Používá váš svatební fotograf kinofilm nebo digitál?

Profilova fotka
Ahojky nevesty, rada bych se vas zeptala co pouziva vas fotograf na svatebni fotografie, jestli kinofilm nebo digital? Me bylo receno ze bude mit kinofilm, profesionalove pry na digital nefoti. Co vy na to? Predem diky za odpovedi.
Odpovědět
Ahojky, kamarádce fotila na svatbě taky paní fotografka na kinofilm... A popravdě, když jsem tu paní viděla, jak se celkově k tomu focení staví (každej záběr jenom jednou, nevěstu ani neupozornila, aby si upravila šaty atd.), tak mi vstávaly vlasy na hlavě hrůzou... fotky ale překvapivě nedopadly úplně nejhůř, takže těžko říct.. Každopádně já bych to nechtěla. Nám bude fotit svatbu kamarádovo kamarád-fotograf ;-) - na digitál, fotky nám dá na CD a my už si s tim pak pohrajem :-p
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, profesionální fotografové samozřejmě také využívají digitální fotoaparáty, jen mají jaksi takové ty lepší, jak by to pak z obyč foťáku daly do PC a dále upravovaly? Možná se ale pletu, jen vím, že nás fotil na digitál, nafotil kolem 400 fotek a to by se na jeden film určitě nevešlo, neb jsem ho neviděla, že by si měnil film a vím, že i nějaké fotky již rovnou mazal, když se mu nepovedl záběr.
Odpovědět
Profilova fotka
Fotograf rikal, ze na CD je samozdrejme da, ze v tom neni rozdil. Taky jsem nevedela ze to jde, myslela jsem ze na CD jsou jenom z digitalu. Tak nevim jsem z toho trochu zmatena. :-( On tvrdil ze fotky z kinofilmu jsou nesrovnatelne lepsi, asi kvuli nastaveni clony, casu atd.
Odpovědět
Profilova fotka
JJ, z kinofilmu jsou ty fotky kvalitnější. Aha, no vidíš, tak to jsem taky nevěděla. Třeba ti zde odpoví někdo zkušenější. Myslím, že sem občas nakukuje i někdo z profi fotografů, tak snad odpoví. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, nenechte si nabulíkovat, že je neprofesionální fotit na digitál! To platilo před několika lety, když úroveň digitálů byla hodně nízká. Ale dnes, v době plných chipů, to už neplatí. Samozřejmě je důležité, jak dobrý foťák fotograf má. Některé stojí kolem 100 000,- a u nich už je opravdu jistota, že výsledný obrázek je srovnatelný s kinofilmem. Řada fotografů, kteří se nerozumějí s "technikou" nebo si nechtějí pořídit takhle drahou výbavu, vám budou jistě tvrdit opak. Něco jiného by bylo, kdyby nabízeli ČB film, jiný formát než kinofilm, ...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Ahoj, náš fotograf teda taky fotí na kinofilm.Jde možná o zvyk a takovou svoji jistotu.Už fotí nějakej ten pátek.Jinak počítáme s tím že fotit bude i sestra,která si loni absolvovala nějaký kurzík na focení a docela ji to jde, ta teda fotí na digitál.
Odpovědět
teda, mám pocit, že vám někdo věší bulíky na nos... rozdíl mezi fotkou vyfocenou kvalitní kinofilmovou zrcadlovkou a kvalitní digitální zrcadlovkou je téměř neznatelný (jestli vůbec nějaký). clonu, závěrku a všechno možné si samozřejmě můžeš nastavit i na digitálu. je to fakt hloupost.
