Polaroid - fotokoutek - instax

Ahoj všichni, chtěli bychom mít na svatbě fotokoutek s polaroidem, ale nejsme si jisti, který vybrat. Po chvíli googlení jsem se dozvěděla, že klasický polaroid se už nevyrábí a má drahý provoz, že lepší bude asi fujifilm instax. Akorát nemáme žádné zkušenosti a nevíme který typ. Mohli byste mi nějaký doporučit (napsat výhody / nevýhody), případně ukázat, jak kvalitní dělá fotky? Nebo si myslíte, že je to drahá zbytečnost, kterou nahradí dobrý fotograf? Budu ráda za každý názor. Jinak přikládám fotku instaxů, mezi kterými se rozhodujeme. Díky všem za komentář.
Odpovědět
Ja jsem klasicky polaroid koupila kdysi za 500 na bazosi :)
Odpovědět
@denisa1511 Já se trošku bojím kupovat věci z druhé ruky. Jste spokojená? Jaký typ máte? :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, za sebe jako fotografa mohu doporučit instax wide, který dělá větší fotky (10x8cm). Na můj vkus jsou totiž fotky z instaxu mini opravdu příliš malé (mají velikost vizitky). S velikostí fotek ale také roste jejich cena, s tím je třeba počítat. Je pravda, že se to může dost prodražit, hlavně pokud se hosté u focení rozjedou. Zase to je pro hosty většinou dobrá zábava a má to své kouzlo, které klasický foťák ve fotokoutku nemůže plně nahradit. Není to lehké rozhodování, tak snad vyberete dobře. S pozdravem, Miroslav Jungwirth
Odpovědět
@jungwirth_foto Dobrý den, zrovna tento typ jsem chtěla zavrhnout kvůli vyšší ceně fotografií a četla jsem, že je i celkem velký. Určitě bychom instax chtěli využívat i nadále, takže tento mi svou velikostí přijde méně praktický. Jinak děkuji za příspěvek.
Odpovědět
Ahoj, taky jsme to hodně řešili a nakonec jsme koupili Instax Wide a jsem moc ráda. I z něj jsou fotky poměrně malé, nedokážu si představit ty mini velikosti vizitky. Nosíme ho sebou na výlety, budeme ho brát i na svatební cestu... Já jsem z fotek nadšená, protože od doby smartphonů nemáme ani jednu papírovou fotku jinou, než z Instaxu. :-) jo, a není to zas tak jednoduché, jak se píše! Na začátku jsme měli fotky často tmavé a nepoužitelné.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít půjčený Wide od PolaroidLove. Naživo je obrovský, to je pravda, ale hosté ho stejně nebudou mít v rukou hodiny ani s ním nebudou odcházet bůhví kam, tak radši jsem stavila na obra. Mini dělá opravdu pidi fotečky, to je až zbytečné platit za tak malinké papírky. Jinak v PolaridLove mají i klasický polaroid. Barvy jsou prý hezčí, ale tištění fotek trvá trošičku déle a papírky jsou oproti Wide dvakrát tak drahé.
Odpovědět
@rencik_a Já právě plánuji foťák brát pak třeba na výlety nebo na různé akce, proto mi ta velikost nějak nevyhovuje. I když nejradši bych si prohlídla kvalitu fotek od všech typů a pak se rozhodla. Cena určitě není na prvním místě.
Odpovědět
Máme Instax mini a jsme s ním moc spokojení. Na focení na svatbě byl úplně bez problému, šlo většinou o fotky z větší blízkosti, takže bylo vše krásně vidět. Fotíme s ním ale i na výletech a také s nimi jsem maximálně spokojená. Beru to spíš jako takové zážitkové focení, jinak fotíme i klasicky na digitální.
Odpovědět
@veronikazem A který typ máte? :)
Odpovědět
Určitě instax wide :) Z toho mini jsou fotky "pasovky". A určitě doporučuju, hosté se tím bavili :) Na spoustě stránek se dá instax půjčit zadarmo (homobot, polaroidlove) a platíš jen za ty "papíry" na fotky :) My ho dostali jako svatební dar - což je podle mě taky dobrý tip - pokud nepotřebujete hrnce a povlečení....a já třeba od kamarádek nechtěla peníze, přišlo mi to divné...naštěstí mě znají a samy přišly s tím istaxem, aniž bych si řekla :)
Odpovědět
@shagy Instax mini 8 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pěkný den, kdybyste si chtěla ušetřit starání s rekvizitami a celkově s vytvářením fotokoutku, můžete se podívat na naší nabídku...Fotobot - fotokoutek bez fotografa funguje automaticky, vidíte se na displeji při focení a zároveň tiskne velmi rychle. Rekvizit máme hodně, takže za ně nemusíte utrácet další peníze. Fotobot tiskne ve formátu 10x15 a v našem nejoblíbenějším 4 hodinovém balíčku je 400 fotografií v ceně. Vzhledem k tomu, že jedna fotka z Instaxe vyjde skoro na dvacku, tak se myslím objednání profi mašiny může i finančně vyplatit. K mašině máme i profi 4x4 m stan pro venkovní použití. Budu rád, když si prohlédnete ukázky na našich stránkách. Odkaz je zde pod tímto příspěvkem. Jinak posílám ukázky jak to vypadalo pro inspiraci. Pěkný den tým Fotobota
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já bych do toho osobně nešla. Před rokem jsme si pořídili Instax mini 8. Když se fotky povedou, tak jsou super (malý formát nám vyhovuje), ale problém je, že často nevyjdou. Chce to trochu cviku v odhadování světelných podmínek. Tak aby se nestalo, že budete mít z 300 vyfocených fotek použitelných třeba 100. My na svatbu budeme mít fotokoutek od fotodroidu :).
