S jakým předstihem jste sháněly svatebního fotografa?

Ahoj holky, už teď mám pocit, že nic nestihnu a to je svatba až (už?) v létě...
Odpovědět
Ahoj my mame svatbu 24. 8 a fotografa mam od letosniho cervence;)
Odpovědět
Profilova fotka
podle toho co tu čtu tak co nejdříve pokud chcete nějakého dobrého tak se může stát že už bude mít obsazený termín :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si zamlouvali fotografa rok dopředu . zatím jsme dostali jen první ochutnávky foteček,ale jsou nádherné a nelituji těch peněz,protože ten den uteče jako voda a fotky vám pak zůstanou jako krásná památka ;-) Takže pokud je to dobrý fotograf,tak stejně jako hudbu raději zavčas x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivanep můžu se zeptat kolik je moc? my jsme zaplatili 11000 a nejsme spokojení :-(
Odpovědět
Fotografa jsme začli vybírat asi rok a půl předem stylem prohlížení alb zde a sbírání zkušeností od nevěst, které ho měly. Závazně jsme rezervovali a platili zálohu 11 měsíců předem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :) my máme svatbu v červnu a fotografa jsem rezervovala dneska... Taky záleží odkud jsi a jak často tam mají svatby. V Praze bych si raději pospíšila :)
Odpovědět
A podle čeho poznám, že je fotograf dobrý? Tedy kromě toho, že už je teď určitě zamluvený?
Odpovědět
@jua projdi zde alba nevěst a přečti si doporučení na dodavatele ;-) jinak je pravda, že ti opravdu oblíbení budou mít už asi sobotní termíny v sezónu plné..
Odpovědět
Profilova fotka
@jua My vybírali podle toho, jestli už na místě obřadu fotil, aby to odsejpalo a dál to spíš bylo subjektivní, mrkněte na fotky, musí vás zaujmout :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ti nejlepší už sobotní termíny budou mít dost obsazené, některé nevěsty si je zamlouvají i dva roky dopředu, nebo si kvůli fotografovi mění termín svatby :) Řešením by byla svatba ve všední den, třeba v pátek, někteří mají páteční termíny i levnější, než sobotní. @teresa7 Skvělé datum! :) I my jsme se brali 24.8. :)
Odpovědět
my jsme vybirali minimalne rok dopredu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli vybráno a zamluveno hned po termínu svatby,tzn. rok a dva měsíce.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@karoli no tak nás zase tolik nestál, zaplatili jsme 9000 s tím že máme 1200 fotografií a z toho 250 vyvolaných. Ale necháme si dodělat fotoknihu a i další fotky,takže ono se to ještě o nějký tisíc vyšplhá . Zatím jsme dostali jen první vlaštovky fotek,ale jsme z nich nadšení :)
Odpovědět
Profilova fotka
@karoli teď koukám,že jsi ze Šternberka a my měli fotografa od tama , jmenuje se Amaka- manželé Adamcovi. No my jsme teda fakt spokojení,dnes dojde zbytek foteček a domluvíme se co a jak dál.
Odpovědět
Profilova fotka
@jua My měli svatbu v pátek, a skvělýho fotografa jsem sehnala (sice s trochou náhody) asi 2 měsíce předem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, musím souhlasit s včasnou rezervací - hodně termínů se mi obsazuje rok i více dopředu, a u kvalitních a známějších kolegů v oboru, to bude jistě ještě dříve. Takže pokud Vás nějaký fotograf zaujme svými výsledky, doporučuji se pokusit jej rezervovat, jakmile si ujasníte termín - v ideálním případě (zatím bohužel nepřevažujícím), si někteří klienti vybírají termín na základě toho, kdy má vyvolený fotograf volno ;) Druhou možností, je ulehčit si hledání fotografa, místa obřadu a jiných dodavatelů pátečním termínem svatby, kdy většina nebude tak vytížená.
Odpovědět
To bych se radši vdávala bez fotek... Přijde mi to čímdálvíc na hlavu, aby si oni diktovali podmínky, když by to mělo být naopak. Prostě tyjí tady z toho byznysu a dojí nevěsty jak můžou. Myslím si, že dobrý fotograf se dá sehnat i jinde než tady :-P a v normálnějším termínu. Tošku vás tady zmasírovali...
Odpovědět
Profilova fotka
@fotohemala @koordinaceluci a můžu se vás zeptat, jak si zamluvit fotografa více než rok dopředu, když některé matriky ještě teď nemají termíny na příští rok?? Já už mám po svatbě, ale poraďte těm, co to teprve čeká!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 Je určitě práce vše skloubit dle představ a mnohdy to prostě nejde, obzvláště když jak píšete nejsou ani termíny matrik - jak sem psal, někteří klienti si vybírají termín dle fotografa, jiní zase chtějí určité místo obřadu a tomu přizpůsobí všechno... @olivazelena Tady přeci nejde o žádné masírování a diktování podmínek, jde jen o to že kvalitní dodavatelé (ať už fotograf nebo třeba kapela atd atd) a oblíbená místa, jsou prostě vzhledem k zájmu rezervováni/rezervována často dlouho dopředu, proto doporučuji - máte-li vybraného dodavatele, jehož práce se Vám líbí, pokuste se jej rezervovat co nejdříve.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivanep my jsme si dovezli fotografa z Karviné - já jsem Karviňačka - manžílek je ze Štbk :-) tak vidíš, my za ty peníze nemáme ani vyvovalané fotky, máme je na prd upravené, prostě jen a jen zklamání...