Odpovědět
Profilova fotka
to je jasný,ale proč nevěřit fotografovi, který radši fotí na kinofilm?každý holt uznává jinou techniku.samozřejmě taky nevěřím na to že, je kvalitnější kinofilm.oboje vyjde asi nastejno a každý ať si fotí tak jak se mu fotí líp. ;-)
Odpovědět
jo, jasně, ať si fotí každý na co chce, ale ať netvrdí věci, které nejsou pravda :-)
Odpovědět
To by mě teď velmi zajímalo, proč admini smazali Steakmana - nabízel snad svoje služby??? Takhle se tady těch rad asi nedoberem. To mě teda naštvalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky by me to zajimalo, Steakmana jsem uz videla v jine podobne diskuzi o fotkach a bylo videt ze vi o cem mluvi. ;-) Skoda. :-( Jinak vsem diky za odpovedi a prosim piste dal sve zkuzenosti. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
steakmana smazali z toho důvodu, že to je fotograf, který se zabývá přímo focením svateb... ale v tomto případě se s jeho názorem fakt ztotožňuju, i když byl vyjádřen trochu drsněji :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Naše fotografka nás taky fotila na kinofilm, focení rpoběhlo během cca 15 minut, byla to rychlovka a výsledek můžete posoudit, já ymslím, že OK. Fotky nám vyvolala plus dala na cd, takže to jde ;-)
Odpovědět
Chaarleene: To my víme, kdo to je, a co jako? :-o Svoje služby tady nenabízel, jen poradil, vysvětlil. To je diktatura, to je síla. Takže když sem napíšu jakejkoliv objektivní příspěvek, ze kterýho bude patrný, že danýmu "problému" rozumim, tak mě admin hned smaže?? Kde to jsme?? Pak se tady ale nic nedozvíme, když kdokoliv s radou bude nekompromisně vymazán!!! 8-(
Odpovědět
stania, takhle to holt na tomhle webu v současné době chodí :-N ne že bych s tím souhlasila, ale je to tak...
Odpovědět
Profilova fotka
Chaarleene: Prosim te, co teda Steakman napsal tak drsnyho, ze ho smazali?? Predpokladam, ze urcite neco k tematu a ne ze by tu nabizel sve foto sluzby. :-)
Odpovědět
yanna, bylo to k tématu. napsal v podstatě to, co jsem napsala já - tedy že rozdíl téměř není (pokud se jedná o kvalitní digitální zrcadlovku) a pak se mírně nelichotivě vyjádřil o lidech, kteří to tvrdí :-) použil více slov a bylo to odbornější, ale podstata byla stejná :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Diky Chaarleene. Steakmana uz tady asi bohuzel neuvidime. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, naše fotografka fotila na klasickou analogovou zrcadovku a byla to její víceméně první svatba... Nafotila cca 10 filmů, takže necelých 400 fotek a nebylo to zrovna tak, že by každá fotka byla cvaklá 5x. Naopak, každá měla svoje kouzlo, těžko se nám vybíralo a nakonec máme svatební album s celkem 200 fotkama a i na ty ostatní se ráda podívám x-) Záleží fakt na šikovnosti... Výhoda digitálu je, že samotný focení je prostě levnější... Fotograf si fakt může nastavit na jednu spoušť 5 snímků a když zrovna někdo zavře oči, tak se použije jiná z těch 5 fotek... ;-) to se u analogu prodraží... A taky je pak samozřejmě jednodužší obsluha v PC. My museli fotky scanovat... A pak je upravovat v powerpointu by mě mohlo...! Takže jsou to fakt jenom "obyčejný fotky"... :-)
Odpovědět
Náš fotí na digitál, a jsem ráda, pak si ty fotky můžu doma upravit, udělat výřezy, atd. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak zrovna výřezy zvládnu celkem snadno i z těch nascanovaných fotek... :-D Je to prostě asi na zručnosti... ;-) Já s Photoshopem ani ničím podobným prostě neumím... :-| Zajímalo by mě, jestli se dají i scanovaný fotky z analogu nějak hezky upravit... =-)
Odpovědět
No to se sice dá, ale ta kvalita rozlišení je úplně jinde. Asi před měsícem jsem marně po Brně hledala firmu, která má kvalitní scanner, protože jsme potřebovali dát jednu fotku do časopisu, ale měli jsme ji jen v tištěné podobě z analogu a neuspěli jsme. Já si teď koupila místo mého 8 let starého digitálu zrcadlovku a to jsou úplně jiný fotky. :-D
Odpovědět