Odpovědět
@fotobot Dobry den, slo mi o radu, ktery typ instaxu si vybrat - o jeho koupi jsme rozhodnuti. Vyuzijeme ho i na jine akce a rekvizit mame mnoho.
Odpovědět
@gabous91 Instax mini 8 je (asi) ta nejnizsi trida, takze tam to s kvalitou nebude tak valne, proto koukame spis po 70, 90 nebo wide.
Odpovědět
Profilova fotka
@shagy Pěkný den, my Vám jen nabídli alternativu, to snad není nic proti ničemu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@shagy Doporučuji Instax Wide, neb velikost fotek už není titěrná a náklady na fotku jsou oproti original. polaroidu poloviční. Zdraví Jakub
Odpovědět
@gabous91 Je to určitě o cviku, ze začátku se pár fotek nepovedlo vůbec, pár napůl. Taky záleží na počasí, řekla bych, že za sluníčka fotí lépe. Ale jinak se mi osvědčilo řídit se diodou a několikrát ji zkontrolovat, i při malé změně úhlu může přebliknout. Paradoxně na svatbě se fotili hosté sami podle připraveného návodu a jen jedna fotka byla přepálenější, jinak to zvládli :-) (nejsem propagátor značky, jen nadšenec do jiného typu focení než je cvakání typické pro digitální dobu :-D) @shagy Kdybys chtěla, mohu pro srovnání oskenovat pár fotek.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj @shagy, ja som si teraz nedávno kúpila instax mini90 a prežil so mnou už aj prvý menší výlet. čo sa týka veľkosti fotiek, tak mi neprekáža, že sú menšie, vizitkového formátu, ale samozrejme, vždy závisí od toho čo fotíš a ako sa fotka podarí :) oproti instaxom 8 a 70 je rozdiel asi hlavne v tom, že tie sú na klasické baterky, zatiaľ čo 90 má dobíjateľnú batériu, ktorá veľmi dlho drží. Pre mňa to bolo napr. rozhodujúce kritérium, z hľadiska úspory ďalších financií :) A tiež si určite pozri funkcie foťáku, ktoré sa budú mierne líšiť.
Odpovědět
Je to stylový, vypadá to krásně, ale počítej s tím, že ti ty fotky během pár let vybednou. Rozhodně to není památka na celý život.
Odpovědět
Profilova fotka
Památku na celý život má na starosti fotograf. Instax je hlavně o tý srandě :) Co se týká světla a nastavení Instaxu. Jakmile je šero, tak zapíná automaticky blesk (mám Instax Wide 210) což někde venku znamená že vyfotíte hodně tmavou fotku kde je něco mírně osvětlený bleskem a nevypadá to dobře. Takže za šera s Instaxem nefotit. Blesk je naopak dost dobrý v interiéru, jen nesmíte být moc blízko k foťáku, selfie s bleskem bude většinou přepálený, ale pokud fotíte tak na 3 metry daleko což většinou odpovídá menší skupince lidí, tak to vychází hezky. Tohle je nejčastější případ fotokoutků. Venku na sluníčku funguje Instax dobře, ale nefoťte s ním proti světlu, většinou bude dost zmatenej a fotky budou všelijaký. Pokud máte ostré slunko, je dobré když na lidi dopadá ze strany, pak to Instax zvládne dobře. Pokud máte slunko v zádech a na lidi svítí přímo, je nutný nastavit "Darken", ale pořád je velká šance že fotky budou přepálený. Focení ve stínu je snadný, tam Instax funguje dobře (pokud už není moc tma a nezapne blesk), jen myslete na to že fotky budou barevně posunutý, protože ve stínu má světlo takovou barvu podle toho od čeho se odráží, nejčastěji budou fotky do zelena díky okolní přírodě nebo díky tomu že světlo jde třeba skrz strom. Jinak pokud by někdo chtěl o něco lepší Instax než ty od Fuji, tady máte alternativu, filmy jsou stejný, ale ty foťáky jsou mnohem lepší. Umožňují přesnější nastavení, víc možností, výměnný obejktivy atd. Jen cena je cca dvojnásobná: https://shop.lomography.com/en/camera... Do budoucna ho určitě koupím ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Narazil jsem na moc zajímavou novinku. Instax, kterej fotí i digitálně :) https://www.megapixel.cz/fujifilm-pre...
Odpovědět
Určitě doporučuju Instax Wide. My si ho budeme půjčovat z https://www.fotolab.cz/eshop/pujcovna... (půjčovné na 3 dny stojí 150,-) a teď mají do něj film v alze ve slevě. Vyjde to laciněji něž v polaroidlove.cz https://www.alza.cz/fujifilm-instax-w...
Odpovědět
@digi94 na Alzu jsem taky koukala a vyjde to cenove skoro stejne jak ty male fotecky. Zatim u me tedy vede wide a to jsem ho ze zacatku zavrhovala kvuli velikosti :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@shigella Ahoj Adél, měli jste na svatbě pro hosty nějaký návod na Instax Wide? Máš nějaké tipy, jak fotit, aby fotky vyšly hezky? Díky
Odpovědět
@kocisko Vůbec ne. :-D my jsme ho vytáhli někdy večer když už se tančilo a hosté se tak nějak spontánně začali fotit. Nechápu, že fotky vyšly tak krásně, když to bylo ve tmě a všichni už byli lehce pod parou... (Předtím jsme zkoušeli něco fotit doma a venku a nic moc to nevypadalo)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?