Pochlub se svými svatebními fotkami

Profilova fotka
Ahoj vsichni, spolupracuji s e-magazinem, ktery pripravuje serial o realnych svatbach a realnych nevestach. Pokud by jsi mela chut zucastnit se tohoto projektu jako jedna z vybranych nevest, tak me prosim kontaktujete. Byly be zverejneny nektere Vase fotografie a byly by publikovany nektere Vase postrehy a pocity. Jsme zastanci toho, ze kazda nevesta je ve svuj svatebni den ta nejkrasnejsi a je skoda toho nevyuzit. Profesionalni modelky vidime neustale. Dekuji a budu se tesit.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Tak jsem malinko doufala, ze tady bude vic nevest, ktere by rady sdelily sve dojmy ze svatby a podelily se o sve fotky a zazitky. Urcite tedy dekuji tem, ktere se zatim ozvaly.
Odpovědět
ahoj, ja by som sa rada pochvalila so svojimi fotkami, ale moj drahy manzel je zasadne proti ;-) on je totiz strasne povercivy a veri ze ked sa dostane niekto, koho nepozname a nedoverujeme mu k nasim fotkam moze robit bosoractvo aby sme sa rozisli...pre mna je to nieco nepochopitelne, taka povera, ale moj drahy je pravoslavny, dokonca studoval za knaza (ale vdaka Bohu ho nevysvatili :-p )no a hovoril ze je tolko ludi, ktory chcu uskodit aj ked na to nemaju dovod, ze by sme sa cudovali....Takze respektujem jeho mienku:) a davat svadobne fotky bez zenicha je trochu od veci :-D Ale zazitky boli naozaj super :-) vobec sme neboli nervozny, bol to den kedy z nas opadli vsetky starostli, ktore boli okolo vybavovaciek. Gríška ziaril stastim, naozaj :-) , ani som si nemyslela ze ho to tak vezme:) Dokonalost dna nam pokazila iba jedna veci...Ze do hotela, kde sme mali rezervovanu noc prisli akysi arabi a rezervovali si cele poschodie a my sme museli v sobotu vecer zhanat nove ubytovanie - ale nakoniec sme nasli este lepsie:) krasnu alpsku chatu:)) s velkym krbom a luxusnou kupelnou:)) Najlepsie je ze cele nase manzelstvo je este 1000x krajsie ako svadba, hoci ta bola rozpravkova:)
Odpovědět
Profilova fotka
skoda, ze mame svadbu az buduci rok. :-D
Odpovědět
sabitch: a jak to chcete řešit s právama? Na fotky si většinou práva nechává fotograf - tzn. nejde jen o to kontaktovat novomanžele a chtít uveřejňovat "jejich" fotky, když to jejich fotky nejsou. Jo, jsou na nich oni, ale ty fotky jsou někoho jiného a na uveřejnění byste se měli domluvit s fotografem...
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych do toho taky šla:-) ale mam svatbu až v srpnu:-D
Odpovědět
Profilova fotka
omcamauta,ale to bych je nemohla uveřejnit ani tady na beremku! ?
Odpovědět
severaseptima - ak je taky veriaci, ako moze verit v bosoractvo?
Odpovědět
kaci1: no nevím jak ty, ale my s fotografem máme dohodu, kde všude fotky můžeme na netu uveřejnit...
Odpovědět
Profilova fotka
omcamamuta, fakt? My nemáme vůbec žádnou smlouvu. Dokonce když jsem se ptala jestli můžu dát CD s fotkama do čajovny a květinářství, tak nebyl problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Uvidíme co nám k tomu napíše sabitch.
Odpovědět
kaci: nase fotografka to ma dokonce ve smlouve. je to svym zpusobem jeji know-how, jak te foti, je v tom jeji oko, jeji umeni. a ma prava na svy dilo. to by se dalo u nekterych fotografu i odkoupit, ale zase to neco stoji. taky nam rikala, ze pokud si chceme fotky hodit na web svuj treba, tak fajn. ale ze uz se jim stalo, ze svatebcane, ktere fotila, poskytli svoje svatebni fotky nejakemu treba napr. hotelu (nepamatuju si detaily ani misto, ktereho se to tykalo), bohuzel v plne kvalite a ten hotel si to hezky hodil do svych promo materialu. fotografka z toho nemela nic a za jinych okolnosti by za takovy fotky pro sve promo ucely pekne hotel zaplatil... takze tak.