Ale jinak souhlasím s napsaným výše, ať je to digitál nebo analog, oboje dokáže kvalitní fotky, spíš jsem jen chtěla upozornit, že pokud člvěk dostane fotky i rovnou na CD, tak se s nima líp pracuje ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
blanka k., ale na cd dostaneš i fotky z klasického foťáku..teda my to tak máme a dají se v pohodě na počítači upravovat ;-)
Odpovědět
ja s focenim nejaky zkusenosti mam a fotak mam taky. Urcite bych brala vic kdyby me fotil profesional na digital. Digitalni fotak se da nastavit na manualni pouziti, coz znamena, ze si tam fotograf vse nastavi tak jak u normalniho analogovyho fotaku. Hlavne si u digitalu fotografii muze hned zkontrolovat a vi, ze to ma nastaveny jak to ma byt. Za to u filmu riskujes, ze si dal spatne film anebo tam neco spatne nastavil anebo to spatne vyvolaji. Je tu vice veci co se muzou pokazit a vase svatebni fotografie muzou byt nenavratne pryc. Dnes uz kazdy profesionalni fotograf musi mit i digitalni fotak. Je to jako kdyby ti nekdo vysvetloval, ze hudba se lip posloucha na LP desce nez na CD. Dnesni doba si zada digitaly ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, nase fotografka nas bude fotit na film i na digital, tvrdi, ze uvnitr to vypada lip na digitalu a venku na filmu. jinak nam to pak vsechno da na cd, existuje na to filmovej scanner, takze vubec zadny problem. videla jsem jeji fotky v pocitaci a vubec bych nepoznala, na co to fotila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To je těžké. Třeba obřad se mnohem lépe fotí s digitalem. Je citlivější a tím pádem dokáže blesk i lépe prosvítit pozadí. Pokud se nevěsta fotí v parku na ostrém slunci, pak je zase mnohem lepší kinofilm. Musí s ním ale fotit fotograf, který to umí. Pak jsou nádherné fotky. Digital má v tomhle svoje neduhy, ale ty se zase dají odstranit na pořítači. Kinofilm také lépe pracuje s hloubkou ostrosti což digital také tak dobře neumí. Fotografové ˇmusí buď moc zoomovat, a nebo pozadí rozmazávají softwarově. Kinofilm prostě těm fotkám vtiskne duši. Digital je zase pohodlnější.
Odpovědět
deine, moc bych s tebou nesouhlasila... citlivost u kinofilmu ti ovlivňuje film, ne foťák... s tou hloubkou ostrosti je to dost nepřesný - pokud porovnáváš digitální kompakt a kinofilmovou zrcadlovku, tak máš více méně pravdu, ale pokud vezmeš v úvahu digitální zrcadlovku s kvalitní optikou (kterou by profi svatební fotograf rozhodně měl mít), tak je to blbost, ta umí pracovat s HO stejně jako analog ;-)
Odpovědět
Vzhledem k tomu, že Steakman sem "nesmí" psát (protože je zaměstnán jako fotograf), tak mě požádal abych vám napsala vzkaz. Co bych pro souseda neudělala ;-) 1) Na hloubku ostrosti má vliv výše clonového čísla a ne druh foťáku. Velkou roli v tom hraje také světelnost objektivu, ohnisková vzdálenost + vzdálenost mezi prvním a vzdáleným objektem. 2) Profesionální digitální fotoaparát má na rozdíl od analogového výhodu v možnosti zvýšit ISO až na 6400 což analog není schopen. Z toho důvodu může většinu fotek dělat bez blesku a nebo v případě jeho vhodného použití zaznamenat mnohem více. 3) Analogové fotografie se dají zcela jednoduše naskenovat a také zpracovávat na počítači ale scanováním ztrácí dost na kvalitě. 4) Duši vtiskne fotografii fotograf a ne kinofilm. Je to především znalost práce se světlem a práce s modelem. technika v tom nehraje žádnou roli. Analog středního a velkého formátu (rozhodně ne kinofilm) se dnes používá většinou v umělecké fotografii, ale i tam začíná být pomalu vytlačován 22 Mpx profi digi fotoaparáty. Takže, nenechte se mýlit, není to ve foťáku ale ve fotografovi. Špatný fotograf vyfotí cokoli špatně i s tím nejlepším foťákem na světě a naopak. V každém případě se prostě zarytí analogisti musí smířit s tím, že lidé nejen přestali skákat po stromech ale taky začali používat modernější technlogie. Záleží jen na nich, jak rychle se s tím smíří ... Vážená adminko, nevadí vám, že mi to Steakman diktuje? Smazala jsem svou fotogalerii právě kvůli takovým lidem jako jste vy!
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?