Prosím názor fotit se před obřadem nebo po obřadu?

Profilova fotka
děkuji za každej názor.
Odpovědět
Rozhodně po obřadu..
Odpovědět
Profilova fotka
my se budeme fotit před i po obřadu :-) před obřadem si zajedeme trochu dál a pak po obřadu s rodinou v zahradě a pak jenom s partnerem
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme delat takove to "velke foceni" pred obradem. Mame ho schvalne az ve 13 hodin, nechci aby na nas hoste museli dlouho cekat. Po obradu uz jen fotky se svatebcany a k veceru si kdyztak na chvilku odskocime na par fotek pri zapadu slunce, pokud vyjde pocasi.
Odpovědět
Profilova fotka
Buď brzy ráno a nebo večer po cca 18 hod. To bývá nejlepší světlo. Pokud chcete mít hezké fotografie, měla byste tohle řešit se svým fotografem a na základě toho přizpůsobit ostatní program svatby. Velmi často se stává že nevěsty chtějí fotit hned po obědě a nenechají si poradit. Pokud je slunečný den, je to asi nejhorší možná varianta.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlas s video_majek. Kolem poledne je to nejhorší světlo na focení, romantika z toho většinou moc není. Pokud chce člověk hezké fotky, tak od těch 18 hod, ale záleží, kdy máte svatbu. V září zapadá slunce dříve, takže tam už od 17. Ještě bych dodala, většinou se fotí rodina hned po obřadu, ale také protože svatební sezóna je v létě, bývá často horko, takže svatebčané to chtějí mít rychle za sebou, což fotky chtě nechtě poznamená. Zpocený obličej sice vyretušuju, ale otrávený obličej ne :-). Pokud je focení novomanželů po obřadu ale před obědem, ženich většinou nechce moc spolupracovat a snaží se focení urychlit. Stalo se mi to opravdu na všech svatbách, kde jsem fotila novomanželé hned po obřadě, ať v zimě nebo v létě. No, hlad je hlad :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, je to na dohodě a doporučení fotografa nebo harmonogramu vašeho svatebního dne. Tady foto z rána, kdy bylo zataženo ale vše dopadlo dobře...nepršelo! Foceno v cca 8:00-9:30, před 14-ti dny. Svatební obřad byl ve 12:00. s pozdravem Petra J. svatební fotografka
Odpovědět
Profilova fotka
Za mne pred, nevesta je cerstve upravena a nemusi se bat,ze si setrela rtenku, obtiskla se rasenka nebo povolily navlneny lokny a nenarusuje to program, kdy hosti cekaj az se manzele dofoti.Taky ale zalezi kdy mate obrad. Nikdo nechce foceni v 7 rano nebo v pravy poledne.
Odpovědět
Možná budu za černou ovci, ale když se žádá každý názor.. :-D Podle mého je focení před svatbou takový malý podvod :-) protože Ti dva ještě nejsou svoji. Ale co hlavně, jde přeci o svatbu, ne o fotky. Ano, mít pár hezkých fotek z obřadu a pár aranžovaných s manželem a svatebčany je fajn. Nevidím však jediný důvod, proč se nějakým fotografováním stresovat a kvůli tomu být hotová a půl dne dříve, nebo pak zdržovat hosty/mít hlad, nebo cokoli jiného. Takže za moji osobu - obřad, krátké focení (během kterého mají svatebčané zajištěný program) a po té ať si každý dělá co chce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ach jo, tak to mne nenapadlo:( mam svatbu v půlce září a fotit se budem po obřadu,což bude u nás kolem 14,30. Na špatné světlo u focení jsem nemyslela. Tak snad bude pod mrakem. Nechtěla jsem to po obědé, ten máme pozdější.Takže asi záleží v kolik máš obídek a vše kolem toho
Odpovědět
Profilova fotka
souhlas s @lady_giraffe foceni pred obradem mi prijde jako podvod, ale nikomu bych to nechtela rozmlouvat :-) krome toho by se mi kvuli tomu nechtelo vstavat driv, kdyz uz tak ten den bude dlouhy. A rano chci mit co nejmene veci na starosti... My to budeme mit nejspis tak, ze po obrade, ktery bude ve 12h, bude kratke spolecne foceni, dokud budou vsichni pohromade. Hned na to nasleduje obed, vse mame na jednom miste, aby se na jidlo nemuselo dlouho cekat :-). Po obede bude foceni novomanzelu a skupinek, pr. s rodici, v te dobe nam take jeste snad nikdo neutece :-) ostatni v te dobe budou na kaficku/pivku nebo na prochazce po zamecke zahrade. A vecer az bude v plnem proudu raut a tanecni zabava se vytratime na dalsi soukrome foceni novomanzelu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, obojí možné, v tomto ročním období je však zajímavé světlo brzy ráno, takže pro focení před obřadem nebude, ideální (fotit uprostřed dne s pálícím sluníčkem nad hlavou není to pravé ořechové...). Druhou nevýhodou pak bude to, že pokud nechcete jen strojené statické fotky, hlavní focení určitě zanechá nějaké známky na účesu, make-upu a často i na šatech. Záleží tedy, zda chcete být dokonalá na obřadu či na focení ;-) Naopak velkou výhodou je, že se po obřadě a na hostině můžete věnovat plně hostům. Osobně, pokud je to možné, většinou plánujeme se snoubenci po obřadu jen focení všech a skupinek, případně krátkou procházku po atraktivní lokaci obřadu a hlavní focení necháváme na podvečer s tím, že se musí hosté smířit s hodinovou (plus cesta) absencí nevěsty a ženicha. Zdraví Jakub