Odpovědět
Profilova fotka
ja_fi, samozřejmě to svojí logiku má.-)
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
marcicek84, mě tady ale ty publikace dost pomohli. Čučela jsem co všechno už je dneska možné. Hodně mi to pomohlo v přípravách, usnadnilo mi to se rozhodnout apod. . Proč nepomoct zase dalším nastávajícím nevěstám.-) Pamatuju si jak jsem z toho byla vyplašená a nevěděla co a jak. Tady jsem našla odpověď na všechny otázky. Je to fajn, že to tu je.-)
Odpovědět
Profilova fotka
Svoje album jsem založila pro své známé a holkám pro inspiraci. Myslím, že fotky ze svatby ti nijak sokromí nenaruší.-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
holky, ta umluva taky neni o tom hodit nekde fotky na net v nejaky nizky kvalite. proc ne, ze. pripadne se tam da hodit logo fotografa. spis jde o to, ze kdyz se pak ty fotky maji nekde prezentovat (jako treba v tomhle projektu - aspon mam ten pocit), tak uz to musi byt v nejake kvalite.. a s takovyma fotkama se da nalozit ruzne a fotografovi by mohl ujit nejaky zisk... o ten tam jde predevsim :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych tedy nechtěla mít svoje fotky někde v časopise. Na beremko je dám, protže sama tady koukám a čerpám inspiraci od ostatních nevěst, tak by mi to přišlo trošku "nefér" nepřispět taky. Je fakt že časopis si taky můžu prohlédnout, ale zas nevím co v tom časopise bude prezentováno, jaký bude a podobně... Pokud si zaplatím fotografa třeba za 10 tisíc, tak počítám s tím, že ty fotky jsou moje, a ne jeho a můžu si s nima dělat co chci. Něco jako když si koupím obraz a pak si ho můžu vystavovat v jaké galerii chci. Samozřejmě nemůžu pod obraz dát svůj podpis a tak "ukrást" autorství a to platí i pro fotografi
Odpovědět
ja-fi - aky zisk ujde fotografovi? ved foti tvoju svadbu, ty mu za to zaplatis a tym padom sa stavas vlastnikom fotiek a veskereho fotografickeho materialu. on to len nafotil. bodka. je hlupost aby on nadalej aj po zaplateni ostal majitelom fotiek a mohol ich nadalej napr. predavat niekomu a zarabat na nich do konca zivota. :-S to je proti zdrvemu rozumu a taku zmluvu by som nikdy nepodpisala...
Odpovědět
Doporučuju alespoň zběžně prolétnout http://www.fotoradce.cz/fotografie-a-... je to tam popsané celkem podrobně a zároveň stravitelně (mnohem líp, než my měli na přednáškám z Autorského práva) ;-) jasminet - zaplacením fotografovi se sice stáváš majitelem fotografického materiálu, ale nikoliv práv k němu. Tzn. pokud to nemáte výslovně ve smlouvě uvedeno, ty nesmíš ty fotky nikomu dalšímu prodat, aby je použil např. k propagaci místa, kde ta svatba byla. Zároveň by ve smlouvě mělo být uvedeno, jak bude s těma fotkama dále nakládat fotograf - např. jestli je může použít na svém webu k prezentaci své práce nebo dál prodat třeba novinám nebo časopisu.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
jasminet: jak pise omcamauta - je to predmet autorskeho prava. je to jeho vytvor, ty mu vlastne jen stojis modelem. Pravda je, ze kdyby ty fotky on chtel dal pouzit, tak by mel zase nejak kompenzovat tebe, resp. minimalne mit tvuj souhlas, protoze bez toho ty fotky dal taky nesmi prezentovat. Aspon myslim.
Odpovědět
jinak o zisk jde v tu chvili, kdy napr. to misto, kde te fotili, vyuzije tech fotek ke sve prezentaci, aniz by autorovi tech fotek zaplatil za jejich vytvoreni. Ale to uz tady myslim zaznelo.
Odpovědět
zajo - on ma zvlastny postoj k nabozenstvu...veri v Boha ale stale na neho nadava...on si mysli ze Boh je tu na to aby nam skodil a preto dopusta vsetky zle veci na svete, preto aj odisiel zo seminara...
Odpovědět
severaseptima....no myslím, že tohle už je ale k jinému tématu, ne? ;-)
Odpovědět
marcicek84: fotograf nemůže tvé fotky použít ke komerčním účelům pokud mu nepodepíšeš Model release (souhlas modelky/fotografované osoby, ve kterém se vypisuje způsob dalšího užití fotek). Ve smlouvě se svatebním fotografem většinou tato klauzule zahrnuje pouze užití pro prezentaci vlastního díla - tzn. může je ukazovat dalším zájemcům o jeho služby, např. na webu, ale nemůže je prodat např. svatebnímu salonu do katalogu šatů. ja_fi: přesně tak.
Odpovědět
Profilova fotka
Jasné, radi sa pochválime fotkami a dojmamii, pošli kontakt do RP. náš fotograf ich ma uverjnené na svojom webe i reklame,takžie nie je problém.
Odpovědět
Profilova fotka
sabitch ak je to e magazin, tak by mal mat kohosi, kto vie i veci ohladne prav a teda byt zdatny oslovit fotografov, ktori sa mozu svojimi foteckami "chvalit" je to ich dielo a teda autorske pravo nemozete len tak cez nevesty obist... teda za predpokladu, ze fotoze nerobil "stryko Karol a kamarat Jozo" a ja s nimi mozem nalozit jak chcem (i ked za mna i tu by som sa pytala;) spolu s fotografom potom asi kontaktovat dotycne nevesty,,,ak je v zmluve i to, kde vsade moze byt publikovana ich tvar a nie je to len na zvazeni fotografa ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?