Přiměřená cena fotografa? :-)

Ahojky, bereme se až příští rok 2.7., ale už teď mnohé zařizují a okukuji :-) Zatím mám na focení jednu nabídku, ale nemám představu, jestli dotyčná je nebo není drahá :-) Kolik stál fotograf Vás? Co všechno Vám za ty peníze poskytl? Budeme se brát na 99% v Praze, jsme oba rodilí pražáci :-) Díky za tipy :-) Celest
Odpovědět
Profilova fotka
@lorattyve Dobrý den, pokud bych Vám mohl poradit, projděte si portfólia jednotlivých fotografů, velká část z nich zveřejňuje své ceny zcela transparentně přímo na svých stránkách. Pokud tam ceník nenaleznete a fotografie se Vám budou zamlouvat, oslovte daného fotografa, aby Vám ceník zaslal. Takto si uděláte dobrý obrázek o jejich cenách. Nejdůležitější ale je, aby se Vám líbily fotografie. Prsteny, fotky a vzpomínky je jediné, co Vám ze svatby zůstane. Přeji příjemné svatební přípravy a šťastnou ruku při výběru fotografa. Výběr je opravdu velký:-). S pozdravem, Ján Senčák
Odpovědět
Profilova fotka
@lorattyve Dalo by se říct, že ceny se u nás pohybují od 5 do 50tis za celodenní focení, najdete i levnější a najdete i dražší. Záleží pak na vás, jakou chcete kvalitu a služby. Hledejte na stránkách fotografů portfolia a ceníky, na fórech a soc.sítích třeba reference, nejlepší vždy je, aby si zákazník udělal obrázek. Každý totiž preferuje něco jiného a každému se líbí jiné fotky. Obecně platí, že pokud chcete celodenní focení, tak 15-25 je pořád přiměřená cena, nicméně pokud byste chtěla fotografy, kteří jsou u nás opravdu vyhlášení, tak si zaplatíte 35 a víc.
Odpovědět
Profilova fotka
@lorattyve na tohle se neda odpovedet, pac kazdy ma jiny rozpocet. Fotograf jedne nevesty se muze zdat levny ci predrazeny druhe neveste. Podivej se prva na fotky co te zaujmou, pak si zjisti ceny a uvidis, zda na to mate. Kdyz jo, tak si fotografa zamluv a neres, jak je na tom v porovnani s ostatnimi. Jsou tu stovky fotografu = stovky ruznych nabidek ;-)
Odpovědět
Za kvalitniho fotografa, ale ne ceskou spicku, se podle me zkusenosti pohybuji ceny cca kolem 25 000 za cely den. Zalezi, jak moc ti na fotkach zalezi a kolik jsi ochotna zaplatit. Videla jsem i nabidky kolem 10 000.
Odpovědět
@mejzy85 ja bych se take ridila rozpoctem, ktery na to mam a tim, jestli se mi fotky od fotografa libi. Podle me ruzni lide jsou za fotky ochotni zaplatit ruzne castky. Pro nas jsou zrovna fotky dulezite, tak platime hodne, ale zase pro nas nejsou dulezite jine veci, na kterych setrime.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak psali všichni výše, záleží, co od toho očekáváte, jak dlouhé focení požadujete atd...a hlavně, pro každého jsou fotografie opravdu jinak důležité. My máme to štěstí, že máme profíka fotografa v rodině (sice ne svateb, ale to je jedno) a celodenní fotografování jako svatební dar...kdybychom tuto možnost neměli, tak vzhledem k tomu, že fotografie za důležité nepovažujeme, nedala bych za fotografa víc než 8 000 Kč - stačilo by na obřad a pak nějaké skupinky, zbytek by nám stačily fotografie od přátel a rodiny. Jsou tu ale páry, které dají za fotografa takovou sumu, že se mi protáčí panenky, ale pro ně jsou fotografie důležité, tak jim to asi nevadí. Záleží, kam se řadíš ty :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě mě napadá, další věc, která se na ceně podílí je i to, jestli fotograf dělá na plný úvazek nebo chodí přes týden do práce a o víkendu ze zájmu fotí. Pak je i cena nižší nebo také pokud je student či důchodce. Z jednoduchého důvodu - nemusí platit daň a podobné výdaje. Nebudu teď polemizovat, jestli je ta či ona skupina lepší, myslím, že i u lidí, kteří si focením přivydělávají bokem k zaměstnání můžete mít dobré výsledky, jen je možná těžší ho najít, protože jich je málo. Pokud chcete, mrkněte se na výsledky dotazníku o výběru svatebního svatebního fotografa, dovíte se, kolik v průměru lidé dali za fotografa: https://www.vyplnto.cz/databaze-dotaz...
Odpovědět
Profilova fotka
Tahle diskuse už tady běžela, je to trochu evergreen. http://www.beremese.cz/forum/fotograf... Držím palce, ať si vyberete tak, abyste byli spokojení. S fotkami i jejich cenou. Bohužel žádný návod na to není. :)
Odpovědět
Děkuji všem za rady a tipy :-) Taky jsem mohla napsat rovnou, že ho nebudeme chtít na celý den :-D Budeme chtít nafotit jen obřad + nějaké pozóvání nás samotných + pozóvání s rodinou a možná rozbíjení talíře a takový "to krmení se navzájem" (nevím, jak se to správně a odborně nazývá).
Odpovědět
Profilova fotka
@lorattyve témat na cenu fotografa je tu nespočet... celodenní focení (u těch zajetých fotografů) je v rozpětí 15-45k. záleží na jméně, zkušenostech apod. :)
Odpovědět
@khiriaphoto Díky :-) Mno, vzhledem k tomu, že nemáme ještě program svatby detailně rozpracovaný, tak zatím odhadujeme tak na 3-5 hodin :-) Na celý den ho potřebovat nebudeme :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?