Odpovědět
Profilova fotka
@fotohemala já měla zamluvenou hospodu, šaty i fotografa a můj termín pak prostě nevypsali. Netrvala jsem na místě, měla jsem vybrané tři, každé spadalo pod jinou matriku, přesto můj datum nevypsala ani jedna a musela jsem vše posunovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 Na některých matrikách oddávají každou sobotu, takže není problém s tím si rezervovat fotografa i více než rok dopředu. Je tedy nejlepší se informovat na dané matrice, jak oni vypisují termíny, někdy se s nimi dá domluvit rozumně, někdy je to horší bohužel :) Nebo někteří fotografové Vám i zarezervují dva termíny s tím, že dejme tomu nejpozději 9 měsíců před svatbou jim potvrdíte závazně jeden z nich. Pokud jsou žádaní, tak ten druhý termín stihnou ještě obsadit. Ale ne každý fotograf to udělá. No a ještě si lze, pokud není daný termín vypsaný, zažádat o svatbu i v tomto datu, záleží většinou na matrikářce, zda Vám to schválí, akorát si člověk za to trochu připlatí. Někde je to 1.000 Kč, někde 5.000 Kč,...
Odpovědět
Profilova fotka
@koordinaceluci no to j aspoň rada!! zarezervovat si dva termíny ;-) ale devět měsíců před svatbou stejně nemusím vědět který termín matrika vypíše. Na čtyřech matrikách v břeclavském okrese vypisují termín až listopad/prosinec. Jsme okresní město a stejně se tu oddává pouze každou druhou sobotu :-( :-(
Odpovědět
@fotohemala Tady na tomto serveru ano. Je to prostě obchod. Zhotovitel má zájem tyto akce fotit, a proto sem připíše i to, že je ochoten kromě sobot a nedělí fotit i v pátek :-) Měla jsem zájem o jednu fotografku, na jejíž reference jsem narazila až tady. Na jejích stránkách bylo napsáno, že fotí minimálně 9 hodin. Jenže já mám zájem pouze o fotky bez příprav, jen obřad a hostinu. Já jako zadavatel potřebuji pouze toto, nic víc. Asi chce mít víc prostoru, ale takováto komunikace je pro mě jako pro zákazníka nepřijatelná. I obchod by měl mít nějakou etiku. Nadále nemám o tuto fotografku zájem. Napřed jsem poblázněná přemýšlela, že přece když je tak skvělá, přitoupím na JEJÍ podmínky. Ale pak jsem si řekla, sakra, tady je něco špatně...
Odpovědět
Profilova fotka
Skutecne je pravda, ze nektere terminy jsou zamluvene i rok dopredu (nekdy i vice) a to jak patecni, tak i sobotni. Kazdopadne se ale nemusite bat - spousta kvalitnich fotografu ma volne soboty jeste i v lednu. Naseho fotografa na srpnovou svatbu jsem si rezervovala v unoru - a jako fotografka jsem samozrejme chtela kvalitu :) @Olivazelena : kazdy ma nastavene podminky jinak. Vy jako zakaznik mate pravo se rozhodnout zda je akceptujete nebo nikoli. To je stejne jako kdyz jdete do obchodu :)
Odpovědět
@fotohemala Ještě k tomu masírování. Otázka je, co znamená termín "dobrý fotograf, o kterého je zájem". Troufám si říct, že tady v tomto prostředí (beremese.cz) je to fotograf žádaný na základě doporučení uživatelů. Mnoho spokojených zákazníků sem vystaví reference a fotky, které prezentují fotografa. Protože toto prostředí je víceméně uzavřené a doporučení se šíří na relativně malém "prostoru", je tato reklama velice účinná. Z obchodního hlediska to chápu a myslím si, že podobné systémy jsou geniálně vymyšleny, jelikož jsou navíc buď zcela nebo částečně založeny na reciprocitě všech zúčastněných, zejména jsou podporovány sociálními aktivitami jednotlivých uživatelů - konzumentů (zboží a služeb zde nabízených). Ale z hlediska zákazníka vím, že "dobrý fotograf" je k nalezení i jinde než tady a že jich je dostatek a dokonce mají v potřebných termínech čas :-)
Odpovědět
@alieskaphoto To je pravda. Jen ten obchod není pouze zde. O to mi jde. Tady je zkrátka umocněno to, že lidi od sebe odkoukávají, chtějí to, co mají ostatní - z různých důvodů, třeba se jim něco zalíbí, někdo se chce blýsknout, to už je různé. Takže já bych autorce diskuse poradila, aby si samozřejmě vybírala podle výsledků konkrétního fotografa, ale abyse také při výběru neomezovala jen na zdejší prostředí :-)
Odpovědět
@olivazelena a jaks to vyřešila?
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 Napsala jsem tam víc rad, ne jen tuhle jednu. Ale když se Vám nelíbí tohle, co takhle zkusit zapřemýšlet sama, jak se to dá ještě vyřešit a ne tady shazovat rady ostatních, hm?
Odpovědět
Profilova fotka
@olivazelena ano, s tim souhlasim. Je potreba se rozhlednout a probirat. Fotky jsou to, co Vam spolu s prstynky zustane naporad (to hmatatelne). I presvatebni schuzka je velmi dulezita - musite si s fotografem "sednout" a naopak - aby fotky byly takove jake si prejete
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?