Předsvatební fotografie - kdo v Praze?

Ráda bych nafotila nějaké fotky pro přítele ještě před svatbou. Můžete mi někoho doporučit ideálně Praha, Praha - východ ? Někoho dobrého, ale ne předraženého ? Předem říkám, že 3.000,- za 10 fotek vážně dávat nebudu ... díky :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
?000,- za celé odpoledne až do večera, výsledek cca 20 - 50 fotek...
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 A musí být nutně Praha? Mám fotografku od Českého Krumlova a ta dělá upravené fotky za 13kč/ks. V kolekci je cca 160 fotografií.
Odpovědět
@lidka73 no do krumlova vážně nepojedu :-D @snirertomas a pardubice mám taky z ruky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 V tom případě, ale nemůže být cena 13kč, protože se připlácí cestové.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, a co třeba já? ;-) nabídku posílám do pošty. Zezu
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, mohu Vám nabídnout i svoje služby. Na mých webových stránkách naleznete i ukázku mé práce. Jakub Horák - VyfoťMě
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 a když přijedu do Prahy?
Odpovědět
@snirertomas to byste byl hodnej ale zapomněla jsem napsat, že mám zájem o ateliérové fotky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Krásný den, můžu vám nabídnou předsvatební fotografování u nás v ateliéru v Mladé Boleslavi. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ateliér v Praze není problém :-) mám tam známého co má ateliér, trošku mi přijde jestli si s námi nehrajete :D opravdu chcete to focení :-)
Odpovědět
@snirertomas to nevím proč bych si měla hrát...
Odpovědět
@atelika na vaše stránky jsem koukala ale bohužel jsem nikde nenašla žádné ukázky prací... nebo jen neumím hledat .... ? :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nkusska1 Ukázku naleznete zde na našem profilu a dále pak na našem facebooku.
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 někdy je lepší mít 10ks perfektních fotografií za 3000KČ ze kterých se budete radovat, ukazovat je a tisknout...něž mít třeba 100ks fotografií za zlomkovou cenu, které raději zavřete do šuplíku, chytnete se za hlavu a ještě budete otrávený z focení na vlastní svatbě, páč fotografovi už nikdy nebudete věřit :(
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, atelier mám v Plzni, hned u přivaděče, z Prahy 40 minut ;-) Ukázky práce na mém webu nebo facebooku (odkaz na mém profilu zde). V případě exteriérového focení ráda dojedu na předem smluvené, fotogenické místo. Nakoukněte a v případě zájmu nebo jakýchkoli dotazů mě neváhejte kontaktovat. Hezký večer, Sany K.
Odpovědět
Profilova fotka
Pravdu mluví, paní Zanková !!!
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den atelier Lysá nad Labem focení možno kombinovat atelier/exterier cca 3h cca 30-50 fotek cena 2000,- toto focené pčed týdnem v Lysé
Odpovědět
Profilova fotka
@lidka73 No to musí být kvalitka, za ty peníze...
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 Dobrý den, kdybyste si to nakonec rozmyslela a chtěla se nechat hýčkat profesionálním servisem a super darem pro nastávajícího, nebojte se ozvat. Cena 3000,- je naprosto normální, očekáváte-li trochu kreativní přístup a profesionální retuš. :-)
Odpovědět
@khiriaphoto díky za nabídku ale 3.000,- mi normální nepřipadá .. Jo, možná je to v dnešní době " trend" či jak to nazvat. Kterej fotograf je dražší, je lepší... (viz foto svateb za 40 tis. ???? ) Ale normální člověk nemůže jít a nechat se za ty prachy párkrát vycvaknout... Nemluvě o lidech, kteří jsou rádi ,že mají vůbec nějakou práci , minimální plat a tohle si bohužel dovolit nemůžou... Jasně, vše něco stojí, vím že za tím není jen půl hodinka cvakání foťákem,je tam i nějaká úprava,ale stejně... Osobně nepotřebuju 100 fotek, stačí jich 10 ale za rozumnou cenu.. Každý má asi jiné hranice, někdo za to ty peníze dá,někdo ne :-) @zankova_photo
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 to chápu, že každý má hranice někde jinde a že dát 40 tis. není pro každého. Ale bohužel být fotograf je dost nákladná práce, kterou bohužel spousta lidí nedoceňuje. A můžu Vás ujistit, že v těch 40 tisících je takový servis (od příprav, koordinace, luxusních alb, předsvatebních focení atd. atd. který Vám nidko za pár korun nedá.) Stejně tak je to s tím atelierem. Pronajímat si svůj atelier v Praze, mít techniku za další statisíce - to se v ceně prostě odrazí. Tak ať si najdete tne zlatý střed a jste hlavně spokojená ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 Dovolím si do toho vstoupit. Ony ty 3000,- opravdu normální jsou. Tohle je o prioritách... pokud se člověk smíří s fotkami, který by vám byl schopný udělat i kamarád s lepším foťákem, tak jsou pro něj ty 3000,- přehnané. Ale pokud chce člověk fakt něco z čeho si sedne na zadek, tak to není nic strašnýho. Já si rozhodně nepřipadám jako někdo, kdo má peněz na rozdávání a i na tohle předsvatební focení jsem nucena si našetřit, ale našetřím si na něj ráda, protože teď se k těm fotkám vracím x krát za měsíc a přitom je to od focení už víc jak rok. Ty prachy za to prostě stokrát stály. :-) Jako jasně... určitě jde najít fotografa, který třeba začíná, ale má to prostě v krvi a tak fotí levně, protože potřebuje něco do portfolia a přesto jsou fotky víc než parádní. Ale určitě k tomu nejde přistupovat tak, že předsvatební focení za trojku je jen pro horních deseti tisíc a není to pro normálního člověka. ;-) Já jsem podle dnešních měřítek normální člověk těžce pod průměrným platem a stejně si tohle ráda dopřeju. A rozhodně nejsem jediná. ;-)
