Seznam fotografií na svatební focení

Ahoj, holky! Už několikrát jsem v diskuzích narazila na zmínky o seznamu fotek, co nevěsty chtěly během svatebního focení nafotit. Nějak si takový seznam ale vůbec nedokážu představit. Chápu skupinové fotky ale co dál? Není to spíš na fotografovi a případně prostředí, kde se fotí? Popravdě mě nikdo takhle profi ještě nefotil, tak mi asi něco uniká. Díky moc za odpovědi. :-)
Odpovědět
seznam je spíš pro případ, že podle nějakého vzoru fotku chceš - to bych pak poslala fotografovi předem, My jsme to celé nechávali na dané situaci a žádný seznam jsme neměli. Jen jsme měli vybrané místo, kde se chceme fotit a zbytek jsme nechali na fotografce a na aktuální náladě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
seznam doporučuji klientům pro případ většího foceni svatebních skupin. Tzv. sepsat 20 skupin aby to odsejpalo, jeden čte a svolává, já fotím. Toto je nejspíš jediná situace kdy se fotografovi hodí seznam. Jinak upřímně další seznam by byl spíše nevhodný pro komunikaci a spolupráci s fotografem. Tato práce by měl být v jeho rukou a v jeho režii dle jeho pohledu na fotografii. Proto vybírejte fotografa dle práce :)
Odpovědět
Profilova fotka
My zadnej nemeli, nebylo treba na tak malou svatbu, ale treba jsem uplne zapomela jaky portretovky jsem chtela, mela jsem jednu v telefonu ulozenou a zapomela na to. Tak ji musim udelat nekdy jindy, zavoj si sezenu :-D Takze pokud chces neco specialniho tak bbych si to nekde napsala :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my chceme nějaké neokoukane s dětmi,vtipne....tak mám ulozeno z pinterestu a fotografce se nápady moc libi ale to je asi 5 fotek, zbytek nechame na ni
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, zkušený fotograf ví, co má fotit, ale je dobré se s ním popovídat o Vašich představách a o tom, na co by jste dala důraz Vy, nebo zmínit, co/koho je třeba zachytit (vlastnoručně vyráběné dekorace, vzácná tetička z desátého kolene apod.), představit fotografovi rodiče, svědky... Focení skupinek dle seznamů jsem naštěstí za dvanáct let focení svateb ještě nezažil a předpokládám, že předčítání by vše ještě zpomalilo. U skupinových fotografií si po společné fotce nejdříve vyžádám foto s rodiči, svědky, nejbližší rodinou a pak se fotí dle přání novomanželů a svatebčanů. Doporučuji tedy nevytvářet seznamy, ale popovídat si s fotografem, co a kdo je pro Vás v ten den důležitý, případně zaslat na ukázku pár fotografií i jiných fotografů, které se Vám líbí a které by jste chtěla využít jako inspiraci třeba pro společné focení... Zdraví Jakub
Odpovědět
@fotohemala z moji zkusenosti tedy seznam skupinovych fotek cele foceni skupinek znacne urychlil. Zatimco fotograf jen fotil, tak svedkyne mezitim pripravovala vzdy kazdou dalsi skupinku. Celkove to foceni zabralo par minut. Co jsem byla na svatbe, kde seznam nebyl, tak vsechno trvalo mnohem dele, nez si fotograf vzdy vsechny potrebne vyzadal.
Odpovědět
Profilova fotka
Já seznam /lidi jmenovite/ zatím nikdy nepoužila, ale svolávala jsem si je vždy stylem, rodiče, bratranci atd.. prostě dle situace, seznam mi přijde dobrý třeba na představetbni schůzku ukazat fotografovi, tkeré fotky se mi z jeho prace libí, které naopak bych moc nechtěla,,, je dobré mít představu /někdo například nestojí o vtipné foto a chce jen romantické a naopak../ ale stejně je to vždy dle místa, nápau, světla atd... každý fotograf jeraději, když má vše ve svých rukou a není svázan tím, že ma daných dvacet foto co musí "okopírovat"
Odpovědět
@enda.eva tak podle me seznam lidi na skupinky neni nic o kopirovani. To je jaksi takova rutina, ktera k praci proste patri. Ono kdyby nekdo u nas na svatbe vyvolaval obecne, nikdy bych nemela fotky s lidmi tak, jak bych opravdu chtela. Vztahy jsou tak slozite, ze ani rodice by nedopadli tak, jak bych si prala. Nejak bych nevztahovala dohromady seznam fotek na skupinky, kde mi pripada naprosto podstatny, a seznam parovych fotek, ktery mi pripada nesmyslny. Jako ukazku stylu ci napadu ok, ale ne jako mustr ke kopirovani.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca asi jsme se blbe pochopili, určite jsem nemyslela seznam lidi jako kopírování ale pokud třeba dáte fotografovi deset fotek a presne takhle do puntiku je chceme .. Jak písu nikdy jsem ho nepoužila ale pokud si nevěsta seznam připraví a třeba družička nebo svědkyně čte a vyvolávaá proč ne :)) může to pak třeba urychlit focení
Odpovědět
Profilova fotka
Tak skupinky jsou jasné a pokud fotograf foti jiz delsi dobu je to rutina:) Může tam být ale změna například že chcete i skupinku lidi z prace/školy atp.. Pro ostatní věci dobrá předsvatební schůzka:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?