. spolupracovníci z práce Ž 10. spolupracovníci z práce N 11. se sborem (zpíval nám na obřadu můj sbor) jelikož nakonec byl čas, tak už jsme tomu nechali volný průběh a kdo se chtěl vyfotit, tak se s náma vyfotil. Jinak ano, někteří říkají, že je to na fotografovi, na druhou stranu si myslím, že není vůbec od věci mít prostě nachystaný seznam a nám to vyloženě řídila koordinátorka, která říkala lidem, že se právě jdou fotit. Ale pokud to chce člověk trochu obšírněji, tak je určitě tisíce kombinací a fotka výše je podlě mě dobrá inspirace.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, seznam a pomocník na focení se nám osvědčili (přesně jak popisuje @zankova_photo) Náš seznam vypadal nějak takhle: 1. hromadná fotka 2. novomanželé, rodina nevěsty 3. novomanželé, rodina ženicha 4. novomanželé, přátelé 5. novomanželé, svědkové 6. novomanželé, svědkové, rodiče nevěsty, rodiče ženicha 7. novomanželé, rodiče nevěsty, rodiče ženicha 8. nevěsta, rodiče nevěsty, svědkyně 9. ženich, rodiče ženicha, svědek 10. novomanželé, prarodiče 11. nevěsta, svědkyně 12. ženich, svědek 13. vnoučata a pravnoučata babičky X 14. vnoučata a pravnoučata babičky Y 15. různé skupinky dle přání Fotka všech vnoučat a pravnoučat prarodiče zaručeně potěší :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, s tím, že nahánět lidi má fotograf bych úplně nesouhlasila. Fotograf vás nezná tak dobře, neví, kolik máte sourozenců, bratranců, občas se stávají i omyly, že si tatínka s někým splete, ale hlavně, lidi se při těch skupinkách často rozprchnou. Nedovedu si moc dobře představit, že by fotograf lítal kolem a naháněl tatínka (který se nerad fotí), který už dávno nasedl do auta a hodlá odjet na hostinu (nevěřili byste, jak je tohle častý scénář :-) ). Je určitě mnohem lepší, když pomáhá koordinátor (se silným hlasem), je to mnohem rychlejší. Navíc já mám třeba slabý hlas, to shánění lidí by tím trvalo ještě déle :-). Máte-li svatbu v létě, většinou to dělám takto: 1. hromadná fotografie všech (hned po obřadu vždy několik lidí odejde, je fajn je stihnout vyfotit dřív než odejdou) 2. novomanželé a prarodiče nevěsty 3. novomanželé a prarodiče ženicha (starší lidé často nevydrží dlouho stát, zvlášť, když je horko, proto, když vidím, že je třeba někdo o berlích, i když je to "jen" strýček, vždy je fotím mezi prvníma) 4. novomanželé a rodiče z obou stran 5. nevěsta a její rodiče 6. ženich a jeho rodiče 7. novomanželé a svědci 8. nevěsta a sourozenci 9. ženich a sourozenci 10. všechny ženy 12. všichni muži 13. fotky s přáteli, bratranci a tetami - to už musíte seřadit podle toho, koho budete mít na svatbě a koho na fotografiích chcete, zároveň přátelé, kteří s vámi chtějí fotku určitě přijdou, aby se nechali vyfotit. I tady je důležitý koordinátor, aby jim řekl, kdy přijdou na řadu :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Super děkuji za rady :-) . Nám právě fotograf řekl, že abychom neztratili moc času přemýšlením s kým se ještě vyfotit, tak to máme mít promyšlené a napsané. Svědek nebo fotograf potom bude svolávat a rovnou připravovat, kdo se bude fotit 8-) Děkuji za příspěvky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já to probrala na předsvatební schůzce s naší fotografkou a ona si to pak sama organizovala. Bylo to rychle, moje sestra jí pomohla ty lidi na tu fotku svolat. Je dobré, aby jsi sama prostě veděla, s kým tu fotku chceš. Ono to je tak, že nejdřív se nechce fotit nikdo a pak všichni. takže ten čas si stejně musí řídit fotograf sám. Aspoň tak mi to přišlo.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?