Odpovědět
@limda no klidně vstup :-) samozřejmě nezpochybňuju kvalitu služeb, jen v posledních letech ceny dost vylezly nahoru, kolikrát jsou ty ceny i přepálené... nechala jsem se fotit 4 roky zpět za přijatelnou cenu. Teď to je 2x dražší ... Asi čím víc lídí má zrcadlovku a je "fotograf" tím je to cenově dražší ... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 A normální člověk může pracovat v přepočtu třeba za 50 kč za hodinu??? I fotograf je "jen" normální člověk a dělá-li svoji práci dobře, měl by si jí vážit a umět jí ocenit. Když si vezmete, kolik nechá průměrná ženská třeba za barvu, melír, střih a foukání u kadeřníka....a jak dlouho jí na hlavě zaplacený produkt vydrží, než tam musí jít znova??? Pokud Vám stačí obyčejné fotky, doporučuji koupit si tablet, pravda, vyjde Vám levněji, a cvaknout budoucímu manželovi selfie ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 No právě pro to...:-) všichni "šudlalové" se zrcadlovkou, co si na FB přidaj přízvisko "photography" pak ničí trh těm co dřou, nebo to nedejbože studujou. Co my potom, co po 6 letech vyleze z akád, umprumek, fudu, famu aj. než se tam dostanem, tak to trvá taky nějaký ten pátek a pak co, jsme nuceni fotit pod cenou, protože pro všechny ostatní jsme drahý a přetažený:-) Ale to je jedno, to je věčnej boj s cenama... Já jsem strašně ráda, že se ta kvalita za poslední roky zvedá a že klientela začíná chápat, že digitálně nerovná se zadarmo.
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 Omlouvám se ale je jisté že nerozumíte slovu 10ks fotografií. Např mé exterierové focení je za 1500KČ a obsahuje 15 fotografií. Toto focení probíhá 1h-1,5h během kterých nafotíme cca 200 snímků různé kompozice, na různých místech, s různými nápady. Poté fotografie v rámci postprodukce proberu, ořežu a základní úpravou uložím z raw do jpeg. Tyto fotografie nahraji s vodoznakem ve zmenšené verzi na web. galerii kde si klient vybere daný počet fotografií, ty poté kompletně doretušuji, barevně doladím a převedu do černobílé varianty a takto vznikne daných 10-15 perfektních záběrů. Nikoliv tak že jdeme ven a tam vás 10krát vyfotím a za 10min vám dám adijé. Zpravidla se u mě cena za toto focení pohybuje mezi 1500KČ - 2000KČ a myslím že cena vždy odpovídá kvalitě. Pokud bych pracovala v Praze, nebála bych se za stejnou službu nacenit na cenu 3000KČ kde je tato cena podle mě běžná, v mém případě si účtuji cestovné od Liberce 5KČ/km takže to vyjde na Prahu + 1000KČ.
Odpovědět
Profilova fotka
ještě dodám že fotím pouze tedy exterier, kde mají podle mě fotečky svou duši, příběh.. U nás v Liberci jsou celkově ceny nižší za tyto služby. Myslím tedy že tato cena je přiměřená dané lokalitě. Atelierové focení se bere jako dražší focení, kde si musíte kolikrát připočítat pronájem atelieru a opotřebení materiálu. Málo který fotograf v Praze fotí u sebe doma v přízemí ale pronajímá si plně vybavený a dobře dostupný atelier.
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 No jo... to je holt o tom, že všichni zdražují v podstatě každý rok. Ale to je jako se vším... když si to ten dotyčný fotograf může dovolit, protože bude mít poptávku po focení i po zdražení, tak proč by nezdražil. Pokud mám být upřímná, tak bych udělala to samé... když můžeš mít za něco víc peněz, tak člověk nebude dělat charitu a fotit za výrazně nižší částky než ostatní. Ale jako rozumím tomu, že nám jako spotřebitelům to nemusí být úplně příjemné. Tohle je prostě život... levnější už nic nebude :-D
Odpovědět
@zankova_photo ano, jsem hloupá a myslela jsem si, že 10x cvaknete ... bože ... je mi naprosto jasné, že se z fotek poté teprve vybírá ! Cena 1.500,- za 10 výsledných fotografií mi připadá ok ... @khiriaphoto rozumím tomu, že technika něco stojí, nájem, čas ..atd. zvlášť pokud se tím člověk živí ... já vám to neberu... ;-) Jen říkám, že pro mě je za fotky 3.000,- dost vysoká cena z toho pohledu, že vím jak lépe ty peníze využít, resp. na důležitější věci :) Ale to je na každém z nás ...
Odpovědět
@limda ale vždyť jo, pokud to ty lidi chtějí, ať klidně zvyšují :) ale opakuji, každý má jiné hranice a částku, kterou je ochoten za to dát :) zas ze sebe nechci dělat chudáka, že nemám na fotky, ale prostě vím jak jinak a účelněji ty peníze využít ...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?