Odpovědět
My sa budeme fotiť pred obradom. Boli sme na pár svatbách, kde nevesta s ženíchom boli celú dobu niekam rozlietaní, že vobec nemali čas na hostí.. a to nechceme. Pár spoločných fotiek zmákneme pred obradom, po obrade budú skupinky a potom tú hodinku-dve (zažila som už svatbu, kde mladomanželia sa fotili 4 hodiny a výsledok fotiek aj tak nič moc) radšej venujeme tomu, že obídeme hostí a pokecáme s nimi :) Úprimne, príde mi, že fotky sa zbytočne moc preceňujú.. áno, je to pamiatka na svatbu (a krásna), ale aj zo skúšky líčenia a všetkého, kde každé druhé slovo bolo "fotky, fotenie" som mala pocit, že sa berieme pre fotky a nie preto, že sa proste berieme :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My se budeme fotit před obřadem. Obřad bude nejspíš v 15:00, takže nám sama p. fotografka nabídla tuto variantu. Jelikož máme vše na jednom místě, tak s tím není problém. Jediná nevýhoda je, že to není pro utajované nevěsty. Pač je ženich uvidí dřív než u oltáře. Jediný problém mám s tím, jestli si na to focení nandat prstýnky nebo ne. Přijde mi to takové divné vzít si je na focení a pak je sundat na obřad :) Máte už někdo takové focení za sebou a jak jste to řešili vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Meli jsme foceni pred obradem (u vecerniho obradu to ani jinak neslo) a bylo to super! Foceni probihalo asi od 18:30 do 20 hodin pred hradem a na hrade, ve 21 hodin byl obrad a po obradu jeste foceni v prubehu prohlidky hradu :-) jako vyhoda foceni pred obradem bylo i to, ze jsme poznali naseho fotografa a kameramana, navic byli panove skveli a i diky nim jsme se s partnerem rychle uvolnili, takze jsme po zbytek vecera byli klidnejsi a jen jsme si to vsechno uzivali :-) @veronyka13 my se fotili bez prstynku. Fotograf je pouzil jen na vyfoceni jejich detailu na nasich figurkach :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se budeme fotit takto:po obědě se svatebčany,po 16.hodině odjedeme na asi hodinku pryč:-)
Odpovědět
Řekla bych, že hodně záleží na tom, kdy máte obřad. Pokud je třeba ve 14.00 nebo v 15.00, tak je tam dost prostoru, takže vlastně proč ne. Ne každý si totiž může vybírat, v kolik hodin to bude. I když mně to příjde takové divné, že bych se fotila ještě před oddáním. Také souhlasím s názorem, že se fotografie nějak přeceňují. Rozumím tomu, že si fotografové přejí mít na svoji práci dobré světlo, ale přizpůsobovat kvůli tomu harmonogram svatebního dne mi příjde jako nesmysl. Někteří fotografové ještě mají nějaké balíčky, že je máte na 2 hodiny, na 4 hodiny a pak řeknou, že by chtěli fotit v 6 hodin večer, aby si je novomanželé museli vzít na celý den. - neútočím na nikoho konkrétního, jen u některých o době focení rozhodují finanční možnosti. Jak už tu někdo psal, nebereme se kvůli fotkám. My máme obřad v 11, kdybychom se chtěli fotit před ním, tak bych musela začít s přípravami asi ve 4 ráno. Když se fotí skupinky po obřadu v pravé poledne, tak sice může být nepříjemné, když je horko, svítí do očí sluníčko atd., ale na druhou stranu, kdy jindy máte všechny svatebčany pohromadě? Jak chcete uprostřed hostiny nebo rozjeté zábavy svolávat všechny, aby se šli někam vyfotit? Nehledě na to, že někteří příjdou třeba jen na obřad (u nás babičky a dědečkové, kteří budou rádi, když dojdou aspoň na to), někteří zas příjdou až na raut (kamarádi), zatímco jiní už budou odcházet (těhotné, děti). Podle mě je přirozené, že se skupiny fotí po obřadu. Novomanželské fotky budeme fotit po obědě - mezi 15-17 hodinou - hosté budou najezení, budou trávit a odpočívat, zábava se ještě konat žádná nebude, tak mi na to příjde nejvhodnější čas. Kapela nám příjde v 18.00. Kdybych se v tu hodinu měla jít fotit, tak by první novomanželský tanec byl kdy, ve 20.00? Když už budu mít všeho plné zuby? :-DDD
Odpovědět
Kromě toho, co tady už zaznělo, tak to chce zvážit ještě několik věcí: 1. po obřadu z většiny spadne nervozita a na těch fotkách to bývá vidět. Záleží tedy, jestli byste před obřadem nebyli zbytečně ve stresu. 2. Jak to uděláte se snubními prsteny? Budete se fotit bez nich? Nebo s nimi a pak si je před obřadem sundáte? 3. Nebude vám vadit, že na obřad už pravděpodobně nebudete mít čistý spodek šatů? To vše bych ještě zvážila. :)
Odpovědět
Fotili jsme se po, dneska už bych se fotila před.
