Ranní fotografování novomanželů

Přemýšlím nad tím, kdy bude nejlepší doba pro focení párových fotografií. Obřad bude asi 40 minut cesty od místa hostiny, ale ,,prostory" pro focení jsou o dost vhodnější v místě obřadu. Proto jsem vyloučila možnost jít se fotit po obědě (navíc nechci opouštět hosty v restauraci). Focení po obřadu zase nechci moc natahovat, aby nebyl oběd třeba ve 4 hodiny. Napadlo mě, že se můžeme jít fotit dopoledne, kdy se budou shromažďovat hosti u našich, v tu dobu jim asi budeme chybět nejmíň. Ale zase nevím jak to budeme stíhat, obřad je od 11,15. Co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, ráno (pokud je hezky) je doba na focení prakticky nejideálnější. Záleží ovšem v kolik hodin. Za fotografa mohu říct, že ideální je to tak v 7, nejpozději v 8. To bývá často taková lehká mlha a hlavně je difúzní světlo - prostě rozptýlené, nebudete mít ošklivé černé stíny na obličeji, což se občas stává, když se fotí v poledne a bez blesku. Ale hlavně mají fotky náladu (viz. foto mé kamarádky níže). Otázkou je, jestli se stihne, česání, líčení, atd. Taky je možnost udělat fotografie i na druhý den, ptz kytka ještě není zvadlá, šaty mají lidi v neděli stále půjčené, jen je třeba se nechat znovu učesat a nalíčit. Ale máte to zase bez stresu, honičky a můžete tomu dát kolik času chcete :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 Dobrý den nevěsto, radu od Huwik...nevím, nevím, ale abyste byla v sedm ráno přichystaná na focení, tzn. vstávat ve čtyři a kadeřnici s vizážistkou taky vytahnout z postele na pátou :-) Já myslím, že pokud budete mít fotografa po celý den, udělat po obřadu ve Vašich vyhlídnutých krásných prostorech pár důležitých fotek na památku, což se dá za půl hoďky zvládnout ( nepopírám, že více času by bylo lepší) a když zajistíte vodu pro svatebčany, aby neumřeli žízní, tak chvilku počkají a popovídají :-) Po obědě, když budou všichni spokojení a nasycení, druhou půlhodinku by bez Vás také vydrželi :-) Rozdělila bych to zkrátka na dvě focení a určitě tak budete mít i různorodější fotky a spokojené budou obě strany :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My sice budeme mít vše na jednom místě, ale obřad bude cca ve 14:00, tak nám paní fotografka nabídla, zda by jsme se nechtěli jít fotit před obřadem (pokud nechci být utajovaná nevěsta). Zdá se mi to celkem fajn, protože po obřadu se udělá pár fotek s rodinou a skupinky a pak se může jít hned jíst :) a hosti na nás nemusí čekat.
Odpovědět
@fotografkavhm Právěže po obřadu už se nepůjdeme fotit z toho důvodu, že bychom museli přejíždět těch 40 minut tam a zase zpět...
Odpovědět
@luj89 já to taky tak mám.obřad v 12.30 takže pokud všechno klapne 9.30-11.30 bych ráda věnovala focení. Snad to stihnem a pak už nemusíme nikam odbíhat a užijem si to..
