Předsvatební focení - kavárna

Ahoj nevěsty, chci se zeptat těch, které mají zkušenost s předsvatebním focením v kavárně, nebo to plánují. Zařizovaly jste něco například s majitelem předem? Chtěli ať si zaplatíte pronájem? Nebo jste šly s partnerem a fotografem na "tajňačku"? Děkuji za odpovědi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud chcete fotit v kavárně, která není spřátelená (např. nemáte majitele známého), určitě je lepší se domluvit předem. Jednak je focení trochu náročné na prostor, takže je dobré se v kavárně zeptat např. kdy mají méně zákazníků, je možné se taky domluvit na focení "po zavíračce", což je asi nejlepší varianta pro všechny strany, druhak v kavárně focením způsobíte celkem pozdvižení, což by se jim neohlášeně taky nemuselo moc líbit. Ať se vám focení podaří ;) Linda (Filip Matuška - Photography)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud budete chtít mít z předsvatebního fotografování kvalitní foto výstup, jistě bude vhodné využít i externí světelné zdroje, jako jsou blesky a záblesková světla. Proto je lepší se s majitelem domluvit a následně pak bude i atmosféra daleko klidnější než "na tajňačku" rychlé focení z kterého pak budete zklamaní. Osobně zastávám 5P - Perfektní Přípravou Předejdeš Pochybnému Provedení :-) Hezký den Jakub Horák - VyfoťMě
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, maximálně souhlasíme s Lindou (filipmatuska). Ve většině případů je vhodné použít přídavné zdroje světla a světelné modifikátory a to se na tajňačku fotí špatně (samozřejmě jsou situace, kdy si člověk vystačí s tím, co je na místě... ale to je spíše výjimka potvrzující pravidlo). Nejlepší je do kavárny napsat s dostatečným předstihem, že máte zájem u nich nafotit pár fotek pro vlastní potřebu a zeptat se, za jakých podmínek je to možné. Každá dobrá kavárna (resp majitel nebo provozní) ráda odpoví. Ať se fotky vydaří. J+P Nejedlí
Odpovědět
Profilova fotka
Takže za mě: fotím po kavárnách často :-) Předem se spojím s majitelem, samozřejmě to neumožní zadarmo, pokud to není známý, ale na rozumné částce se dá domluvit :-) Světla ani jiné zdroje nepoužívám, pouze si dobře rozumím se svojí technikou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@retrospectiv je dorbým zvykem se zeptat. mám dobré vztahy s hunger wall café, kde jsem fotila fashion story a jsou otevření k čemukoliv. To samé i žižkovská věž...:-) A narozdíl od @fotografkavhm vše zadarmo... jen se správně zeptat
Odpovědět
Profilova fotka
@fotografkavhm ono rozumět technice neznamená že nemusíte potřebovat externí světelné zdroje. Především záleží na dispozici exteriéru. Pokud nebudete mít v kavárně denní světlo, pak podle toho budou fotografie i vypadat. Přeji hezký den
Odpovědět
Profilova fotka
@jhorak Já tedy nevím, ale ne každá svatební hostina se odehrává ve světlé místnosti a neumím si představit, že bych tam pobíhala s nějakým externím světlem či je stavěla mezi tančící svatebčany...ale nepopírám, že by nebyla v kavárně výhodou, pouze píši, že je nepoužívám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak rikavala babicka, lina huba, hole nestesti. Urcite zeptat, tim nic nezkazite. A myslim ze je urcite vhodne pouzivat externi zablesky, osobne je mam na kazde svatbe, a i pres celkem znacnou hmotnost se bez nich neobejdu, ano obesel, ale rad nabizim klientum spickovy pristup a nestandardni moznosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, i my jsme fotili v kavárně pro klientku a dokonce jsme tam mohli klientku i přečesat a přelíčit. Záleží vždy na domluvě a na tom , na koho natrefíte. Za zeptání se neplatí, tak směle do toho :).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?