Odpovědět
Profilova fotka
Můj názor je PO a nebo klidně jiný (další) den. Důvodů je moc, ale z pohledu nevěsty je asi jen nejpodstatnější fakt. že k obřadu by měla jít perfektní a já jako fotograf nedokážu zajistit, že se při portrétování někde neumaže vlečka, ženich jí nepřišlápne šaty nebo se trochu nepomotá drdol. A na to aby vzniky superOPATRNÉ fotky, po kterých bude nevěsta stále perfektní, je toho dřívějšího ranního stresu a času škoda.
Odpovědět
My jsme se fotili před obřadem. Byl na to čas a užili jsme si to. Fotky jsou perfektní jak skupinovky, tak i potom momentky z obřadní síně. Je ale fakt, že jsem neměla klasické svatební šaty, takže nebylo co umazat. Účes to taky vydržel :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chcete mit top fotky tak vybrat jiny den a brat to jako dalsi foceni. Bud pred a nebo pokud se bojite o saty tak treba den po. Jestli to ma byt v jeden den tak asi vecer protoze vstavat kvuli foceni v 5 rano se ani vam ani vyzazistce chtit nebude a v lete se da fotit tak max do 10h a pak az po 18h. Tomas Wolf
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám v plánu focení před obřadem. Není pravda, že bych tomu uzpůsobovala celý program svatby. To vůbec..že se budeme fotit ráno jsem věděla hned, jak jsme začali plánovat svatbu. Je to hlavně z toho důvodu, že jsem byla na několika svatbách, kde novomanželé po obědě odjeli a to čekání na další pokračování dne bylo nekonečné. Fotit se půjdeme ráno cca kolem 9 hodin, obřad máme na 14 hodin. Po obřadě si cvaknem pár forek se svatebčany a také pár fotek nás - jako páru - protože na ranním focení nebudeme mít prstýnky...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam v planu fotit se pred obradem a ne jako rano,ale mozna tak mesic pred obradem :-D abych mela pak uz klid.Svatebni fotky ,jako momentky od lidi taky budou ,ale atelierove a retusovane si necham udelat predem s predstihem + neco s detma.
Odpovědět
Profilova fotka
záleží na vás, jestli chcete aby vás nastávající viděl až před oltářem, nebo budete mít svojí první chvilku někde v soukromí přes den... obojí je možné a mám s obojím zkušenosti. Jen pozor na světlo. O poledni nic moc dobrého nevznikne. :)
Odpovědět
Holky přidám svou zkušenost-my se fotily den předem.V pátek a svatba byla v sobotu.Šaty jsem měla od čtvrtka,to problém nebyl,ale musela jsem si nechat uvázat ještě jednu kytici a nechat se učesat+nalíčit. Fotili jsme se s prstýnky.Vymyslel to přítel,který se nechtěl fotit spocený a nervozní a aby na něho lidi koukali jak se fotíme. Hodnotím to jako skvělé rozhodnutí,sice jsem musela vše zaplatit 2x,ale manžel vydržel skoro 3 hodiny,všichni jsme byli v klidu a nikam nespěchali a sobotní svatbu si bez spěchu užili. V sobotu jsme udělali už jen skupinky a momentky. S názorem že fotky nejsou třeba nesouhlasím- prohlížím je stále dokola 😉Je to jedinečný den,je škoda ho prolítat focením :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro fotografa je samozřejmě nejlepší fotit v létě kvůli světlu co nejpozději odpoledne. Ony i ty fotky pak prostě vypadají líp. Atfmosféra je lepší. Nálada je lepší. Před obřadem je to hodnička. Zvlášť u nás, kde se pořád drží tradice obřadů v brzkých hodinách.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?