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, rád přispěji k této diskuzi se zkušenostmi ze strany fotografa. Pro portrétní fotografování je opravdu nejlepší doba, při využití přirozeného denního světla, buďto brzy ráno nebo později odpoledne. Sluníčko je níže, nemáme ho přímo nad hlavou a tak stíny nebývají až tak ostré a nehezké. Dobrý fotograf by si měl poradit ale i se situací, která mu toto nenabízí. Osobní zkušenost s časem portrétního fotografování mi však říká, že pokud chceme fotografovat před obřadem, je velmi obtížné věnovat tomuto příslušný čas. Po celou dobu příprav panuje jistá nervozita, napětí, stres, zda je vše tak jak má být, zda se vše stíhá, nevěsta se líčí, dělají se jí vlásky, do toho se maminka ujišťuje o některých detailech, tatínek a ženich vítají hosty, kteří přijíždějí po celé dopoledne a chtějí se pozdravit s nevěstou, projevit obdiv nad tím, jak je krásná, jaké má nádherné šaty... čas letí a pomyšlení na to, že bychom se měli sebrat a byť na půl hodiny "odhodit" stres za hlavu a jít se někam s ženichem a nevěstou projít nebo utéct třeba jen na druhý konec zahrady a tam v klidu vyfotit pár portrétních fotografií je velice obtížné. Upřímně řečeno, povedlo se mi to jen párkrát, i když jsme byli několikrát domluveni na této variantě. Už toto říkám na předsvatební schůzce a raději volím klidnější variantu, kdy po obřadu fotografujeme skupinové fotografie a v době, kdy po hostině a krájení dortu hosté spokojeně tráví výborný oběd, dopřávají si sladký moučník a popíjejí lahodnou kávu, my, pokud to jen trochu jde, odbíháme a v klidu a pohodě minimálně půl hoďky, lépe však hodinku, fotíme portrétní fotografie, na kterých je vidět, jak je tento pár šťastný. Šťastný nejenom z toho, že jsou svoji, ale i z toho, že celý den probíhá podle jejich představ. V letních měsících není problém utéct fotografovat třeba v šest hodin večer, kdy je slunce co nejníže, barvy světla jsou krásně žluté, oranžové až načervenalé. Pak vznikají ty nejromantičtější fotografie. Určitě zvážíte veškeré okolnosti, proberete se svým fotografem a věřím, že budete s výsledkem maximálně spokojeni. Přeji hodně štěstí! Jakub Horák - VyfoťMě.cz
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 Obzvlášť v létě je atraktivní světlo velmi brzy ráno, takže je jednodušší jít fotit až navečer, aby jste neusínala už po obědě. Pokud pak budete fotit před obřadem, určitě počítejte s časem na úpravu líčení/účesu/šatů po focení - pokud tedy fotograf nebude dělat jen pár aranžovaných záběrů, ale bude se Vás snažit "rozhýbat" a udělat přirozené nestatické fotky, většinou je to na zevnějšku více či méně znát ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, též přispěji svou troškou do mlýna. Dle mého pohledu si ranní focení můžete dovolit pouze druhý den po obřadu - jak již bylo psáno, nejedná se pouze o Vás a o fotografa, ale o kadeřnici, vizážistku atd. A navíc....dopoledne toho času není nikdy dost a ještě se mi nestalo že by nevěsta stíhala dle plánu :D Navíc...osobně focení před obřadem nemám moc rád. Nevěsta i ženich se zajímají hlavně o to, aby si neušpinili šaty nebo oblek, takže se fotí v podstatě jen ve stoje a pomalu je problém si sednout na lavičku. Párkrát se mi stalo, že si při focení nevěsta i mírně natrhla šaty (přišlápnutí střevíčkem, zavadění o větvičku apod...)...po obřadu tohle prakticky neřeší a většinou to doprovází smích nad situací. Kdyby se Vám tohle stalo před obřadem...přejdete natržené nebo špinavé šaty s úsměvem na tváři? Pokud můžete, tak foťte v podvečer...hostům už tak nebudete chybět a i sama bude ráda když na chvíli "vypadnete" a užijete si chvilku jen s novomanželem. Zvažte a hlavně se poraďte se svým fotografem a určitě najdete tu nejlepší variantu. Přeji hodně štěstí.... Martin
Odpovědět
Profilova fotka
Vybrat místo pro focení tak daleko, není úplně ideální. Doporučoval bych zajet s fotografem na místo konání oslavy a kouknout ještě někde okolo společně po alternativním místě. To by měl mít nachystané stejně, třeba pro případ nepřízně počasí . Ranní focení nedoporučuji. Ten den je sám o sobě přecpaný událostmi a z vlastní zkušenosti vím, že většina novomanželů vítá možnost se tomuto shonu alespoň na chvíli vyhnout a utéct někam do soukromí. Nakrmte a napojte hosty a pak klidně odjeďte na 2 hodinky a nikomu to extra vadit nebude. Oni se pobaví navzájem. Budou tak mít například čas, nachystat si na Vás nějaké překvapení. Důležité je, aby to věděli předem. Dejte jim jasně vědět, jak bude Váš den probíhat a od kdy do kdy se co děje. Pak si ušetříte nervy navzájem. Štěstí přeje připraveným :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?